- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
Mała82 no ja słyszalam ze tez belli sa dobre i jak patrzylam po sklepach to głownie te z belli były w tej kategori.Ze dwie paczki na bide trzeba miec.Podkladow na łożko co najmniej 2-3 tych wiekszych mam zamiar wziasc, majtek mam 6 par siateczkowych jednorazowych ale kupie raczej jeszcze te wielorazowe.No dokladnie tez mie sie wierzyc nie chce ze tuz tuz trzeba torbe pakowac i czekac tylko na TEN dzien Super czapeczka
motylek270 ojojoj jakie Ty pysznosci gosciom zafundowalas. Mmmmm..
Jeta tak, męzowi nalezą sie 2 dni urlopu okolicznosciowego z tytułu nardzoin dziecka 100 % płatnego o taki ten pokład mam zamiar kupić allegro.pl/podklad-do-przewijania-na-loz...170-i3601384473.html i u tego sprzedawcy będę wlasnie zamawiac sporo rzeczy.
Anitka90 to zycze szybkiego rozwiazania problemow Ja dla siebie to mam na razie tylko kapcie Torba jakas w domu jest, musze kosmetyczke dokupic bo mam jakas stara, druga za mala no i tez sie rozgladne za jakimis malymi tubkami bo sam szampon ktory mam to flacha ma 1l to nie bede takiego tachac ;P ze o reszcie rzeczy nie wspominam a bedzie tego masa O to bardzo fajnie Cie pani potraktowala oby takich wiecej. A moj maly wierci sie niesamowicie i daje mi wycisk
My dzis rano poszlismy do tesciowej na dokladke jedzonka z imienim, pozniej pojechalismy do mojej mamusi, na cmentarz na grob taty sprzatnac troche, do rodzinki i tak dzien zlecial. Pozniej do nas znajomi wpadli to i wieczor zlecial i trzeba zmykac spac. Chociaz nie wiem co z tego bedzie bo cos mnie kregoslup od wczoraj strasznie boli tylko tak dziwnie w srodku plecow promieniując na boki. I jaka pozycja spania by nie byla to i tak daje sie we znaki.Masakra.
O i wczoraj sie przekonalam ze moja waga daje o sobie znac bo lubilam sobie w lazience siadac na koszu do prania takim plastikowym tzn na jego klapie, wczoraj siadlam a on skubaniutki pękł dobrze ze nie caly tylko taka mala czesc to nie widac ale to dowod na to ze masa jest juz konkretna
Dobra koncze bo sie rozpisalam.
Milej nocy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Dzisiaj spędziłam prawie cały dzień w kuchni jak nigdy.. Nawet miałam chęć gotować. Botwinka z wczoraj została, do niej dorobiłem klopsiki mielone w sosie smietanowo-koperkowym. Jak obierałam ziemniaki to sie za bardzo rozpedzilam (zapatrzyłam w tv). Naobierałam ich tyle ze jeszcze farsz na pierogi ruskie zrobiłam. Jutro czeka mnie klejenie
Ja torby jeszcze nie pakuje. Dopiero po niedzieli będę kupować resztę rzeczy.
Mała czapeczka rewelacyjna tez z moim M mamy kilka upatrzonych. Teraz jak będzie Kubula to bedzie okazja żeby zacząć i ruszyć dodatkowo z fotografia norowodkową. A czapeczki jakie wybraliśmy podeśle na maila moze komuś sie spodobają
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja już dzisiaj wstałam z wyrka, 3 dni wygrzewania dobrze mi zrobiły, gardło już nie boli, głowa też, katar ustąpił, ale tylko kaszel został. Najważniejsze, że już nie jest tak mocny jak wcześniej
J
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dlatego muszę mojego namawiać niech już coś zaczyna działać.
Rozpisałyście się na temat wyprawki do szpitala dla siebie i dla maleństwa, a ja jestem w tym temacie w czarnej...dziurze. Nie mam nic kompletnie prócz ubranek dla małej i pieluch tetrowych, bawełnianych i flanelowych. No mamy jeszcze 1 butelke i szczoteczke z grzebykiem i do pielęgnacji pazurków nożyczki itd.
Po powrocie mojego z Niemiec chcemy już zamówić wózek i łóżeczko, no i trzeba będzie już skompletować wszystko typu butelki, kocyki, pościel, i wieeele innych
Gosica Hahaha niezłe z tym koszem
Dobrze, że jakoś przebrnęliście przez te imieniny
Zmykam pracować
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Weekend, weekend i po...
mała82 świetna ta czapeczka. Moja babcia kiedys robiła na drutach. Miałam mnóstwo swetrów jej roboty. Teraz ma 85 lat i nie chcę nadwerężać jej wzroku, bo ma z nim problemy...
anitka90 postępowy szpital, do którego się udajesz. Na stronie umieścili listę do szpitala. Niesamowite!
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
White ja swojego mobilizuje zawsze tak do pracy, ze mówię mu, ze jak to zrobi teraz to mu pomogę a jak zabierze się za tydzień to nie wiadomo czy będę na tyle sprawna. Póki co działa! Cieszę się, że choróbsko już Cię opuszcza.
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Witam Was kochane
White ja jestem w podobnej sytuacji. Tez jeszcze sporo rzeczy musimy dokupić. Na wózek kasę mamy ale zamrożoną u jednej Pary Młodej. Czekamy aż sie zmobilizują na sesję plenerowa. Mam nadzieję ze do grudnia czekać nie będą...
Motylek jeszcze nie mam, narazie te są wybrane. Męża kolegi żona zajmuje sie robieniem rzeczy na szydełku i na drutach i chce jej to podesłać do wyceny.
Ja wlaśnie czekam na odpowiedz od mojej gin. Potrzebuje skierowanie do ortopedy, a do lekarza pierwszego kontaktu moze kiedyś sie dostanę. Od kilku tygodni pobolewa mnie nadgarstek prawy od wewnętrznej strony. Po nocy jak wstaje to mam problem z poruszaniem ręka. Do tego jakaś gula mi sie zrobiła na kości. Całe szczęście mam możliwość załatwienia sobie pójścia do ortopedy bez kolejki bo tak to pewnie bym czekała do porodu.
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Zdecydowałam się na podkłady 60x90. Chyba powinny wystarczyć. W szpitalu powinni dawać, w razie czego dokupi się w sklepie jak będzie potrzeba. Na początek jest.
Dobrze wiedzieć o UO. Mój ma dostać w pracy zaległy urlop na początku grudnia - mam nadzieję, że wszystko się wpasuje w poród A ojcowski jakoś później. Jest rok na to, więc coś się wybierze.
anitka90 - mam nadzieję, że problemy przejściowe. Mój się czasem tak wierci, że z M nie możemy uwierzyć. A czasem jest taki spokojny, że się niepokoję.
A podpaski biorę z belli.
Torby jeszcze nie pakuję. Dopiero mam 2 piżamy dla siebie
mała82 - czapa czadowa!!!
Gosica - ja kupuję u tego samego! I ostatnio się skapnęłam, że 4 lata temu, jak moja siostra była w ciąży to też u niego jej zamawiałam wielką pakę
WhitBlackberry - na remonty to już chyba czas. Mnie wkurza parę rzeczy bo drobnostki zostały do wykończenia a już bym chciała mieć wszystko na tip top. Chyba to wicie gniazda mam
Nutka - świetne te czapki!!!
Kurde, wy już łóżeczka w sypialniach macie, a nasze zakurzone stoi w garażu i czeka na dzień, kiedy M znajdzie czas i go odnowi. Oby się wyrobił.
Lecę pod prysznic, bo mamy mieć odłączenie wody, może wybiorę się wcześniej do pracy, pochodzę po jakimś sklepie dla maluchów. Z ubranek brakuje mi jeszcze kaftaników ze 3 i śpioszków.
Miłego dnia mamuśki!
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
Nutka rozszalalas sie z tym jedzonkiem Ja mam jutro uszka lepic Nutka a zeby do porodu bys czekala. Ostatnio slyszalam ze byl gosciu mial miec zdjety gips to mu wyznaczyli termin za pol roku "bo nie ma miejsc" Parodia.
WhiteBlackberry ufff to super ze juz lepiej sie czujesz No to mobilizuj Kochana swojego bo ani sie obejrzycie i Dzidzia będzie. Ja nie mam cierpliwosci do remontow wszytsko chcialabym juz Ja tez nie mam masy rzeczy. Dopiero bede kupowac i zamawiac jak moj wyplate wezmie A do kosza z dupskiem sie juz nie zblizam bo rozdupcze jeszcze bardziej
motylek270 szpital w ktorym chce rodzic tez ma zamieszczoną listę.Tzn nie szpital ale przyszpitalna skola rodzenia, to w sumie na jedno wychodzi
Jeta ooo prosze to jestesmy juz dwie ale fakt-sprawdzalam wielu sprzedawcow i ten ma najwiecej z rzeczy ktore chce kupic po njalepszych cenach bo nawet zestawienia cenowe i towarowe robiłam
A ja dzis wzielam sie za porzadkowanie dokumentow. Burdel mielismy w nich niesamowity posegregowalam wszystko, zroblam sobie koperty na rachunki i kwitki za oplaty, umowy do umow itd w koncu to jakies rece i nogi ma. Zostalo mi ugotowac obiadek, wykapac sie, wyszykowac i jazda bo dzis mam wizyte u swojej ginekolog. Napisze po wszytskim co tam z Maluszkiem i ze mna
Miłego dnia
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
jeta -hehe nie chciałam Was straszyć ale może lepiej na otwartych drzwiach spr jak chodzi zamek
Kristi - zazdroszczę skompletowanej wyprawki ja już od tygodnia czekam na łóżeczko i nic grrr Co do torby do szpitala to jak ja leżałam dziewczyny trzymały je pod łóżkiem, niektóre miały takie podróżne na kółkach Nie wiem co one tam miały ale jak przyjdzie co do czego może też mi taka wyjdzie
WhiteBlackberry -ja za każdym razem jak biorę aparat chcąc nagrać malutką jak szaleje to się uspokaja, a jak odkładam aparat to znowu zaczyna się wiercić, cwaniara mała Ale świetną pamiątkę będziecie mieli
Gosica -dlatego ja nauczyłam się, żeby zawsze mieć ze sobą no-spę. Ech musimy zacząć się trochę oszczędzać bo to już nie ta sprawność co na początku Taki porządek w dokumentach to i mi by się przydał, tylko leń w tyłek wszedł i na nic nie mam chęci
Milady_de_Winter - dobrze, że już jesteś w domciu i wszystko się unormowało no i oszczędzaj się, zresztą to ostatnie chwile na odpoczynek i relaks
anitka90 - z moją jest rożnie ale bardzo rzadko już kopie gł, czuję jak mi coś tam wypycha albo przemieszcza sie w brzuchu
mała82 - bajerancka ta czapeczka
moofka - trzymaj się w tym "hotelu" i aby Ci szybko pobyt zleciał.
Nutka - miejmy nadzieję, że to nic poważnego i dobrze mieć znajomości, bo pewnie tak byś jeszcze dłużnej czekała, u nas np. już na ten rok nie ma miejsc, masakra
Lista:
Mefiana
- Nutka
- Kristi
- jeta
- Kas_O
- monisia100100
- asiula315
- anitka90
- motylek 270
- Marta82
- Gosica
- moofka
- karbon
- Brukselka
- anulka27
- kamcia287
- WhiteBlackberry
- Pyskaaaa
- uska
- mała82
- piranetka
- Gosia82
- Milady_de_Winter
- Agacior
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
słuchajcie ostatecznie zdecydowałam się na wózek baby design lupo 3w1. Wydaje mi się konkretny.
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
- motylek270
- Wylogowany
- rozmowna
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
Agacior chyba i ja sie musze tego nauczyc A leniem sie nie przejmuj to tez potrzebne oj musimy sie osczedzac musimy. Dzis z przyjaciolka tez ciezaroweczka bieglysmy troszke bo zalozylysmy sie z jej mezem ze bedziemy wczesniej niz on samochodem i szalu nie bylo,zadyszka od razu heheh. smialysmy sie ze cala miejscowosc sie trzesie a my to jak para słoni
motylek270 mam nadzieje ze znajdziesz to czego potrzebujesz i nie bedziesz juz musiec szukac
- Kristi
- Wylogowany
- budujemy zdania
My już po wizycie okazuje się że wszystko jest w porządku malutka sobie rośnie a nawet baaardzo rośnie lekarz się śmiał że mały grubasek będzie i waży już 1893g
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
motylek270 też się zastanawialiśmy nad tym wózkiem pojeździliśmy troche nim po sklepie i tym naszym i ostatecznie został tako ale tez jest bardzo podobny do naszego.
Gosica U mnie już od jakiegoś czasu 7 z przodu na szczęście za szybko się nie posuwa
Pozdrawiam
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
motylek270 Z moim niestety tak łatwo nie jest, bo wychodzi do roboty o 7, a wraca nawet o 20 i całkowicie padnięty... Także nie mam pojęcia jak i kiedy on chce robić te pomieszczenia...
Nutka Mój wózek chciał kupić na wyjeździe w Niemczech, ale okazało się, że w PL praktycznie takie same ceny więc zamówimy tutaj Kurcze, a co do tego nadgarstka to żeby to nie było to 'zespół cieśni nadgarstka' czy coś takiego... moja znajoma ostatnio tak miała ale z tego co wiem to dostała chyba jakieś leki?
jeta Właśnie dlatego tak sprężam mojego do działania, bo takie niby drobnostki ale najwięcej czasu zajmują... Ooo już nam się zaczęło wicie gniazdka widze
Ja dzisiaj chyba pojade po proszek i płyn i będę prać Ale planuje poprać na weekend, bo chce mieć tą frajde, że sami będziemy rozwieszać te ciuszki dla malutkiej, a nie że będziemy w pracy i pranie wywieszą za nas dzieciaki 'przyjaciółki' teścia...
Gosica Ja nie mam cierpliwości do niczego Wszystko musze mieć na już bo jestem strasznie niecierpliwa To Cie mama podsumowała no Pociesze Cie... moja tak samo ułożona pośladkowo więc jesteśmy w identycznej sytuacji, ale mają jeszcze czas się dzieciaczki nasze obrócić więc może wysłuchają nasze prośby
Agacior Moja robiła tak samo! Dlatego 3 razy próbowałam ją nagrywać ale chyba słyszała dźwięk migawki jak włączałam kamerke w tel i przestawała kopać, a za 3 razem wyłączyłam dźwięk i dała się nagrać
Kristi
A brzuszek twardnieje mi najczęściej jak się schylam i chce się wyprostować. Wtedy czuje że jest meeega napięty
O! Mój wrócił już z pracy Ide uskuteczniać bajer o remoncie