- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Ale się rozgadałyście, uwielbiam

Chivas, po pierwsze to przykro mi z powodu pierwszej ciąży, teraz wszystko będzie już dobrze

Gratuluję kopniaczków, to na pewno było TO

Też myślałam o stetoskopie ale boję się że nie odróżnię malucha od zwykłych ruchów jelit i potem będę świrować

Kos udanego grillowania

Groszek zdrówka, oby choroba szybko ustąpiła.
Ja podobnie jak Ty, nie czuję jeszcze ruchów, czasem mi się tylko zdaje chyba, a to też moja druga ciąża więc powinnam czuć wcześniej, ale to pewnie przez mój tłuszczyk

U nas dziś pogoda taka sobie, niby jest słonko ale wieje jak diabli.
A plany na sobotę to mam takie żeby ją jakoś przeżyć, bo mąż wyjechał na działkę kończyć łazienkę, rodzice też dziś poza domem a my z młodą same, a nie ukrywam że moje kochane dziecię doprowadza mnie od kilku dni do białej gorączki. No ale musimy jakoś to przetrwać

Trzymajcie kciuki

U nas jest dziś noc muzeów no ale i tak nie pójdę, bo potem bym tej nocy nigdy nie odespała

Udanego dnia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Chivas wysłałam Ci zaproszenie na fb

a co do stetoskopu to różnie to bywa bo koleżanka miała i nie słyszała nic poza swoimi jelitami

alutka gratuluję bratanka:)
Ja dziś rano byłam na akcji Szczęśliwa mama- szczęśliwe dziecko,były darmowe badania USG 4D i 2D no ale niestety okazało się że nie zrobią mi 4D bo robią od 20 tyg:( ale zrobiliśmy 2d, dzidzia jest bardzo wstydliwa bo ciągle uciekała,wierciła się i nie pokazała co ma między nóżkami

Planów jak na razie na dziś nie mam, bo obiadku pewnie spacerek a potem to wyjdzie w praniu:)
Widzę że coraz bardziej się rozpisujemy:) Super!

Udanej soboty

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)

nusia, szkoda tego badania 4d ale i tak fajnie, że mogłaś podejrzeć maluszka i wiesz, że u niego wszystko dobrze

Ja dziś padam, byłyśmy z młodą na placu zabaw i wybawiłyśmy się jak nigdy, ale było super

Lecę na kolację i relaksik przed tv

Spokojnej nocki

- Justysia84
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

- @g@t@
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ja jestem w 18tc i już wyraźnie czuję ruchy a to moja pierwsza ciąża. Dziś czeka mnie leniuchowanie i odpoczynek. wczoraj pochodziłam po sklepach i kupiłam w promocji kilka ubranek dla maluszka ze swoim chłopakiem

- chivas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Co do moich tygodni to juz sie zaczynam gubic i to porządnie

Próbowałam jeszcze wyczuc malucha ale nie daje o sobie znać, albo to ja jestem zbytnio niecierpliwa. Moja siostra po dwoch swoich przebytych ciązach stwierdziłą ze na poczatku to najlepiej byłoby gdybym zjadła coś małego słodkiego i leżała plackiem dociskając rękę do macicy, bo inaczej na samym początku ciężko tak złapać te ruchy

Cieszę się, że wyszło słoneczko!
PS> Dzięki za zaproszenie do znajomych dziewczyny

- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Chivas z tego co widzę to mamy ten sam termin

Co do wyczucia maluszka po wczorajszym usg już wiem gdzie on dokładnie siedzi i już teraz wiem że to co tam czuję to jego ruchy:)
Słyszałam że jak jest ciężko z tym wyczuciem to trzeba zjeść coś słodkiego położyć się na lewym boku i odczekać do 20 min.
A tak w ogóle jak śpicie? Wyczytałam że od 20tygodnia powinno się spać na lewym boku. Ponoć na plecach nie dobrze dla malucha, na brzuchu też nie...
Lecę doglądnąć mojego rosołku

Buziaki!
- Karo290392
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Vivienne <3 Nasz cały świat!

maluszek nasz przybiera na sile z dnia na dzień juz nie ma problemów aby zobaczyc jego kopniaczki

Słyszałam od położnej stwierdzenie że tu jest przyjete niby cos takiego że ruchy pierwsze trzeba zapisać bo do tego dolicza sie 20 tygodni i z reguły maluch jest gotowy do wyjscia i nastepuje poród ciekawa jestem ile w tym prawdy, z tego wychodzi ze niby w 36 by nas to czekało. No ale wiadomo co kraj to obyczaj i maja takie swoje przesady

U nas wyjatkowo juz 3 dzien bez deszczu to moze odrobina lata nam przyjdzie. Dziś po południu mąż idzie pograc w piłke to ja bede pewnie lezec i filmy oglądac. A tylko czekam az sie ten dzien skonczy i nadejdzie wtorek

Nuśka propo spania to kiedys tylko na brzuchu potrafiłam zasnac a teraz spie na lewym badz na prawym boku i probuje na upartego na tym lewym ale ciezko zmienic swoje przyzwyczajenia tym bardziej gfdy nie wygodnie jest na lewym.Przynajmniej ja tak mam ;p
A my już oficjalnie zaczeliśmy 21 tydzien

- chivas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Karo, jak ja Ci zazdroszcze ze tak dobrze juz widać malucha, ale jestes tez bardzo drobna i może dlatego. Ja już przybralam jakieś 10 kg napewno i troszkę ze mnei kuleczka

Nuśka, no widzisz, dzieci mamy prawie z jednej daty

Czyli też ostatni okres miałas 7go stycznia?

- Karo290392
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Vivienne <3 Nasz cały świat!
- chivas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Wiem natomiast ze szybko wróce do formy po porodzie bo 2 lata temu schudłam z rozmiaru spodni 42 do 36

- Groszek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Michaś - nasze małe wielkie szczęście

- chivas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Co do miesiączki też miałam 7.01. ale podobnie jak Groszek miałam cykle nieregularne.
Karo no ciekawe czy się sprawdzi to obliczenie

i jak obliczyłam co do dnia to mi na 5 października mi wychodzi :)zaznaczyłam sobie w kalendarzu, zobaczymy:)