BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 6 miesiąc temu #753352 przez motylek270
Brukselka mi z miesiączki poród wyliczono na 11 grudnia ale z usg wypada na 9-10 grudnia. Kurcze to już tylko 10 tygodni- czekam ze zniecierpliwieniem. Moje maleństwo wczoraj szalało, a dziś regeneruje siły. Straszy tak mamę. Stymuluję go jak potrafię, ale jest bardzo subtelne dziś.Powoli zaczyna kopać...

Domi witaj, faktycznie cudacznie z Twoją ciążą wyszło. Każdy może się pomylić, szczególne jak jest to pierwsza ciąża.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #753361 przez uska
Brukselka napisał:

Któraś z was pisała o plastrach na kręgosłup. Ja mam dość poważne problemy, o plastrach nie słyszałam, ale jeśli mają pomóc i nie zaszkodzić, to pewnie warto. Ja ratuję się termoforem.

ja pisałam.dziś bylam u lekarze rodzinnego i rozłożyła ręce.podobno rehabilitanci sie nie podejmuja ciężarnych.ale w poniedziałek gin więc może on mi coś poradzi

Domi witaj,ja też z Twoich okolic

11 lata 6 miesiąc temu #753363 przez uska
motylek270 napisał:

Brukselka mi z miesiączki poród wyliczono na 11 grudnia ale z usg wypada na 9-10 grudnia.

czy miałas OM w Dzień Kobiet? :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #753417 przez Brukselka
uska - rehabilitacja odpada, ewentualnie jakieś ćwiczenia, ale to i tak nie przyniesie ci ulgi, najwyżej wzmocni, może spróbuj z masażami? Problem jest taki, że na tym etapie wiele zabiegów może wywołać skurcze.

motylek270 - u nas wczoraj najbardziej szalała w czasie usg. Co lekarz przyłożył sondę, to ona mu kopniaka. Co chwila u ręka odskakiwała :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #753428 przez Winka_
Dziewczyny te ktore bol gardla dopadl, co robic? mam septolete o smaku cytryny z miodem w domu ale nie ma danych na temat kobiet w ciazy wiec boje sie je brac, plucze woda z sola, mleko z miodem i cytryna ale dzisiaj to czuje ze nawet przelknac sliny nie moge :( kochany maz mnie zarazil a juz myslalam ze mnie nie dopadnie :angry:

ja tak na dostawke teraz bo nam sie laptop popsul i musielismy pozyczac ehhh

motylek270 ja mam na 10 grudnia wyliczona date z tego i z tego ze wzgledu na bardzo regularne miesiaczki, ale co dzidiza bedzie chciala to zrobi :) Mi jednego dnia szaleje caly dzien w brzuchu a drugiego jedynym objawem ze tam jest to czkawka dosc czesto ma nawet pare razy dziennie.

Jeszcze 2 miesiace :huh: :ohmy: :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #753449 przez WhiteBlackberry
Winka_ Ja na ból gardła dostałam od mojej gin tabletki do ssania Prenalen Gardło i kazała się wygrzewać i pić dużo herbat z dużą ilością cytryny, ciepłe mleko z miodem i czosnkiem i grzanki z czosnkiem robić :)

11 lata 6 miesiąc temu #753466 przez Kristi
Winka ja miałam syrop Prenalen i tabletki tantum werde i pomogło.

11 lata 6 miesiąc temu #753496 przez moni31
Winka ja też polecam tantum werde, syrop prenalen, albo saszetki gripovita forte (to są wyciągi z malin, porzeczki , hibiskusa i czegoś jeszcze, więc w ciązy dozwolone)...

25.12.2008 40 tc (*)(*)(*)

11 lata 6 miesiąc temu #753598 przez Nutka
Winka tez potwierdzam. Syrop Prenalen i tabletki Tantum Verde :) jeżeli masz możliwość pożyczyć od kogoś lub masz swój inhalator nebulizator to polecam inhalacje z soli fizjologicznej.

Dziewczyny!! Odebrałam wyniki glukozy :) nie mam cukrzycy ciążowej! Na czczo glukoza 94 po obciążeniu 134. Cieszę sie jak głupia :) robiłam tez powtórkę Toksoplazmozy i dalej mam ujemna wiec tez dobrze :)

Teraz jeszcze ta szyjka macicy i ciśnienie. No i czeka mnie ograniczenie węglowodanów żeby nie urodzić małego słonika :)

11 lata 6 miesiąc temu #753602 przez Kristi
Nutka Super wieści :laugh: A powtórka toksoplazmozy była z jakiegoś powodu czY tak tylko bo mi nie zalecał lekarz powtórki badań...
Mały słonik ;) hehe uśmiałam się :silly:

11 lata 6 miesiąc temu #753603 przez Kristi
A jak tam tabelka? MAsz już dane od dziewczyn?

11 lata 6 miesiąc temu #753610 przez uska
Brukselka napisał:

uska - rehabilitacja odpada, ewentualnie jakieś ćwiczenia, ale to i tak nie przyniesie ci ulgi, najwyżej wzmocni, może spróbuj z masażami? Problem jest taki, że na tym etapie wiele zabiegów może wywołać skurcze.

wiem,a ja mam nadreaktywną macice...
ale są te plastry,spróbuję sie dac nimi pokleić.podobno pomagają przy obciążonych stawach

na gardło polecam Propolki,specjalne tabletki do ssania na gardło

11 lata 6 miesiąc temu #753625 przez monisia100100
Witam
Ale się rozpisałyście, aż nie mogę nadążyć :)

nutka super że z wynikami wszystko ok, to najważniejsze. Przypomnij mi ile twój mały ważył i mierzył na ostatnim usg i który był to tydzień? Pytam bo mi też ostatnio lekarz wystrzelił bardzo wysoką wagę i jestem na 99,9% pewna że to pomyłka. Chce przejść do innego jeszcze przy okazji na 3d będzie pamiątka i porównanie. Tylko muszę doczytać w którym to powinno się robić tyg. chyba 32.

witam nowe mamy

winka niestety nie pomogę na początku ciąży byłam przeziębiona ale stosowałam tylko czosnek , cytrynę i leżenie, pewnie przeszło po tylu dniach jak i bym tego nie brała, zdrówka życzę :)

A u mnie , jak nie zadyszka,to skurcze, innym razem zawroty głowy, a o bólach pleców to nawet nie wspominam B) już sama się dziwię że jeszcze żyję :unsure: Jutro z rana czeka nas podróż do Nowego Targu zobaczymy jak drogę zniosę, i ile stacji benzynowych w poszukiwaniu wc zaliczę. Po drodzę chcę odwiedzić w Krakowie kilka sklepów , mam nadzieję że wyjazd się uda. Mąż mi też choruje, i tylko mam nadzieję że jakoś mi się uda bez infekcji przetrwać. A w niedzielę świętujemy urodzinki mojego mężusia.
Przepraszam że nie do wszystkich dziewczyn odpisałam ale wiecie jak jest przy kilku dniach nie pisania :) Myślę że zostanie wybaczone

I jeszcze mam pytanko na szczegółowe usg kiedy macie się zjawić?

11 lata 6 miesiąc temu #753653 przez motylek270
Brukselka moja OM była 4 marca i z wyliczeń wychodzi 10 grudnia...Patrz to jest nasz trzy o tym samym terminie Winka, Ty i Ja :

Winka ja na gardło stosowałam płukanki z wody wymieszanej z wodą utlenioną. Milszy dla gardła roztwór niż woda z solą. Spróbuje też pomaga, ale widzę że dziewczyny wiele rad Ci udzieliły więc masz w czym przebierać :)

monisia100100 ja teraz usg będę robiła w 32 tygodniu, prawie 33, ok. 16 października. Chyba będzie szczegółowe :)

11 lata 6 miesiąc temu #753654 przez Nutka
Kristi powtórkę toksoplazmozy miałam robioną dlatego ze poprzednie oba czynniki były ujemne, wiec toksoplazmozy jeszcze nie przechodziłam.
Do tabelki ciagle zbieram dane. Jak pisałam wcześniej w weekend wstawię aktualizację.

Monisia ile mierzy to nie wiemy. O Pani doktor mierzy tylko do wyliczenia wagi. A ważył 1457 g w 27t i 3d. Wagowo odpowiadał 30t i 2d.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka