- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- aniolek-84
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

hahahaha no wlasnie ja tez sie ciesze ze juz widac bo pewnie niektorzy zawistni znajomi sobie pomysleli "ale sie spasla"

straszenie glukoza podobno mocno przesadzone, wiec nie stresuj sie

motylek270 to sie dogadalysmy hehe

Nutka widze moj patent na hmmm usuniecie niektorych zyskuje popularnosc

Durni Twoi tesciowie, nic im do tego kiedy braliscie slub i po jakim czasie. My bylismy ze soba 3 lata, po pol roku zaszlam w ciaze i niech i ktos sprobuje powiedziec cos na ten temat.
Masz racje ze starasz sie nie przejmowac, ale wiem jak to jest, tu sie czlowiek usmiecha ale takie cos mega boli. Dobrze ze szykuje sie Wam ta przeprowadzka to bedziesz miala spokoj.Jakos tyle ludzi ma dzieci i daja sobie rade mimo ze to "taki wydatek" Twoich tesciow dopisuje do listy ludzi z gatunku pojebus pojebanus

Rozglada sie moj za inna praca, pyta itd ale u nas w regionie jest mega ciezko ostatnio o to.Oczywiscie caly czas sledzimy oferty, wiec moze w koncu sie uda znalezc cos fajniejszego

- aniolek-84
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
A tak swoją drogą boicie się porodu??
Nutka- Nie martw się, nie tylko ty masz dziwnych teściów. Moi od kiedy dowiedzieli się, ze jestem w ciąży z dnia na dzień robili się dla mnie coraz wredniejsi, aż w końcu wyniknęła awantura, w której wykrzyczeli mojemu mężowi, ze oni tego dziecka nie chcą widzieć..niby w złości i na szczęście nie slyszalam tego osobiście, ale już im tego nie zapomnę..i nie zobaczą mojego synusia tak szybko. zrobilo mi się przykro, bo co im zrobilo dziecko, które dopiero jest w brzuchu i nawet go nie widzieli? Ktoś mi powiedział, ze mam unikać takich toksycznych ludzi, nie zlościc się i nie denerwować. gdy wyczuwamy, ze ktoś patrzy na nas krzywo,poprostu należy odejść jak najdalej. i tak tez robię. przebywam wśród ludzi, którzy cieszą się razem z nami, są nam przychylni i przekazują tylko dobre fluidy

Już niebawem pojawią się na świecie te nasze małe cuda i wtedy nikt już nam nie zepsuje humoru nawet największymi złośliwościami

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

z tymi teściami to macie przejścia.... ja mam tylko teściową, z teściem nie utrzymujemy kontaktów.
ostatnie 2 dni kładę się koło 12 i śpię co najmniej do 9

- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

U mnie bez zmian... humor się nie poprawił, w domu każdy chodzi nadąsany i żyj tu kurwa...

Nie mam sił. Uśmiecham się jedynie przy kopniaczkach malutkiej.
Ona dodaje mi sił.
Kaś_O Lekarka powiedziała mi, że tak może się zdarzać, bo w ciąży po prostu szyjka jest bardziej ukrwiona i po zbliżeniu może dojść do lekkiego plamienia, a nawet po badaniu ginekologicznym. Także jest wszystko ok, mała wariuje w brzuszku, a jutro mamy wizyte

Gosica Kochana, a żebyś wiedziała! Chyba jedyny sposób... ale mówią, że źłych tak szybko nie biorą

Tygryskowy kombinezonik też widzieliśmy i zastanawialiśmy się nad kupnem

Ja zawsze mówie, że "zjebka nigdy nie zaszkodzi"

Agacior Hahaha chyba rzeczywiście zaczne mu coś dosypywać do jedzenia

Kristi Postaram się

GOSIA82 Mmm...zupka grzybowa... uwielbiam grzyby!

aniolek-84 Witamy, witamy

Też dostałam Aspargin do łykania

jeta Ja też mam takie ciągnące bóle jak np. stoję...i najlepiej jest jak siedzę.
Nutka Mam nadzieję, że obie jakoś cudem damy radę nie robiąc im krzywdy

moofka Cieszyła się, że mamusia ją poogląda dlatego tak serduszko biło

Ja mam jutro wizytę na 18:00, dzisiaj cały dzień mam zabiegany, z rana jechałam na badania (morfologia+mocz), później na 9 do szkoły bo poprawke z matmy (maturka) miałam, no 13 września zobaczymy jak poszło, teraz jestem w pracy i już przewinęło się trochę ludzi, na 15 odebrać wyniki, później dom, przyjechała kuzynka mojego więc nie mam spokoju nawet po pracy przyjechać i się zdrzemnąć

Aj...
- Milady_de_Winter
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ja jestem już po glukozie i ... nie taki diabeł straszny. Bardzo słodkie ale z dużą ilością cytrynki nie takie złe. Ja słodzę i herbatę i kawę więc słodki napój to dla mnie nie nowość. Troszkę gorsza do zniesienia jest ilość takiej słodyczy to wypicia. Jeszcze przez 2 godziny daje się we znaki poprzez zwyczajne odbijanie się. Do przeżycia

Szkoda, że nie będę miała od razu zrobionej morfologii. Ostatnie wyniki miałam dość słabe ale najwyżej następnym razem zrobię.
Moje Maleństwo kopie już praktycznie co chwilę a nie jak wcześniej tylko rano i wieczorem.
Jeśli chodzi o mężczyzn to mój też czasem obrywa. Staram się nie być zrzędzącą ciężarówką ale od czasu do czasu mała zjebka nie zaszkodzi. Wszystko się zmienia: moje samopoczucie, sytuacja finansowa, obowiązki. Mi łatwiej się przestawić bo chyba instynktownie nastawiłam się na opcję "mama". Jemu trzeba tłumaczyć. Nie ukrywam że jestem dość wymagającą kobietą ale ponieważ najwięcej wymagam od siebie samej to od niego też.
Porodu jeszcze się nie boję bo najzwyczajniej w świecie nie wiem co mnie czeka

Pozdrawiam
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1

Nutka - ok

Bardzo fajny blog

aniolek-84 - potwierdzam - glukoza mocno przesadzona. Na pewno dasz radę

WhiteBlackberry - czyli intensywny dzień

My dziś zrobiliśmy kolejny zakup - komodę na ubranka

A tymczasem uciekam chyba do mamy

Miłego dnia Kochane

- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Aniołek-84 ja sie boje i to panicznie

WitheBlackberry no wlasnie, niestety szybciej biora tych lepszych a faktycznie "zlego diabli nie biora"czy jakos tak to bylo. Czyli ja bede zyc baaardzo dlugo hehehehe

Ja chyba na allegro bede duzo rzeczy kupowac, pieluchy itd ale jeszcze sie przejedziemy do sklepu z art, dzieciecymi i tam cos tez wybierzemy.
Taaa pomysli. Wczoraj wieczor znow zjebe dostal

Dostalam skierowanie na badania min moczu to sobie zrobie i sie okaze co i jak

O to daj znac jak bedziesz miec wyniki maturki. Dobrze ze ja matmy uniknelam bo bym matury nie zdala nigdy w zyciu. A tak to pieknie sie udalo

A wywies kartke "pierdole nic nie robie" i idz spac

Jeta masz racje, ciezko z takimi prezentami. Ale chwilowo spokoj z wszelkimi okazjami wiec nie bede musiac sie glowic

Dzis mam dzien wspomnien :)Znalazlam stare zdjecia itd. Jejkuuu tak sobie patrze na fotki i tak tesknie za tymi czasami. Najlepsze zdjecia i wspomnienia strazackie, bo ja pani strazak osp bylam

- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mefina zaciskam kciuki za szybkie rozwiazanie kłopotów :*
Kas O wracaj do nas

WhiteB ech... straszna sytuacja z teściami ja nie mam złych

Aniłekwitamy

Jeta my tez zamowilismy mebele ale beda dopiero za ok 2 tyg bo to na wymiar

a mówiłam że glukoza nie taka zła moja przedmną
- Milady_de_Winter
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Pytanie do "ciężarówek" po glukozie - czy Wasze maleństwa też tak szalały po tym badaniu? Moje zaraz ucieknie z brzuszka

- Marta82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Zabieram sie za napisanie caly dzien i jakos mi nie wychodzi, a tu jeszcze niecala godzinka i do domu.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mefina- trzymam kciuki zeby wszytko sie wyjasnilo i bylo dobrze miedzy Wami.
WhiteBlackberry - wspolczuje Ci tej sytuacji i szkoda ze nie mozecie sie gdzies przeniesc. Mam nadzieje ze sytuacja z mieszkaniem szybko sie wyjasni i bedziecie mogli zaczac remonty i przeprowadzki.
Aniolek84- witaj w naszym gronie
Jeta i WhiteBlackberry- ja tez mam takie bole brzucha ze chodze zgieta w pol ale mi to sie wydaje ze synus gdzies uciska na pecherz albo jakis nerw i dlatego tak boli. W piatek ide do lekarza to sie zapytam.
Nie moge sie juz doczekac piatekowej wizyty u lekarza. Tym razem zrobilam sobie liste pytan bo zawsze jak ide to pamietam o co pytac ale jak widze moje skarba na usg to o wszytkim zapominam.
Co do porodu to wiadomo ze sie troche boje ale tlumacze sobie ze musze przez to przejsc bo na koncu czeka mnie nagroda ktora bedzie moj maly synek. Tysiace kobiet rodza dzieci codziennie i daja rade wiec My tez damy.

Milego popoludnia
- aniolek-84
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Pogoda jakaś dziwna, i w ogóle żółtko mi chyba nie wskoczylo, więc mojemu mężowi się oberwało również. nadarłam się na niego o żart , który wydał mi się mało śmieszny i wyzwałam od szowinistycznych, męskich świń przeklinając całą populację męską w ogóle.. :/ Mój mąż stwierdził, ze szajba mi odbiła i na szczęście poszedł do pracy na popołunie, więc jak wróci, to prawdopodobnie będę już spać i może chłopak ocaleje dziś..

My komodę ostatnio kupiliśmy w Lidlu.I bardzo mi się podoba.
O porodzie często myślę ze strachem..ale z drugiej strony ciąża tez przysparza wiele dolegliwości, bólu, więc jakos chyba nasz organizm jest przygotowywany przez 9 msc na tą masakrę. Ja osobiście przez wiele lat miałam okropnie bolesne miesiączki. Często leżałam przez 3 dni łykając tylko tabletki przeciwbólowe, często mdlałam, wymiotowałam z bólu. więc ból porodu też będzie coś w tym stylu chyba.. My kobiety jesteśmy bardziej wytrzymałe na ból. nasi faceci nie przeżyliby jednej bolesnej miesiączki!
No i tak siedzę i głośno sobie myślę a tu chyba nikogo nie ma

- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Milady_de_Winter Nie to , że chciałabym się reklamować ale mojego szwagra brat ma firme z mebelkami i również dziecięcymi więc ew. mogę podesłać linka i załatwić jakieś rabaciki

WhiteBlackberry Też dzisiaj pisałam ta poprawke i też we Wrocławiu

Aniolek84 Witamy kolejną Grudnióweczkę

Pozdrawiam

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
może skorzystasz?
Kristi z Twojego linku chyba ja skorzystam. Musimy wymienić kanapę. Mieliśmy taki ogromy narożnik, ale go oddajemy teściom, a musimy małą sofę kupić, a na tej stronie taką własnie znalazłam

- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1

Marta82 - mi też się wydaje, że coś się może rozciągać. Wizytę mam za ponad 2 tygodnie, więc jak się dowiesz od swojej dr to koniecznie napisz.
Kristi - link zapisuję