- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Marta82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
U nas dzisiaj studniowka - czyli do wyznaczonej daty porodu zostalo tylko/az 100 dni.
Poza tym nastroj wisielczy az nawet zalic sie nie mam sily bo jestem jeszcze w pracy a jak zaczne to pewnie sie porycze a nie chce tego bardzo bo moze nie warto wylewac lez na kogos kto tego nie jest wart. (nie chodzi o meza na szczescie) ehhh
Zycze Wam milego popoludnia :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Asiula315
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ja narazie nie mam czasu ani siły przeczytać ostatnie wpisy.... Nadrobie jak sie trochę ogarnę....
Chciałam tylko napisać ze moj M po operacji.... Trwała ponad 8 h a miało być 4-5 h myslalam ze na zawał zejde jak go tak długo trzymali.... W poniedziałek byłam 13h w szpitalu wczoraj 10h dziś 7h jestem wykończona...... Ale jak moj M mowi idź do domku bo widzę ze jesteś zmęczona.... A w jego oczach widzę "prosze zostań jeszcze chwile" to mi serce pęka i siedzę na stołku przy łóżku...plecy to mi pękają hehe ale dzidzia kopie jak oszalala wiec wiem ze wszystko z nia ok.... wczoraj gadalam z lekarzem i mówił ze operacja przeszła pomyślnie i moze w sobotę wyjdzie... Ale czy osiągnęliśmy rezultat jaki był planowany tzn. Ze ma nie boleć kostka jak bedzie chodzic... To sie okaże dopiero za jakies 3 miesiące.... Teraz 8 tygodni noga w szynie i nie mozna na niej stawać.... Chodzic o kulach.... Tabletki przeciwbólowe i do przodu.... Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.... Najważniejsze ze juz Po... Bo stresa miałam ze hej... Teraz juz jestem trochę spokojniejsza.... I wiem ze z dnia na dzien bedzie coraz lepiej.... Ok. Spadam....pozdrawiam wszystkich gorąca....buziaki
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1

monisia100100 - ja jestem zielona w tym temacie

paulainka - kolejny facet

Asiula315 - dobrze, że już po operacji. Za chwilę będziecie już razem w domu

Milady - miło Cię zobaczyć

Dziś mam leniwszy dzień, sporo czasu spędziłam leżąc i jestem zaskoczona że mały tak bryka! Brzuch się rusza na wszystkie strony. Jak chodziłam, coś robiła to kompletnie tego nie czułam. Się śmiałam jak głupia dziś do brzucha

Dobrej nocki Kochane!

- aniolek-84
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
MARTA82- gratulacje z okazji studniówki!!teraz już tylko z górki;) co do samopoczucia, to współczuję, ale jutro będzie nowy dzień..lepszy! a jak ktoś cię wkurza, to unikaj osobnika

Paulinka- moje gratulacje! ja tez mam chłopaka. imię wymyślone?? Mój będzie Wiktor
ASIULA315- współczuję przeżyć, ale teraz już na pewno będzie tylko lepiej. będziesz miała naprawionego faceta i jak się dzidzia urodzi, to będzie śmigał w poskokach za nią/nim

A tak poza tym , to wróciłam ze szkoły rodzenia. i dowiedziałam się np. moje drogie, ze wysiłek podczas porodu można porównać do szybkiego marszu przez 40 km z 10kg plecakiem na plecach ( mowa o porodzie bez komplikacji) i 20 kg na plecach( gdy jest poród z komplikacjami)..ale jest to podobno piękne przeżycie..!!?? proponuję, zebysmy już zaczęly trenować..

- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Asiula trzymam mocno kciukasy żeby mąż był z tobą jak najszybciej w domu!!!

Paulainka gratuluję synusia. Podeślij mi na PW informacje do tabelki

Jeta dzięki kochana. Link do forum wrzuciłam żeby był. Nie liczyłam ze ktokolwiek tam zajrzy

My dzisiaj byliśmy u Pani doktor skontrolować brzusio i ogólnie zobaczyć co tam u synusia słychać. Okazało się ze główka i kość udowa zrównały się z brzusiem i synuś jest symetryczny

Ale ale ale... Ja obecnie jestem w 23 tyg 5d a synuś odpowiada maluszkowi w 25 tyg 4d

- paulainka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Mój Mąż marzył bardziej o dziewczynce, ale jak dowiedział się że chłopak to widać, że go duma rozpiera

Imię mamy: Antoni

A dziewczynka miała być Wiktoria, ale to następnym razem...

Co do proporcji dziecka to podobno wszystko w porządku, jeszcze pójdę za miesiąc w Polsce na USG i wtedy poproszę o skierowanie na glukozę, bo tu nie robią czegoś takiego.
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja dziś dzień mam już pełen atrakcji...

Po wizycie wszystko oki, malutka waży już 525g , także noszę pół kilo szczęścia

Jest 100% dziewczynką, bo ledwo zaczęliśmy badanie, a moja stokrotka wywaliła dupcie z pipcią na sam środek tak pięknie moje dziewcze się pokazało

Na maila wyślę zdjęcia buźki

Ruchliwa jest strasznie! Żywioł!
Trzymajcie kciuki żeby było wszystko oki.
- Milady_de_Winter
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ja jestem świeżo po wizycie! Potwierdził dziewczynkę

Malutka zdrowa, silna, serce jak dzwon!! Bardzo zadowolona jestem z mojej małej Księżniczki!!
Nie rozpisuję się bo przyszłam późno do pracy i teraz nadrabiam.
Pozdrawiam
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Milady gratuluję dziewczyynki

WhiteB Kochana daj znać co i jak, mam nadzieję że bedzie dobrze

Paulainka swietne imie ja próbuje namówic męza na zmianę imienia ze Stasia na Antoniego

Asiula zaciskam kciuki za męzusia będzie dobrze :*
Nutka dobrze że gorzej z brzusiem nie jest będzie dobrze Kochana

Aniołek :)fajnie panie to opisały

a ja idę prasować

- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Justysia,
- Gosia82,
- Alutka,
- Air1979,
- Misiaczek1312,
- Mała82,
- rudages,
- aniusiabzyk87,
- Szymonka,
proszone są o kontakt w celu podania pozostałych danych do tabelki (o ile są znane), a także potwierdzenia swojej obecnosci na forum grudnióweczek

Dziekuję za uwagę

- Marta82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Poki co to imienia nie wybralismy. Mi sie podoba inne i mezowi tez inne.
Do porozumienia dojsc nie mozemy.
- kamcia287
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Może nie jestem zbytnio aktywna, ale czytam Was na bieżąco. Ostatnio miałam wizytę, ale bez USG tylko badanie czy wszytko w porządku z szyjką

Mój szkrab w 20 tygodniu ważył na USG 388,46g Gin powiedział, że dobrze ważyło. Przytyłam 5/6 kilo, także wiele mniej niż w pierwszej ciąży i dlatego jakoś Mi się wydaje, że mały brzuch Mam

Pozdrawiam Was Wszystkie.
PS. Piękne ciuszki już Macie, Ja niestety jeszcze nic nie Mam czekam jak się dowiem płeć, a tak w ogóle z córcia zaczełam kupować po 6 miesiącu.
Mam na koniec do Was pytanie czy byłyście na USG 4d, albo czy któraś z Was planuje?
- moni31
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Dawno nie pisałam, bo jakoś nie mialam weny, ale Was podczytywałam:)
Witam nowe mamusie
Gratuluję poznania płci
A ja byłam u tego specjalisty w Łodzi. Na ta chwilę nie ma wad rozwojowych, ale jest jednoawiam ale - mamy pępowinę dwunaczyniowa (a powinna być trzynaczyniowa). Niestety róznie może być z tego co się naczytałam. Pocieszające jest to, ze mój lekarz jest dobrej myśli. Planuje mój poród na 38 tc. Prawdopodobnie będzie to cesarka. To tyle u mnie
I musze Wam powiedzieć ze ostatnio nie mam prawie na nic siły. Jestem ciągle zmęczona, nawet znowu kawke zaczęłam popijać...
Pozdrawiam
- kamcia287
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Przepraszam może nie doczytałam, ale Gin cię skierował do specjalisty czy miałaś jakies dolegliwości z tej diagnozy?