BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414328 przez Dorciaition
Kliknęłam Lenisławce troszkę zdjęć, wiec Wam wrzuce.
Miała być sesja, ale niestety scenografia była ciągle zburzona ;)

Jak zwykle zaszalałam ;)

Alanek[*] :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414343 przez polunia
Dorcia ale mi smaka na mizerie narobilaś ale ogóra w domu nie mam :(

Jestem ciekawa ile moja panna waży? :dry:
A co to znaczy , że Lenia prawie nic nie je? U nas posiłki wyglądaja mniej więcej tak: 6 rano ok 180mleka , 11 około 150mleka , 14.30-15.00 słoiczek obiadku 200lub220g , 18 około 150mleka i tak okolo 19.30 kaszka robię na 150ml mleka. Czasami jeszcze sie około 1-2 w nocy obudzi na zarło i wypije około 180-200 mleka. Na wszelkie owoce sie obraziła i za nic do geby nie mozna jej wpakować :dry: Spasowałam , może za jakiś czas jej sie odmieni. A może spróbuje z tym danonkiem bo :dry: czasami az sie trzęsie jak Kacper serek jakis zajada :blink:

Mirella mój głos tez juz poszedł :)

Ja mojemu na ostatnia rocznice nic nie kupiłam , a może kupiłam i nie pamiętam :unsure: :dry: Ale na poprzednia dostał zegarek albo łańcuszek , no dostał i to i to tylko nie wiem co na którą. A bransoletka Adaskowa bardzo ładna. Może mojemu taka na urodziny sprawię bo za chwile ma. Tylko czy On ja będzie nosił??? Ten zegarek rocznicowy "wynosił" ale kupiłam mu tez kiedyś jak się Kacper urodził - to tak żeby zawsze miał czas dla małego- taki fajny i leży do dzis w pudelku praktycznie nieużywany. O taki : www.diesel-zegarek.pl/product/show/35030...esel-meskie-na-pasku , może któras chce kupic bo mu powiedziałm , że go sprzedam , po co ma leżec w garderobie to się oburzył :silly:

Sarna jakich kompromitujących , ja Cie proszę :silly: Przecież tam wszyscy pod linijke będa się trzymać :woohoo:

Jejciu jakie cudne te zdjęcia Lenki;) Co Ona ma za czapę , boska! A grzywka na opasce najlepsza :side: Ona zawsze ma taki zaciesz na zdjęciach , ślicznota!

12 lata 4 miesiąc temu #414497 przez Dorciaition
Polunia prawie nic to naprawdę prawie nic. No od wczoraj ciut więcej, tzn rano 120 ml mleka z kaszką, potem 100g obiadku, pół bananka, no i 220 ml mleka z kaszką na noc. A dziś w nocy o 4 80 ml mleka, 3 łyżeczki kaszki i 100g obiadku. Do tego dojdzie jeszcze mleko z kaszką na noc.

Fajny ten zegarek, ale takiego drogiego prezentu nie chce mu kupować, bo nawet nie zasłużył. Od roku już nam gada, że na 30stkę chce jakiś zarąbisty zegarek. Na pewno ;)
No własnie, fajna ta bransoletka, ale też nie wiem czy by taką nosił. Pomyśle jeszcze, choć za wiele czasu to nie zostało ;)

polunia a Ciebie to w tabelce nie ma. Dawaj dane :)

He he Lencia to często ma zaciesz, ale równie często, w szczególności ostatnio marudzi.

A taką czapę ma na zimę

Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #414504 przez madziaska
Witam :)

Cudne zjecia Lenki, czapucha fajowa i kiecuszka rowniez ;)
Jejku Dorcia, Lenislawa naprawde malo je. Ja wczoraj nawet siostry pytalam czy Hania nie je za malo, bo jak odstawilysmy cycka w dzien to wyglada to mniej wiecej tak:
8.00 - kaszka z lyczki, ok 200 ml (zawsze zjedzona w calosci ;))
12.00- obiad (ok 200 gram), albo ugotuje jej miesko, do tego ziemniaczek i marchewka lub cos w tym stylu. Ostatnio nie bardzo jadal, przyczyna byly zeby, ale od dwoch dni wcina.
14.00 - deserek. I tu albo daje jej owocki swieze, no maliny, arbuz, nektarynka, brzoskwinia, banan, winogrono itp albo dostaje sloiczek. Teraz czesciej swieze owoce.
Po deserku za jakis czas dostaje chrupka. Zwykle zje 1,5 palki ;)
17.00 - jogurcik, albo deserek ze sloiczka jesli nie jadla go wczesniej, albo mussli. Tak przewaznie maly sloiczek.
19.00-19.30 - kaszka z lyzeczki, tak jak rano 200 ml.
Po kapieli, czili ok 20.00 - cycek ;)
No i w nocy raz cycek, ostatnio czesciej, bo zeby dokuczaly. W nocy jednak tylko pociah=gnie kilka razy.
Oczywiscie nie zawsze wszytsko je.

A wlasnie, powiedzcie mi. Jesli juz calkiem uda nam sie z cyca zrezygnowac, to czy wystarczy jak jej bede dawala dwa razy dziennie kasze z lyzeczki??? Ona jest na mleku modyfikowanym. Nie chce dawac butli, bo to sie mija z celem. Wole juz cyckiem karmic. Kolezanki synek sam odrzucil cyca jak mial 9 miesiecy i lekarka powiedziala, ze wystarczy dwa razy dziennie kaszka + jakis jogurcik. Mleka dodatkowo nie trzeba. U nas pewnie to jeszcze potrwa zanim cyc pojdzie w odstawke. Mysle, ze do roku pewnie. Te dwa karmnienia najtrudniej odstawic. Ehhhh...

No widze, ze juz macie wszystko ustalone.

Polunia zaraz na priv podam Ci nr konta ;) jak daja, trzeba brac :silly:

U nas znowu gorac, pewnie jak u WAS. Hania ma wlasnie drzemke ;)

Jutro jade do fryzjera, a coooo ;) No i do gina :dry: Nie lubie... Wezme jakies tabl, bo ta moja cera doprowadza mnie do szalu. No i dzieciaczka tez nie planuje ;)

12 lata 4 miesiąc temu #414512 przez Dorciaition
O wow, Hanulka naprawdę dużo zajada, tzn w porównani do Leni. Może Lena będzie po tacie mało jadła. To dobrze w sumie ;) Choć do chudych chyba nie należy. Co jedziemy do KRzysia dziadków to przezywają, że ona taka grubiutka. B)

MAdziaska co do cycka Tobie nie pomogę :/

Jak Polunia przeleję Tobie kaskę to będę z Wami obiema kwita :)

A co sobie robisz za fryzurkę? ja to się ciągle zastanawiam czy nie obciąć włosów. Mam już tak długie, że mnie denerwują, ale z drugiej strony szkoda mi ich.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414519 przez madziaska
Dorcia, zapomnialam napisac. Snil mi sie dzisiaj zjazd w Powidzu. Oczywiscie tam bylam ;) Widzialam tylko nasze dzieciaczki, wszystkie biegajace ;) Lenia byla najwyzsza, no taka dluuuga, ze szok. Wszystkie dzieciaczki nizsze od niej o polowe glowy :silly: Ja uwazam, ze ona jest w sam raz ;)

A fryzurka...hmmm. Juz troche mam dosc grzywki. Jest ciut za dluga, wiec chyba ja zetne na skos zeby sobie rosla. Mam glupkowaty wicher na grzywce, wiec nie moze tak sobie sama rosac na bok, trzeba ja wspomoc ;) Chyba nie skroce, jedynie koncowki. No i chce bardziej gore pocieniowac. I farba ;)

12 lata 4 miesiąc temu #414521 przez polunia
Hej ,
madziaska przeleje Tobie kaske dopiero póxnym wieczorem bo teraz musze wyjechac i dopiero wieczorem bede miała chwile spokoju. Mysle , że się nie obrazisz :blink:
Ok , uciekam , znowu mnie pewnie "rozmowy na szczycie" ominą :(

12 lata 4 miesiąc temu #414524 przez madziaska
Polunia, mnie nie spieszy, spokojnie zrob przelew, kiedy bedziesz miala czas ;)

12 lata 4 miesiąc temu #414527 przez Dorciaition
Ha ha Madziaska no ten sen już był o wiele lepszy od poprzedniego :blink:

"Głupkowaty wicher"- dobre :laugh:

12 lata 4 miesiąc temu #414530 przez vestusia
Witam Was Kochane.

Łeb mi pęka, czytam Was, czytam i przeczytać nie mogę. Wszystko dziś nie tak.

Najpierw napiszę, że Lenisława piękna, naprawdę śliczna ta sukieneczka a czapa the best. No rewelka i będzie robiła furorę w zimie :)

Madziaska, jeśli o Zuzię idzie, no to Zuzia je tylko dwa razy dziennie kaszkę i raz mleko (z rana). Czasami rano dostanie kaszkę, potem owoc, no zazwyczaj dwa razy ma mleko z kaszką (rano i na wieczór). Nie wiem czy to dobrze, ale tak robię, Zuzia żyje i zdaje się być zdrowa.

Polunia uśmiałam się z Ciebie aparatko. To jak będziesz na 10 w Powidzu, to zacznij gotować kotlety, co by wszystkich ugościć he, he, he. Mój PIOTREK :D też łazi ciągle w gaciach i ciągle mu mówię, że w Powidzu będzie musiał się jakoś przyodziać.

O właśnie, jakieś sałatki jeszcze.

Lusia piękne fotki z wakacji na FB.

W ogóle to mam jakąś dziurę w głowie.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

12 lata 4 miesiąc temu #414538 przez madziaska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 4 miesiąc temu #414540 przez Malina86
Czesc Babuszki!

Lenisława wyglada bosko po prostu. Sukienka i czapa zarabista, no, ale to tylko dodatki do slicznej Leni :kiss:

polunia powiem A. zeby zobaczyl za tym preparatem dla Ciebie, ale nie obiecuje, ze do Powidza sie wyrobi z zakupem tego, bo generalnie jak go prosze zeby mi cos kupil to zazwyczaj trwa to minimum miesiac.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Oooo to tak po krotce. Ide Chochlikiem pochodzic :)

12 lata 4 miesiąc temu #414615 przez Dorciaition

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414633 przez vestusia
Witam z wieczorka, ja już troszkę ochłonęłam i ciut mi lepiej.

Piotrek pojechał przejechać się autem, zobaczymy jakie będą jego wnioski. Tak czy inaczej do mechanika auto trzeba dać.

Zuzanka już usypia, dziś razem z Piotrkiem ją kąpaliśmy a potem razem ubieraliśmy i karmiliśmy (tzn. byliśmy we dwoje obok niej). No i nawet aż tak nie płakała, tylko przy ubieraniu. Słyszę, że jeszcze dyskutuje cicho, ale już zasypia. Przynajmniej, odpukać, minął ten okropny okres darcia się przed spaniem i od kilku dni jest w miarę dobrze. Bałam się, że w Powidzu da popalić. No ale tak czy inaczej Malina i Dorcia nie możecie liczyć, że długo pośpicie he, he, he. Zuzia zadba o nasze wspólne towarzystwo, co byśmy się nie nudzili ;-)

Określenie Lenisława bardzo mi się podoba :)

Polunia ja przeleję kaskę jeśli nie jutro wieczorkiem to w pn, może być???

Nie wiem co to jeszcze chciałam napisać. A, że Piotrek pojechał też po jakieś piwko. Muszę dziś dać upust swoim emocjom, bo eksploduję.

No i jak Malina ma jechać do Powidza w tej kiecce, to ja też nie jadę.

I od jutra też dieta ha, ha, ha, bo nigdy nie schudnę do tego wyjazdu, a jeszcze mi coś przybędzie.

W ogóle to zapowiadam Wam, że nie wystąpię w stroju kąpielowym, bo mam takie rozstępy na udach, że aż wstyd. Wezmę krótkie spodenki i w nich będę paradować. :D

My możemy wziąć i ketchup i musztardę. Lubicie ostry z Pudliszek? Bo mnie on najbardziej chyba smakuje??? A musztarda to nie wiem, jakie wolicie???

To ma ktoś jeszcze tego grilla???

12 lata 4 miesiąc temu #414636 przez luska
Hej laski

Polunia hehe rozwaliłaś mnie z tymi pomidorami .Ile ton sobie życzysz??Wezmę świeżutkie.

Oj kochana poranek to mam tak słodki jak ty , szkoda tylko , ze takie słodkie są tylko poranki , bo potem to już raczej hardcor :P Też kiedyś mówiłam , ze nie chce tu cytuje żadnych bachorów .Generalnie strasznie nie lubiłam maluchów, działały mi na nerwy i uważałam , że strata czasu .Ale młoda głupia byłam hehehe.

A co do kasy Polunia ja ci przesle te 150zl, ale dasz mi swój nnr i w piatek zadzwonie rano do ciebie i ci powiem ile za mnie , bo nie wiem na 100% czy Ł pojedzie , a jak on nie to serce mnie boli strasznie ale chyba Ola wtedy zostawię u mamy mojej(chociaż nie wiem , bo mi strasznie go szkoda nie brać)

Hhehe mój tez gaciarz chyba , ze jest zimno to na klate jaką koszulkę zarzuci.Ale sypialnie przecież sa oddzielnie wiec nie będę w jego piżame inwestować.

Docia nie pomoge , bo nie kupuje mojemu prezentów :P

Lenka cudaśna jak zwykle heheh ale słodka jest heheh.Czapka boska tez taka chce gdzie kupiłaś

I tak wasze zieciaczki duzo jedzą.Moja to jest tak wybredna , że szok!!!Rano na dzien dobry cyc , ale tu zależy czy w nocy dużo wisała , a ostanio potrafi po 5 razy wołać.O 9 kaszka, ale dzis był foch i dostała cycka, obiadek o 12-13 i tu jakieś śladowe ilość 100g z tym , ze przechodzimy na normalne , bo słoiczka nie chce tknąć, moje tez jej nie pasi.Około 15-16 cyc i o18-19 deserek ,ale juz tak wybredna , ze najchętniej tylko banana by jadła.Noi na noc zawrotne 160 kaszki , bo więcej nie je.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka