- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- suzi001
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wielomama super ze wszystko jest wporzadku oby tak dalej najważniejsze ze jesteście w komplecie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ellie
- Wylogowany
- gaworzenie
No to teraz wymiary:
BPD (to jest szerokość główki??) - 48,4 mm
obwód brzuszka - 149 mm
kość udowa - 34,3 mm
waga - 356g
Fajnie było widać kręgosłup, teraz to już człowieczka przypomina hehe, siedział/a tak fajnie na pupie i nogami ruszał/a, łapkami zresztą też, ale te nogi tak śmiesznie wyglądały.
No i mam zrobić to obrzydliwe badanie z glukozą, krew i mocz, muszę się zakręcić za lekarzem z nfz żeby mi skierowanie wypisał, może się uda i nie będę musiała za nie płacić, chyba teściową poproszę o interwencję, ona z lekarzami się zna,a ja chodzę tylko jak koniecznie muszę, u mojej pierwszego kontaktu byłam 2 razy w ciągu 10 lat to mi pewnie nie wypisze jak ją poproszę. Ja niestety mam w rodzinie pediatrę(to akurat dobrze na przyszłość), chirurga i lekarza internistę, który od iluś lat jest na rencie z powodu choroby no to nie ma mi kto wypisać tych badań, no zobaczymy najwyżej będę zmuszona zapłacić
Wielomama cieszę się, że u ciebie też wszystko ok i że Oliweczka pozostała Oliweczką
Idziemy spać, bo jestem padnięta, strasznie długi był ten dzień.
Dobranoc
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
Jak samopoczucie??
wielomama super ze malenstwo zdrowo rosie i gratuluje Oliwki:)))
co do tych zakupow masz racej nie wstwiac cen ile kosztuje wyprawka bo bedzie ze mnie na nia nie stac i duzo osob zrezygnuje z ciazy i upragnionego malenstwa.
Co do ruchow ja tez nie czuje codziennie nawet jak probowalalm najesc sie slodyczy ktore i teraz nie smakuja nie ma szans na ruchy:(
A co do przelozonych ja by zasiegla porady w sadzie pracy a teporady sa bezplatne..
natB brzuszk rosnie:))
małopolanka i tylko sie cieszyc ze na badaniach i usg wszytsko ok.
gabi 85 bez nerwow bedzie dobrze.
Ellie nie wazne kto w brzuszku mieszka wiem ze kazda chcial by wiedziec ja rowniez nie wiem:)wazne ze zdrowo rosnie ,rozwija sie i Ty sie dobrze czujesz.
A ja kochane zycze milego dzionka zaraz zmykam do pracy a do wizyty na usg mam az tydzien:(
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Ellie
- Wylogowany
- gaworzenie
czy wy tez chodzicie czasem takie wściekłe nie wiadomo na co? No ja się dzisiaj obudziłam z żądzą mordu, owszem zła bywałam bez powodu, ale dzisiaj to jest jakieś przegięcie. Wyżyłam się już na każdym z kim rozmawiałam, nawet na menadżerze z pracy jak do mnie zadzwonił, oby do 17 mi przeszło, bo idę do pracy i tam sobie nie mogę pozwolić przy gościach na takie rzeczy. Mam jakieś uderzenia gorąca dzisiaj, pot się ze mnie leje, no koszmar normalnie.
Agnieszka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, fajnie że sobie tak na łonie natury odpoczęliście, świeże powietrze, spokój, super:)
natB załatwiaj to L4, będziesz miała święty spokój i nie będziesz się prosiła o jakieś umowy i denerwowała, tym bardziej że prosisz o to od początku miesiąca, pokaż im gdzie ich masz tak jak oni tobie pokazują.
A ja wczoraj wieczorem poczułam drugiego konkretnego kopniaczka,a właściwie mój kot poczuł, bo ułożył się spać na moim brzuchu, tak fajnie mi mruczał i grzał, może to mruczenie pobudziło dzidziusia, bo zasadził kopniaka w kota hehe
- Psotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
NAt_B ładny masz brzuszek.. w końcu czujesz się jak prawdziwa przyszła mama.
Nie denerwuj się pracą, jeśli do jutra sprawa się nie wyjaśni to bierz L4 i tyle.
Agnieszko_dobrze że wypoczęliście na łonie natury, miałaś trudne chwile, Wujek na zawszaw zostanie w Waszej pamięci.
Dziewczyny, dziś to coś mi strasznego z częścią lędźwiową się dzieje. Strasznie mnie kuję w lędźwiach, nie mogę momentami się ruszyć.
Zapisałam się na gimnastykę dla ciężarnych, mam nadzieję że pomoże.
Pozdrawiam
- pani_p
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 24
Nie jestem w stanie Wam odpisać bo mam takie zaległości, że hoho Także wybaczcie mi to.
Ja też dzisiaj poczułam kopniaka, naszego pierwszego mocnego. Najpierw się wystraszyłam a później zaczęłam się śmiać Byłam dzisiaj u lekarza na kolejnej wizycie, wszystko ok, tym cukrem to tak bardzo mam się nie przejmować, ale uważać co jem, żeby jednak te węglowodany ograniczyć.
Wybieramy się na urlopik nad morze w czwartek Niestety zobaczyłam prognozę pogody i upałów to tam nie będzie ehhh ale przynajmniej sobie morze powącham
A weselicho to się nam udało super Wytancowałam się na jakiś czas, pojadłam. Było super
Psotka niech mąż Ci rozmasuje tą część kręgosłupa, mnie to bardzo pomaga.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny cieszę się że w końcu czujecie te kopniaki od swoich pociech. Jak mam zły dzień te kopniaczki zawsze poprawiają mi humor. Tak bym już chciała poznać ta istotkę na żywo ;-)jeszcze 4 miesiące...
Ellie super że wszystko jest ok. Może przy kolejnym badaniu dzidzia się ujawni Co to tego uczucia wściekłości to ja mam znowu tak że czuję że nie mogę ostatnio się zrelaksować. Cały czas myśle o tych wszystkich sprawach które jeszcze musze załatwić. Wciąż nie możemy znaleźć mieszkania a trzeba się jeszcze przeprowadzić i urządzić wszystko na przyjście dzidzi. Jest tyle do zrobienia. Chciałabym odmalować to mieszkanie itp. zawsze jest coś o czym myślę że musze zrobić. Tak samo jak z tym wózkiem. Gdzieś mi te wszystkie niezałatwione sprawy siedzą w głowie i przeszkadzają. Może to sprawka hormonów ale nie sądzę po prostu taki mam charakter że jak mam coś zrobić wolę to robić od razu a nie czekać.
aaa co do tej córki mojej kuzynki to nie ma ospy tylko jakies uczulenie na szczęście więc chociaż półpasiec mi nie grozi.
Agnieszkazst. Dobrze że mogliście zrelaksować się trochę w weekend po tych wszystkich przeżyciach z pogrzebem. Cieszę się że Twoja praca tak super się udała że masz już to z głowy i nie musisz robić poprawek. Daj koniecznie znać jak poszło na USG. Tym razem na pewno dłużej będziecie mogli popatrzeć na dzidzie i pewnie dostaniecie jakieś zdjęcia do domu. Oby wszystko było ok. Trzymam kciuki
Pani P zazdroszczę tego urlopu ja sobie mogę pomarzyć jak na razie buuu Co do tych upałow to może to i lepiej dla Ciebie bo upały ciężarnym kobietom nieźle dają w kość ale żeby chociaż słoneczko jakies się pokazało od czasu do czasu i żeby było w miarę pogodnie.
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Gravity
- Wylogowany
- gadatliwa
- " Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmi
Dziewczyny wróciliśmy z Mężem z USG połówkowego i... CHŁOPCZYK w pełnej krasie pokazał się calutki jest taki cudowny... zdrowy i ruchliwy jak sto dwa
Moje Gratulacje!!!
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
NatB chyba Ty jakiś czas temu dawałaś linka albo tytuł do fajnego filmu. Nie mogę tego znaleźć mogłabyś przypomnieć jaki to był tytuł? Planuje na dzisiaj seans filmowy z kubkiem domowej gorącej czekolady. Jak się uda wrzucę przepis
- nefretete666
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
link: www.filmweb.pl/film/Siedem+dusz-2008-459974#