- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a tak serio jutro swietujemy 2 lata Franka także szaleje w kuchni
a co do kosmetyków to tak:
jak juz mówiłam na początku uzywalismy olatum balneum itp potem nivea
do pepuszka od razu patyczek do uszka na niego ocenisept i czyscilimy odpadł mega szybko
kremik na dwór uzywaliśmy nivea na każdą pogodę
sudocrem dla mnie przereklamowany może ze 2 razy uzyty....na pupke tylko linomag
hmm.... tak to wygladało u nas oczywiście sól morska i frida
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
- piranetka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kuba:) nasze największe szczęście!
woda morska i frida do noska; sudokrem do dupci; pieluszki i mokre chusteczki Dada z biedronki; szampon i płyn do kąpieli 2w1, aksamitne mleczko nawilżające i krem na każdą pogodę z Nivea baby; oliwka (na ciemieniuchę) i jeżeli mleczko okaże się za słabe- do ciałka. Aha i octenisept do pępuszka
Niestety dopiero za trzy miesiące okaże się w praktyce, co dla maluszka najlepsze
Pyśkaaaa najlepsze życzenia dla synka :*
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do kosmetyków to ja mam zamiar postępować jak w przypadku Cezarego bo on się w styczniu rodził to w sumie nawet pogodowe te same warunki.. Wiec mam już nawet przygotowane. Do pępka tylko patyczki do uszu zeby dobrze wytrzeć i do puki ładnie się goi niczym nie mam zamiaru tego smarować.. Mi położna tak radziła i pępek Czarka odpadł bardzo szybko, wybierałam do sucha i nic się nie babralo.. Jeśli chodzi o pupę to tylko linomag maść ewentualnie jak jakieś zaczerwienienie to dopiero sudocrem.. Dodatkowo mąka ziemniaczana. A jeśli chodzi o przemywanie pupy to waciki i woda z krochmalem i delikatnym dodatkiem płynu. Ja chusteczek nie stosuje chyba ze gdzieś na wyjście.. Do kąpieli jakiś płyn 2w1 albo krochmal.. I bambino krem.. Ciemieniuchy Czarek nie miam wiec zakładam ze Max tez nie powinien mieć. Bo to kwestia hormonów.. Zobaczymy.. Do buzi na wyjście linomag super natłuszcza albo bambino krem i tyle.. Oczywiście dodatkowo waciki i sól fizjologiczna do przemywania oczkow i sól morska i frida do nosa
- Asiula315
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do kosmetyków to ja zakupiłam cała serie kosmetyków Penaten...( oliwkę, puder, płyn do kąpieli, krem do pupy i krem na buzie) nie mam doświadczenia w żadnych kosmetykach wiec postanowiłam wybrać te...jeśli Lilka dostanie jakies uczulenie to bede zmieniać...co do pępka to zdam sie na położna jak mi doradzi....w razie czego octenisept mam...do noska sól fizjologiczna w sprayu....i aspirator....a do pupy mam chusteczki nawilżane bodajże od pampersa....nad pampersami sie jeszcze zastanawiam....czy zacząć od pampersa a potem zmienić....to sie jeszcze okaże zobaczę.... mysle ze bedzie wszystko ok
A co do ćwiczeń to znalazłam bardzo fajne na youtube z piłka i na plecy, do tego włączam muzykę relaksacyjna i jakby to powiedziec nie mecze sie bardzo a nawet odprezam....nawet wydaje mi sie ze plecki mniej dokuczaja....super polecam....żałuje ze tak późno sie za to tak wzięłam....ale lepiej późno niż wcale
Pyskaaa..... Najlepsze życzenia dla synka :* i udanej imprezki oczywiście
Życzę miłego dnia
- Asiula315
- Wylogowany
- pierwsze słowa
www.babyartikel.de/produkt/mehrzweckhoch...ax_pooh_doodle_brown
Z góry dzięki
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Asiula315 - z takim nie miałam do czynienia, ale moja siostra miała coś takiego:
zakupy.linkbaby.pl/do/item/T4145/Lezacze...-Fisher-Price,-T4145
Używała go naprawdę długo. Od samego początku. Może coś takiego Cię zainteresuje.
Idę piec kremówki. Dzisiaj święto M, wróci z pracy będzie miał pyszną niespodziankę.
Miłej niedzieli!!!
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja kosmetyków jeszczenie kupowałam. Czekam na opinie mojej przyjaciółki która bedzie rodzic na dniach.
Pyśkaaaa uściskaj urodzinowo Franka
Asiula ja myślałam nad takim jak Ci Jeta podeslalam albo nad huśtawką tez Fisher Price. Z tym ze huśtawka jest tylko do 13 kg wiec max do roczku,a. Ten leżaczek dłużej posłuży. No i cena.. Huśtawka prawie 700 zł kosztuje..
Jeta powiadasz kremówki robisz?? chyba czas sie spakować i kierować w stronę Puław
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
Asiula-leżaczek i krzesełko na pewno się przydadzą,ale teraz tylko kwestia jakie.Ten co Jeta przesłała link jest super(moja siostra ma identyczny),zamienia się później w krzesełko dla starszego dziecka,jej dwuletni syn jeszcze go używa.Ja też poluję na taki,tyle,że u nas jest nowa seria i dosyć droga,więc czekam na przeceny,ostatnio był na Amazon za 30 funtów,ale przegapiłam.Ten,który Cię interesuje też super i krzesełko do karmienia będziesz miała od razu,ale wydaje mi się,że leżaczek nie posłuży Ci długo,jak dziecko zacznie rosnąć i się kręcic będziesz miała wrażenie,że zaraz spadnie-tak mnie się wydaje.Pamiętam jak moja córka piruety robiła(w szelkach zapięta),nogi prawie na podłodze
Jeta-kremówki...ale mi smaka narobiłaś...
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
wpadam na chwilę, bo czują się jakby mnie tramwaj przejechał. Pochodziłam z 2 godz po dojeździe wczoraj, dziś też chwilkę i nie mogę wyrobić na skurcze, i ból brzucha, aż się boję tym bardziej że nie jestem u siebie w mieście. Poleżę chwilę może się poprawi, i się zabieramy do domu.
Pyśkaaaa widzę że Twój mały świętuje urodzinki dziś jak mój mąż. Wszystkiego najlepszego, dużo prezentów
Gosia wózek quinny jest super ja poluję na quinny moodd
Dopiszę coś więcej jutro bo tu nawet z int. ciężko.
- Asiula315
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Muszę się jeszcze zastanowić.
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
Asiula-skoro możesz obniżać to super,cena dosyć przystępna,bo masz dwa w jednym,krzesełka do karmienia też nie są zbyt tanie,więc zawsze jeden zakup mniej.
Monisia-mi też podoba się moodd,chociaż spacerówka trochę mała mi się wydaje...no i cena niestety wysoka,nasz kupiłam w dużej promocji,a na moodd takich nie robią,bo to dosyć nowy model.
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Moofka chyba wezme przykład z Ciebie, pobuszuje po necie i jazda z jakimis cwiczeniami, co by sie rozruszac troche bo 'szalu ni ma'
Asiula90 Ci faceci... Nie denerwuj sie Kochana, a tesciowa olej, wiem ze ciezko ale takie wredne babska juz wrednymi zostana i szkoda nerwow. A meza opierdziel niech pomysli troche
Gosia82 no ja niestety nie pracuje i siedze w domu wiec mam az za duzo czasu na takie porzadki itd. Wozeczek super
Piranetka my mamy zamiar kupic komode na ciuszki dla Malego, narazie trzymam w naszej szafie, mala niby nie jest, ale wygodniejsza ta komoda bedzie. Ale super masz z ta duuuza szafa moja fajna ale moglaby byc wieksza
monisia1000100 to odpocznij koniecznie, zeby wszystkie bole minely
Co do kosmetykow to jak narazie kupilam tylko krem na odparzenia firmy 'sweet baby' zobaczy sie co to warte a tak to mam zamiar uzywac jakiegos plynu do kapieli 2w1, krem na buzke bambino, chusteczek nawilzajacych na poczatku Pampersa i ich pieluszek tez na poczatek, woda morska, waciki i w sumie to nie wiem co jeszcze Pewnie nakupie mase rzeczy ktorych potem nie bede uzywac
Pozdrawiam