- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nasz mały też nie przesypia nocek, na karmienie budzi sie co jakie 3-4h i oprocz tego budzi sie jak mecza go gazy, czyli dzisiaj ze 3-4 razy dodatkowo.
Dzwoniłam do lekarza i mówiłam mu, że mały się męczy bardzo. Kazał wprowadzić 3 razy dziennie Nutramigen, tylko czy mały będzie mi chciał to pić wogóle

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
My też mamy taki bujaczek jak monisia100100 i również się u nas sprawdza.
Gosica nie martw się. Koleżanka powiedziała, że za jakieś 20 lat spokojnie się wyśpię.

mała82 - te gazy mogą być od tego też, że jadłaś białko, które go uczula. Teraz jak jesteś na diecie może mu się polepszy.
monisia100100 - dzięki za cynk

Iwona23 - wszystkiego naj naj! Ślicznie wyglądaliście!
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Iwona23 wyglądaliście przepięknie

- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
moofka przyszedł mi ten kojec baby design play, ale on wielki, normalnie salon zagracony

Iwonka23 wszytskiego najlepszego na Nowej Drodze życia:)
Kristi kolczyki wyglądają cudownie u Martynki!
Gosica mój Jasiek też bardzo lubi siedzieć u mnie na rękach. Waży 7800g dziś go ważyłam i już mnie bolą plecy od ciągłego go podnoszenia. Staram sie jak najmniej go nosić, ale wiadomo dziecko potrzebuje bliskości. Na szczęscie z nim mam tak że wystaczy mu przebywanie na rękach. Nie musi być noszony więc sporo siedzę

amitka Kamilek uroczy, duży mężczyzna. Ile ma już wzrostu? My jesteśmy w fazie zmiany ubranek z 68 na 74.
paulainka ja też myślę o zmianie pieluszek na 4. Co prawda Jan waży 7800g. Muszę zmierzyc jak będą leżały 4.
monisia zdrówka dla Lilci życzymy z Jasiem

mała82 co to jest usg przezciemiączkowe? Pytam bo mój Jaś ma strasznie małe ciemiączko i zastanawiam się kiedy zacząć sie martwić. Ostatnio miałam styczność z chłopcem starszym od Jaśka o 5 miesięcy i ma o wiele większe ciemiączko.
U nas gondola też duża 80cm wewnątrz. Póki co jeździmy gondolą i od lipca zamierzam się przesiaść na dobre do spacerówki. Jeszcze nawet nie robiłam proby, ale może w święta majowe spróbuję.
jeta dziecko można w krzesełku do karmienia trzymać jak samo już siedzi. Też czekam na ten czas. Wtedy AJś będzie widział co się dzije na blataach w kuchni i nie będę musiała brac go na ręce.
My po weselu. Jaś strasznie dużo razy budizł sie w nocy. Mimo że mieliśmy pokój dla niego w zacisznym miejscu to nie chciał spać, ale za to w niedzielę nadrobił i spał z 20 godzin. Poszalałam na weselu do 3. Byli zaproszeni i moi rodzice więc siedzieli z Janem i tak sie wymienialiśmy.
Podałam wczoraj synkowi kalafior, ale mu posmakował. Normalnie kończył zjadać z łyżeczki i otwierał buzię po kolejną porcję

Piszę w pośpiechu o tym co u mnie bo mój mąż który obecnie jest w domu bardzo sceptycznie podchodzi do tego forum i w ten sposób działa mi na nerwy. Stwierdza że my matki chyba nie mamy co z czasem robić. Bałwan, a to przecież tyle naszego spokoju, co wymiana doświadczeń. Mówię mu że tomój czas, a on że powinnam na spacer pójść. Sama bez Jana? To nie ma sensu.
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

a mąż niech tam nie wymyśla

ja też mam takiego bujaka z FP i tak jak mała82 sadzam w nim Zośkę i razem wieszamy pranie itp. a huśtawkę też mam bo dostałam "w spadku" ale nawet jej nie skręciliśmy.
Gosica współczuje tego nocnego czuwania.... ja wstaje na jedno karmienie nocne i cała procedura zajmuje nam 15 minut a i tak narzekam że muszę w ogóle wstać

to dużo już się Was przesiadło na spacerówkę? my dalej w gondoli i jeszcze mamy trochę luzu, więc na razie nie myślałam o zmianie.
aaa jeszcze co do rozmiarów ubranek to ja już na nie średnio patrze bo niektóre są tak od czapy że nie ogarniam

- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Razem z pediatrą podjeliśmy decyzję o rozszerzeniu diety , problemy z kupą (odpukać) odpuściły, mała potrafi sama się załatwiać codziennie.
Mamy naprawdę cudownego lekarza prowadzącego Lilkę, na wizycie dokładnie przygląda się dziecku, nie traktuje schematowo, nie mogę złego słowa powiedzieć a jestem osobą wymagającą. Z czystym sumieniem mogłabym polecać
jeta / mała czy u Was jak włączycie funkcje huśtania w tych bujaczkach z fishera to tez tak głośno działa. U mnie to ten mechanizm chodzi jak stary czołg. Zastanawiałam się nad reklamacją tylko nie wiem czy to tak jest czy powinien chodzić cichutko.
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Monisia100100 Ten drugi nutramigen jest chyba refundowany,przynajmniej na tej stronce tak pisze eki-refundowane.com/leki/nutramigen-aa.htm
Nie refundowany jest ten lgg.Czytalam wywiad z lekarzem swego czasu i ubolewał nad tym,ze nie jest on refundowany,poniewaz ma najwieksza skutecznosc a jest bardzo drogi i malo kogo stac zeby dziecku go podawac.
Mala82 My jestesmy jeszcze na bebilonie pepti(mam nadzieje ze juz niedlugo i do konca tygodnia uda nam sie calkowicei przejsc na zwykle mm) i u nas nie bylo problemu z jedzeniem go,Szymek pil od poczatku podawania,ale on jest chyba otwarty na nowosci bo widze ze co by mu nie dac to zje

Motylek270 mezus niech uwaza bo jak podpadnie nam kobitkom z forum to nie bedzie wesolo

Moofka jak na razie sie nie zanosi zeby bylo lepiej.Ale coz,trzeba przetrwac
Ja dzis od rana szaleje,juz zrobilam obiad o godz 10

Dziewczyny ktore juz rozszerzaly diete-jaka ilosc zupki dawalyscie na poczatku?Gotowalyscie same czy ze sloiczka?I czy ten sloiczek mozna przetrzymac dluzej niz 24 godz po otwarciu?A jak z kaszkami?podajecie? I w czym,w butelce czy lyzeczka?
Ufff ale nazadawalam pytan;)
Milego dnia

- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Próbowałam podać kaszkę, ale Jan wypluwał, więc nie nalegam i mu nie daję.Próbowałam podawać łyżeczką.
Gosica faktycznie humor poprawia widok takiej przyprawy. Tyle że ja póki co nie podawałabym jej mojej teściowej

moofka kupiłam kojec w kolorze zielonym. Podobał mi sie fioletowy, ale pozwoliłam wybrać kolor mężowi

- Iwona23
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Nie ma nic ważniejszego od rodziny i zaufania
My dziś bliśmy u pediatry mały waży 6800 i ma 65cm ogólnie wszystko dobrze oprócz tego że dostaliśmy na próbę nutrigen aa czyli jeszcze bardziej paskudne mleko od bebilon pepti DHA ale podobno ten AA nie ma prawa uczulać bo nic praktycznie w nim nie ma a cena to już w ogóle mnie zaszokowała całe 3,20 choć bym wolała płacić za mleko normalną cenę ale żeby mały był zdrowy to dobrze że chociaż nasze państwo tyle refunduje ale tylko jedno opakowanie na próbę bo podejrzewamy że mały jest uczulony bardziej na coś co jest w powietrzu dostaliśmy więc skierowanie na badanie IGE całkowite i ogólnie wszystkie możliwe podstawowe badania żeby do alergolga
drugi problem to ulewanie i to takie że musze podłogę myć dostaliśmy beblilon nutriton 2 miarki do każdej porcji bebilon pepti dziś jeden raz dostał to nawet kropla mu z buzi nie poleciała więc zobaczymy jak będzie wieczorem
trzeci problem odparzona szyja kazała smarować na noc gencjaną żadne kremy tu nie pomogą a jeszcze bardziej zapacają to miejsce wałkują się i podrażniają
ogólnie jak do tej pory jemy kaszkę ryżową malinową owoce leśne i kleik jakbłko marchewkę ziemniaka
- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Ja smaruję bardzo cieniutko kremem mustela na odparzenia, po jakimś czasie rozsmarowuję to, co się nie wchłonęło, i następnego dnia nie ma śladu.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.