BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

11 lata 10 miesiąc temu #551718 przez MADZIA7
Witajcie:)

U nas dzień jak codzień, nic nowego, choć dla naszych dzieciaczków pewnie każdy dzień jest nowy i niesamowity!:) Choć jednak był to trochę pechowy dzionek, bo niedość, że wózek spadł mi ze schodów (pusty na szczęście), to jeszcze gaz mi się wyłączył jak gotowałam wodę i uchodził jakąś chwilę, ale na szczęście poczułam go za wczasu. Więc dobrze, że się już kończy ten dzień, bo zawsze sobie tłumaczę, że po gorszym dniu musi nadejść lepszy:)

Aniu ale rosnie Filipek pięknie! Sto lat!

Sandra nie jesteś sama, cały czas z Tobą jesteśmy!

KAsiu jak dzisiaj dzionek w szpitalu, jak się czuje Oliwierek?

Czasjusiątko Twoja córcia wczoraj skończyła 4 m-ce, gratuluję!

Andra buziaki dla 5-miesięcznego Adasia!

Siteczko ale piękne zaproszenia! Podziwiam, że robisz samodzielnie! Powodzenia w przygotowaniach do chrzcin!

dobrej nocki:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #551791 przez Ummi
Czesc :)
Podczytuje Was od bardzo dawna, ale dopiero teraz zebralam sie na odwage zeby cos napisac :)
Wy sie juz tutaj bardzo dobrze znacie, razem przechodzilyscie czas ciazy, porodu i pierwsze chwile z maluchami, wiec czuje sie jakbym wchodzila do pokoju pelnego dobrych (rozgadanych ;) )przyjaciolek :blush:
Tez jestem wrzesniowa mama i chetnie dolacze ...
Pozdrawiam Was serdecznie choc pewnie juz spicie ;)

11 lata 10 miesiąc temu #551804 przez aganio87
Ummi witaj zawsze mamusie są mile widziane w naszym 'rodzinnym" forumowym gronie więc chwal sie swoim skarbem jak poród minął i jak sie rozwija twój maluszek :)

[*] 6.11.2011

11 lata 10 miesiąc temu #551893 przez patys
Ummi no to dobrze ze wreszcie do nas dołączyłaś i opowiadaj o swoim maleństwie:)

u nas nocka lepiej nie wspominac:) powiedzmy że jak sobie to wmówie to poczuje sie wyspana:)teraz Matek leży w łózku i oglada karuzele z misiakami:)

zaczynam sie troche bac małego zostawic 14 lutego to juz za tydzien:)!!!!(nie wiem chyba wam pisałam że mój mąż coś zorganizował na walentynki i ma nas nie być w domu od 18 do 22 nie wiem gdzie idziemy dowiem sie dzień przed:)kiedys jak Mati zasnał przed 20 to było wiadomo ze do 23 się nie obudzi a teraz niestety nawet o 21 sie umie przebudzić.... no i jakoś dziwnie mi go zostawić ale bedzie babcia i prababcia wiec na pewno dadzą sobie radę chociaż on nie jest typem który zasypia jak poczuje poduszkę pod głową:)

11 lata 10 miesiąc temu #551932 przez Patka0308
u nas nocka tak jak każda ostatnio, Grześ budzi się co 2- 1,5 godz a do tego mnie choroba dopadła i kaszlałam całą noc, normalnie masakra... najpierw mąż był chory, teraz ja, mam nadzieję że chociaż Grzesia nie dopadnie to przeziębienie. w dzień mało mały śpi i wymaga sporo uwagi i zainteresowania i z jednej strony mi się nie chce uczyć bo wolę z małym się bawić,ale z drugiej wiem że muszę bo nikt za mnie tego nie zrobi, ale robię wszystko żeby się tylko nie uczyć, normalnie taki leń mnie dopadł... nie umiem sobie z nim poradzić. a jak nadchodzi czwartek to się opamiętuję że zaraz już piątek,sobota i niedziela i te zaliczenia i egzaminy, mam już dosyć tej sesji;/
My zaczęliśmy rozszerzać dietę, jak narazie Mały je wszystko co dostanie i bardzo mu smakuje :D tzn. jabłuszko, jabłuszko z marchewką, kaszkę.

Ummi witaj :) opowiadaj co u Ciebie?

11 lata 10 miesiąc temu #551972 przez Ania14.09
Witam nową mamę Ummi :laugh:

U nas był dziś debiut marchewkowy. Zrobiłam sama z marchewki z ogródka. Więc pewność, że ekologiczna. Filip niezbyt chętnie jadł, może ze dwie łyżeczki. spróbuję jeszcze raz później.

Patys nie martw się, w końcu to kilka godzin,a romantyczny uroczy wieczór sam na sam? Super! Ja nie pamiętam kiedy tak miałam. Choć pewnie Babcie chętnie by zostały z Filipem, ale mój chłop, cóż czasami mnie zaskakuje, ale po latach związku jest jakoś inaczej

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

11 lata 10 miesiąc temu #552057 przez hanias
Ummi - witaj :) Pochwal się swoim maluszkiem. czekamy na jakieś informacje :laugh:
Ania - u nas jak wprowadziłam marchewkę to kupki marchewkowe aż się przestraszyłam hahah. U nas na początku jabłko nie pasowało ale teraz wciąga równo!
U nas Hania przeziębiona! katar taki że szok! nie nadążam odciągać ciągle jej leci z noska! A najsmieszniejsze jest to, że teraz jak jest przeziebiona to nawet po 3 godziny w nocy śpi a raz to nawet 4 godziny się przytafiły.hehehe
Dziewczyny mam pytanie: Jak u was jest z tym karmieniem z butelki? maluszki już się przyzwyczaiły. Moja Hania na początku nie chciała, potem załapała a teraz znów nie chce!!! Tak płacze że w końcu jej cycusia daję!!! Już sama nie wiem co mam zrobić żeby nauczyć ją z butli pić! :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #552074 przez patys
Aniu z jednej strony właśnie strasznie sie ciesze że bedziemy mogli tylko we dwójke pobyć i że mój mąż coś super zorganizował i to miesiąc przed:)no ale pierwszy raz zostawimy z kimś małego i pewnie dlatego to przeżywam:)

11 lata 10 miesiąc temu #552103 przez Ummi
Tyle chcialam napisac a teraz nie wiem od czego zaczac ;)
Ciaze przechodzilam bardzo dobrze – chetnie bym to powtorzyla;) porod juz niekoniecznie taki fajny (ale chyba malo kto ma taki fajny porod jak chasiami hihi) – u mnie trwalo to dlugo, bo 36 godzin ze skurczami z czego 18 w szpitalu i zakonczylo sie na uzyciu proznociagu… ale mialam super polozne i wsparcie meza, wiec nie bylo tak zle, zapomnialam o bolu jak tylko dostalam mojego maluszka do przytulenia ;) Teraz to juz duzy chlopak, rozwija sie dobrze i nawet za szybko – gdzie ten moj maly dzidzius ja sie pytam? ;)

Chcialam ustawic sobie suwaczek, ale nie wiem ktory kod skopiowac i gdzie go wkleic– pomozecie ? :)

Patys rozumie Twoje rozterki – szczegolnie jak sie karmi piersia i jest sie praktycznie niezastapionym w chwili ataku glodu czy gorszego humorku;) Bedziemy trzymac kciuki, zeby wieczor sie udal !

11 lata 10 miesiąc temu #552115 przez siteczko
Ummi Witaj! :) A przy okazji zapraszamy wszystkie Mamusie które nas podczytują a jeszcze się nie zdecydowały odezwać! Im nas więcej tym weselej :)

patys zazdroszczę tego wyjścia! Ale rozumiem że ciężko zostawić maluszka, miałabym to samo, jeszcze nigdy go samego nie zostawiałam... ale mimo wszystko dałabym wiele za choć 2h tylko z mężem i to jeszcze na wyjściu, romantycznie... ech bo odkąd mały jest na świecie troszkę mało w naszym związku romantyzmu, przytulanek itd :| bo wieczorem po usypianiu małego jesteśmy tak padnięci że nie mamy na nic siły, a ostatnio jak budzi się w nocy co 2h, 1h to idziemy spać razem z nim...

MADZIA7 faktycznie jakiś pechowy dzień miałaś :| ale dziś na pewno będzie wszystko ok :) co do zaproszeń, to dla mnie nie problem ;) zresztą mam po kilka przygotowanych, bo miałam się tym zajmować zarobkowo... ale wyszło jak zwykle :| wczoraj wylicytowałam ubranko na chrzest na allegro.. ale jakieś mam obawy że będzie za małe :( zobaczymy jak przyjdzie.

hanias co do butelki, nie wiem w jaki sposób ale jakoś sam zaczął ciągnąć, ale może to dlatego że dawałam mu moje mleczko... jak były jeszcze te dobre czasy i przesypiał całe noce ;)

Ania my póki co jedliśmy jabłko w zeszłym tygodniu i było zawsze wykrzywianie się przy 1. łyżeczce, a później wcinał :) teraz je banana i bardzo mu smakuje :) dziś to na sam widok miseczki już się cieszył, a jak skończy się to się denerwuje :) ja podaje tak 1h po cycu... żeby miał w ogóle miejsce w brzuszku ;)

A wczoraj się załamałam, myślałam że jak nas to do tej pory nie spotkało to się już nie przytrafi... ciemieniucha :| więc zaczęliśmy z nią walkę :|

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #552186 przez Ania14.09
Dziewczyny!
Jakbyście nie mieli komu przekazać 1% podatku, to wśród naszych zanjomych urodziła się chora dziewczynka. Mama Bereniki urodziła ją w wieku 39 lat stąd, ta wada,tak przy puszczają, a naprawdę to sam Bóg wie. Ja byłam w ciąży z Filipem jak się dowiedziałam, że chore dziecko mają, bylismy na imprezie u znajomych,ale jescze o ciąży nie mówiliśmy, oni powiedzieli,a ja zaczęłam ryczeć. wiadmo hormony.
Wszystko jest opisane o Berenice w dodatku

Kurcze nie mogę wgrać, to jest w office

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #552192 przez Ania14.09
może teraz wejdzie

Plik załącznika:

Nazwa pliku: Berenika_M...acja.zip
Wielkość pliku:47 KB

Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #552203 przez Ania14.09
przepraszam, ale inaczej nie mogłam wysłać. Jak klikniecie w Berenikę Mysiakowską, to wejdzie wam opis, ze zdjęciem dziewczynki

11 lata 10 miesiąc temu #552215 przez siteczko
Ummi A jak ma synek na imię? Kiedy dokładnie urodziłaś? :)
Co do suwaczka - PROFIL ==> MÓJ PROFIL [po lewej stronie] ==> i tam jest okienko przy PODPIS tam trzeba wkleić kod suwaczka, kopiujesz ten pierwszy [Kod dla forum z obsługą UBBCode lub BBCode:] co zaczyna się URL
Powodzenia!

11 lata 10 miesiąc temu #552347 przez kasia7775
Sandra jestem z Tobą.

Madzia Oliwier już coraz lepiej się czuje i już to po nim widać. Przestał charczeć i już tylko wydzielina mu zalega. Dostał dzisiaj inhalacje z soli fizjologicznej.
Gorzej ze mną, bo wczoraj miałam wymioty i biegunkę, boję się, ze się zaraziłam rotowirusem, bo na oddziale dużo dzieci wymiotuje. Mam nadzieję, ze nie, bo przecież nie wychodzę z sali i nie mam z innymi kontaktu.

Ummi witaj :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka