- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Gosica masz absolutna racje pamietam 9 miesiąc ciązy brzuch wielgachny ja czekam na KTG a w przychodni pełno ludzi nikt nie ustapił miejsca dopiero pielegniarka wyniosła krzesełko...a co do tych rzeczy wszystkich tesz masz rację dlatego nie szaleje

WhiteB ja używałam na początku rożka potem śpiworka kocyka cieniutkiego ale jak był juz starszy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- Agacior
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Gosica dobrze że już po badaniu, a ludzie faktycznie niewrażliwi. Ostatnio jak jechałam mpk, który był po brzegi zapchany. Weszła starsza kobieta z laską, ale strasznie wredna. Z tych co to im się wszystko należy. No i wchodzi do tego autobusu, ja stałam na wprost wejścia, oparta o ścianę i się na mnie pcha z tą laską. Mówię jej,niech trochę uważa, bo jestem w ciąży. (Jeszce by mi brzuch zmiażdżyła:) Ktoś jej na szczęście ustąpił miejsca...a ja tyłem odwróciłam się do ludzi, żeby nie było takich sytuacji już.
Rzeczywiście podziwiam nasze mamy, które nie używały wielu gadżetów dostępnych obecnie na rynku a świetnie dawały sobie radę. Chwała im!!!

- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Na początek link który może być przydatny przy zakupie wyprawki:
www.srokao.pl/2013/09/chusteczki-nawilzane-marketowe.html
Gosica brak wrażliwości w ludziach niestety się pogłębia. Mnie to spotkało z kolei w hipermarkecie, jak stałam w kolejce do kasy. Oczywiście wybrałam kasę z pierwszeństwem dla kobiet w ciąży i osób niepełnosprawnych. Kolejka tam też była spora. Stanęłam i ja. A ta kolejce grupka młodzieży po piwko przyszła, to facet z synem z zakupami na taśmie. Wszyscy jak stali odwrócili się do mnie plecami co by udawać ze nie widzą. Nie byłabym sobą gdybym nie rzuciła głośno tekstu typu "no tak najlepiej się odwrócić i udawać że nie widzę, ale jakoś nikt w tej kolejce na niepełnosprawnego albo w ciąży nie wygląda.. Chociaż znieczulica to też swego rodzaju upośledzenie..." Spojrzeli się na mnie a ja poszłam sobie do innej kasy

- Winka_
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Także motylek ja tez bym prosiła o przepis na sok z buraków jeśli można, ostatnio nawet nie wiedząc że buraki zawierają żelazo miałam taką chęć na nie że zrobiłam cały gar i poszło w dwa dni. Czyli sprawdza się to że jak organizm czegoś potrzebuje to daje znać bo mogę powiedzieć że na prawdę miałam "chcicę" na buraki

A z ustępowaniem miejsc to niestety ja ani razu nie spotkałam się z tym żeby ktoś mi zaproponował miejsca. Chociaż w autobusie zawsze jest wolne miejsce siedzące ale na przystanku czy w sklepie nie było takiej sytuacji. Jedynie jak jestem z mężem to on podchodzi i mówi że jestem w ciąży i czy mogę usiąść, jak sama jestem to nigdy się nie prosiłam.
Ale jak słabo się robi i nogi bolą to nie powinnyśmy mieć skrupułów, na prawdę czasami ciężko wystać z tymi dodatkowymi kg
- Winka_
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Także motylek ja tez bym prosiła o przepis na sok z buraków jeśli można, ostatnio nawet nie wiedząc że buraki zawierają żelazo miałam taką chęć na nie że zrobiłam cały gar i poszło w dwa dni. Czyli sprawdza się to że jak organizm czegoś potrzebuje to daje znać bo mogę powiedzieć że na prawdę miałam "chcicę" na buraki

A z ustępowaniem miejsc to niestety ja ani razu nie spotkałam się z tym żeby ktoś mi zaproponował miejsca. Chociaż w autobusie zawsze jest wolne miejsce siedzące ale na przystanku czy w sklepie nie było takiej sytuacji. Jedynie jak jestem z mężem to on podchodzi i mówi że jestem w ciąży i czy mogę usiąść, jak sama jestem to nigdy się nie prosiłam.
Ale jak słabo się robi i nogi bolą to nie powinnyśmy mieć skrupułów, na prawdę czasami ciężko wystać z tymi dodatkowymi kg
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1

Ostatnio kiepsko ze mną. Nie wiem czy przez to rozleniwienie wakacyjne a teraz powrót do pracy i zmiana rozkładu dnia, czy co. Okropnie bolą mnie plecy - szczególnie wieczorem. Po prostu jak by chciały pęknąć. Do tego w prawym półdupku, dosłownie jakby w jego wnętrzu odczuwam ból przy stawaniu na prawej nodze. Więc chodzę i nieco kuleję. Nie mam pojęcia od czego mi się to zrobiło...
Przepraszam, że dziś tylko o sobie, ale kiepścizną mi wieje dzisiejszy dzień.
Pozdrawiam wszystkie brzuszki!

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
1,5 l wody
0,30 dag cukru/możne być trzcinowy będzie bardziej zdrowy/
1 kg-1,20 kg buraków czerwonych
0,60 dag cytryn
Wodę zagotować z cukrem i dobrze wystudzić. Buraczki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z cytryn wycisnąć sok. Wymieszać i odstawić do lodówki na 24 h. Przecedzić przez sitko i zlać do wyparzonych buteleczek. Pić 2 razy dziennie po pół szklanki. Trzymać w lodówce. SMACZNEGO

Na początek zrobiłam z połowy porcji, żeby zasmakować. Aktualnie wcinam gotowane buraki. Przyrządzam je na różne sposoby: a to same, a to z zasmażką z mąki...
- Małgo
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Chcialam sie narazie tylko przywitac, na forum jestem raptem od wczoraj

Termin mam na 02 Grudnia

Z tego co na szybko przycztalam wiekszosc z was juz powoli zakupy robi, ja szczerze jeszcze nic a nic, troche wozki zaczelam ogladac ale jest taki wybor ze nie moge sie zdecydowac. Bedzie to nasz pierwszy maluszek wiec tym bardziej jestem zielona co i jak. Do konca nawet nie jestem przkonana ze szpitalem w ktorym bede rodzic, jestem z Łodzi i mam dwa typy

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Z co to u nas dziś taka cisza na forum? Waśnie szykuję się do lekarza na wizytę.
Pozdrowienia!
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

pewnie dziewczyny weekend juz czuja

Małgo witaj

jeta każda może ponarzekac więc do woli wyrzal sie a będzie Ci lepiej

Agacior sorbifer brałam cała [pierwszą ciąze tragedia...nie dośc że strasznie drogi jest to nic a nic nie pomagał...jeszcze po urodzeniu synuś miał alergie do 1,5 roku sie zmagalismy z nią malec brał żelazo pediatra stwierdziła że to od tego że ja miałam w ciązy...
motylek daj znac jak po wizycie koniecznie

WhiteB sliczny brzus

sok z buraków fuuuuj

a my dzis idZiemy w odwiedziny do miesiecznego maluszka

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Nie było mnie prawie miesiąc u Was. Najpierw mieliśmy rodzinke na wakacjach a potem sami wyjechaliśmy na wakacje. Jeszcze odpoczywam po nocnej podróży powrotnej, najpierw 5h w samolocie a potem 4h autem i na 6 rano dotarliśmy do domu.
Mam trochę nadrabiania, ok 20 stron zapisałyście od tego czasu, ale zaraz zaczynam czytać

Jutro z rana wybieram się na badanie moczu i krwi. A w poniedziałek wizyta, niestety moja pani doktor ma wolne i tą następną wizytę będę miała u innej ginekolog, mam nadzieję, że będzie tak samo sympatyczna jak ta moja.
Dobra zabieram się za czytanie, pewnie trochę czasu mi to zajmie

Do usłyszenia
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ze względu na brak danych potwierdzających bezpieczeństwo stosowania, nie zaleca się stosowania preparatu w okresie ciąży.
No i nie wiem...A tu jeszcze 3 razy dziennie po tabletce...Ale lekarz chyba jakieś doświadczenie ma...
Dowiedziałam się też że mąż spokojnie może uczestniczyć przy porodzie, a do tego mogę jeszcze sobie wziąć dodatkowo znaną lekarza położną, która będzie mi pomagać w tej ciężkiej chwili: masaże itp.
Kolejna wizyta 26 września.