- Otrzymane podziękowania: 258
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kristi ja nie ściągam mleka to nie mam pojęcia jak powinno wyglądać po rozmrożeniu.
jeta my na razie nie rozszerzamy, ale myślę że jak Zośka skończy 5 miesięcy to spróbujemy. rozmawiałam dzisiaj jeszcze z pediatrą na ten temat bo mieliśmy czekać aż skończy pół roku ale zrobimy wcześniejsze podejście. zaczniemy od warzyw, później owoce.
zaliczyliśmy dzisiaj trzecią dawkę pneumokoków, jeszcze tylko hexa za tydzień i spokój na dłużej

Natala u nas na razie w użyciu tylko kaszka tradycyjna ze względu na gluten, Zośka wcina jak szalona. ciekawa jestem jaka będzie reakcja na następne nowości

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Fajny ten zestaw gimnastyczny , oglądałam coś podobnego w smyku i tez się nad nim zastanawiałam. A jeżeli matę miałabyś kupować to polecam "baw się i kop" allegro.pl/fisher-price-mata-z-pianinkie...621-i4159220610.html
Już to kiedyś pisałam ale się powtórzę , włosów to wam zazdroszczę są czaderskie.

Kristi u Was zatwardzenie a u nas (odpukać) kupa nawet ostatnio codziennie i bez większych problemów, więc słoiczki trochę podziałały.
Daj znać jak jutro, czy gładko poszło. Trzymam mocno kciuki

Natala niestety tak jest jak piszesz, ten u którego byliśmy to też jeden z lepszych w kielcach, nie wiem co ci gorsi wyprawiają. Może przez drzwi pacjentów przyjmują. Szkoda gadać, jak nie ma się na prywatne wizyty to można umierać.
Ja daję słoiczki, różnie z tym ostatnio jest ale to chyba przez zęby bo apetyt w ogóle bardzo zmalał, przez ostatnie dni. Wcześniej dawałam obiadek to np. marchewkę, delikatne jarzynki, ziemniak z marchwią, szparagi z ziemniakiem, nie smakuje tylko brokuł, ale jak dla mnie to tez jakiś dziwny smak miał. I na podwieczorek jabłko, to już samo albo z gruszką, brzoskwinią. Lila zjadała po całym słoiczku. Teraz to po jednej łyżeczce i koniec.
Cudne te nasze dzieciaczki, no ale wiadomo bo grudnióweczkowe. czyli najlepsze, najładniejsze, najmądrzejsze

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
mi zdarzyło się może ze 3 razy podać małemu rozmrożone mleko i było ok chociaż z wyglądu faktycznie wyglądało inaczej, takie jakby tłuste się bardziej wydawało i taki osad na butelce się zbierał, ale zniknął po mocnym wstrząśnięciu butelką.
Mój synek też niedawno skończył 4 miesiące i podałam mu już marchewkę, marchewkę z ziemniakiem i niestety ale też nie mógł zrobić kupki, podobno marchewka tak działa. w końcu dałam mu czopek i dopiero poszła, ogromna:) ostatnio przez dwa dni dawałam jabłko mając nadzieję, że bez problemu zrobi kupkę sam, bez czopka, ale póki co 3 dzień i nic, więc ja też na razie odstawiam na jakiś tydzień to rozszerzanie diety i będę karmić samym cycem bo nie chcę mu tych czopków za często dawać.
Kristi a czy Twoja córka męczyła się przez ten brak kupki po rozszerzeniu diety? bo mój nie robił kilka dni ale w ogóle mu to nie przeszkadzało, tylko ja się denerwowałam, że tak długo.
- motylek270
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Gosica ja mam wesele w ten weekend. Siostra męża wychodzi za mąż. Upiekłam w domu 4 keksy i 100 babeczek do paczuszek z ciastkami. Jaś bardzo mi pomagał, siedział spokojnie w leżaczku. Szczerze Wam powiem, ze nie chce mi sie tego wesela. Myśle że niewiele z niego użyję. Jaś ardzo jest do mnie przyzwyczajony i ze mną zasypia po 21. Ciekawe jak będzie na weselu. Szymka zdjecia cudne. Wysłałam Ci swoje dane na facebooka. Szukaj mnie

Podobno zniknęły posty. Zauważyłą, ze kiedyś składałam Wam życxzenia Wielkanocne i nie ma. W świeta nie zaglądałam, więc nie wiem. Co tam pisałyście. Nadrabiam teraz zaległości. Mimo wszytsko 3 strony.
Brukselka mój Jaś budzi sie o 5.30-6, potem zasypia o 8 i śpi do 9. Potem na spacerze tak ok. godziny i po połudnu godzinkę. W sumie z 3-4 godz. w ciągu dnia.
moofka ja Jaśkowi daję regularnie pić: herbatki albo wodę. Zastanawiam się od kiedy będzie można herbatę zieloną. Mam zamiar go do niej przyzwyczaić. Może któraś z Was się orientuje? Ja też mam taki kubek niekapek, ale nie podaję z niego jeszcze pić bo leci dość solidny stumień i boję się żeby Jaś sie nie zakrzusił. Co do kaszek u nas odpadły. Syn wcele nie chciał jej jeść, więc podaję mu same warzywka, a od wczoraj jabłko. Tak mu ruszyła przemiana materii od kiedy je warzywa, zę przynajmniej raz dziennie mamy kupkę

Kristi pięknne fotki. Cudne rodzinne zdjęcia z Martynką

Wiecie co zamówiłam kojec dla Jaśka. Jest taki ruchliwy, że zjeżdża z maty i pomyślałam, ze w kojcu będzie mu lepiej. Czekam na przesyłkę. Któraś z Was korzysta z kojca?
jeta ja mam taki zestaw. To było poczatkowo pozytywką u mnie i karuzelką w łóżeczku Jaśka, a teraz mu to złożyłam i go pod tym kładę albo sadzam w bujaku i on sobie kopie w te zabawki i one wydają różne dźwięki. Podoba mu się to.
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Nasz mały śpi przed każdym karmieniem tak około 15-20 minut, ale od 16 do jakiejś 21 wcale.
Kristi nie mroziłam nigdy mleka więc nie pomogę
jeta ja jeszcze nic małemu nie podaję więcej, zastanawiam się właśnie czy ten gluten zacząć podawać po 4 czy po 5 miesiącu, boję się zatwardzenia u małego, już dosyć, że te gazy mi go cały czas męczą.
My mamy taki allegro.pl/little-tikes-ogrodek-zabaw-3w...ean-i4147737867.html i wg mnie na zdjęciu lepiej wygląda, myślałam, że to lepsze będzie. Kładę pod tym małego od miesiąca ze 3-4 razy dziennie na jakieś 5 minut potem się nudzi. Ale na macie też się szybko nudzi, najlepiej na rączkach

GOSIA82 też myślałam, żeby w podobnym okresie kończyć z karmieniem piersią. Dobry pomysł z tym kubkiem niekapkiem , już oglądałam podobny na necie tylko aventu.
My jutro mamy kontrolne usg bioderek, drugie.
Al e u nas słoneczko świeci, po następnym karmieniu wyruszamy na spacerek

A ja dzisiaj wkońcu dotarłam do laboratorium zbadać glukozę. Miałam to zrobić 6 tyg po porodzie przez cukrzycę ciążową ale jakoś nie było po drodze. Zrobiłam też morfologię przy okazji. Jutro wyniki, mam nadzieję, że będą dobre

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zośka walnęła dzisiaj kupę-giganta, stwierdzam że kaszka jej nie szkodzi

a chyba Wam nie pisałam, że mój mąż ma teraz urlop

mała82 też powinnam zrobić tą glukozę ale też mi nie po drodze

zaraz jedziemy z Zośką na zakupy a później czas na spacer

- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

I chyba jednak ta pierwsza partia rozmrazana byla zepsuta bo nastepne juz sa ok dobrze ze wylałam tamte...
A ten gluten to trzeba wprowadzać czy można? bo ja to w ogóle się nie znam...
Nefri Męczyć się nie męczyła ale mnie to martwiło że kupa taka mocno gęsta....
motylek270 Ja z kojca nie korzystam narazie zamówiłam łóżeczko turystyczne... Kojec mąż obiecał zrobić sam z kawałka pokoju taki kącik dla małej.
My dzisiaj też na spacerek wybywamy dłuższy bo cieplutko na dworze i może zrobimy kolczyki

A co do zakupów to ja się wycwaniłam i zamawiam w tesco i przywożą do domu super sprawa nie trzeba godzinami w sklepie siedziec i w kolejkach ani też dźwigać je samemu

Uciekam Miłego dnia

- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1

mala82 - nad tym też myślałam, ale to co podesłałam link ma zabawki z dwóch stron, więc może tak szybko się nie znudzi

Mętlik mam z tym rozszerzaniem diety jak nie wiem co. Kaszki musiałabym szukać bez mlecznej, bo nie mam pewności, czy nie ma skazy białkowej. Ale jak za 3 tygodnie kontrol i ma mieć testy to już chyba wolę poczekać i wiedzieć co mu podawać. Chciałam zacząć od warzyw, ale może powinnam od glutenu. Albo dopiero po 5 miesiącu. Ech... Głowimy się, martwimy... Zapewne za bardzo. Przy kolejnym będziemy mądrzejsze

- GOSIA82
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Brukselka-nasz Jasiek też do śpiochów nie należy. Przeważnie ma dwie-trzy drzemki po pół godzinki,a wczoraj na przykład tylko jedną rano i resztę dnia nic,dotrwał do 19:00 z uśmiechem na twarzy

Gosica-weselisko? Ale bym poszalała przy stole z jedzonkiem

Monisia100100,Kristi-super fotki,maluszki prześliczne!!!
Natala-dziecko musi się po prostu przyzwyczaić do nowych smaków.Czasem trzeba próbować nawet przez kilka tygodni jeden smak,aby dziecko polubiło.Nie poddawaj się,ja tak właśnie zrobiłam z córką-myślałam,że jej nie smakuje i darowałam sobie próby,teraz ma 8 lat i odruch wymiotny na gotowane warzywa.Z Jaśkiem tego błędu nie popełnię, zacznę od warzyw i będę tak dłuuuugo podawać,aż polubi

Jeta-super fotka,włoski Julka są czaderskie!
Kristi-daj znać czy uszy przebite?
Jeta-Jasiek też tylko na piersi i dietę będziemy rozszerzać jak skończy 6 miesięcy.Teraz tylko podaję gluten w kaszce mannej z Bobovity(tak jak Moofka).Tobie radziłabym z glutenem poczekać skoro podejrzewasz skazę białkową-gluten to też silny alergen,a Julek może mieć delikatniejszy brzuszek niz inne dzieci.
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-