- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
Dzięki dziewczyny za wszystkie porady w sprawie wyboru szpitala
Jestem bardziej na ten, w którym jest położna. Tym bardziej, że moja gin jakoś zbytnio sympatyczna nie jest... No i pewności nie mam, że się zjawi.
Super fotki. Te ciuchy niemowlęce powalają
Ja dziś byłam w tesco, wybrałam kombinezon. Zwykły szary, bez wielkiego szału. Ale mi się podoba i w korzystnej cenie. Nie dość, że już jest przeceniony o 30%, to za tydzień akcja z kuponem - kolejne 20% i koleżanka która tam pracuje ma 10%. Czyli w sumie 60% zniżki i kombinezon wyjdzie za około 40 zł.
Nutka - jak tam się trzymasz? Czy już w domciu?
motylek270 - Masz jakoś tydzień wcześniej termin ode mnie, ale kto wie Jak będziesz miała jakieś wieści to pisz proszę. Ja jak się zdecyduję, to około 34 tygodnia mam się skontaktować z tą moją znajomą i odpowie mi na wszystkie pytania, więc też dam znać jak coś się dowiem. A! Ja też się wpraszam na jabłka
anitka90 - ochrzan za wagę? Przecież strasznie dużo nie przytyłaś.
O krwi pępowinowej słyszałam, ale my raczej się nie zdecydujemy.
j_kamilka - witaj!
monisia100100 - dobry pomysł z tymi małymi butelkami kosmetyków. W rossmanie są takie podróżne, trzeba się zaopatrzeć, żeby nie brać wielkich butli. Ja fryzjer w następny wtorek
Ja planuję kosmetyki itp dla dzidzi kupić tu - www.doz.pl/ Często są promocje na pieluchy. Można wszystko dokładnie poprzeglądać zanim się zdecyduję i dostawa jest darmowa do wielu aptek.
Ja jesień też nawet lubię, tylko narazie hebel mamy w domu konkret, bo mamy wymianę pieca od ogrzewania i pomimo przymrozków na dworze, w mieszkaniu jest niepalone. Ale do końca tygodnia powinno się już zmienić, bo ciężko rano spod kołdry wychodzić, a wieczorem się rozbierać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
jeta zaraz zaglądam na stronkę którą przesłałaś będzie napewno coś taniej
No i u mnie pierwsze pranie juz nastawione więc się zaczęło, przeżywałam to jak mrówka święto lasu
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
Przepraszam że przeszkadzam. Jestem mamą wrześniową 2013 Mam do sprzedania Elektryczny 2-fazowy laktator firmy Nuk. Użyty tylko 4 razy do pobudzenia laktacji. Więcej szczegółów w linku. Gdyby któraś z Was była zainteresowana proszę o kontakt na priv. Dzięki i życzę powodzenia
tablica.pl/oferta/elektryczny-2-fazowy-l...MQwd.html#591f4e168e
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dawno mnie nie było i miałam z 15 stron do nadrobienia. Ciężko było ale już je przerobiłam Wybaczcie, że nie odpisze szczegółowo ale to chyba byłoby nie realne
Może na początku się usprawiedliwię czemu mnie tyle nie było. Niestety najpierw pogrzeb w rodzinie a potem wylądowałam w szpitalu z bolesnymi skurczami, twardym brzuchem. Do tego miałam złe wyniki białko w moczu, bakterie itp. Nafaszerowali nas kroplówkami, lekami i już jesteśmy w domciu Ale te zagrożenie przedwczesnym porodem zmobilizowało mnie do robienia wyprawki całą parą Także chyba nie ma co już odkładać tylko działać
Tabelkę macie już zaktualizowana? Bo nie wiem czy pisać jeszcze raz swoje dane bo oczywiście z grona się nie wypisuję Nie pozbędziecie się mnie tak szybko
Witam wszystkie nowe mamy a co do poruszanych wątków to:
- pampersy będę używała zwykłe Pampersa na początku a potem przejdę na Dada
- kombinezon planuję zakupić 62 ale używany, bo pewnie i tak go założę tylko z kilka razy
- ręczniki i pościel planuję razy 2, jak będzie za mało to dokupię w każdej chwili
- co do położnej i lekarza ja bym stawiała na położną. Dużo od niej zależy ja będzie przebiegał poród. Szczerze też chciałam "wykupić" położną ale niestety u nas w mieście jeszcze tego nie ma
-jeżeli coś Was boli kłuciem z jednej strony to może być albo macica rozciągająca się albo maleństwo gdzieś na nerwy uciska, natomiast jak będziecie miały wyraźne skurcze lub bóle brzucha i twardnienie to jednak radzę konsultować się z lekarzem. Co prawda mój brzuch nadal jest cały czas twardy tzn. jak chodzę albo siedzę ale nie mam skurczy, które były bardzo bolesne i trochę już wiem co mnie czeka podczas porodu
- kosmetyków jeszcze nie mam ale raczej chusteczki pampers, do kąpieli oilatum, balsamu wtedy żądnego już nie będę do ciała używała, do pępuszka octenisept a na pupkę tak jak dziewczyny pisały linomag i bepanthen krem.
Trzymajcie się kobietki uważajcie na siebie i jak coś Was niepokoi to zawsze dzwońcie do swoich lekarzy macie do tego prawo :)no i po co na zapas się martwić i czekać do wizyty
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Dziś już trochę lepiej wyszliśmy na zakupach bo coś kupiliśmy (fotki na mailu)
Na wózek tylko się zdecydowaliśmy i dzisiaj albo jutro zamawiamy w necie bo wychodzi taniej
Witam nową mamusię
Ja właśnie wstawiłam 2 już pranie co prawda do prasowania jakoś weny brak ale wezmę się za to może jutro
Właśnie będziemy zamawiać łóżeczko bo też przez internet i resztę rzeczy do wyprawki więc niedługo już będziemy wszystko mieć i zostanie tylko czekać
Pozdrawiam
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
monisia100100 i jeta zapraszam na te jabłuszka, tylko dajcie znać kiedy będziecie!
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ale się rozpisałyście... a mefiana dalej nic...
Co do tej mojej wagi, to powiedział, że chodzi głównie o to, że pod sam koniec ciąży będę miała opuchnięcia albo białkomocz. Więc muszę mimo wszystko ostrożniej, tym bardziej, że trzeba szybko wrócić później do wagi sprzed ciąży.
Ja tu o diecie a Wy o kurszonkach... i jak tu się trzymać z dala od takich pyszności?
A czym będziecie kremować buźkę bobasa?
Gosica ja też już na etapie kupowania rzeczy potrzebnych dla mnie tak się cieszę, że to prasowanie już za mną
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
Do buzi planuję chyba nivea na każdą pogodę.
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
Mam takie pytanie - na szkołę rodzenia trzeba przyjść w wygodnych ciuchach, czy to znaczy, że w dresie? W czym wy chodzicie?
I drugie pytanie: myślałyście już, w czym rodzić? Jakieś linki do sklepów z koszulami? Jestem zupełnie zielona...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nareszcie w domu! dzięki kochane za wasze wsparcie. Czytając was na bierzaco jakoś przetrwałam. Badania wszystkie wyszły ok, poza cukrem. Niby mam za wysoki, wiec jedynie zalecenie jakie dostałam to dieta cukrzycowa a tak reszta ok szyjka niby mi sie zaczęła wydłużać, a jak bedzie okaże sie za 2 tygodnie. Mam sie pojawić u mojej gin
Pyśkaaaa tabelkę wstawię jutro. Na razie w dalszym ciagu działamy z M na internecie mobilnym i niewiele możemy porządzić. Ale jutro mamy mieć panów monterow którzy przyjdą nam podłączyć internet stacjonarny i telewizornię odrobina cywilizacji.
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
jeta ja wyprałam kombinezon
Agacior to miałaś akcję.... teraz wszystkie musimy się pilnować z tymi twardniejącymi brzuchami.
anitka90 ja mam dietę z ograniczonym cukrem jeśli Cię to pocieszy
jeta matko jedyna bez grzania w domu ja bym padła żebyś się nie przeziębiła tylko! a co to za akcja z kuponem w tesco? widziałam tylko w gazetce, że będzie zniżka 30% i się z mężem planujemy wybrać.
Nutka dobrze, że już jesteś w domu a tą dietę to dali Ci jakąś rozpiskę czy sama masz kombinować?
- j_kamilka
- Wylogowany
- gaworzenie
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
Brukselka - ja zakupiłam dwie koszule do karmienia, takie troszkę lepsze i planuję kupić jakąś tanioche na poród (bo nie wiem czy coś dadzą) by w razie jak się zniszczy nie było jej szkoda.
moofka - trzymam się dzielnie. Dziś ostatni dzień zimy w domu
Co do tesco - w gazecie Twój styl jest masa kuponów do różnych sklepów. M.in. do tesco na kolekcje F&F, do H&M - jak robisz zakupy za min 50 zl, to płacisz 20zł mniej i mnóstwo innych. Twój styl jest już w sklepach. Podobno w grazii ma też być. A akcja z kuponami będzie 12-13 października czyli następny weekend.
Pędzę pod kołdrę, bo mi paluchy zgrabiały!
Dobranoc dziewczynki!!!
- Kaś_O
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)
Brukselka to rodzisz tam gdzie ja rodziłam swojego pierworodnego byłaś już na porodówce? Ogólnie dużo tam krzyku więc się nie przejmuj ja pamiętam że jak czekałam na salę to właśnie przyszła jakaś sala oglądać porodówkę i panna prawie biała się zrobiła jak usłyszałam jak dziewczyny krzyczą. Moim zdaniem mimo tego że niestety czeka się na salę na korytarzu porodówki (bardzo fajne wygodne fotele mają ) i mają straszne obłożenie to porodówka jest bardzo fajna. Mają dużo sal jedyneczek a może już tylko takie bo mogło się trochę zmienić od mojego porodu. W salach jest dużo miejsca, fotele stolik dla męża mój na fotelach trochę przespał pierwsze godziny porodu kiedy ja ćwiczyłam i w sumie nic mnie jeszcze nie bolało. i dobrze bo na nogach byliśmy od 8 on się nalatał a na porodówce do sali trafiliśmy o 23.. a poród tak naprawdę zaczął się o 4/5 rano. W salach są prysznice, drabinki, piłki i wanny jedyne to że do toalety trzeba latać na korytarz i moja położna była cudowna.. tylko dzięki niej urodziłam, dość młoda dziewczyna bardzo sprawnie prowadziła poród.. a Moofka masz rację zabieraj męża bo mój się też dużo nauczył na szkole rodzenia do tego stopnia że już w ostatniej fazie porodu tak się wczuł we wszystko że zdominował poród było to śmieszne bo aż położna delikatnie się spytała czy ona jednak może prowadzić poród zszywała mnie chyba lekarka (o dziwo ta sama co miała dzień wcześniej dyżur na izbie przyjęć i robiła mi USG ) ooo ale się rozpisałam
Ja na szkołę chodziłam w legginsach i wygodnych bluzkach. Tak żeby nic mi nie krępowało ruchów ale panny i w dresikach przychodziły i kolesie też tylko moja szkoła rodzenia była z wołoskiej bo tam miałam pierwotnie rodzić ale mąż się zraził do jednej pseudo lekarki a rodziłam w koszuli szpitalnej.. i się cieszę bo była cała uwalona krwią i innymi.. radzę wam do porodu nie brać koszul które teraz kupicie do karmienia a jakieś stare dłuższe za dupę bluzki bo i tak po porodzie raczej nadają się do wywalenia..
szkoda na kupony się nie załapię ale skoro jest już przecena w tesco to zawsze coś się kupi chociaż w sumie już tyle tego jest że nie wiem gdzie to trzymać
witam nową mamusię bo chyba nie przywitałam się wcześniej :| A ile córcia ma już lat?
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jak to" cudownie" wstać z łóżka już w kiepskim nastroju. Zasnąć wieczorem nie mogłam, w nocy co chwila się budziłam, później zasnąć z powrotem nie mogłam, a przed 7 rana mój mądry m obudził mnie abym wstała i zabrała auto , bo on juz jedzie do pracy a mój samochód został u niego pod firmą. Każdy tylko myśli o sobie, już czuję jaki sie dziś dzień szykuje...
nutka wreszcie w domku
jeta dobrze że piszesz o kuponach rabatowych, ja z ostatniej grazi kupiłam płaszczyk na zime w mohito za 60 zł mniej.
Miłego dnia