- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nutka- czasami lekarze z prywatnymi praktykami idą na ilość a nie na jakość niestety i biorą nas taśmowo Zmiana lekarza czasami jest jedną z lepszych decyzji w życiu. Tobie zazdroszczę lekarki
Monisia- w pierwszej ciąży w Ire ani w polski lekarz ani irlandzki nie miał problemu z tym moim tyłozgięciem podczas usg, ale teraz jak byłam to proszono mnie o podłożenie dłoni pod pośladki i dosyć długo trwało to "poszukiwanie", ale sie udało
Zawrotów teraz nie mam, ale poprzednio zasłabłam 2x z czego raz w sklepie a raz na przystanku
Agacior- mi tez apetyt dopisuje, ale zganiałam to na rzucenie palenia, a to może byc pół na pół
Jeta- w sierpniu kończe 26lat
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
mefiana ja nie lubię jak ktoś mi mydli oczy i ma mnie głęboko w powarzaniu. Nie po to płaci się za wizytę żeby lekarz traktował Cię jak za przeproszeniem zwierzę na uboju, bo tak się u niej poczułam. Po poronieniu zamiast mi powiedzieć że badania trzeba będzie dodatkowe wykonać żeby sprawdzić czy nic się nie rozregulowało to usłyszałam, że w styczniu najdalej w lutym znów będziemy w ciąży. I przyszedł styczeń i nic, luty i nic.. A Ty siedzisz i czekasz bo przecież już miało być. I jeszcze większy nerw i niepokój ogarnia. Mało tego idziesz na wizytę na umówioną godzinę a tam się okazuje, że jest 1,5 - 2 h poślizg. Siedzisz i czekasz. A za to wszystko trzeba zapłacić min. 150 zł w zależności od tego co robi.
Teraz nawet z dojazdami i kosztami paliwa mniej mnie to czasu i pieniędzy kosztuje
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Nutka - i najważniejsze o wiele mniej nerwów!
Teraz wiekszość lekarzy idzie na ilość a nie jakość. Znaleźć kogoś konkretnego zaczyna graniczyć z cudem.
Mam nadzieję, że moja dr się sprawdzi. Chociaż na początku miałam do niej średnie podejście. Jak przestałam brać tabletki - a brałam kilka ładnych lat, dostałam luteinę na wywołanie okresu, bo bardzo długo nie miałam i od razu dała mi clb. Brałam przez jeden cykl i w niczym nie pomogło. Przy kolejnej wizycie znowu chciała mnie faszerować lekami, do tego powiedziała, że mam jajniki policystyczne. Ale postawiłam się i powiedziałam, że nie chcę żadnych wspomagaczy narazie i że wydaje mi się, że po takim czasie z tabletkami trzeba czasu żeby się wszystko unormowało. Miała lekko niezadowoloną minę, ale nie dyskutowała. No i miałam rację. Potrzebował mój organizm chwili na regenerację i się zadomowiła fasolinka!
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nie wiem czy to kwalifikuje się do zachcianek ciążowych, ale nie mogłam się zdecydować się z czym zjeśc bułeczkę bo zgłodniałam, to postanowiłam zrobic pół z dzemikiem, i pół z serem żółtym, smaczne
Co do lekarzy to naprawdę ciężko znaleźć dobrego, u mojego niby wszystko dobrze ale czegokolwiek się dowiedzieć to graniczy z cudem. Wszystko na siłę trzeba wyciągać a wizyty to w tempie expresowym się odbywają.
I na koniec jak już wszystkie powiedziałyście ile macie lat to też się odważę 29 skończone w marcu. I z obliczeń dzień poczęcia przypada mniej wiecej na moje urodzinki
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Odważę się jeszcze zapytać jeżeli to nie problem, ile ważycie. Ja mam 53kg i jak narazie waga stoi ale jakos brzuszek zrobił mi się mniej napięty.
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do wagi to u mnie sporo więcej ajć 67 ale na szczęście na razie stoi mimo zerowego ruchu
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
Monisia - ja chyba będę największą mamusią jak narazie. 70 kg z groszami. Tylko moje cycki ważą chyba po 2 kg
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Obawiam się toksoplazmozy bo nie mam przeciwciał a kota mam w domu
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Paradise1982
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja mam skonczone 31 - chyba tutaj jestem najstarsza
Fajnie sie o Was czyta, czlowiekowi az sie buzia smieje
Jak juz niektore z Was wiedza, mieszkam w Anglii i tutaj jest troche inaczej z prowadzeniem ciazy. Tak wiec.... zadzwonilam dzisiaj do przychodni, zobaczylam lekarza ogolnego, ona dala mi number do poloznej, zadzwonilam, ona oddzwonila i dowiedzialam sie, ze skontaktuja sie ze mna za okolo 2 tygodnie na krew, mocz itp... A pierwsze USG w 12 tygodniu! No to sobie poczekam...
Jestem teraz w pracy zawalona papierami, napisze pozniej, buziaki!
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
Ja już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty - za około 4 tygodnie. Wtedy oprócz pięknego zdjęcia będę dokładnie wiedziała kiedy będę rodzić. Mam nadzieję, że w grudniu, bo nie chcę stąd się przenosić. Już Was lubię
- Nutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jeta wagowo ja jestem dalej u mnie ciut ponad 80 na wyświetlaczu ale to dlatego że mam grubokościstą i masywną budowę ciała.
A z jakich części Polski jesteście? Tak zapytam skoro i tak wywiad już robimy między sobą
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna