- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Mandygraf
- Wylogowany
- gaworzenie
www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/7146
www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/7318
www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/7315
w kazdym linku jest osobne zdjecie. glosowac mozna raz na 24 godziny:0 prosimy o wsparcie:) dziękujemy:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Madzia, Patys – ja tez jestem ciagle glodna… czasem jem nawet w nocy po karmieniu… ostatnio robilam jajecznice o 5 rano…
Polal dzieki za komentarz. Tez poczatkowo chcialam zazcac wprowadzac nowosci po skonczonym 6.miesiacu, a teraz podobnie jak Nan jakos mnie kusi, zeby dac choc marchewke… zobaczymy moze zaczne po trochu po skonczonym 5.miesiacu, narazie sie wstrzymuje. A Gabrysia tylko 6 kg wazy - zgrabniutka dziewczynka rosnie wazne ze zdrowa
Sandra85 trzymajcie sie dzielnie! Musi Wam byc ciezko… ale dobrze, ze lekarze robia najpierw wszystkie badania – wazne zeby postawic dobra diagnoze a potem leczyc bedzie dobrze ! Ja mieszkam od ponad 2 lat w Niemczech, i tu tez jest wszystko odwrotnie zwlaszcza jesli chodzi o zdrowie czy zabiegi pielegnacyjne Pytalam sie wlasnie o owoce i mi poradzono lepiej dawac najpierw warzywa, zeby pierszym smakiem jaki poznaje dziecko nie byl smak slodki
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Co do ulewania... to długo nie jadł, a przy prawym cycu był tylko 6min... po za tym w zeszłym tygodniu miałam kilka razy taką sytuacje że jedząc z prawego był nagle płacz i nie chciał jeść, zmieniałam na lewego i było wszystko ok no i się nie ulewało
Aganio podziwiam za tak długie spacerki! ja to czekam na wiosnę, teraz jakoś nie mam chęci na długaśne spacerki... zwłaszcza że nie bardzo na ławce się usiądzie A chłopaki świetnie wyglądają a jacy grzeczni
Ummi ja zaczęłam od jabłka a jest kwaśne... później owszem banan lepiej smakuje, ale marchewka to już nie bardzo, ale jadł mi pediatra powiedziała żeby zacząć od owoców, a później warzywa... więc każdy ma swoje teorie... i nie wiadomo kto ma rację
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
kasia7775 dobrze że już w domku jesteście
Jusstyśzdrówka dla Juci i dobrze, że to jednak nie zapalenie
patysale Ci fajnie, że będziecie 2 tygodnie razem we trojkę w domku
aganio87 chłopaki super i tez podziwiam za dźwiganie tych kilogramów no i takie długie spacerki.Super,że budowa domku tak szybko Wam idzie i już niedługo będziecie na swoim.
Nan ja mieszkam w Hiszpanii i niby w stolicy a tez da się czasem odczuć brak podjazdów czy windy a ostatnio byliśmy w konsulacie, który się mieści w kamienicy i żeby wejść do środka to trzeba pokonać kilka ładnych stopni i na dodatek stromych, dobrze,że byłam z mężem, bo sama to nie wiem czy dałabym rady wciągnąć wózek na górę.No i jak się ma zdrowe nogi i nie ma małego dziecka to się na takie rzeczy nie zwraca uwagi.
Mandygrafgłosik oddany
Odnośnie żywienia to w każdym kraju maja inne zalecenia i każdy pediatra mówi co innego, mi marchewkę kazała wprowadzać dopiero po ukończeniu 6 miesiąca a jabłko jak będzie miał skończone 5,5 no a ja zaczęłam wcześniej.
byliśmy wczoraj na kawie u siostry męża i myślałam,że mały będzie płakał, bo ostatnio taki marudny a on o dziwo byl grzeczniutki i wesoly i tylko głowa mu chodziła na wszystkie strony.
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Ale tu cicho w weekend, nie mam czego czytać przy karmieniu;)
Sandra Toska ma rację, po to tu jesteśmy, żeby się wspierać, więc pisz nam i mów na bieżąco, jak ze zdrowiem teściowej i jak Wy się trzymacie, a my będziemy Was wspierać jak damy radę naljepiej:)
PAtys dziękuję za zrozumienie:) Taki się zapowiadał fajny weekend, a tutaj jeszcze kuzyn nie przyszedł ani siostra z chrzęsniakiem, za to dziś rodzice wpadną, bo mąż prowadzi zajęcia i będę sama z Natalką, za to wczoraj byliśmy razem cały dzionek i wreszcie córcia nacieszyła się tatą, a ja mężem:) Super że Twoj mąż będzie dwa tygodnie z Wami, ja uwielbiam jak jesteśmy w trójkę, a Natalka to już wtedy szaleje ze szczęścia, nie wiem, czy twój MAti też tak ma?
Toska fajnie że Synuś się tak umie super w gościach zachować
Miłej niedzieli:)
- Patka0308
- Wylogowany
- pierwsze słowa
no i zakończyłam sesję, jestem bardzo zadowolona z wyników i do 8 marca spokój ze szkołą u nas Grześ ma katarek i słabo je przez ten katar, a dziś w nocy przeszedł samego siebie spał od 22 do 5.30 i dopiero o tej 5.30 jedzenie,byłam w szoku bo ostatnio ciągle co 1,5-2 godz pobudna na cyca, a tu taka niespodzianka. Nie nastawiam się, bo to pewnie jednorazowy wyskok ale zawsze cos,przynajmniej odespałam poprzednią noc,bo poprzedniej nocy przez ten katar to co godzine się budził i był płacz.
dziewczyny jakie macie spacerówki?? pytam bo my mieliśmy ten wózek z gondolą pożyczony a teraz jak już mały się nie mieści do gondoli to chcemy już spacerówkę kupić,ale nie wiemy jaką może Wy coś podpowiecie??
MADZIA7 u mnie Grześ jak tatę zobaczy to już mamy mogłoby nie być przez pewien czas, oczy jak 5zł i się śmieje, krzyczy do niego i oczu z niego nie spuszcza.
Sandra85 trzymaj się dzielnie!! jesteśmy z Tobą!!
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Madzia ja też uwielbiam jak jesteśmy w trójeczkę:)mamy dużo zaplanowane na te ferie...jutro neurolog w sprawie napięcia Matiego w nożkach, za tydzień alergolog, chcemy męza rodziców odwiedzić na wsi, musimy odebrać spacerówkę od znajomych, załatwić sprawy z chrzcinami....
Powiedzcie mi dziewczynki jakiej firmy słoiczków używacie czy któreś są lepsze??ja myślę że za tydzień jak Mati bedzie miał skończone 5 miesiecy to mu wreszcie coś podam:)
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Patys ja byłam wczoraj w markecie i kupiłam słiczki różnych firm. Bardziej patrzyłam na zawartość. Chciałam np. słoiczek z samymi ziemniakami,ale nie było tylko ziemniaki z marchewką, lub ziemniaki ze szpinakiem. Zobaczę, co będzie bardziej smakowało to będę kupowała. Na razie to próby.
Patka gratulacje, pewnie jesteś spokojniejsza.
Co do snu, to dzieci budzą się często w nocy, bo chcą czuć mamę
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Aniu masz rację z tym czuciem mamy, mój pieszczoch uwielbia tulić sie przy cycku, a najgorsze, że nauczyłam ją w ten sposób zasypiać, bo nie miałam siły nosić na rękach i już inaczej zasnąć nie chce, no poza paroma przypadkami kiedy zasnęła w foteliku i poza spacerami, gdy zasypia w wózku. A co do tatusiów, to gdyby nie cyc i moja mleczarnia, to chyba tatuś by był na pierwszym miejscu;)
Patys to faktycznie macie sporo planów, zwłaszcza ten wyjazd przyjemny:) A my jutro na badanie krwi idziemy, bo Natalka miała trochę za dużo leukocytów, nie wiem, za co to odpowiedzialne jest, mam nadzieję, że teraz będzie lepiej.
Ale miałam dziś akcję, w połowie Mszy musiałam uciekać do domu, bo NAtalka się rozpłakała i ani noszenie na rękach nie pomogło ani bujanie w wózku, co nam się już dawno nie zdarzało coś takiego i szłam sobie spokojnie do kościoła, a tu proszę...
dobrej nocy:)
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Matek w nocy spał jak zwykle..co 2 godz pobudka najdłuższe spanie od 2 do 5 30..no i teraz jeszcze zasnął nad ranem w naszym łóżku bo wzięłam go do karmienia i już mi się nie chciało go odnosić, wiec teraz spią razem z tata a ja niestety tak juz mam że jak sie rano przebudze na 30 minutek chociaz to już nie usnę:)jak się moim mężczyźni obudzą to jedziemy do neurologa ciekawe co powie....
Madzia my się z mężem wymieniamy ja chodzę na 12 a on na 10:30 do Kościoła jeszcze z Matim nie byliśmy ale myślę że mogłoby być podobnie jak wczoraj u ciebie:)już się boję jaki on da popis na chrzcinach:)
miłego poranka
- Ptysiulek
- Wylogowany
- gaworzenie
ale Ci zazdroszczę. My siedzimy sami, tata w pracy.
Ehh dziś pobudki dwie do trzeciej, a potem co godzina.
Ale się dziś wystraszyłam. Położyłam Małego na łóżku, przykryłam kocykiem i poszłam na chwilę do łazienki. NAgle zrobiło się cicho, przybiegam, a te szkrab naciągnął sobie kocyk na głowę. Ściągnęłam go szybko, a ten w najlepsze uśmiech.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Oliwia właśnie usypia na poranną drzemkę. Wstała dziś razem z tatą do pracy po 7, a dzisiejszą noc przespała całą bez wstawania na jedzenie. Ostatnio zdarzyło jej się tak kilka razy, więc może niedługo się nauczy i już będzie tak co noc. Przynajmniej mam taką nadzieję Poza tym to pod dziąsełkami widać już ząbki u góry i na dole też. Co prawda jeszcze są daleko ale już od kilku dni jest bardziej marudna, a wczoraj jak się uraziła grzechotką w dziąsła to płakała więc już chyba zaczyna być coś na rzeczy
- Ptysiulek
- Wylogowany
- gaworzenie
ale Ci zazdroszczę. dla mnie 4 godziny ciągłego spania to byłby luksus, a cała noc to chyba marzenie .