- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Karo290392
- Wylogowany
- rozmowna
- Vivienne <3 Nasz cały świat!
Propo opalenizny to Wam powiem , że ja zbladłam dopiero tu w Uk bo tu rzadko słońce jest także nie ma sie co dziwić ale za to jak troche na słoncu sie pojawie to mi piegi wyskakują dlatego się zraziłam do tego. Ale jesli cos mnie najdzie to samoopalaczem raczej bo nóg za chiny nie potrafie na słońcu opalic :
Propo kopniaczków jak nie poczujesz tych poczatkowych to po kilku dniach nie da rady zebys nie poczuła- przykładowo dopiero w sobote nad ranem poczułam kopniaczki, nie muskanie czy pływanie tylko kopniaczki a maz biedny mój sie zasmucał że on ich jeszcze nie czuje a przykładowo dziś tak mnie maluch zaczął kopać że gdy położyłam reke w to miejsce to pod wpływem kopniaczka ruszył sie moj palec takze mysle ze teraz juz tatus tez poczuje. Wiec predzej czy później rozróżnisz dzieciątko od brzuszkowych przebojów:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
No ja nóg też nie mogę opalić, ale w sumie też nie odsłaniam ich zbyt często więc nie ma się co dziwić
- Elusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Karo290392
- Wylogowany
- rozmowna
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A Ty Kochana tam pracujesz czy tylko mąż?
Przepraszam że tak wypytuję ale kiedyś też myśleliśmy o wyjeździe ale chyba nie mamy na tyle odwagi
Ale mojej kuzynce dobrze się tam wiedzie, jest kierownikiem w jakieś firmie co transportuje towar tirami i ona kieruje tym załadunkiem o ile czegoś nie pokręciłam, a powiem Wam że w szkole to miała masakrę, lewo ją skończyła A teraz kupili dom z ogródkiem i będą mieć 3 dzidzie.
A ja Pl po studiach jestem i pracy znaleźć nie mogę
- Karo290392
- Wylogowany
- rozmowna
Pracowałam jakiś czas ale ze wzgledu że w mojej pracy nie było warunków dla kobiety w ciąży to musiałam przerwac prace i nudzic sie w domu takze teraz tylko mój luby pracuje a ja tak lubiłam do pracy chodzic aa teraz całe dnie sama.
Propo szkoły ci powiem że z tego co mi wiadomo to tu polska szkoła sie nie liczy i jesli sie chce cos osiagląć czy założyć firme trzeba zdawac kursy ESOL bądź jakies tam jeszcze i wtedy ruszyc do szkoły jak szykujesz sie na cos ambitnego U mnie w pracy nawet ludzie po studiach byli bo w PL pracy nie znaleźli i musieli tu przyjechac i pluja w brode ze tyle lat poswiecili na nauke w pl a zadnej przyszłości a tu niestety te studia sie nie licza.
Ale widzisz; mąż pracuje sam a mieszkanie mamy dosc spore bo 2 sypialnie, salon, kuchnia, łazienka , dwa schowki i żyje nam sie dobrze a w Polsce pracowalismy oboje i ledwo nam na opłaty starczyło.
A w naszym przypadku ten wyjazd to był kompletny spontan bo mielismy na 2 tyg na urlop przyjechac i poszukac czegos i wrocic a juz rok siedzimy
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
byliśmy wczoraj na usg na razie wszystkie parametry w porządku mamy 14 tydzień i Groszek waży jakieś 88 gr i mała wiercipięta bo w trakcie badania cały czas w ruchu na razie lekarz nie podjął się sprawdzania kto tam się chowa więc nadal nic nie wiemy
a co do wózków, mebli itp... jesteśmy na świeżo... możliwe że będziemy musieli dokupić spacerówkę dla Jakuba... albo myślałam też o podwójnym... zobaczymy pod koniec lata jak to będzie wyglądać... mamy na razie Tako Nix... rzadko spotykany, lżejszy niż standardowe jumper czy warrior... ma aluminiową ramę i jest trochę większy... jesteśmy zadowoleni jak na razie Młody do 9 m-cy praktycznie jeździł w gondoli (zima)... allegro.pl/wyprzedaz-super-wozek-tako-nix-3w-1-i3130367875.html troszkę inny stelaż mamy, kolorek jak na fotce... fajny pod tym względem, że można go prawie całkowicie osłonić (daszek z dodatkowo rozpinanym foliowym okienkiem i wysoka stójka na przykryciu gondoli)... jest a łóżeczko... też jeszcze co i jak zobaczymy później
a co do kupowania... dla mnie ważne było żeby wózek miał duże koła, bo z malutkimi na śniegu jest makabra... z dużymi przy większym śniegu też już ciężko ale jakoś to szło...
fotka Groszka
- myszka85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Byłam dzisiaj na USG i wszystko ok, wg USG to 15 tydzień a nie początek 14 no ale jak to pani dr stwierdziła nic z tym nie zrobimy. Mi to nie przeszkadza, na poprzednim USG też była rozbieżność tygodnia między wyliczeniem z OM i USG, także się przyzwyczaiłam.
Moje dzieciątko też się cały czas wierciło podczas badania ale kilka ładnych zdjęć ma. Na razie nie wrzucę, ponieważ ich nie dostałam, poszły od razu do lekarza prowadzącego moją ciążę. Wizytę mam 30.04 i wtedy sobie je odbiorę. Co do płci to na razie nic nie wiadomo, za wcześnie.
Tradycyjnie dużo zdrowia wszystkim i jak najmniej dolegliwości ciążowych (ja nadal nie mam żadnych i oby tak do końca zostało, wszystkim życzę tak bezproblemowej ciąży jak moja).
- Karo290392
- Wylogowany
- rozmowna
Dołaczam zdj dzisiejszego brzucholka. a jak tam wasze brzusie ?
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kochane widzę że dziś dzień wizyt był
myszka, MartiO cieszę się że z dzieciaczkami wszystko dobrze, Marti zdjęcie cudne
Karo super, że jesteś zadowolona z położnej i z tego co piszesz to na prawdę super tam macie, brzuszek śliczny
Ja wizytę mam jutro, ale pewnie nie zrobi mi usg bo tyle co miałam to prenatalne.]
Dziś zakupiłam Vitaminer dla kobiet w ciąży i faktycznie zapłaciłam za nie 17 zł
Oby tylko były dobre
Miłego wieczorku
- Karo290392
- Wylogowany
- rozmowna
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Karo290392
- Wylogowany
- rozmowna
A korzystajac z tego ze te wizyty tak rzadkie kupiłam ten detektor tetna płodu i juz lezy i czeka az przyjade do Polski bo brat dzwonił że odebrał przesyłke. takze nie moge sie doczekac
Uciekam spac kochane :*
Dobranoc :****
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karo super, że już masz detektor, daj znać czy się sprawdza
Lecę na śniadanko, miłego dnia
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziewczyny fajnie że z bobasami ok ja dopiero 9 maja mam wizytę
dziś w nocy mnie coś strasznie zabolało z lewej strony jakby przy jajniku ale to takie chwilowe, teraz mnie co jakiś czas lekko pobolewa, nie mam pojęcia co to może być ;/ mam nadzieję że nic złego:)
Widzę, że Wasz wczorajszy dzień na wizytach zleciał a ja z siostrami całe popołudnie na placach zabaw spędziłam u nas jest ich mnóstwo i bardzo fajnie zrobione
Karo ja też poluje na detektor, jeszcze zobaczę po przelewie czy mogę sobie na niego pozwolić
Miłego dnia!