BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 2 miesiąc temu #757371 przez piranetka
Gosica szkoda tylko że w tym radiotelewizorze nie będzie regulacji głośności :D zwłaszcza w nocy by się przydała :laugh:

Agacior jakby była możliwość rodzenia w szpitalnym wdzianku to też bym skorzystała. Ale jak na razie nie orientuję się co dają, a co trzeba mieć swojego.

Wrócę jeszcze do tych osłonek. Ja mam jedną brodawkę wklęsłą i myślę, że mi się przydadzą jednak. Tylko teraz nie wiem jak z rozmiarem. Są małe i normalne. To chyba najlepiej w aptece na żywo obejrzeć i na "oko" kupić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #757374 przez jeta
monisia100100 - ta z krótkim rękawem i kieszonkami jakaś milsza w dotyku jest, chociaż obie są solidnie wykonane i dość długie. Mam miętową - na żywo wygląda super, a ta druga granatowa. Podobnie jak Ty obawiałam się, że będą za krótkie, ale zaryzykowałam i są ok.
Koniecznie zdaj raport po wizycie ;)

Gosica - Ale sen! Jak film! haha :)

Winka_ - ja już miałam, nawet o niej zapomniałam. Właśnie - zobaczyłam Twoją fotę w avatarze i upominam się o ślubne zdjęcia, które miały być na mailu! :ohmy:

Piranetka - święta racja z tym hobby :) Co do badań ja mam na każda wizytę mocz i morfologia i czasem coś dorzuca. Czyli co 4 tygodnie odwiedzam laboratorium.
Spory bobasek :) Ja za tydzień dopiero się dowiem ile szczęścia noszę.

Czyli wstrzymuję się z lekami. Z koszulą do porodu narazie też. Dowiem się później czy dają w szpitalu i w razie co się kupi.

11 lata 2 miesiąc temu #757376 przez motylek270
Winka ja badanie glukozy miałam robione tak gdzieś między 23, a 25 tygodniem ciąży. Poza tym na każdą wizytę mam zlecane badania krwi i moczu. No teraz ostatnio jak słabo wyszedł mocz to lekarz przepisał mi te globulki i biorę je, więc badań moczu mi nie zlecał, bo może zafałszowałyby wynik.

U mnie maleństwo cały czas kopie w dole brzucha, a więc póki co jeszcze się nie ułożyło odpowiednio do porodu.

11 lata 2 miesiąc temu #757401 przez moofka
Gosica dobry sen! jak w telenoweli :P

Winka ja glukozę miałam robioną 2 razy. moja też ostatnio miewa czkawkę i wydaje mi się, że główkę ma koło lewego jajnika, ale tak naprawdę to cholera wie jak ten mały diabelec leży :side:

piranetka mi lekarz zleca morfo i mocz co wizytę, czyli co 4 tygodnie.

osłonek na sutki na razie nie kupuję, zobaczymy jak będzie. a krem to tak jak Pyśka napisała - mustela podobno świetna.

11 lata 2 miesiąc temu #757417 przez GOSIA82
Hejka!
PIRANETKA-ciuchy,które wsadziłam do worków nie prałam.Jeśli chodzi o osłonki na sutki to nie kupuję,chyba,że będę potrzebować to wtedy mąż biegiem do apteki.Z pierwszym dzieckiem karmienie przyszło mi łatwo i teraz liczę,że będzie tak samo.Za to moja siostra-piersi masakra,aż do krwi miała poranione,kupiła osłonki,ale maluszek nie umiał chwycić...
Wklęsłe brodawki nie przesądzają o problemach z karmieniem,moja lewa brodawka jest przepołowiona(obojczyk złamany w dzieciństwie,gips po pachy),zawsze myślalam,że nie będę mogła nią karmic,a tu zero problemu.
JETA-leków żadnych nie kupuję na razie,zamierzam zaopatrzyć się w termometr tym razem(wyobraźcie sobie,że przez osiem lat obyliśmy się bez termometru) i mam kropelki na brzuszek Saab Simplex-teściowa przywiozła mi z Niemiec-rewelacyjny,można też kupić w Polsce,ale podobno już nie jest tak dobry.

11 lata 2 miesiąc temu #757419 przez GOSIA82
Kristi-oba wózeczki super! Trudno będzie Wam wybrać :) Mi osobiście podoba się bardziej ten co Twojemu mężowi,bardziej masywny...

11 lata 2 miesiąc temu #757521 przez Kaś_O
Ja żadnego kremu nie kupuje bo jakoś tak nie przekonują mnie.. Na sutki napewno mleko super działa ja używałam :) tez mnie na początku bolały i pękały ale wietrzylam je i po każdym karmieniu smarowalam mlekiem i jakoś poszło..

Jeśli chodzi o leki to przeciwgorączkowe może podać samemu za to właśnie na kolkę trzeba skonsultować z lekarzem.. Ja mam czopki i syropy.. I dodatkowo paracetamol i ibuprofen bo niewiadomo co zadziała.. Jeśli chodzi o środki na kolkę to nic na razie nie kupuje.. Mam espunisan na wdecia a jak coś będzie sie działo to pierwsze co kupie to biogaje.. Z Czarkiem sprawdziła sie super ale to nie jest reguła i te leki zależą czym spowodowane są kolki.. Bo niestety rożne są przyczyny..

Mi lekarka powiedziała ze główka w dół ale na boku jeszcze nie wstawiona

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 2 miesiąc temu #757532 przez paulainka
Dawno mnie nie bylo, w Polsce na weselu bylismy :)
i wrocilam niestety do Norwegii z przeziebieniem, jak do jutra mi nie przejdzie to ide do lekarza.... Naszczescie Maz sie mna opiekuje i robi te okropne mleko z czosnkiem i miodem...fujjj

11 lata 2 miesiąc temu #757565 przez piranetka
paulainka oj współczuję, mi już powoli zaczyna przechodzić. Też leczyłam się mlekiem z miodem i czosnkiem :P na wymioty mnie ciągnęło jak to wypiłam... ochyda :X

11 lata 2 miesiąc temu #757609 przez anitka90
Gosica sen boski :)

co do osłonek na piersi słyszałam od koleżanki, że warto zakupić.

Dziś byłam u przyjaciółki popatrzeć na jej córcie, takie maleństwo, ma już 3 tyg, ale urodzona przed terminem dość sporo. Jak sobie pomyślałam, że już niedługo będziemy mieć takie maleństwo, to aż cieplej na serduchu się robi :)

Kristi, wózeczki śliczne. Ja osobiście postawiłabym na wózeczek Twojego męża, ale ten drugi też bardzo ładny.

Mamuśki! nie dawajcie się chorobie!

Ja się w końcu wzięłam za siebie i zaczęłam ćwiczyć. Nie wiem tylko jak będzie z systematycznością moich ćwiczeń, bo zawsze mam słomiany zapał do takiej aktywności :) słodkości ograniczone :) i waga w końcu w miejscu stanęła a nawet delikatnie spadła...

11 lata 2 miesiąc temu #757632 przez Gosica
Kristi to wyprawke bedziesz miec z glowy :) tez zamawiamy łozeczko na allegro, tylko ze na zasadzie my zamawiamy placi brat mojego Ł. bo obiecal ze zakupi bratankowi :blink: O takie cos mi sie spodobało bo mamy sypialnie wrzosowo fioetową www.krakwit.pl/allegro1/nowakolekcja/18.jpg ale łozeczko nie biale tylko wenge.Tylko ten kolor poscieli bardziej dziewczecy kurcze.A wozki obydwa swietne :)

Pranetka no niestety tam nie bedzie opcji "przycisz" lub "wyłącz" :silly: coz, nie mozna miec wszystkiego :silly:

Jeta Moofka sen jak jakis serial brazylijski hehehe :laugh:

A my bylismy u tesciowej zlozyc zyczenia bo ma dzis imieniny (a ipreza w sobote) i postawila winko domowej roboty. Sprobowalam kapke i mmmm pycha ale coz z tego jak pic nie mozna. Za to moj mezus wytrabil sam pol butelki i mam teraz wesolo bo slaba glowe ma i taki wesolutki :silly:

[/url]

11 lata 2 miesiąc temu #757694 przez j_kamilka
Nasza corcia ma rok i 7 miesiecy, pocieszna taka, miejmy nadzieje, ze nie bedzie strasznie zazdrosna. Jak narazie caluje,pepek i mowi dzidzius. Mowi tez, ze bedzie robila,chlap, chlap dzidzi, a to wszystko okaze sie w grudniu. Dobrze, ze maz bedzie mial 3 tyg wolnego no i zaraz swieta, wiec rak do pomocy troszke bedzie ;)

11 lata 2 miesiąc temu #757724 przez Kaś_O
Kamilka to masz córę młodsza od mojego syna o miesiąc jakoś :)

Nie pamietam już która z was pisała ze obyło sie 8lat bez termometra, to podziwiam :) u nas Czarujący straszne przechodzi ząbkowanie i przy 4 jak i teraz 5 termometr wskazał nam 39,5 a nawet momentami 40 :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 2 miesiąc temu #757781 przez moofka
hej mamuśki :)

melduję, że tym razem ja się wybieram do naszego ukochanego hotelu. byłam skonsultować wyniki glukozy ze znajomym ginkiem i powiedział, że musimy to sprawdzić. także w pon z rana melduję się na oddziale i zostaje na 3-4 dni, będą mi pobierać krew 3 razy dziennie a na koniec mam spotkanie z diabetologiem. wczoraj się trochę podłamałam, ale dzisiaj jest lepiej. będzie dieta, w ostateczności insulina, damy radę :)

11 lata 2 miesiąc temu #757868 przez motylek270
moofka w sumie to dobrze, że Cie konkretnie przebadają i zalecą co masz robić. Trzymaj się tam. Ładny tydzień Ci się szykuje!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka