- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- oki222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Psotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Oki dziękuję za namiary, już znalazłam listę z wyprawką, teraz tylko wydrukować ją muszę.
- Brunetka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kocham Cię córciu :)
Podziwiam Was:) Jesteście już tak świetnie przygotowane na przyjście maleństwa. Ja jeszcze nawet nie zaczęłam. Cały czas wydaje mi się,że jest za wcześnie a po.drugie brakuje mi trochę motywacji z powodów osobistych.
Zaczynam jednak odczuwać strach przed uciekającym mi przez palce czasem...więc w przyszłym tygodniu zaczynam działać.
Co u nas... Byliśmy wczoraj u naszego doktorka i do dzisiaj jestem w lekkim szoku:) Pamiętacie jak się ostatnio martwiłam wagą mojego szkraba? W 20 tygodniu miało tylko 310 gram :/ Ostatnio jednak miałam podejrzenia,że uległo to sporej zmianie, ponieważ dzidzia daje mi zbyt konkretne kopniaki:) W drodze do ginekologa obstawiałam,że noszę w sobie z 500 gramowy skarb... jakie było moje zdziwienie gdy podczas usg lekarz stwierdził,iż niunia jest bardzo duża jak na ten etap:) Amelka ma już prawie 800 gram Gdy powiedziałam o tym w domu zapytano mnie czym ją karmię hihi Rośnie jak na drożdżach Dzisiaj rano musiałam podjechać do laboratorium zrobić badanie krwi. Od jakiegoś czasu męczy mnie swędzenie całego ciała. Mam nadzieję,że nie jest to cholestaza. Po pierwsze dziwne by to było bo z tego co wiem ujawnia się ona raczej w trzecim trymmestrze a po drugie raczej nie jest to zbyt bezpieczne dla takiej kruszynki.
Mam dziewczyny za sobą również pierwszą wizytę na pogotowiu. Z tego co pamiętam gdzieś w 22 tygodniu, przebudziłam się w nocy z bólem,jakby skurczem promieniującym po całej lewej stronie brzucha. Ból był odczuwalny tylko przy próbie wyprostowania się. Rano gdy wstałam dolegliwości ustały...jednak miałam dziwne kłucia w dole brzucha i w krzyżu podczas chodzenia. Rodzina pogoniła mnie do szpitala na kontrolę i okazało się,że na szczęście z dzieckiem wszystko dobrze a było to spowodowane uciskiem na nerw. Może się to powtarzać. Najważniejsze,że lekarz rozwiał moje wątpliwości.
Tak jak wspominałam dzidzia daje o sobie konkretnie znać zwłaszcza w nocy:)Prowadzi nocny tryb życia:) Brzuch rośnie mi w oczach:) Teraz z każdym dniem widzę różnicę Ostatnio częściej widuję się z moim siostrzeńcem (miałyście okazję poznać go na na fb) Ma 7 miesięcy i kocham go jak swoje:) Dzięki niemu czuję też ogromne zniecierpliwienie:) Tak bym chciała mieć już w swoich ramionach Amelkę
Z góry Was przepraszam za błędy. Piszę z telefonu a nie jest to za wygodne Przesyłam Was moc buziaków:) Postaram się nadrobić zaległości na forum jak najszybciej
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53655
- oki222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kurcze fajnie CI, masz już wszystko dla niunia, ja oprócz ciuchów i kosmetyków nie mam nic ale wezmę się do roboty od sierpnia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dzisiaj mam bardzo zły dzień i strasznego doła czuje się brzydka i gruba ,brzucho mi już tak wysadziło że ojeju a nogi już same z siebie puchną w nocy ledwo śpię ,kość ogonowa boli i jest mi dzieżko a to dopiero początek . Ja nie z tych co narzekają ale dzisiaj jakoś mi samej źle z sobą. niunio tak się kręci, że aż mnie dziwi ,chyba to mały ninja
Idę spać i może prześpię doła :* całuski do jutrzyska
- Psotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dobrze że pojechałaś do szpitala z bólami, nie można ich bagatelizować. Nigdy nie możemy być pewny czy to coś błahego czy poważnego. W szpitalu ewentualnie rozwieją nasze wątpliwości.
- Psotka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Spokojnego snu życzę i do jutra. Zobaczysz jutro będzie lepszy dzień (-;
Ja mam jutro ten cukier do zbadania. Muszę więc wcześnie wstać, wezmę cytrynkę ze sobą (-;
- koffana1991
- Wylogowany
- gaworzenie
- koffana1991
- Wylogowany
- gaworzenie
- oki222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Witaj u nas koffana- też tak miałam ostatnio chyba w sobotę, ostatnio mam wrażenie ,że niunio cały czas harcuje a całą sobotę była cisza ale wieczorkiem się uaktywnił. Ja jak sie niepokoje to masuje i lekko kłuje brzuszek a niech się skarb obudzi i porusza, u mnie tez się uaktywnia jak zjem coś słodkiego lub kwaśnego oooo wtedy to daje czadu. NIe martw się na zapas jeśli minie pełna doba i nie bedziesz czuc ruchów jedź do swojego lekarza i niech cię zbada. Powodzenia
- małopolanka
- Wylogowany
- rozmowna
Okii Dobrze że idziesz już niedługo na L4.Kochana nie ma to jak odpoczynek. Co do wyglądu to każda z nas się zmienia. Mnie też wysadziło ostatnio bo odkąd jestem w domu to cały czas coś podjadam... czuje że pod koniec ciąży nie poznam się w lustrze haha
co do wozka to kupiłam samą spacerówkę gdybym miała brac cały komplet to raczej bym się nie zdecydowała z powodu ceny. Moja siostra kupila wozek z tej firmy 2 lata temu i jej gondola i fotelik pasuja do mojego nowszego modelu więc o tyle dobrze.
koffana witaj. U mnie jest tak że przeważnie w ciągu dnia jest cisza dopiero wieczorkiem coś więcej się dzieje. Sprobuj polozyc się na lewym boku,przyłoż ręke i poczekaj cierpliwie czy wyczujesz jakiekolwiek ruchy. Zjedzenie czegos słodkiego też powinno pomoc.
Psotka powodzenia na jutrzejszym badaniu. Zazdroszcze Wam że już większość ma to z głowy. Ja muszę czekać do sierpnia
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
Koffana tak, jak Małopolanka mówi połóż się na lewym boku i poczekaj, w sumie mi pomaga zawsze kładzenie się na plecach ... na pewno maluszek miał gorszy dzień i wszystko jest ok, głowa do góry ... rozumiem Ciebie, bo sama bym się zestresowała tym bardziej, że mój Władek w sumie bardzo jest aktywnym maluchem
Okii, ale masz dobrze z tym L4 ja cały czas się miotam z myślami, czy iść, czy nie iść ... ja to bym najchętniej poszła, ale niedokończone sprawy nie dają mi spokoju
Psotka powodzenia na glukozie daj znać, jak było mnie to czeka też w sierpniu... 30 lipca na wizycie dostanę skierowanie
Brunetka kochana nikt o Tobie nie zapomniał, udzielasz się na FB ... maluszek do Ciebie pasuje, jak nic ... będziesz piękna Mamusią ... a Amelka nono kawał ,,baby" super, że tak urosła ... w którym tyg. miałaś usg?
Ja będę miała w 26 tyg. i liczę, że Władek dobije do 1 kg ... ostatnio brzuch mi tak wywaliło, że szok... zrobiłam sobie zdjęcie wczoraj i porównywałam ze zdjęciem sprzed 20 dni... powiem Wam jest RÓŻNICA
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
Jesteśmy z wózka baaaaaaardzo zadowoleni -to był Nasz strzał w dziesiątkę Nasz wymarzony
- agnieszkazst
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dziecko jest miłością, która stała się widzialna
- Otrzymane podziękowania: 5
Koffana tak jak piszą dziewczyny, to normalne że czasem w ciągu dnia Maleństwa nie czuc - po prostu jest wtedy spokojniejsze. Głowa do góry, zastosuj się do tego co napisały dziewczyny powyżej, daj znac czy już lepiej.
Cortezia i jak w aquaparku??
Psotka a u Ciebie jak po glukozie?
Oki super że już niedługo wypoczniesz... Do sierpnia już tylko kilka dni!!
- natB
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- (...) bo dziecko to cud, jedyny, niezastąpiony :)
- Otrzymane podziękowania: 153
- koffana1991
- Wylogowany
- gaworzenie