- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z tego co mi wiadomo to można pić wapno w ciąży, bo polecano mi je na alergię na pyłki właśnie, jako jedyna dozwolona metoda.
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
- chivas
- Wylogowany
- gaworzenie
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chivas bardzo dobrze, że decydujecie się na to imię skoro Wam się podoba
Mnie się właśnie też podoba imię mojej teściowej- EWA, no ale jakbym tak dała córce to mojej mamie zaś mogłoby być przykro, że czemu imię po teściowej a nie po niej i tak koło się zamyka.
Staram się tak kombinować żeby danego imienia nie było przynajmniej w najbliższej rodzinie i żeby też nie dawać właśnie imion po np. zmarłych babciach czy dziadkach
Ale znam bardzo dużo ludzi którzy tak dają imiona i jakoś dziadkowie się nie "biją" hehe
U nas słonko ale to nie znaczy że nie będzie burzy. Wczoraj przeszła taka nawałnica z gradobiciem i burza, że na parę godzin sparaliżowało całe miasta. Piorun strzelił w podstację i nie jeździły tramwaje, ulice pozalewane, u nas w domu też była awaria prądu ale na szczęście udało się go prawie wszędzie odzyskać poza piwnicą i naszą łazienką na górze. Na szczęście mamy założone tam na razie prowizoryczne światło, ale jest Dziś będą dalej walczyć z usterką bo wczoraj już późno było.
Miłego i spokojnego dnia
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
Chivas- Anna piękne imię a osoby o tym imieniu są super no w końcu ja mam tak na imię i ponoć byłam najgrzeczniejszym dzieckiem z całej gromadki Jaś też bardzo fajnie mam brata Jasia znam kilku Jasiów i są bardzo sympatyczni i ciepli ale bardzo uparci. Musi być
po ich myśli bo inaczej mega foch
ja dla dziewczynki wybrałam Kornelia, od zawsze mi się podobało, jeszcze Zosia bardzo mi się podoba no ale mam siostrę Zosię a podobnie jak Agusiak nie chcę imion z najbliższej rodziny i otoczenia A dla chłopca na 80% Mateusz
Agusiak u nas też wczoraj gradem waliło ale przez jakieś 10 min. Burza też była chwilowa a potem słoneczko świeciło do wieczora i na szczęście nie było takich skutków jak u Was. Dziś od rana słoneczko świeci dla mnie to nie do końca na rękę bo jak ładna pogoda to pyłki są ;/ehh cholerna alergia. Myślałam że będę mieć spokój w tym roku no ale jednak nie ;/
- chivas
- Wylogowany
- gaworzenie
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie się od dziecka podobało imię Joanna ale mam dobrą kumpelę od podstawówki o tym imieniu i pewnie by pomyślała że to ze względu na nią a nic bardziej mylnego, a pewnie obrosła by w piórka więc to imię też odpada
- Karo290392
- Wylogowany
- rozmowna
- Vivienne <3 Nasz cały świat!
Ale Kornelia to Aniu piękne imie Ja miałam mieć na imie Milena a wyszła Karolina Melanii
- @g@t@
- Wylogowany
- gaworzenie
- Karo290392
- Wylogowany
- rozmowna
- Vivienne <3 Nasz cały świat!
Ja też uważam że imię powinno dziecko mieć jakie mu rodzice wybiorą i nie brac innych zdania pod uwagę bo to tylko i wylacznie wasza decyzja
A tak wogóle widze że jesteś jeden dzień za mną a przypomnij mi na kiedy masz termin ? Wybacz jeśli juz pisałaś ale zapomniało mi się a tak sie zastanawiam bo to powinien byc ten sam nie ? tzn . jak nasze dzieci sie zgraja to moze w tym samym czasie postanowia wyjsc
- @g@t@
- Wylogowany
- gaworzenie
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Jakoś późno wpadłam na pomysł, żeby dołączyć na forum, aż wstyd. Termin nam na 11 października, więc postanowiłam w końcu dołączyć. Przecież to już połowa ciąży
W najbliższym otoczeniu nie mam nikogo kto by się aż tak zainteresował moim stanem jak ja to może tutaj znajdę jakieś bratnie dusze, które nie będą uważały, że wciąż tylko o tej ciąży i dziecku myślę
A przyznam się bez bicia, że chyba trochę sfiksowałam na punkcie naszego przyszłego maleństwa.
A jeśli chodzi o imię, to dla dziewczynki na 100% będzie Agata, a nad chłopcem dyskusja trwa. Może jak się okaże że będzie dziewczynka to nie trzeba będzie dalej kombinować
Jeszcze raz witam wszystkich serdecznie.
Buziaki
- @g@t@
- Wylogowany
- gaworzenie
- nuśka09
- Wylogowany
- gadatliwa
co do imion moja mama kręci nosem na Kornelię bo ona wolałaby Magdę,wrr no trudno ja chcę takie imię, mojemu też się podoba, ale ja rodzę ja wybieram w ogóle w niektórych kwestiach mama mnie denerwuje, wiem że chce dla mnie jak najlepiej no ale pewne decyzję należą tylko do mnie. Tak jak było z porodem, mama stwierdziła, że ona mi opłaci cesarkę bo to lepsze itd itp, sama rodziła tylko cesarkami więc nie ma porównania. A ja nie chcę nic na siłę, co ma być do będzie