BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 6 miesiąc temu #694638 przez P@ul@
Wpadam na moment a tu taka niespodzianka, dziękuję dziewczyny za życzenia :)

Ja mam chwilowa przerwę, za godzinkę goście się zejdą :) Miało być ognisko, ale ze względu na pogodę no i możliwość deszczu zostajemy na podwórku i będzie grill. W razie deszczy, bierzemy co się da i uciekamy do domu :P

Padam z nóg, bo trochę pracy w kuchni miałam, a to dopiero połowa dnia.

Jeszcze jutro na 7.30 na glukozę muszę jechać. Echhh, trzeba będzie z rana wstać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #694808 przez Karo290392
Kochane!
Ja dosłownie na chwilunie.
Mamy 100 stron! Czy wy to widzicie ?:)!

11 lata 6 miesiąc temu #694856 przez P@ul@
Faktycznie 100 stron :)

Wpadłam powiedzieć dobranoc :)

11 lata 6 miesiąc temu #694891 przez Agusiak
dobry wieczór :)

A to i ja się na setną stronkę z postem załapię ;)

Paula daj znać jak się rocznica udała i czy musieliście uciekać przed deszczem ;)

U nas dziś było chłodno, poszliśmy na dwór ale poubierani w kurtki. W mieszkaniu też czuć że jest zimniej i Paulinka śpi w długich rękawach znowu :dry:
Jednak od jutra ma być już cieplej, oby ;)

Spokojnej nocki i do jutra :)

11 lata 6 miesiąc temu #694993 przez nuśka09
Dzień dobry ;)
no ładnie już do setki dobiłyśmy ;)
dziś słoneczko mnie obudziło, ponoć ma być ładnie :) oby! :)
kurczę dziś zaczyna się ta cała ustawa śmieciowa... u mnie w bloku mamy segregować odpady a jeszcze wczoraj nie było odpowiednich pojemników ;/ ani żadnej informacji...ehh ja i tak zawsze segregowałam śmieci tyle że musiałam zasuwać pół osiedla do pojemników. Kurcze wkurza mnie już ten nasz samorząd, takie miasto "światowe" a taki bajzel.
U was też problemy z tym?

11 lata 6 miesiąc temu #695004 przez Karo290392
hej kobitki:*
Dzis spalismy z mezem z 3 godzinki ale juz wiekszosc zrobione. teraz maz do pracy a ja sniadanko i dalej do roboty a o 14 pielgrzymka przyjdzie sprawdzac.
nuska
propo tych smieci to tu w domkach tez kazdy ma obowiazek sortowania smieci- sa 4 kosze i trzeba pilnowac tego

Jak tam Wy kochane dzisiaj sie czujecie? My zyjemy juz tylko ta przeprowadzka i na szczescie przyjechal znajomy z PL co byl tu w tamtym roku i sam zaproponował nam pomoc w sobote.Wiec bardzo sie ucieszylam :)

11 lata 6 miesiąc temu #695063 przez Agusiak
dzień dobry :)

My już też na nogach chociaż chętnie pospałabym jeszcze z godzinkę ;)

Paula na glukozie, a mnie też to czeka w tym tygodniu i także na 7.30 :ohmy: Muszę tylko zorganizować siostrę żeby została mi z młodą na ten czas a ja pojadę, więc nie wiem jeszcze dokładnie w jaki dzień.

Karo to ja zrozumiałam, że Wy już w ten weekend mieliście się przeprowadzać na nowe :unsure: to kiedy będzie już u siebie?

U nas na szczęście miasto się spisało i przetarg wygrała ta firma co była do tej pory a jesteśmy z niej bardzo zadowoleni więc się cieszymy. U nas też zawsze była i jest segregacja i w konkretne dni przyjeżdżają i zabierają śmieci mieszane jak i te segregowane spod każdego domu :)

Lecę na jakieś śniadanko, miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #695073 przez Karo290392
agusiak
Kochana w sobotę 6 lipca mamy odebranie kluczy do nowego mieszkania i od razu sie wprowadzamy, a 14 lipca oddajemy klucze z tego mieszkania a dziś zdanie tego starego. :*

11 lata 6 miesiąc temu #695099 przez Agusiak
ahaaaaaa okej, już wszystko rozumiem :blush: ;)

11 lata 6 miesiąc temu #695232 przez Groszek
Witamy się i my :)
Pracowity weekend miałam, sprzątanie - generalne, mycie okien i prasowanie (wieszanie firan) :P Ropucha ma przyjechać więc chałupka musi lśnić :P W sobotę Michaś miał urodzinki, skromne :( bo tylko we trójkę, ale był tort i dużooooo zabawy... Śliczne zakupy, u nas jeszcze nic się w tej kwestii nie dzieje. Co mam po Misiu to będzie a reszta to już niewielkie zakupy, na które szykuje się pod koniec sierpnia :)
Młoda podskakuje aż miło, przytulaliśmy się z Misiem i położył główkę na brzuchu, dostał kopniaka - "no no dzidzi"

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

11 lata 6 miesiąc temu #695267 przez Elusia
Hej kochane:) u nas dziś w miarę słoneczny dzień:)w nocy bolał mnie żołądek, ale herbata gorzka jak zawsze okazała się niezawodna:)rano byłam na badaniach, ogarnęłam sprawy z dziekanatem i będę brała się za sprzątanie, bo u mnie tak jak u nuśki sierści w masakrę:/ co by nie odkurzać to ciągle jest- ale czego się spodziewać po labradorze:P
Agusiak dziekuję za tak miłe słowa:):* wiesz, mi chyba też wraca nastrój nerwowy;/
Karo, trochę przekichane z tym malowaniem;/a też zrozumiałam z przeprowadzką tak jak Agusiak :blush:
Groszek- gdzie byłaś jak Cię nie było?;) fajnie, że mimo tak małego grona młody miał radochę z urodzin:)Ty nie przesadzasz z myciem okien i wieszaniem firan?! toż to nielada wysiłek jak na kobietę w ciąży.
Idę spzątać:) bo na 16 do młodego jeszcze na godzinkę muszę jechać.

11 lata 6 miesiąc temu #695338 przez Karo290392
Ojjj kochane to najwidoczniej ja coś źle wytłumaczyłam :) Chociaż każdego dziwi , że mamy zdanie mieszkania tydzień przed wyprowadzka , no ale tak juz ustalili i tydzień musimy przekoczowac w takich warunkach.
Właśnie skonczyłam sprzatać, jestem cholernie padnieta, podłogi, drzwi, i okna do porzatku.
Masakra jak wszedzie teraz czysto :D ale jak miło jest usiasc :)
Jeszcze dwie godzinki i przyjda. ciekawe czego się przyczepią tylko żeby z depozytu cos zabrac . no ale nic nie poradze co wymysla

groszek
To dobrze ze przynajmniej sie wybawiliscie na tych urodzinkach we własnym gronie :)
A ty faktycznie nie przesadzaj z przemeczaniem sie :*
elusia
Ciebie żołądek a mnie cholerna zgaga meczy i to jak....ehh.... Jak to bedzie prawda ze jak zgaga to dziecku włosy rosna to nasza mała po urodzeniu bedzie kitki miała :D hehe

11 lata 6 miesiąc temu #695372 przez Agusiak
Groszek, nie ważne ile gości na urodzinach ale najważniejsze, że byliście razem i wszystko fajnie się udało a synek na pewno jest zadowolony :)

Elusia to udanych porządków, ale też nie przemęczaj się jakoś specjalnie ;)

Karo kurcze trzymam kciuki żeby Wam nic nie skubnęli z tego depozytu. Tyle co się napracowaliście to aż by się wstydzili jakby coś odjęli, i to jeszcze kobieta w ciąży a musiała tak zasuwać z pracami. Czekamy na wieści jak poszło.

My byłyśmy z młodą w aptece, kupiłam tą glukozę. Sporo tego :huh:
Potem plac zabaw i oczywiście jak trzeba było iść do domu to larmo :dry:
Nie mam sił ostatnio do tej mojej panny, chyba będę z nią całe dnie w domu siedzieć, albo niech T się z nią użera :S

Lecę na obiadek, a raczej dać go Paulinie bo ja nie mam jeszcze ochoty ;)

11 lata 6 miesiąc temu #695485 przez P@ul@
Witam!

Ja po wizycie i badaniach. Cukrzycy nie ma, ale ta glukoza mnie przeraziła, tak mi było niedobrze, że szok. Już myślałam, że nie wytrzymam i zwymiotuję.
Na szczęście wyniki ok, toksoplazmozy nie mam :) Z dzidzią wszystko dobrze, waży ok 800g. Szyjka dobrze trzyma, nie skraca się, rozwarcia brak, wszystko w idealnym stanie :)
Niestety płeć nadal nieznana, bo nie miałam takiego dokładnego USG. Za miesiąc mam to 3 Usg takie dokładne, i chyba ostatnie z wszystkimi dokładnymi pomiarami, więc mam nadzieję, że dowiem się kto tam we mnie siedzi :P

Co do rocznicy to się udała, nawet bardzo. Nie padało na szczęście chociaż pogoda nie rozpieszczała. Siedzieliśmy na podwórku, był grill i inne smakołyki, wszystkim wszystko smakowało, co mnie bardzo cieszyło.

Dziś po wizycie byliśmy jeszcze odwieźć siostrę K. z synkiem do domu i u nich w mieście odwiedziliśmy hurtownie z artykułami dziecięcymi, chciałam zobaczyć jak tam ceny, niestety nie było taniej niż w sklepach, ale i tak kupiliśmy kilka drobiazgów. I tak, kupiliśmy szczotkę z miękkim włosiem i grzebyk, zestaw do paznokci (nożyczki, obcinaczki i pilniczek), 2 myjki, dwa smoczki, a do nich gratis był łańcuszek, a smoczki takie ( allegro.pl/smoczek-uspokajajacy-0-3m-sil...szt-i3297092883.html ).
I kupiliśmy jeszcze rożek, chyba z takim wzorem jak karo pokazywała cały komplet pościeli ( coś takiego, ale w środku nie jest biały tylko też ma taki wzór jak na zewnątrz, imageshack.us/a/img577/8539/28651862.jpg )

To tyle dziś ode mnie.

11 lata 6 miesiąc temu #695542 przez Agusiak
Paula super, że wszystko z dzidzią i Tobą w porządku :) i że wyniki masz dobre i najważniejsze że nie masz cukrzycy :)
Ja tam się jej jednak troszkę obawiam, nie wiem czemu, ale mam jakieś dziwne przeczucie. Oby się nie sprawdziło.
I widzę, że płeć poznasz coś tak jak ja w pierwszej ciąży, czyli dosyć późno :blink:
Ale najważniejsze że wszystko okej :)

Paula a powiedz mi czy ten proszek glukozy 75gram to miałaś takie spore pudełeczko?
Bo ja w pierwszej ciąży miałam tylko 50gram i to była taka większa saszetka, a teraz dostałam takie "wielkie" plastikowe pudełko, coś jak tabletki APAP tylko wyższe.

I fajnie, że zakupy też udane :)
U nas sprawdziły się tylko te smoczki i jak druga córa też będzie smoczkowa to na pewno znowu je kupię:

allegro.pl/listing/listing.php?string=MAMbaby+smoczek

są różne wzory i wielkości zależne od wieku :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka