- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
Dzięki dziewczyny za wszystkie porady w sprawie wyboru szpitala

Jestem bardziej na ten, w którym jest położna. Tym bardziej, że moja gin jakoś zbytnio sympatyczna nie jest... No i pewności nie mam, że się zjawi.
Super fotki. Te ciuchy niemowlęce powalają

Ja dziś byłam w tesco, wybrałam kombinezon. Zwykły szary, bez wielkiego szału. Ale mi się podoba i w korzystnej cenie. Nie dość, że już jest przeceniony o 30%, to za tydzień akcja z kuponem - kolejne 20% i koleżanka która tam pracuje ma 10%. Czyli w sumie 60% zniżki i kombinezon wyjdzie za około 40 zł.

Nutka - jak tam się trzymasz? Czy już w domciu?
motylek270 - Masz jakoś tydzień wcześniej termin ode mnie, ale kto wie

anitka90 - ochrzan za wagę? Przecież strasznie dużo nie przytyłaś.
O krwi pępowinowej słyszałam, ale my raczej się nie zdecydujemy.
j_kamilka - witaj!
monisia100100 - dobry pomysł z tymi małymi butelkami kosmetyków. W rossmanie są takie podróżne, trzeba się zaopatrzeć, żeby nie brać wielkich butli. Ja fryzjer w następny wtorek

Ja planuję kosmetyki itp dla dzidzi kupić tu - www.doz.pl/ Często są promocje na pieluchy. Można wszystko dokładnie poprzeglądać zanim się zdecyduję i dostawa jest darmowa do wielu aptek.
Ja jesień też nawet lubię, tylko narazie hebel mamy w domu konkret, bo mamy wymianę pieca od ogrzewania i pomimo przymrozków na dworze, w mieszkaniu jest niepalone. Ale do końca tygodnia powinno się już zmienić, bo ciężko rano spod kołdry wychodzić, a wieczorem się rozbierać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

jeta zaraz zaglądam na stronkę którą przesłałaś będzie napewno coś taniej
No i u mnie pierwsze pranie juz nastawione więc się zaczęło, przeżywałam to jak mrówka święto lasu

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Przepraszam że przeszkadzam. Jestem mamą wrześniową 2013

tablica.pl/oferta/elektryczny-2-fazowy-l...MQwd.html#591f4e168e
- Agacior
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Dawno mnie nie było i miałam z 15 stron do nadrobienia. Ciężko było ale już je przerobiłam

Może na początku się usprawiedliwię czemu mnie tyle nie było. Niestety najpierw pogrzeb w rodzinie a potem wylądowałam w szpitalu z bolesnymi skurczami, twardym brzuchem. Do tego miałam złe wyniki białko w moczu, bakterie itp. Nafaszerowali nas kroplówkami, lekami i już jesteśmy w domciu

Tabelkę macie już zaktualizowana? Bo nie wiem czy pisać jeszcze raz swoje dane bo oczywiście z grona się nie wypisuję

Witam wszystkie nowe mamy a co do poruszanych wątków to:
- pampersy będę używała zwykłe Pampersa na początku a potem przejdę na Dada
- kombinezon planuję zakupić 62 ale używany, bo pewnie i tak go założę tylko z kilka razy
- ręczniki i pościel planuję razy 2, jak będzie za mało to dokupię w każdej chwili
- co do położnej i lekarza ja bym stawiała na położną. Dużo od niej zależy ja będzie przebiegał poród. Szczerze też chciałam "wykupić" położną ale niestety u nas w mieście jeszcze tego nie ma

-jeżeli coś Was boli kłuciem z jednej strony to może być albo macica rozciągająca się albo maleństwo gdzieś na nerwy uciska, natomiast jak będziecie miały wyraźne skurcze lub bóle brzucha i twardnienie to jednak radzę konsultować się z lekarzem. Co prawda mój brzuch nadal jest cały czas twardy tzn. jak chodzę albo siedzę ale nie mam skurczy, które były bardzo bolesne i trochę już wiem co mnie czeka podczas porodu

- kosmetyków jeszcze nie mam ale raczej chusteczki pampers, do kąpieli oilatum, balsamu wtedy żądnego już nie będę do ciała używała, do pępuszka octenisept a na pupkę tak jak dziewczyny pisały linomag i bepanthen krem.
Trzymajcie się kobietki uważajcie na siebie i jak coś Was niepokoi to zawsze dzwońcie do swoich lekarzy macie do tego prawo :)no i po co na zapas się martwić i czekać do wizyty

- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Dziś już trochę lepiej wyszliśmy na zakupach bo coś kupiliśmy

Na wózek tylko się zdecydowaliśmy i dzisiaj albo jutro zamawiamy w necie bo wychodzi taniej

Witam nową mamusię

Ja właśnie wstawiłam 2 już pranie

Właśnie będziemy zamawiać łóżeczko bo też przez internet i resztę rzeczy do wyprawki więc niedługo już będziemy wszystko mieć i zostanie tylko czekać

Pozdrawiam

- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
monisia100100 i jeta zapraszam na te jabłuszka, tylko dajcie znać kiedy będziecie!
- anitka90
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ale się rozpisałyście... a mefiana dalej nic...
Co do tej mojej wagi, to powiedział, że chodzi głównie o to, że pod sam koniec ciąży będę miała opuchnięcia albo białkomocz. Więc muszę mimo wszystko ostrożniej, tym bardziej, że trzeba szybko wrócić później do wagi sprzed ciąży.
Ja tu o diecie a Wy o kurszonkach... i jak tu się trzymać z dala od takich pyszności?
A czym będziecie kremować buźkę bobasa?
Gosica ja też już na etapie kupowania rzeczy potrzebnych dla mnie

- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Do buzi planuję chyba nivea na każdą pogodę.
- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Mam takie pytanie - na szkołę rodzenia trzeba przyjść w wygodnych ciuchach, czy to znaczy, że w dresie?

I drugie pytanie: myślałyście już, w czym rodzić? Jakieś linki do sklepów z koszulami? Jestem zupełnie zielona...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Nareszcie w domu!

Pyśkaaaa tabelkę wstawię jutro. Na razie w dalszym ciagu działamy z M na internecie mobilnym i niewiele możemy porządzić. Ale jutro mamy mieć panów monterow którzy przyjdą nam podłączyć internet stacjonarny i telewizornię

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

jeta ja wyprałam kombinezon

Agacior to miałaś akcję.... teraz wszystkie musimy się pilnować z tymi twardniejącymi brzuchami.
anitka90 ja mam dietę z ograniczonym cukrem jeśli Cię to pocieszy

jeta matko jedyna bez grzania w domu ja bym padła

Nutka dobrze, że już jesteś w domu

- j_kamilka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Brukselka - ja zakupiłam dwie koszule do karmienia, takie troszkę lepsze i planuję kupić jakąś tanioche na poród (bo nie wiem czy coś dadzą) by w razie jak się zniszczy nie było jej szkoda.
moofka - trzymam się dzielnie.

Co do tesco - w gazecie Twój styl jest masa kuponów do różnych sklepów. M.in. do tesco na kolekcje F&F, do H&M - jak robisz zakupy za min 50 zl, to płacisz 20zł mniej i mnóstwo innych. Twój styl jest już w sklepach. Podobno w grazii ma też być. A akcja z kuponami będzie 12-13 października czyli następny weekend.
Pędzę pod kołdrę, bo mi paluchy zgrabiały!
Dobranoc dziewczynki!!!
- Kaś_O
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- jestem bogatym człowiekiem bo posiadam diamenty :)

Brukselka to rodzisz tam gdzie ja rodziłam swojego pierworodnego

Ja na szkołę chodziłam w legginsach i wygodnych bluzkach. Tak żeby nic mi nie krępowało ruchów ale panny i w dresikach przychodziły i kolesie też

szkoda na kupony się nie załapię

witam nową mamusię bo chyba nie przywitałam się wcześniej :| A ile córcia ma już lat?
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Jak to" cudownie" wstać z łóżka już w kiepskim nastroju. Zasnąć wieczorem nie mogłam, w nocy co chwila się budziłam, później zasnąć z powrotem nie mogłam, a przed 7 rana mój mądry m obudził mnie abym wstała i zabrała auto , bo on juz jedzie do pracy a mój samochód został u niego pod firmą. Każdy tylko myśli o sobie, już czuję jaki sie dziś dzień szykuje...
nutka wreszcie w domku
jeta dobrze że piszesz o kuponach rabatowych, ja z ostatniej grazi kupiłam płaszczyk na zime w mohito za 60 zł mniej.
Miłego dnia