BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 7 miesiąc temu #736987 przez Marta82
monisia100100- ja na poczatek kupilam sobie dwie butelki z Tomme Tippee. Kolezanka mi je polecila bo uzywala takich dla swoich dzieci. Sterylizator bedziemy mieli z Aventu i smoczki tez kupilam z Aventu chociaz mam nadzieje ze nie bede potrzebne.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #736993 przez Nutka
Hej mamusie :)

Witaj Alexa w naszym gronie :)
Prośba ode mnie do mamuś które chciały by jakieś zmiany wprowadzić w tabelce :)
Prosilabym o przesyłanie informacji na PW, bo wtedy łatwiej jest mi je odnajdywać i nie będę się martwić ze kogoś przeoczyłam.
Alexa Ciebie proszę o podanie danych do tabelki (tabelka jest na stronie 140). Dane oczywiście proszę na PW.

Paulainka mnie zgaga czasami niestety dopada. Stosuje Rennie :) pomaga natychmiastowo i wiem ze nie zaszkodzi maluszkowi.

Motylek nie jesteś sama z problemem. U mnie czasami tez się to niestety pojawia. Na problemy z zaparciem polecam ze swojej strony szklankę Coli (mi pomaga).

Monisia my postawiliśmy na markę Tommee Tippee (butelki, podgrzewacz, laktator, smoczki...) maja fajne butelki z czujnikiem temperatury, co przy moim lekko zakreconym mężu się przyda :) do tego z opini na rożnych forach wyczytałam ze mamusie sobie chwalą no i maja dobre opinie w rankingach.

Gosia 82 mi jeszcze pokarm się nie pokazał. Ale pewnie już bliżej niż dalej.

Superaśne brzucholki na tym naszym mailu :) no i dziewczyny w sukniech ślubnych wyglądałyście i wyglądacie rewelacyjnie! Aż wróciłam do swoich żeby sobie przypomnieć jak to było :) ja miałam okazje ubrać moja suknie kilka razy - około ślubu, ślub, i rok po ślubie (zrobiliśmy sobie prezent w postaci sesji ślubnej). W tym roku już nie dam rady w rocznice ubrać się w nią :) heh
W końcu muszę się zmobilizować (a raczej męża) do zrobienia brzuchatego zdjęcia i wysłania wam.
Pyśkaaaa ja tez mam sporaśny :) chocbym nie wiem jak chciała to brzucha już nie schowam :)

My wczoraj zakupilismy kolejną rzecz do wyprawki :) a mianowicie fotelik samochodowy - nosidełko. Mogliśmy kupić razem z wózkiem, ale doszliśmy do wniosku ze tu chodzi o naszego maluszka i jego bezpieczeństwo wiec kupiliśmy Maxi Cosi Cabriofix. Dość dobra ocenę ma w testach zderzeniowych i opinie użytkowników rownież. Ponad to będziemy mogli wpiąć go do wózka, bo są dostępne adaptery.

11 lata 7 miesiąc temu #737013 przez paulainka
monisia100100 ja juz kupilam kolderke, podobno od razu mozna przykrywac dziecko ;)
A z butelek to ja zastanawiam sie nad avent a tomme tippee ;) podobno obie firmy sa bardzo dobre, widzalam kilka testow w gazetach ;)

11 lata 7 miesiąc temu #737068 przez Alexa
monisia100100 - ja osobiście zastanawiam się nad Lovi. Czytałam o nich kilka dobrych opinii, ale chętnie poznam jeszcze inne :)

Nutka - już się zabieram do pracy ;) gdyby mi coś umknęło oczywiście ponaglij mnie bo z głową w chmurach chodzę :)

Ja muszę czekać do 19 września na kolejną wizytę. Mam nadzieję że Zosia zostanie Zosią :) Bo już się przyzwyczailiśmy do tej myśli.

11 lata 7 miesiąc temu #737098 przez WhiteBlackberry
Dzień dobry :)
Ja już standardowo w pracy, troszku się niecierpliwie, bo czekam na kuriera bo nie wiem kiedy będzie, a jestem sama więc nikt mojej paczki nie odbierze, a muszę jechać do szkoły, do ZUSu i do PCPRu. Mogliby się sprężyć kurcze!

GOSIA82 Kochana ja bar mleczny już w 14 tygodniu otworzyłam. :D Co się dzieje w nocy to nawet nie wspomne... mój budzi się z mokrymi placami hahaha :D Na codzien zostałam zmuszona zaprzyjaźnić się z wkładkami laktacyjnymi.

Gosica A odkąd dowiedziałaś się, że jesteś w ciąży bez problemu rzuciłaś palenie? :) Czy popalałaś albo ciężko Ci było? Ciekawe czy po porodzie wrócisz do nałogu. Ja nigdy nie miałam papierosa w ustach i nie mam zamiaru, mój też nie pali :D Wahania nastroju? :( Ja ostatnio mam jakąś faze na wypominki...

moofka Naszą córcie już drugi raz z rzędu przyłapaliśmy na ziewaniu podczas USG :D Śmieszka taka :D

Nutka Tommee Tippee mają czujniki temperatury? Nawet nie wiedziałam...na pewno choć ze 2 kupie małej bo my też tacy roztrzepani :D Również nad Maxi Cosi się zastanawiamy raczej na ten fotelik się zdecydujemy :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #737120 przez moofka
monisia ale masz ciśnienie.... odpoczywaj dużo :kiss: ja kołderkę dostałam od sis, a sprzęty i butelki mieliśmy kupić aventu ale teraz zaciekawiły mnie te butelki TT z czujnikiem temperatury co Nutka napisała. muszę to obczaić :)

Nutka my też fotelik maxi cosi kupujemy. muszę też w końcu wybrać wózek....

a jeśli chodzi o brzuszki to w końcu nazbierałam kilka fotek i postanowiłam uwidocznić postępy w postaci zestawienia:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 7 miesiąc temu #737144 przez monisia100100
Marta82 jakiej pojemności zakupiłaś buteleczki, i jaki model, ( te antykolkowe?). Co do podgrzewaczy i sterylizatorów to nie będzie tak że każda firma idzie w tym kierunku aby zestaw kupić od nich bo np. butelka do podgrzewacza się nie będzie mieściła bo ma inny kształt?

Nutka jestem tego samego zdania co Ty , od samego początku ciąży mówiłam że nie ma opcji aby kupić fotelik skorupę. Na pewno będzie Maxi Cosi cabriofix. A jak u ciebie z pojemnością butelek zakupionych i rodzaju?

paulainka w dzień to też myślałam aby malutką przykrywać kołderką , ale w nocy to będę się raczej bała, aby na buzię się gdzieś kołderka nie postała.

alexa Zosia pozostanie Zosią :laugh: Wiem jak jest jak tak się zaczyna nakręcać że może w brzuszku mieszka ktoś inny. A tak jeszcze odbiegając troszkę to sama do siebie się uśmiechnęłam bo u nas malutka roboczo jest nazywana Zosią, bo postanowiliśmy że imię córci będzie ujawnione jak przyjdzie na świat, aby nie było min że to takie czy owakie, że nieładne i w ogóle.

11 lata 7 miesiąc temu #737153 przez monisia100100
moofka ale masz śliczną pamiątkę takie foteczki brzusia. No i jak super widać jak brzuszek rośnie. Z tym ciśnieniem to zawsze miałam raczej niższe a teraz od kilku dni to jakaś masakra. Pogoda i tak nie sprzyja spacerkom więc spokojnie poleżę i może się coś poprawi.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #737172 przez Gosica
Hej :)

Motylek270 nie tylko Ty masz takie hobby :) Ja bym mogla calymi dnia i siedziec i pzeglądać na necie stronki z rzeczmi dla maluszka i kupowaaaac wszelkie potrzebne rzeczy :)

monisia100100 ja juz kołderki mam ze dwie co dostalam :) poza tym prawdopodobnie łozeczko kupimy jako komplet z poscielą itd wiec kolderke bedzie uzywana od razu.
Co do butelek to wacham sie miedzy aventem a tommee tippee ale chyba TT wybiore wlasnie min ze wzgledu na ten czujnik.

WhiteBlackberry jak sie dowiedzialam o ciazy to w paczce mialam jeszcze dwa papierochy a bylam w takim szoku ze je wypalilam a potem juz tyle, z reszta nawet mnie nie ciagnelo. Ale kolezanka ktora jest w ciazy i popala, bo ona akurat sie oprzec nałogowi nie moze mi nie raz tak zapachnila ze nie powiem pociagnelam.Ale to bardzo rzadko i staram sie w ogole trzymac od papierosow z daleka bo wiemze to jest zle. Niestety znajac zycie to po ciazy sie znow wciagne ale bede sie starac tego nie robic, albo calkiem sporadycznie.
I masz racje ze nie palilas i nie palisz, to wredny nalog. Ja przez znajomych sie wciagnelam a potem praca w stresie to na stres byl papierosek i tak poszlo.
Moj Ł. nie pali to chociaz tyle.

moofka super zdjęcia i fajna pamiątka :)

Ja dzis wstalam poszlam do lazienki i swiat tak mi zawirowal ze az wpadlam na kabine prysznicowa :silly: jakos dzis tak mnie dopadly takie kreciolki w glowie.
A jutro wybieram sie na badania i czeka mnie picie glukozy.Trzeba miec to w koncu za sobą ;)
Zmykam robic leczo z cukini :)

Pozdrawiam :)

[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #737196 przez Pyśkaaaa
hej :)
ale ziąb straszny byłam chwilke z synusiem na dworku ale nie da sie nawet pospacerować

co do kołederek ja nie uzywałam i nie bede uzywać bała bym się że mi maleństwo zginie pod kołdra albo sie przykryje i udusi...

co do butelek to ja lovi fanka jestem :P

moofka sliczny brzuszek :)

co do fotelików to maxi cosi super jest :)

11 lata 7 miesiąc temu #737299 przez Nutka
Przykładowy link do butelek (pierwszy lepszy, mozna znaleść taniej. Nie polecam zakupu w Smyku - cholernie drogo):

allegro.pl/butelka-150-ml-tommee-tippee-...nik-i3493596305.html

Pojemności jakie planujemy kupić to 2x150ml i 2x260ml.
Do tego kupiliśmy już termoopakowania na spacery, też Tommee Tippee. Nie są ze styropianu :)

11 lata 7 miesiąc temu #737302 przez Kristi
Hejka :laugh:

Witamy nową mamusię :laugh:

Co do zgagi to na na szczęście (odpukać) nie doświadczyłam jeszcze tej nieprzyjemności i współczuję dziewczyny bo to musi być uciążliwe :dry:

U mnie pokarmu też brak jak narazie i może to lepiej bo bedzie więcej na później :P
Za to trochę martwi mnie moja waga bo jak czytałam to powinnam już mieć przynajmniej 2 kg więcej a ja od początku przytyłam tylko 4,5-5 kg 11 mam wizytę to się dowiem czy to coś nie tak jest. :dry:

Poczytałam też trochę o tych butelkach TT i chyba też się na nie zdecyduję głównie zwg na ten czujnik bardzo fajna sprawa:) chociaż zastanawiam się czy nie bedzie on szkodził mojej królewnie nigdzie o tym nie piszą :dry:

Jeśli chodzi o kołderkę to chyba będzi nieuniknione nakrywanie bo przecież nasze pociechy urodzą się w grudniu więc bedzie zimno ale też bede się starać na noc nie przykrywać bo będę się bała że się zasunie i zrobi krzywde malutkiej.

A powiedzcie mi co myślicie na temat niani elektronicznych i czujników oddechu?
Moja siostra używa niani i powiem szczerze że super sprawa ale ja w sumie nie mam tak dużego mieszkania żeby nie słyszeć a z drugiej strony miała bym kontrolę cały czas nad maluszkiem.

Moofka śliczny brzusio i super pamiątka :)

Pyśka też super brzusio i już jaki duży :laugh:

Ja już poukładałam ciuszki dla malutkiej te co dostałam od siostry i jest tego mnóstwo więc chyba już nic nie będę dokupywać.

A jeśli chodzi o fotelik to jeszcze się nie zdecydowaliśmy;//

Pozdrawiam :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #737303 przez Kristi
Nutka Dosłownie 5 min temu też patrzyłam na te butelki i miałam podesłać linka :P :P

11 lata 7 miesiąc temu #737331 przez Marta82
Monisia100100ppowiem ci ze teraz nie pamietam pojemnosci tych butelek ale nie sa to te anytykolkowe. Stwierdzilismy ze kupimy anytykolkowa jesli bedzie taka potrzeba. Ja nie zauwazylam tez zeby te butelki mialy czujnik temperatury. Mam nadzieje ze mino wszytko bede karmic piersia i butelki tak szybko sie nie przydadza.
Sterylizator kupuje uzywany i z tego co wiem to do tego z Aventu wejda tez inne butelki nie tylko tej samej firmy.
O podgrzewaczu jeszcze nie myslslam ale jesli bede chciala kupic to chyba zdecyduje sie na ta sama firme z ktorej mam butelki.

11 lata 7 miesiąc temu #737337 przez Alexa
My tu o butelkach gadu gadu a ja mam jeszcze inny problem :) Nie wiem czy któraś z Was będzie miała podobnie, ale... miesiąc po ślubie sprawiliśmy sobie kotka, a że już po ślubie 3,5 roku to kotek zadomowiony jak nikt inny. Nie wiem co to będzie jak się Zosia urodzi?
Nie mamy drzwi w mieszkaniu pomiędzy pokojami, jedynie ścianki działowe, łóżeczko będzie obok mojego łóżka, ale martwię się czy mi kot dzidzi nie przydusi :/ może przesadzam, jakieś rady?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka