- Otrzymane podziękowania: 153
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
Cortezia kochana Ty to tam masz wesoło z siostrami, spora różnica wieku jest między Wami... różne pokolenia .. bo to w sumie każda z Was wychowywana w innej ,,erze", że się tak wyrażę
Mnie też wczorajsze słoneczko pozytywnie nastroiło, ale i też wymęczyło... w sumie byliśmy może z 1-2 h na działce i wieczorem już o 20 padła...
A ja wróciłam do pracy... na razie nie jest źle, ale wiem, za tydzień albo i nawet za kilka dni będę ją przeklinać ...
Ciekawa jestem, co tam u naszej Psotki pogoda to się jej trafiła
Małopolanka czekam na info w sprawie wózeczka i oczywiście zdjęcia
Ja już też się nie mogę doczekać, jak kupimy Władkowi jego pierwszy bolid
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- [email protected]
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
my z mała dziś szykujemy się do babci mała przynajmniej trochę odpocznie mam nadzieję he a ja może pójdę na spokojnie do ciucha i coś znajdę dla młodej na zime bluzki z długim rękawem bo mają tam super zaopatrzenie.
Ja wczoraj oglądałam na allegro wózki i zastanawiam się nad X-lander lub allegro.pl/atlantic-espiro-nowosc-2013-3...nio-i3385523148.html ale muszę pójść do sklepu i zobaczyć bo będe musiała wnosić wózek na pół pietra ehh
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ekstra, że wózek już kupiony , czekamy na zdjęcia... ja tutaj walczę w pracy, jeszcze godzinka i do domu...
A w ogóle dzisiaj się rano zdenerwowaliśmy z mężem, bo auto nam padło :/ ... w sumie nie sam samochód a szyba ;/... otwarłam, bo wyganiałam muchę no i zamknąć już nie mogłam ;/ poszła elektronika yhm ... a w dodatku jesteśmy po przeglądzie i musimy wymienić pasek rozrządu, w każdym bądź razie będziemy jakieś 1000 zł. do tyłu :/ wkurzyć się można... a tu zostało jeszcze tyle wydatków związanych z Władkiem... dobrze, że staramy się nie żyć od 1 do 1-ego i mamy na zapas pieniążków, ale takie wydatki nieoczekiwane potrafią dobić człowieka...
- Psotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pokazuje się, już wróciliśmy- wczoraj wieczorem. Teraz nadrabiam wasze posty...jest ich mnóstwo..skrupulatnie czytam po kolei. Napiszę coś konkretnego jak będę na bieżąco.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
- Psotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja miewam skurcze szczególnie nad ranem, ale sa chwilowe więc się nimi nie przejmuję. Podobno macica tak ćwiczy.
pani P nie wiem co to są te badania BMG- na google widzę że mowa o paciorkowcu..Moja koleżanka miała paciorkowca aktywnego( podobno co druga kobieta ma paciorkowca ale nie u wszystkich sie uaktywnia). Koleżance 2 godz przed porodem zrobiono zastrzyk i dzidzia w momencie przejścia przez drogi rodne była ochroniona. Jeśli jeszcze oczekiwanie na zmiany umowy twojego lubego trwa to trzymam mocno kciuki. Ale spokojnie pamiętaj, że w życiu nie zawsze układa sie tak jak byśmy tego chciały.
OKi Ty to borykasz się z tą pracą, wyprawy na budowę z bolącą nogą, ojojo daj sobie na luz kobiecino, wiesz jak na L4 jest bosko (0; polecam
Małopolanko..mam nadzieje że już się poczułaś jak u siebie w nowym mieszkanku..zaskakujesz mnie nowymi ciuszkami...masz piękny wózek. Tobie chyba już niczego nie brakuje dla nowego lokatora (-; zazdroszczę bo my jeszcze w całkowitym proszku jesteśmy..Małopolanko wpisz mnie proszę na listę porodów. Termin mamy na 7 listopada, jakoś zapomniałaś o mnie )-:
nat B_ Ty to Kochana jesteś i z tego co czytałam pamiętałaś o mnie, moc całusów i uścisków...
Mam nadzieję że ostatni trymestr ciąży przebiegnie u Ciebie bez dolegliwości. Już masz bardzo ładny zapas zakupowy więc ostanie miesiące powinnaś być spokojniejsza a infekcje pójdą w niepamięć.
Suzi też mam wrażenie że brzuszek mi się rozciąga, momentami jakby zaraz miał mi się urwać..ale chwila odpoczynku, głaskanka i kilka głębokich oddechów no i przechodzi. Trzymam kciuki w przygotowaniach do Ślubu. Pamiętaj aby się uśmiechać i starć się być na luzie, wówczas goście złapią od Ciebie dobre samopoczucie i będziecie dobrze się bawić. Chodź wiem że ciąża i hormony mogą wziąć górę więc nie będę ukrywać że masz twardszy orzesz do zgryzienia jeśli chodzi o emocje i opanowanie (-; Ale głowa do góry.. to będzie Wasz dzień.
Cortezia ale mi ochotę na przetwory zrobiłaś..niesamowite że takiego ozłoconego lekarza spotkałaś..takiego to ze świeczką szukać..lekarz z powołaniem, wróciła od rodziców z solidnym zapasem powideł z czarnej porzeczki, malin i jagód. Wiesz, że ja też mam problemy z kolanem. I na moje nieszczęście kontuzja się odnowiła, przez co kolano bardzo boli przy chodzeniu a o kucaniu już nie wspomnę.. przez ból kolana jutro rezygnuję z moich gimnastyk dla ciężarnych.
Nowe koleżanki - Kasia.. i dwie Moniki .. miło Was czytać (-;. Świetnie że angażujecie się w forumowe życie. Jak wodzicie staramy się tu wpierać.
Gratuluje bliźniaków, i taka niespodzianka ze znana płci ...niesamowite.. 4 facetów w domu. Moja teściowa tak miała 4 facetów pod jednym dachem, ale wychowała cudownie chłopaków, mój mąż jest przykładem (-;
Szybko co u mnie, na mazurach było świetnie, czysta woda,na pogodę też nie narzekam. Najważniejsze że z rodzicami pobyłam, jak trzeba było to troszkę tatę do pionu stawiałam bo on to przy każdym spotkaniu to chciałby buteleczkę na stół stawiać. Kocham ich wszystkich i swoje tęsknoty na troszkę zaspokoiła, daleko ich mam.
Trochę nakrzyczałam na teścia, bo nam zaczynał dni układać i planować, a ja bardzo tego nie lubię.. oj bardzo
No taka... trochę jestem impulsywna ale nie będę trzymała swojego zdania tylko dla siebie (-;
Złapałam troszkę promieni na dekolcie raczkach i nóżkach troszkę.
Teraz będę na bieżąco, jutro napisze Wam o wizycie u brata mojego męża ..oni maja 8 miesięcznego Julka, żona brata obdarowała mnie sporą wyprawką. Napisze o moim samopoczuciu..oj dziwnie zaczynam się czuć..robię z się nerwowa. raczej jestem specjalistką w trzymaniu emocji na wodzy a tu takie huśtawki...szok..przecież nie mogę takich atrakcji serwować mojemu Synkowi.
W środę mam glukozę, wezmę cytrynkę. W piątek wizyta u mojej Gin.
Teraz już kończę bo jestem po prostu zmęczona. Dobranoc Dziewczynki
- nefretete666
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Nefretete trudna decyzja przed Tobą. To ile ten Twój dzidziuś już waży? Wózek jest niemieckiej firmy Teutonia model be you ale gondola jest z modelu cosmo.
Dodam dokładniejsze zdj gondoli sorki za jakośc ale mój aparat nie wyrabia w takim świetle.
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Małopolanka Sylwia 24, 1-sza, 9 listopada, chłopiec, Kamil,
Pani P Klaudia 23, 1-sza, 7 listopada, nieznana, Zuzanna,Kacper,Ksawery
Suzi001 Monika 25, 1-sza, 7 listopada, dziewczynka, Natalia
Wielomama Ania, 3-cia, 3/15 listopada, dziewczynka, Oliwia
Agnieszkazst Agnieszka 29,1-sza, 6/7 listopada, chłopiec, Emanuel,
Cortezia Fabiola 24, 1-sza, 18 listopada, dziewczynka,
Nat B Natalia, 25, 1-sza, 11 listopad, chłopiec, Władysław
Nefretete666 Agata 23, 2-ga, 7 listopada, chłopiec,
Asiulek2706, Joanna, 28, 1-sza, 27 listopad, dziewczynka, Alicja
Brunetka,Sylwia, 29, 1-sza, 14 listopada, dziewczynka, Amelia
Oki222,Kinga,29 , 1-sza, 1-4 listopad,chłopiec ,Mateusz,
Ellie,Zuza, 28lat, , 1-sza , 9 listopad., nieznana
monikaplociennik.29 lat, Monika,2-ga, 30 listopada, nieznana
JustynaNl,Justyna, 2-ga, 2/4 listopada, dziewczynka, imienia brak
Dzidostwo,Olga,22, 2-ga,22 listopad,chłopiec, Jakub
Psotka,Dorota,29, 1-sza, 7 listopada, chłopiec,Tymon
Gravity,Ula,4-ta,21 listopada, córka, Jessica
Koliberek,Daria, 1-sza, 22 listopada,córka
Baksik6661,Sandra,22, 2-ga,27 listopada,córka, Julia,Laura
Kasia085,Kasia,28, 1-sza,8 listopada,chłopiec, Jaś
Kolejka do porodu
1. Okii , 1/4 listopada
2.JustynaNL,2/4 listopada
3.Wielomama, 3/15 listopada
4.AgnieszkaZst, 6/7 listopada
5.Pani P, Suzii, Nefretete,Psotka, 7 listopada
6.Kasia085,8 listopada
7.Małopolanka,Ellie,9 listopada
8.NatB, 11 listopada
9.Brunetka, 14 listopada
10.Cortezia,18 listopada
11.Gravity,21 listopada
12.Dzidostwo,Koliberek,22 listopada
13.Asiulek2706,Baksik6661,27 listopada
14.Monikaplociennik, 30 listopada[/quote]
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cieszę się, że sobie wypoczęłaś, spędziłaś czas z mężem i z Rodzinką ... pewnie dziadkowie nie mogą doczekać się Tymonka, co nie? ...
Wiecie, co wczoraj wzięłam się za przegląd ciuszków no i wyprawka gotowa ... zrobiłam selekcję rzeczy, które dostałam używanych i schowałam do kartonu te gorsze... szczerze troszkę się ich nazbierało... nie mam w ogóle problemu z kombinezonami, bo mam ich aż 4 i wszystkie się nadają ... na wyjście ze szpitala założę małemu cieplejszy, chyba, że temp. w PL mnie zaskoczy . Muszę dokupić jeszcze 2 śpioszki takie z miki cieplejsze do spania i rajstopki ... a tak czas zacząć kupować kolejne rzeczy z wyprawki
Nefretete, co do cesarki masz o czym myśleć... ale mówiłaś, że 1 poród był naturalnie i dałaś radę prawda? chyba, że lekarz obawia się większego bobaska niż poprzedni?
Małopolanka bryka pierwsza klasa bardzo ładne kolory takie, jak lubię
Mały bolid dla synusia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.