- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie już typowa jesień, taka jaką uwielbiam, więc spędzam ją również tak jak uwielbiam- czyli wieczory z gorącą herbatką z cytrynką i miodem albo gorącym kakao pod ulubionym kocem albo kołderką, przy boku mojego Ł. i oglądając filmy i rozmawiając... brakuje jeszcze tylko wspólnego pieczenia babeczek.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kocham to !
Też lubicie jesień?
motylek270 Też lubie chodzić na spacerki, a szczególnie po sklepach haha Ale już jak kawałek się przejde to brzuszek robi się twardy i muszę usiąść. Ooo super! Zapiszę sobie ten kanał w ulubionych to będę o nim pamiętać i wracać gdy czegoś nie będę wiedzieć Dzięki.
Już czuję się lepiej, to było jakieś jednodniowe osłabienie
anitka90 Do szkoły rodzenia też mieliśmy się wybrać ale też nie wyszło...a szkoda
Większość ludzi mówi, że kobietom które zostały mamami po raz pierwszy taki 'instynkt' macieżyński przychodzi po porodzie...że jakoś same z siebie wiedzą jak zadbać o swoje maleństwo Mam nadzieje, że to prawda
Nutka A kiedy wychodzisz? Czy jeszcze nie wiesz? Taaak... Polska służba zdrowia... normalka czekać 3 godziny. Tragedia. Oby się okazało, że się wydłużyła szyjka
Pyśkaaaa Mmm knedelki Pyszota!
Gosica Twój wrócił do roboty, a mój za tydzień jedzie na 4 dni do Niemiec Bony, uschne z tęsknoty. Boje sie... nie chce żeby jechał, przecież ja sie zarycze
Haha śmieszny ten Twój mąż
Kristi Trzeba przyznać, że dziewczyny nieźle się rozpisały Już jest ok całe szczęście
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mała82 No dokładnie... przed porodem lepiej w domu siedzieć niż gdzieś jeździć i żyć w strachu, że można gdzieś na poboczu w aucie urodzić Ja się boje czy dojade do szpitala, bo mamy 60 km.
moofka Mi akurat przydałoby się zwolnić ze słodyczami... bo jak widze słodkości to po prostu jestem jak w transie. Ciągle tylko żelki, żelki, żelki, ew. czekolada, miód. Masakra.
I co z tym maleństwem?
jeta Ojj... mnie też przeraża ten fakt, że coraz bliżej poród...
Ja bym raczej wybrała ten szpital w którym położna ze mną będzie... bo to położna podczas porodu jest większość czasu przy Tobie niż lekarz.
monisia100100 Już jest lepiej Ja ciągle narzekam, bo żebra mnie niesamowicie bolą, bo mojej córci chyba bardzo wygodnie pod moimi żeberkami i głowke tam wsadza. Nawet lekarka to potwierdziła na ostatnim USG, że mała głowke pod żerba mi pcha i ułożona pośladkowo jest.
Co do proszków do prania to też się nad Lovelą zastanawiam i nad Dzidziusiem bo też dużo dziewczyn go chwali
piranetka Już lepiej, dzieki Faktycznie, na poczcie coś nam się cichutko zrobiła i żadna się nie chwali brzusiem ani zakupami
Kaś_O Też czytałam ostatnio o tej krwi pępowinowej i we Wrocku pobierają, ale ponoć 1600 zł to kosztuje i później też jakieś dopłaty i właśnie się zastanawiamy nad tym...
GOSIA82 Nooo już po kolei wlącza nam się syndrom wicia gniazdka Ja też ostatnio takie sortowanko robiłam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
GOSIA82 ONE BORN EVERY MINUTE to jest właśnie porodówka Ja już też mam listę taką że łoooo;p i dzisiaj jeszcze raz jedziemy na zakupy to część już może kupię bo narazie porównywałam ceny sprawdziłam na allegro i patrzę teraz w sklepach jeśli dzisiaj nic nie kupię w sklepie to zamawiam wszystko na allegro za jednym razem
motylek270 U nas też praktycznie nic nie trzeba zabierać ze sobą oczywiście oprócz pampersów i chusteczek.
anitka90 Dziwny ten Twój lekarz 10 kg to wcale nie tak dużo patrząc na to na jakim etapie ciąży już jesteśmy, nie zwracaj uwagi na niego A mi już tylko 9 tyg. zostało....
monisia100100 ZAkupy klapa nie mogliśmy się zdecydować na wózek chodzilismy 1,5h i nic dzisiaj znowu jedziemy pooglądać. Ja już byłabym zdecydowana ale moj mąż stwierdziła że Pan ze sklepu aż za bardzo polecał nam wózek więc pewnie coś z tego ma a nie że jest dobry... Nie wiem już co o tym myśleć mam nadzieje że dzisiaj coś wybierzemy
A co do proszku to ja też jednak na lovelę się zdecydowałam kupiłam wczoraj i zaczynam prać , prasować i składać
Pozdrawiam
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
Ostatnio jednak mam takiego głoda ze nawet przerw między posiłkami nie robię tylko cały czas coś jem. Wczoraj mnie naszło na deserek: jabłka zapiekane pod kruszonką- słodki był ten deser do tego lody i odpłynęłam.
Teraz idę załatwić sprawy w spółdzielni. Pękła nam szyba w oknie- ot tak sama z siebie. Blok mamy na gwarancji, więc niech nam ją wymienią. Pisemko sformułowałam.
Przyszedł mi tez dziś kombinezon dla naszego Maleństwa. Kupiłam na licytacji za śmieszne pieniądze. Postanowiłam za tę rzecz nie przepłacać, bo nie wiadomo jak wiele razy będziemy zimą na dworze. Jak baterie naładuję do aparatu na pocztę prześlę Wam kilka zdjęć
- j_kamilka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Ja od początku wiedziałam, że wykupię indywidualną opiekę położnej. U nas jest tak: jak skurcze są co 5 min, mam zadzwonić do położnej, ona jedzie wtedy do szpitala i jest cały czas od bodajże 2 cm rozwarcia i 2 godziny po porodzie. Uczy, jak przystawić do piersi itd. Nie jest to tanie niestety (u nas 1500 ), ale poczucie, że będzie przy mnie ktoś, kto ma to wszystko w jednym palcu, a nie - sorry - w d*pie, jest dla mnie b. ważne.
Na zaparcia figi, orzechy i winogrona.
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
Anitka-lekarz trochę przesadził,ja mam 12 na plusie i kiedy byłam u położnej tydzień temu,mowiła,że ok.Ogólnie moja startowa była 42 kg,ale nie wydaje mi się,że to ma znaczenie.Niektóre kobiety tyją po 28 kg-wtedy to przesada.
Kristi-A ja myślałam,że to jakiś inny program...Ja oglądam to na angielskiej,polskiego tłumaczenia nie znałam Mamy też polską telewizję,ale ja najczęściej oglądam seriale w internecie,a telewizję ewentualnie późnymi wieczorami,wtedy polaka tv odpada,bo jest o godzinę do przodu i wszystkie programy kończą się...
Tam też są odcinki z Bristolu,kiedy chodziłam na usg do szpitala,było ogłoszenie dla matek,które mają termin na listopad, chętnych zgłosić się do udziału.
WhiteBlackberry-nienawidzę jesieni,może to dlatego,że mieszkam w UK,a tu jesień i zima przeważnie:deszcz deszcz deszcz.
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Gosia82 haha dokladnie My polki twarde baby jestesmy bo "twardym trza byc, nie mietkim" a te angielki to za dobrze maja i sie drą poszla by jedna z druga do polskiego szpitala to by zobaczyly szkole zycia Widze ze zaczeslas przygtowania pelna para. Ale fakt, lepiej miec z glowy, bo roznie to moze byc.
Nutka super ze wyniki dobre. Oby Cię juz nie trzymali w tym "luksusie"
Anitka90 przeciez 10 kg to wcale nie duzo, przesadza ten lekarz.Z tego co wyczytalam to to jest w miare normalny przyrost wagi.
WhiteBlacberry lubie jesien, ale jak jest ciepla sloneczna i taka złota Jak narazie jest szaro i ponuro. Ale lubie w jesieni jak czasem pada deszcz a ja w cieplym dommku, moge sie zaszyc pod kocyk z dobra ksiazka, no ewentualnie moim Ł. w ostatecznosci Zleci te 4 dni Kochana zanim sie obejrzysz i bedziesz miec swojego mezczyzne z powrotem Taaaa ten moj smieszny bywa, ale ostatnio sie cwany za bardzo zrobil, musze go ukrocic troszke
motylek2170 fajny ten kalkulatorek Wychodzi na to ze moja waga jest ok Dzieki Tobie poprawilam sobie samopoczucie
Kristi ja patrzac na ceny w naszych sklepach stwierzilam ze jednak stawiam na allegro.
j.kamilka witaj
Widze Dziewczyny ze ruszyla akcja prania, prasowania itp. A pomyslcie ze juz niedlugo trzeba zaczac pakowac torbe do szpitala Ale ten czas zapierdziela
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
- Otrzymane podziękowania: 1
a jeśli ktoś zainteresowany to tutaj jest wykaz chorób w jakich można wykorzystać krew pępowinową.. oraz teraz czytałam artykuł że 2,5letniemu chłopcu po 25min reanimacji i niedotlenieniu nastąpiło porażenie mózgowe. i podali krew pępowinową, po 40miesiącach zaobserwowali dużą poprawę zresztą artykuł z tej strony po lewej jest w Niemczech to przeprowadzono.
www.novumbank.com/komorki-macierzyste/li...czne-lub-alogeniczne
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
ja mam plus 10 do lansu jeśli chodzi o wagę i uważam, że to normalny wynik ginek mnie zawsze waży i nic nie mówił, że ważę za dużo.
fajna opcja z tym wykupieniem położnej, na pewno spory komfort i większe poczucie bezpieczeństwa ja mam 2 ginków na oddziale i położną ze szkoły rodzenia, więc powinno wystarczyć
no i powiem Wam, że mąż się już tyle nauczył na szkole, że nie ma opcji żeby go ze mną nie było podczas porodu
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
kristi twój mąż ma rację jak za bardzo pchają jakiś konkretny przedmiot to robi się to podejrzane. Ale może dziś się uda, czekam na wyniki dzisiejszych poszukiwań
motylek dobra ta tabelka u mnie co prawda nie wychodzi poniżej tej średniej normy ale jest dokładnie tak jak wyliczone więc git Zjadłabym takie jabłka zapiekane pod kruszonką, oj zjadłabym...
j_kamilka witaj, napisz coś więcej o sobie , który tydzień ciąży, gdzie mieszkasz itp.
brukselka strasznie droga ta usługa położnej u Ciebie, przypomnij mi gdzie rodzisz. I nic się nie martw tymi kilogramami , wrócimy do swojej wagi, ja tez się czasem załamuję jak dupsko robi mi się z tygodnia na tydzień większe ale staram sie nie myśleć o tym, ubrań w które się mieszcze tez mam tyle że na palcach jednej ręki mogłabym policzyć. Głowa do góry
gosica przyłączaj się tez do grudniówkowej akcji prania, i prasowania. ZAPRASZAMY
Ja byłam z rana u fryzjera na nawilżaniu włosków i już terroryzowałam panią aby mi przygotowała na następną wizytę próbki szamponów i odżywek do włosów, będzie mi mniej miejsca zajmowało przy pakowaniu torby do szpitala, wezmę po 2-3 szt. a miejsca nie zajmą wcale, a tak z tymi flakonami to problem
- j_kamilka
- Wylogowany
- gaworzenie
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Teraz skupiam sie na akcji koncowe kompletowanie wyprawki dla Małego(kosmetyki itd) i rzeczy potrzebnych dla mnie
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
monisia100100 bardzo szybko się te jabłka robi, zapraszam do Lublina na konsumpcję