- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Marta82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Witaj Alexa w naszym gronie

Prośba ode mnie do mamuś które chciały by jakieś zmiany wprowadzić w tabelce

Prosilabym o przesyłanie informacji na PW, bo wtedy łatwiej jest mi je odnajdywać i nie będę się martwić ze kogoś przeoczyłam.
Alexa Ciebie proszę o podanie danych do tabelki (tabelka jest na stronie 140). Dane oczywiście proszę na PW.
Paulainka mnie zgaga czasami niestety dopada. Stosuje Rennie

Motylek nie jesteś sama z problemem. U mnie czasami tez się to niestety pojawia. Na problemy z zaparciem polecam ze swojej strony szklankę Coli (mi pomaga).
Monisia my postawiliśmy na markę Tommee Tippee (butelki, podgrzewacz, laktator, smoczki...) maja fajne butelki z czujnikiem temperatury, co przy moim lekko zakreconym mężu się przyda

Gosia 82 mi jeszcze pokarm się nie pokazał. Ale pewnie już bliżej niż dalej.
Superaśne brzucholki na tym naszym mailu

W końcu muszę się zmobilizować (a raczej męża) do zrobienia brzuchatego zdjęcia i wysłania wam.
Pyśkaaaa ja tez mam sporaśny

My wczoraj zakupilismy kolejną rzecz do wyprawki

- paulainka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

A z butelek to ja zastanawiam sie nad avent a tomme tippee

- Alexa
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Nutka - już się zabieram do pracy

Ja muszę czekać do 19 września na kolejną wizytę. Mam nadzieję że Zosia zostanie Zosią

- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja już standardowo w pracy, troszku się niecierpliwie, bo czekam na kuriera bo nie wiem kiedy będzie, a jestem sama więc nikt mojej paczki nie odbierze, a muszę jechać do szkoły, do ZUSu i do PCPRu. Mogliby się sprężyć kurcze!
GOSIA82 Kochana ja bar mleczny już w 14 tygodniu otworzyłam.

Gosica A odkąd dowiedziałaś się, że jesteś w ciąży bez problemu rzuciłaś palenie?

moofka Naszą córcie już drugi raz z rzędu przyłapaliśmy na ziewaniu podczas USG

Nutka Tommee Tippee mają czujniki temperatury? Nawet nie wiedziałam...na pewno choć ze 2 kupie małej bo my też tacy roztrzepani

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

Nutka my też fotelik maxi cosi kupujemy. muszę też w końcu wybrać wózek....
a jeśli chodzi o brzuszki to w końcu nazbierałam kilka fotek i postanowiłam uwidocznić postępy w postaci zestawienia:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Nutka jestem tego samego zdania co Ty , od samego początku ciąży mówiłam że nie ma opcji aby kupić fotelik skorupę. Na pewno będzie Maxi Cosi cabriofix. A jak u ciebie z pojemnością butelek zakupionych i rodzaju?
paulainka w dzień to też myślałam aby malutką przykrywać kołderką , ale w nocy to będę się raczej bała, aby na buzię się gdzieś kołderka nie postała.
alexa Zosia pozostanie Zosią

- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Motylek270 nie tylko Ty masz takie hobby

monisia100100 ja juz kołderki mam ze dwie co dostalam

Co do butelek to wacham sie miedzy aventem a tommee tippee ale chyba TT wybiore wlasnie min ze wzgledu na ten czujnik.
WhiteBlackberry jak sie dowiedzialam o ciazy to w paczce mialam jeszcze dwa papierochy a bylam w takim szoku ze je wypalilam a potem juz tyle, z reszta nawet mnie nie ciagnelo. Ale kolezanka ktora jest w ciazy i popala, bo ona akurat sie oprzec nałogowi nie moze mi nie raz tak zapachnila ze nie powiem pociagnelam.Ale to bardzo rzadko i staram sie w ogole trzymac od papierosow z daleka bo wiemze to jest zle. Niestety znajac zycie to po ciazy sie znow wciagne ale bede sie starac tego nie robic, albo calkiem sporadycznie.
I masz racje ze nie palilas i nie palisz, to wredny nalog. Ja przez znajomych sie wciagnelam a potem praca w stresie to na stres byl papierosek i tak poszlo.
Moj Ł. nie pali to chociaz tyle.
moofka super zdjęcia i fajna pamiątka

Ja dzis wstalam poszlam do lazienki i swiat tak mi zawirowal ze az wpadlam na kabine prysznicowa

A jutro wybieram sie na badania i czeka mnie picie glukozy.Trzeba miec to w koncu za sobą

Zmykam robic leczo z cukini

Pozdrawiam

- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ale ziąb straszny byłam chwilke z synusiem na dworku ale nie da sie nawet pospacerować
co do kołederek ja nie uzywałam i nie bede uzywać bała bym się że mi maleństwo zginie pod kołdra albo sie przykryje i udusi...
co do butelek to ja lovi fanka jestem

moofka sliczny brzuszek

co do fotelików to maxi cosi super jest

- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
allegro.pl/butelka-150-ml-tommee-tippee-...nik-i3493596305.html
Pojemności jakie planujemy kupić to 2x150ml i 2x260ml.
Do tego kupiliśmy już termoopakowania na spacery, też Tommee Tippee. Nie są ze styropianu

- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Witamy nową mamusię

Co do zgagi to na na szczęście (odpukać) nie doświadczyłam jeszcze tej nieprzyjemności i współczuję dziewczyny bo to musi być uciążliwe

U mnie pokarmu też brak jak narazie i może to lepiej bo bedzie więcej na później

Za to trochę martwi mnie moja waga bo jak czytałam to powinnam już mieć przynajmniej 2 kg więcej a ja od początku przytyłam tylko 4,5-5 kg 11 mam wizytę to się dowiem czy to coś nie tak jest.

Poczytałam też trochę o tych butelkach TT i chyba też się na nie zdecyduję głównie zwg na ten czujnik bardzo fajna sprawa:) chociaż zastanawiam się czy nie bedzie on szkodził mojej królewnie nigdzie o tym nie piszą

Jeśli chodzi o kołderkę to chyba będzi nieuniknione nakrywanie bo przecież nasze pociechy urodzą się w grudniu więc bedzie zimno ale też bede się starać na noc nie przykrywać bo będę się bała że się zasunie i zrobi krzywde malutkiej.
A powiedzcie mi co myślicie na temat niani elektronicznych i czujników oddechu?
Moja siostra używa niani i powiem szczerze że super sprawa ale ja w sumie nie mam tak dużego mieszkania żeby nie słyszeć a z drugiej strony miała bym kontrolę cały czas nad maluszkiem.
Moofka śliczny brzusio i super pamiątka

Pyśka też super brzusio i już jaki duży

Ja już poukładałam ciuszki dla malutkiej te co dostałam od siostry i jest tego mnóstwo więc chyba już nic nie będę dokupywać.
A jeśli chodzi o fotelik to jeszcze się nie zdecydowaliśmy;//
Pozdrawiam

- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- Marta82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Sterylizator kupuje uzywany i z tego co wiem to do tego z Aventu wejda tez inne butelki nie tylko tej samej firmy.
O podgrzewaczu jeszcze nie myslslam ale jesli bede chciala kupic to chyba zdecyduje sie na ta sama firme z ktorej mam butelki.
- Alexa
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Nie mamy drzwi w mieszkaniu pomiędzy pokojami, jedynie ścianki działowe, łóżeczko będzie obok mojego łóżka, ale martwię się czy mi kot dzidzi nie przydusi :/ może przesadzam, jakieś rady?