- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Mandygraf
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/7146
www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/7318
www.bobovita.pl/home/o-klubie/galeria/7315
w kazdym linku jest osobne zdjecie. glosowac mozna raz na 24 godziny:0 prosimy o wsparcie:) dziękujemy:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ummi
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Madzia, Patys – ja tez jestem ciagle glodna… czasem jem nawet w nocy po karmieniu… ostatnio robilam jajecznice o 5 rano…
Polal dzieki za komentarz. Tez poczatkowo chcialam zazcac wprowadzac nowosci po skonczonym 6.miesiacu, a teraz podobnie jak Nan jakos mnie kusi, zeby dac choc marchewke… zobaczymy moze zaczne po trochu po skonczonym 5.miesiacu, narazie sie wstrzymuje. A Gabrysia tylko 6 kg wazy - zgrabniutka dziewczynka rosnie

Sandra85 trzymajcie sie dzielnie! Musi Wam byc ciezko… ale dobrze, ze lekarze robia najpierw wszystkie badania – wazne zeby postawic dobra diagnoze a potem leczyc

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

Co do ulewania... to długo nie jadł, a przy prawym cycu był tylko 6min... po za tym w zeszłym tygodniu miałam kilka razy taką sytuacje że jedząc z prawego był nagle płacz i nie chciał jeść, zmieniałam na lewego i było wszystko ok

Aganio podziwiam za tak długie spacerki! ja to czekam na wiosnę, teraz jakoś nie mam chęci na długaśne spacerki... zwłaszcza że nie bardzo na ławce się usiądzie

Ummi ja zaczęłam od jabłka a jest kwaśne... później owszem banan lepiej smakuje, ale marchewka to już nie bardzo, ale jadł

- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- toska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
kasia7775 dobrze że już w domku jesteście
Jusstyśzdrówka dla Juci i dobrze, że to jednak nie zapalenie
patysale Ci fajnie, że będziecie 2 tygodnie razem we trojkę w domku
aganio87 chłopaki super i tez podziwiam za dźwiganie tych kilogramów no i takie długie spacerki.Super,że budowa domku tak szybko Wam idzie i już niedługo będziecie na swoim.
Nan ja mieszkam w Hiszpanii i niby w stolicy a tez da się czasem odczuć brak podjazdów czy windy a ostatnio byliśmy w konsulacie, który się mieści w kamienicy i żeby wejść do środka to trzeba pokonać kilka ładnych stopni i na dodatek stromych, dobrze,że byłam z mężem, bo sama to nie wiem czy dałabym rady wciągnąć wózek na górę.No i jak się ma zdrowe nogi i nie ma małego dziecka to się na takie rzeczy nie zwraca uwagi.
Mandygrafgłosik oddany
Odnośnie żywienia to w każdym kraju maja inne zalecenia i każdy pediatra mówi co innego, mi marchewkę kazała wprowadzać dopiero po ukończeniu 6 miesiąca a jabłko jak będzie miał skończone 5,5 no a ja zaczęłam wcześniej.
byliśmy wczoraj na kawie u siostry męża i myślałam,że mały będzie płakał, bo ostatnio taki marudny a on o dziwo byl grzeczniutki i wesoly i tylko głowa mu chodziła na wszystkie strony.
- toska
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ale tu cicho w weekend, nie mam czego czytać przy karmieniu;)
Sandra Toska ma rację, po to tu jesteśmy, żeby się wspierać, więc pisz nam i mów na bieżąco, jak ze zdrowiem teściowej i jak Wy się trzymacie, a my będziemy Was wspierać jak damy radę naljepiej:)
PAtys dziękuję za zrozumienie:) Taki się zapowiadał fajny weekend, a tutaj jeszcze kuzyn nie przyszedł ani siostra z chrzęsniakiem, za to dziś rodzice wpadną, bo mąż prowadzi zajęcia i będę sama z Natalką, za to wczoraj byliśmy razem cały dzionek i wreszcie córcia nacieszyła się tatą, a ja mężem:) Super że Twoj mąż będzie dwa tygodnie z Wami, ja uwielbiam jak jesteśmy w trójkę, a Natalka to już wtedy szaleje ze szczęścia, nie wiem, czy twój MAti też tak ma?
Toska fajnie że Synuś się tak umie super w gościach zachować

Miłej niedzieli:)
- Patka0308
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
no i zakończyłam sesję, jestem bardzo zadowolona z wyników

dziewczyny jakie macie spacerówki?? pytam bo my mieliśmy ten wózek z gondolą pożyczony a teraz jak już mały się nie mieści do gondoli to chcemy już spacerówkę kupić,ale nie wiemy

MADZIA7 u mnie Grześ jak tatę zobaczy to już mamy mogłoby nie być przez pewien czas, oczy jak 5zł i się śmieje, krzyczy do niego i oczu z niego nie spuszcza.

Sandra85 trzymaj się dzielnie!! jesteśmy z Tobą!!
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Madzia ja też uwielbiam jak jesteśmy w trójeczkę:)mamy dużo zaplanowane na te ferie...jutro neurolog w sprawie napięcia Matiego w nożkach, za tydzień alergolog, chcemy męza rodziców odwiedzić na wsi, musimy odebrać spacerówkę od znajomych, załatwić sprawy z chrzcinami....
Powiedzcie mi dziewczynki jakiej firmy słoiczków używacie czy któreś są lepsze??ja myślę że za tydzień jak Mati bedzie miał skończone 5 miesiecy to mu wreszcie coś podam:)
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

Patys ja byłam wczoraj w markecie i kupiłam słiczki różnych firm. Bardziej patrzyłam na zawartość. Chciałam np. słoiczek z samymi ziemniakami,ale nie było tylko ziemniaki z marchewką, lub ziemniaki ze szpinakiem. Zobaczę, co będzie bardziej smakowało to będę kupowała. Na razie to próby.

Patka gratulacje, pewnie jesteś spokojniejsza.
Co do snu, to dzieci budzą się często w nocy, bo chcą czuć mamę

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Aniu masz rację z tym czuciem mamy, mój pieszczoch uwielbia tulić sie przy cycku, a najgorsze, że nauczyłam ją w ten sposób zasypiać, bo nie miałam siły nosić na rękach i już inaczej zasnąć nie chce, no poza paroma przypadkami kiedy zasnęła w foteliku i poza spacerami, gdy zasypia w wózku. A co do tatusiów, to gdyby nie cyc i moja mleczarnia, to chyba tatuś by był na pierwszym miejscu;)
Patys to faktycznie macie sporo planów, zwłaszcza ten wyjazd przyjemny:) A my jutro na badanie krwi idziemy, bo Natalka miała trochę za dużo leukocytów, nie wiem, za co to odpowiedzialne jest, mam nadzieję, że teraz będzie lepiej.
Ale miałam dziś akcję, w połowie Mszy musiałam uciekać do domu, bo NAtalka się rozpłakała i ani noszenie na rękach nie pomogło ani bujanie w wózku, co nam się już dawno nie zdarzało coś takiego i szłam sobie spokojnie do kościoła, a tu proszę...
dobrej nocy:)
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Matek w nocy spał jak zwykle..co 2 godz pobudka najdłuższe spanie od 2 do 5 30..no i teraz jeszcze zasnął nad ranem w naszym łóżku bo wzięłam go do karmienia i już mi się nie chciało go odnosić, wiec teraz spią razem z tata a ja niestety tak juz mam że jak sie rano przebudze na 30 minutek chociaz to już nie usnę:)jak się moim mężczyźni obudzą to jedziemy do neurologa ciekawe co powie....
Madzia my się z mężem wymieniamy ja chodzę na 12 a on na 10:30 do Kościoła jeszcze z Matim nie byliśmy ale myślę że mogłoby być podobnie jak wczoraj u ciebie:)już się boję jaki on da popis na chrzcinach:)

miłego poranka
- Ptysiulek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
ale Ci zazdroszczę. My siedzimy sami, tata w pracy.
Ehh dziś pobudki dwie do trzeciej, a potem co godzina.
Ale się dziś wystraszyłam. Położyłam Małego na łóżku, przykryłam kocykiem i poszłam na chwilę do łazienki. NAgle zrobiło się cicho, przybiegam, a te szkrab naciągnął sobie kocyk na głowę. Ściągnęłam go szybko, a ten w najlepsze uśmiech.
- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Oliwia właśnie usypia na poranną drzemkę. Wstała dziś razem z tatą do pracy po 7, a dzisiejszą noc przespała całą bez wstawania na jedzenie. Ostatnio zdarzyło jej się tak kilka razy, więc może niedługo się nauczy i już będzie tak co noc. Przynajmniej mam taką nadzieję

- Ptysiulek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
ale Ci zazdroszczę. dla mnie 4 godziny ciągłego spania to byłby luksus, a cała noc to chyba marzenie