BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 2 miesiąc temu #756242 przez WhiteBlackberry
Cześć wszystkim :)
U mnie już typowa jesień, taka jaką uwielbiam, więc spędzam ją również tak jak uwielbiam- czyli wieczory z gorącą herbatką z cytrynką i miodem albo gorącym kakao pod ulubionym kocem albo kołderką, przy boku mojego Ł. i oglądając filmy i rozmawiając... brakuje jeszcze tylko wspólnego pieczenia babeczek.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kocham to ! :lol:
Też lubicie jesień? :D

motylek270 Też lubie chodzić na spacerki, a szczególnie po sklepach haha :D Ale już jak kawałek się przejde to brzuszek robi się twardy i muszę usiąść. Ooo super! Zapiszę sobie ten kanał w ulubionych to będę o nim pamiętać i wracać gdy czegoś nie będę wiedzieć :) Dzięki.
Już czuję się lepiej, to było jakieś jednodniowe osłabienie :)

anitka90 Do szkoły rodzenia też mieliśmy się wybrać ale też nie wyszło...a szkoda :(
Większość ludzi mówi, że kobietom które zostały mamami po raz pierwszy taki 'instynkt' macieżyński przychodzi po porodzie...że jakoś same z siebie wiedzą jak zadbać o swoje maleństwo :) Mam nadzieje, że to prawda :D

Nutka A kiedy wychodzisz? Czy jeszcze nie wiesz? Taaak... Polska służba zdrowia... normalka czekać 3 godziny. Tragedia. Oby się okazało, że się wydłużyła szyjka :)

Pyśkaaaa Mmm knedelki :blush: Pyszota!

Gosica Twój wrócił do roboty, a mój za tydzień jedzie na 4 dni do Niemiec :( Bony, uschne z tęsknoty. Boje sie... nie chce żeby jechał, przecież ja sie zarycze :(
Haha śmieszny ten Twój mąż :D

Kristi Trzeba przyznać, że dziewczyny nieźle się rozpisały :D Już jest ok całe szczęście :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

mała82 No dokładnie... przed porodem lepiej w domu siedzieć niż gdzieś jeździć i żyć w strachu, że można gdzieś na poboczu w aucie urodzić :D Ja się boje czy dojade do szpitala, bo mamy 60 km.

moofka Mi akurat przydałoby się zwolnić ze słodyczami... bo jak widze słodkości to po prostu jestem jak w transie. Ciągle tylko żelki, żelki, żelki, ew. czekolada, miód. Masakra.
I co z tym maleństwem?

jeta Ojj... mnie też przeraża ten fakt, że coraz bliżej poród...
Ja bym raczej wybrała ten szpital w którym położna ze mną będzie... bo to położna podczas porodu jest większość czasu przy Tobie niż lekarz.

monisia100100 Już jest lepiej :) Ja ciągle narzekam, bo żebra mnie niesamowicie bolą, bo mojej córci chyba bardzo wygodnie pod moimi żeberkami i głowke tam wsadza. Nawet lekarka to potwierdziła na ostatnim USG, że mała głowke pod żerba mi pcha i ułożona pośladkowo jest.
Co do proszków do prania to też się nad Lovelą zastanawiam i nad Dzidziusiem bo też dużo dziewczyn go chwali :)

piranetka Już lepiej, dzieki :) Faktycznie, na poczcie coś nam się cichutko zrobiła i żadna się nie chwali brzusiem ani zakupami :D

Kaś_O Też czytałam ostatnio o tej krwi pępowinowej i we Wrocku pobierają, ale ponoć 1600 zł to kosztuje i później też jakieś dopłaty i właśnie się zastanawiamy nad tym...

GOSIA82 Nooo już po kolei wlącza nam się syndrom wicia gniazdka :D Ja też ostatnio takie sortowanko robiłam :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #756251 przez Kristi
Witam dziewczynki :laugh:

GOSIA82 ONE BORN EVERY MINUTE to jest właśnie porodówka :silly: Ja już też mam listę taką że łoooo;p i dzisiaj jeszcze raz jedziemy na zakupy to część już może kupię bo narazie porównywałam ceny sprawdziłam na allegro i patrzę teraz w sklepach jeśli dzisiaj nic nie kupię w sklepie to zamawiam wszystko na allegro za jednym razem :blink:

motylek270 U nas też praktycznie nic nie trzeba zabierać ze sobą oczywiście oprócz pampersów i chusteczek.

anitka90 Dziwny ten Twój lekarz 10 kg to wcale nie tak dużo patrząc na to na jakim etapie ciąży już jesteśmy, nie zwracaj uwagi na niego :silly: A mi już tylko 9 tyg. zostało....

monisia100100 ZAkupy klapa :dry: nie mogliśmy się zdecydować na wózek chodzilismy 1,5h i nic dzisiaj znowu jedziemy pooglądać. Ja już byłabym zdecydowana ale moj mąż stwierdziła że Pan ze sklepu aż za bardzo polecał nam wózek więc pewnie coś z tego ma a nie że jest dobry... Nie wiem już co o tym myśleć mam nadzieje że dzisiaj coś wybierzemy :lol:
A co do proszku to ja też jednak na lovelę się zdecydowałam kupiłam wczoraj i zaczynam prać , prasować i składać :blink:

Pozdrawiam

11 lata 2 miesiąc temu #756296 przez motylek270
Dziewczyny ja swoją wagę sprawdzam za każdym razem wchodząc na tę stronę: dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html?smgputicaid=611691 . Podnosi mnie na duchu, bo jak na ten etap ciąży to zamiast w 30 jestem w 24 tygodniu ciąży ;)

Ostatnio jednak mam takiego głoda ze nawet przerw między posiłkami nie robię tylko cały czas coś jem. Wczoraj mnie naszło na deserek: jabłka zapiekane pod kruszonką- słodki był ten deser do tego lody i odpłynęłam.

Teraz idę załatwić sprawy w spółdzielni. Pękła nam szyba w oknie- ot tak sama z siebie. Blok mamy na gwarancji, więc niech nam ją wymienią. Pisemko sformułowałam.

Przyszedł mi tez dziś kombinezon dla naszego Maleństwa. Kupiłam na licytacji za śmieszne pieniądze. Postanowiłam za tę rzecz nie przepłacać, bo nie wiadomo jak wiele razy będziemy zimą na dworze. Jak baterie naładuję do aparatu na pocztę prześlę Wam kilka zdjęć :)

11 lata 2 miesiąc temu #756341 przez j_kamilka
Witam, jestem tutaj nowa, jak wiekszosc z Was termin na grudzien. Czesto wchodze i podgladam to forum. Milo tak poczytac wasze opinie w roznych sprawach. Mam nadzieje, ze czesciej Bede Was odwoedzac, no a moze nawet udzielac sie. Dodam, ze to drugs ciaza. Pozdrawiam i zycze milego dnia ;)

11 lata 2 miesiąc temu #756408 przez Brukselka
Jeta - lepiej wybrać położną. Będzie z tobą cały czas, lekarz nie pomasuje, nie podpowie, jak oddychać, nie będzie wspierał, najwyżej zareaguje, gdy będzie się dziać coś złego - tyle że wtedy to i położna zareaguje i wezwie lekarza...

Ja od początku wiedziałam, że wykupię indywidualną opiekę położnej. U nas jest tak: jak skurcze są co 5 min, mam zadzwonić do położnej, ona jedzie wtedy do szpitala i jest cały czas od bodajże 2 cm rozwarcia i 2 godziny po porodzie. Uczy, jak przystawić do piersi itd. Nie jest to tanie niestety (u nas 1500 :dry: :dry: ), ale poczucie, że będzie przy mnie ktoś, kto ma to wszystko w jednym palcu, a nie - sorry - w d*pie, jest dla mnie b. ważne.

Na zaparcia figi, orzechy i winogrona.

11 lata 2 miesiąc temu #756410 przez GOSIA82
Hej Dziewczyny!
Anitka-lekarz trochę przesadził,ja mam 12 na plusie i kiedy byłam u położnej tydzień temu,mowiła,że ok.Ogólnie moja startowa była 42 kg,ale nie wydaje mi się,że to ma znaczenie.Niektóre kobiety tyją po 28 kg-wtedy to przesada.
Kristi-A ja myślałam,że to jakiś inny program...Ja oglądam to na angielskiej,polskiego tłumaczenia nie znałam :laugh: Mamy też polską telewizję,ale ja najczęściej oglądam seriale w internecie,a telewizję ewentualnie późnymi wieczorami,wtedy polaka tv odpada,bo jest o godzinę do przodu i wszystkie programy kończą się...
Tam też są odcinki z Bristolu,kiedy chodziłam na usg do szpitala,było ogłoszenie dla matek,które mają termin na listopad, chętnych zgłosić się do udziału.
WhiteBlackberry-nienawidzę jesieni,może to dlatego,że mieszkam w UK,a tu jesień i zima przeważnie:deszcz deszcz deszcz.

11 lata 2 miesiąc temu #756429 przez Gosica
Witam :)

Gosia82 haha dokladnie :) My polki twarde baby jestesmy bo "twardym trza byc, nie mietkim" :lol: a te angielki to za dobrze maja i sie drą :silly: poszla by jedna z druga do polskiego szpitala to by zobaczyly szkole zycia :laugh: Widze ze zaczeslas przygtowania pelna para. Ale fakt, lepiej miec z glowy, bo roznie to moze byc.

Nutka super ze wyniki dobre. Oby Cię juz nie trzymali w tym "luksusie" :silly:

Anitka90 przeciez 10 kg to wcale nie duzo, przesadza ten lekarz.Z tego co wyczytalam to to jest w miare normalny przyrost wagi.

WhiteBlacberry lubie jesien, ale jak jest ciepla sloneczna i taka złota :P Jak narazie jest szaro i ponuro. Ale lubie w jesieni jak czasem pada deszcz a ja w cieplym dommku, moge sie zaszyc pod kocyk z dobra ksiazka, no ewentualnie moim Ł. w ostatecznosci :lol: Zleci te 4 dni Kochana zanim sie obejrzysz i bedziesz miec swojego mezczyzne z powrotem :) Taaaa ten moj smieszny bywa, ale ostatnio sie cwany za bardzo zrobil, musze go ukrocic troszke :silly:

motylek2170 fajny ten kalkulatorek :) Wychodzi na to ze moja waga jest ok :laugh: Dzieki Tobie poprawilam sobie samopoczucie :blink:

Kristi ja patrzac na ceny w naszych sklepach stwierzilam ze jednak stawiam na allegro.

j.kamilka witaj :)

Widze Dziewczyny ze ruszyla akcja prania, prasowania itp. A pomyslcie ze juz niedlugo trzeba zaczac pakowac torbe do szpitala :ohmy: Ale ten czas zapierdziela :blink:

[/url]

11 lata 2 miesiąc temu #756455 przez Brukselka
Yyy... Moja waga +16!!!! Nie mieszczę się już w żadnej skali :silly: Mała ma ok. 1,5 kg, reszta to wody i mój tłuszcz. I co mam zrobić? Nie objadam się, od słodyczy mnie odrzuca, a mimo to tyję. Ale nie będę z tego powodu się zadręczać, bo po co?

11 lata 2 miesiąc temu #756483 przez Pyśkaaaa
wiezie dla mnie też dziwne może jak by bylo 30 na + to mozna by było interweniowac ale 10? ja mam chyba z 11 i jakos mi to wisi

11 lata 2 miesiąc temu #756519 przez Kaś_O
niestety tak jest jedne z nas przytyją więcej inne mnie no nie ma innej możliwości a czesto jest to nie związane z tym co jemy.. ja bym się lekarzem nie przejmowała.. 10kg to nie jest super dużo zostało już tylko 2 miesiace do porodu więc głowa do góry

a jeśli ktoś zainteresowany to tutaj jest wykaz chorób w jakich można wykorzystać krew pępowinową.. oraz teraz czytałam artykuł że 2,5letniemu chłopcu po 25min reanimacji i niedotlenieniu nastąpiło porażenie mózgowe. i podali krew pępowinową, po 40miesiącach zaobserwowali dużą poprawę zresztą artykuł z tej strony po lewej jest w Niemczech to przeprowadzono.

www.novumbank.com/komorki-macierzyste/li...czne-lub-alogeniczne

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 2 miesiąc temu #756528 przez moofka
WhiteB maleństwo ledwo przeżyło ale ma teraz już ponad 4 miesiące i wszystko jest w porządku :) ja kocham słodycze i teraz jak widzę coś słodkiego to mnie skręca, no ale co poradzić. zakaz to zakaz....

ja mam plus 10 do lansu jeśli chodzi o wagę i uważam, że to normalny wynik :) ginek mnie zawsze waży i nic nie mówił, że ważę za dużo.

fajna opcja z tym wykupieniem położnej, na pewno spory komfort i większe poczucie bezpieczeństwa :) ja mam 2 ginków na oddziale i położną ze szkoły rodzenia, więc powinno wystarczyć :)

no i powiem Wam, że mąż się już tyle nauczył na szkole, że nie ma opcji żeby go ze mną nie było podczas porodu :)

11 lata 2 miesiąc temu #756563 przez monisia100100
WhiteBlackberry ja nie znoszę jesieni i zimy, można fioła dostać z taką pogodą, jak dla mnie to cały rok powinno być lato uwielbiam ciepło a wręcz upały, zawsze się złoszczę jak ludzie narzekają że im duszno, gorąco, i lepiej gdyby się chłodniej zrobiło, albo deszczyk spadł , wrrrr to mi się ciśnienie podnosi. To się wygadałam :lol:

kristi twój mąż ma rację jak za bardzo pchają jakiś konkretny przedmiot to robi się to podejrzane. Ale może dziś się uda, czekam na wyniki dzisiejszych poszukiwań

motylek dobra ta tabelka u mnie co prawda nie wychodzi poniżej tej średniej normy ale jest dokładnie tak jak wyliczone więc git ;) Zjadłabym takie jabłka zapiekane pod kruszonką, oj zjadłabym...

j_kamilka witaj, napisz coś więcej o sobie , który tydzień ciąży, gdzie mieszkasz itp.

brukselka strasznie droga ta usługa położnej u Ciebie, przypomnij mi gdzie rodzisz. I nic się nie martw tymi kilogramami , wrócimy do swojej wagi, ja tez się czasem załamuję jak dupsko robi mi się z tygodnia na tydzień większe ale staram sie nie myśleć o tym, ubrań w które się mieszcze tez mam tyle że na palcach jednej ręki mogłabym policzyć. Głowa do góry

gosica przyłączaj się tez do grudniówkowej akcji prania, i prasowania. ZAPRASZAMY :lol:

Ja byłam z rana u fryzjera na nawilżaniu włosków i już terroryzowałam panią aby mi przygotowała na następną wizytę próbki szamponów i odżywek do włosów, będzie mi mniej miejsca zajmowało przy pakowaniu torby do szpitala, wezmę po 2-3 szt. a miejsca nie zajmą wcale, a tak z tymi flakonami to problem

11 lata 2 miesiąc temu #756618 przez j_kamilka
Dziecko spi, wiec moge cos wiecej napisac. Mieszkamy w UK, bedzie to moj drugi porod tutaj. Z pierwsza bylam meeeeeega zadowolona, chociaz trwal bardzo dlugo, ale bez zadnych komplikacji, naciec, pekniec. Oby drugi byl taki Sam ;) u mnie to juz 30 tydz i 5 dni, na dniach postaram sie wrzucic na profil. To po krotce o mnie. Aaaaa mamy juz coreczke, a teraz ma byc chlop, wiec zobaczymy w dniu rozwiazania.

11 lata 2 miesiąc temu #756624 przez Gosica
monisia100100 Kochana ja juz tą akcje mam za sobą :lol: teraz tylko na bieżąco będę prać i prasować to co dokupię :blink:
Teraz skupiam sie na akcji koncowe kompletowanie wyprawki dla Małego(kosmetyki itd) i rzeczy potrzebnych dla mnie :)

[/url]

11 lata 2 miesiąc temu #756663 przez motylek270
No widzisz Gosica więc z ą wagą nie jest tak źle jak myślimy. Możesz teraz mężowi pokazać ze starasz się tyć zgodnie z normami. No i zapamiętaj, ze na pewno ludzie nie patrzą na Ciebie jak na "słonika" :) Cieszę się ze poprawiłam Ci humorek!

monisia100100 bardzo szybko się te jabłka robi, zapraszam do Lublina na konsumpcję :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka