BezpiecznaCiaza112023

pieluchy które lepsze??

13 lata 5 miesiąc temu #217820 przez natmur11
ej dziewczyny to nie bitwa na pampersy:) jednemu dzieku pasuja takie innemu inne. jedno dziecko uczuli dada inne pampers a inne huggies

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #217824 przez justyna84
my z pampersa mamy activ baby maly wazy 8,5 i mamy jeszcze 3 ,4 wydaja mi sie za duze .Ja sie o nic nie bije to wy sie bijecie o dady :laugh: tylko sie wypowiedzialam kazdy niech se uzywa co chce

13 lata 5 miesiąc temu #217828 przez Róża
natmur11 napisał:

moja klaudia urodzila sie 3560 i 1 uzywalismy jakies 1,5 msc. im miejsze dziecko tym dluzej. dla mnie 2 od razu byly za duze. i zauwazylam ze 1 sa odrobine delikatniejsze niz 2 nie wiem czemu tak jest. mowie o tych zoltych

Dzięki Natmur11, to już mam blade pojęcie, bo szczerze mówiąc myślałam, że w "2" szybciutko się wskakuje, to w takim razie dokupie "1", a widze ze na "3" to trzeba bedzie jednak trochę poczekac, a ja myslalam ze to tak raz dwa i już zbeda, he he :)

13 lata 5 miesiąc temu #217933 przez sylka
Ja zawsze zmianiałam pampersy jakoś jak mały ważył z 1,5 kg mniej niż maksymalna waga pieluszki i jak uciskały udka. Terax Kuba waży 7800 i jesteśmy na 4 z pampersa i Dady bo 3 uciskały i były za krótkie. Dady zaczęlismy uzywać w 4 mies. a wczesniej pampers new baby (żólte opakowane) i premium care obydwie 1 i 2. Później 2-4 dady i na noc pampers active baby.
Kup sobie zapas 2 bo wszystko zalezy od wagi dziecka jak szybko się w nie wskoczy i jak gabarytowo jest maluch. Widzę że niektórzy sa na pampkach 3 a waga większa niż nasza a u nas już za małe były na pupkę :)

13 lata 5 miesiąc temu #217953 przez Gosia_Krupa
Róża,ja bym nie kupowała aż tylu pampersów. Nie masz zprzecież pewności czy dzidzi podpasują. One jak każde pieluszki mogą uczulać i wtedy będziesz miała sporo niepotrzebnych.

My kupiliśmy na początek po paczce pampersów i huggiesów "1",a potem pampersy zamieniliśmy na dady. Jeżeli chodzi o zmianę numeracji to tak ściśle się nie trzymamy kilogramów,tylko obserwujemy czy dobrze leżą,nie uciskają i czy nie przeciekają. Nadal jedziemy na "3"

13 lata 5 miesiąc temu #218112 przez Asiersa
My na 4 jesteśmy od jakiegoś czasu :)
No i normalnie nie wiem co się dzieje :dry: :dry: od pewnego czasu Tomek budzi się rano przesikany :angry:
Zarówno w dadach jak i w pampersach :(

Mój dzielny chłopczyk :*:*

13 lata 5 miesiąc temu #218136 przez Emme
ja zawsze szybciej zmieniam pieluszki niż napisane jest na opakowaniu, zawsze o jakieś 1-1,5kg. teraz używamy 4+ czyli 10-16kg (Tola nie waży więcej jak 10kg) i jest ok, jak używaliśmy 4 (8-14kg) to tez zdarzało się przesikać przeważnie po nocy

13 lata 5 miesiąc temu #218221 przez Asiersa
Dady 4 są od 7-18 kg, a Tomek ma 10 kg, więc wydają mi się odpowiednie. Dady 5 są chyba od 15 kg. Nie ma w dadach 4+, a szkoda bo bym zmieniła na takie.
Chyba kupię Dady 5 i będę mu zakładać tylko na noc.

13 lata 5 miesiąc temu #218227 przez sylka
U nas Pampersy 4 są idealne wielkościowo a Dady 4 jakby deko za duże mi się wydają choć nic nam nie ucieka z nich. Są jakby za dugie i rzepy zachądzą na siebie jak je zapinam za to 3 są już za małe (uciskają udka) I bądz tu mądry :P

13 lata 5 miesiąc temu #218280 przez ecia
Z tymi pieluszkami to niekończąca sie dyskusja może trwać.
Co pupa to inne doświadczenia. Każde dziecko co innego uczula i każdemu inna wielkość pasuje.
My jesteśmy na 4 Dadach, a 4 pampersy wydają mi się odrobinę mniejsze, ale już dawno ich nie kupowaliśmy. Sprawdzają się u nas Dady i Helen Harper. Chociaż te drugie zdecydowanie mniej chłonne, ale dzięki gumeczce z tyłu super się trzymają na pupie odkąd FIlip zaczął chodzić.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=24623[/im[img] www.zapytajpolozna.pl/components/com_wid...ew.php?sid=24623[/im

13 lata 5 miesiąc temu #219095 przez Martynka__89
Od urodzenia do podajże 8 m-ca pupka Mateuszka nosiła tylko pampersy, zaczynaliśmy od 2 jedynek nie kupowałam wcale. Od kilku miesięcy pupeczka Matiego testowała różne pampki, a mianowicie:

- pampersy - kiedyś były u nas na pierwszym miejscy ale odkąd przeszliśmy na 4 było coś nie tak kupka uciekała, nie mal za każdym razem i szybko pęczniała. Więc przestaliśmy ich używać.

- huggiesy - są dwa rodzaje economy i premium. Te pierwsze jak dla Nas badziewne za sztywne, drugie zaś sprawdziły się i jestem na TAK :)

- dady- byłam z nich zadowolona do póki 4 nie były za małe, a 5 są za duże szkoda że nie robią połówek :( ale te pampy nie wytrzymują u nas długo szybko się zapełniają. I Żuczek przy nich ma mokrą pupę : ( tak więc u nas jak musimy to ubieramy.

- gaga - totalna porażka :/ można kupić dwie sztuki (dzięki) nie są chłonne, wszystko ucieka. Wielkie NIE !

- bella happy - teraz u nas górują :) są przyjemne w dotyku, ładnie wchłaniają. Nie napompują się do rozmiarów XXXL. Mamy drugą paczkę i jesteśmy zadowoleni :) TAK !

- wickies -
przyjemne w dotyku myślałam że będzie ok, ale myliłam się wymęczyłam paczkę.

- baby dream - dawno je testowaliśmy nie byłam zadowolona z nich, szybko nabierały ogromnych rozmiarów i uciekało nam z nich wszystko.

Jeszcze mam parę firm do testowana, ale najbardziej jesteśmy zadowoleni z huggiesów i bella happy.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

13 lata 5 miesiąc temu #219110 przez Asiersa
wow, Martynka :laugh: ale się natestowałaś :lol:

13 lata 5 miesiąc temu #219114 przez Emme
MArtynka Huggiesy jumbo sa miękkie :)

13 lata 5 miesiąc temu #219191 przez Asiersa
a my dzisiaj w nocy na Dadach 5 jesteśmy... zobaczymy rano czy mój bąbel się przesikał :P

13 lata 5 miesiąc temu #219198 przez Gosia_Krupa
Kupiłam w Rossmannie Huggies Premium te jasnoniebieskie i były w duże misie(ale było ich kilka)-myślałam,że takie mają być(w końcu Emme pokazywałą 4,a my na 3 jesteśmy),ale kupiłam też w Tesco karton 186 pieluch Huggies Premium ten sam kolor i pieluszki już są całkiem inne-mają jeden rysunek-Kubusia lub Osiołka z przodu. Nie kumam już o co chodzi i jakie kupować(jak je odróżnić). Te z kartonu wydają się lepsze.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka