- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

jak Izunia była malutka i duzo spała to potrafiłam bez problemu posprzatać ugotować i miałam czaa wysiać pomidory w doniczki i odpocząć.. a teraz lediwe co w weekend majowy jak mąż zajmował się Iza udało mi się pelargonie poprzesadzać. a dzisiaj odstawiłam Izę do mojej mamy a my sadzilismy pomidory w ogrodzie bo już tak późno, że az mam strach czy coś z tego będzie jeszcze...
marchewka, pietruszka, szczypiorek już rosną w ogrodzie

w przyszłym roku będę chciała więcej powysiewać ale zobaczymy jak to będzie... od słowa do czynu daleka droga

a dywanu dorobiliśmy się tylko w wjednym pokoju, a mianowicie męża siłowni, ale to w sumie było konieczne żeby sztangą zbyt dużego hałasu nie robił przy odkładaniu jej na podłogę

czasami tam ide poćwiczyć, lub pojeździć na rowerku to wtedy Izunia lezy sobie na dywaniku a tak to zazwyczaj na łózku ją kładę. ostatnio zakupilismy koc piknikowy i na niego kładę kocyk i wtedy na podłodze w salonie sobie leży i figluje.
też lubię małe miejscowości wypoczynkowe nad morzem, bo gwar i tłok już mi się znudziły... z nami nie ma szans by rodzice wyjechali, ale może siostra się skusi

a w sierpniu chcemy jechac do Karpacza na zlot Harley-ów i wtedy ze znajomymi więc też fajnie. ooo właśnie musze poszukac noclegu i zarezerwować. a może cos polecacie?
a nad morze tez chcielibysmy na weekend wyjechać ale zobaczymy jak to wyjdzie wszystko...
ja czasami jak czytam nasze forum to muszę w wujku google sprawdzić jakiś wyraz bo niestety ale nie wiem co oznacza heh

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
bo moja córka jakos nie chce ich jeść.. ani tych ze słoiczka, ani tych jak sama jej zmiksuje i próbuje dać

dzisiaj zmiksowałam jej bananka z truskwaką i nie zjadła.. no to mąż zjadł

chciałabym żeby jadła już owoce, bo jak wprowadziłam kaszki i zupkę to geste kupki zaczęła robić, a owoce zawsze by jej w tym pomogły. no ale jedynie jak dodam jej do kaszki i to jeszcze odrobinę (bo jak za duzo to nie ruszy...) to zje.
tez tak któraś z was ma???
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
A w ogóle to zapomniałam wspomnieć, że bylismy u pediatry i Adam jest gigant! 8820g! teraz juz pewnie z 8900, bo juz parę dni minęło. I około 72 cm. Znajomi z 10 miesięczną córcią byli i ona jest mniejsza...
Trochę mnie lekarz przestraszył, bo ponoć asymetria półkul się pogłębiła, ale mam sie nie przejmować, bo nie jest patologiczna i powinna zniknąć do czasu zrośnięcia ciemiączka... I tak sie martwię- chyba poczytam w necie...Chociaż rozwojowo go pochwalił i naprawde zapewniał, że wszystko ok. Przez wzrost Adas jest dość "chwiejny" i lekarz mówi, że miewał takie dzieci i wysyłał je na rehabilitację, ale ma złe doświadczenia, bo one za szybko wyrównywały i chciały od razu chodzic, a to dla kręgosłupów za wcześnie było i dlatego woli, żeby Adaś sam wyrównał.
Udało mi sie wreszcie wylicytować łóżeczko turystyczne- musze do rodziców dać, bo za tydzień Adaś już u nich będzie w dzień. Jeszcze kilka ciuchów kupiłam, grilla elektrycznego, ciuchy do pracy... ehh...kończy się "siedzenie w domu"

- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Taka byłam twarda na to wracanie do pracy...im bliżej to mi gorzej

A jak Wasze sloneczka na zabawki reagują? Maja swoje preferencje? Ja mojemu co nuż ciekawostki owe przynoszę albo dostaje od cioć i wójków, ale on i tak je tylko do buzi

A z tym neurologiem to ja jednak chyba nie będe dodatkowo chodzic, bo mój pediatra pracuje na oddziale neurologicznym i uchodzi za jednego z najlepszych pediatrów w kraowie, więc jednak mu zaufam. Zreszta poczytałam cos tam w necie i większość takich asymetrii jest nawet nierozpoznana, bo jak ktoś nie robi usg przezciemiączkowego to nie wie, a żadnych objawów czy np (tfu tfu) uposledzeni brak. On ma większa niż miał i większa niż normalnie, ale nie jest patologiczna i nie wchodzi w zakres wodogłowia (samo słowo mnie przeraża), a i tak wodogłowie może btyć czynne i bierne i to bierne nie jest niebezpieczne... Oczywiście jako mam przeżywam, ale i lekarz stwierdził, że sie super rozija i w sumie sama to widze- w końcu nadąza nawet za naszym forumowym Rafałkiem

Ale się rozpisałam- ale jeszcze jedno- taka byłam dumna, że od początku sam spi w łóżeczku...ale teraz rano go biore i razem spimy i...jest cudownie- przytula sie do mnie i mnie głaszcze po ręcę albo buzi (no dobra- czasem bije

- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

o młoda wzywa
- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Jedyne co mu nie pasowało to ... moja teściowa.... ja nie wiem co ona w sobie ma, że jak do niego podejdzie czy próbuje wziąć na ręce to jęczy i płacze. Mam nadzieję, że z czasem się z nią oswoi. I sukces... moja bratowa chyba stwierdziła, że ochrzczone dziecko nie gryzie i dała mu buzi i nawet chwilę się pobawiła... żeśmy ten fakt pół dnia komentowali z mężem, bo byliśmy w szoku

Generalnie wkur... mnie pieprzona biurokracja... kurde... dostałam z pracy skierowanie na badania kontrolne w celu dopuszczenia do pracy (długotrwała nieobecność rozpoczęta L4 powyżej 30 dni). Dzisiaj zadzwoniłam umówić się na wizytę i co usłyszałam? Że zanim się umówię to muszę mieć zaświadczenie od gina, że jest okey pod względem ginekologicznym.... wrrrr... fajnie, że wcześniej ktoś o tym wspomniał... a do mojej gin ciężko się dostać a jeszcze jak do niej zadzwoniłam to okazało się, że jutro ostatni dzień przyjmuje i idzie na urlop

U nas też zębów ni widu ni słychu, więc też nic nie doradzę.
Tygrysico i to najważniejsze, że dobrze się rozwija. Wiadomo jako matka się denerwujesz ale napewno będzie okey

Adiafora i dobrze... będzie miał nauczkę

- upsar
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Do pracy na razie nie wracam, nie wiem czy po macierzyńskim będzie gdzie wrócić ale wybrałam opiekę nad małym i mimo, że z kasa będzie naprawdę bardzo bardzo krucho to nie żałuje. Jednocześnie myślę, że gdybym małego miała zostawić z babcią to też bym do pracy szybciej wróciła a tak przekalkulowałam i jak ma mi zostać 700 zl i obcej osobie dać małego to jakoś ten czasu przebidujemy.
- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- NaMAgapas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

PS. bylam 2 dni temu zwazyc Nadunie. maiala wtedy 5 miesiecy i 5 dni- 8120 g

- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Byłam na cytologi dziś jak wyniki bęą ok kolejne badanie za rok uff
- NaMAgapas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-