- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nie mogę sie doczekać następnej wizyty, cały czas myśle czy jest wszystko ok, do tego chwilowo nie chodzę do pracy, więc czasu wolnego mam aż za dużo, zrezygnowałam też na kilka tygodni z ćwiczeń i basenu. Jak mąż przychodzi z pracy to ja tyle gadam że czasem to się zastanawiam czy mnie słucha czy jednym uchem wlatuje a drugim wylatuje, bo nie daje dojśc mu do słowa.
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Milady_de_Winter
- Wylogowany
- gaworzenie
Co do snów to ja zawsze ale to zawsze mam bardzo intensywne. Powiem więcej - co noc coś mi się śni i co rano pamiętam sen. Ciążowych snów jeszcze nie mam za to schizy ciążowe łapię co jakiś czas.
Powiedzcie kobietki, powiedziałyście o ciąży otoczeniu. Ja na razie tylko najbliższej rodzinie. Absolutnie się nie boję reakcji - dzidziuś jak najbardziej wskazany i wyczekany - ale tak jakoś ... boję się powiedzieć, żeby nie zapeszyć. Druga sprawa jest taka, że mieszkam w małym mieście, gdzie każdy każdego zna a w pracy chcę powiedzieć dopiero w maju jak dam radę. Jak wy robicie?
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
milady zazdoszcze paznokci, bo u mnie jeszcze trochę minie zanim ich kondycja ulegnie poprawie. Rozdwajają mi sie okrutnie i co chwile muszę obcinać Od 2 dni jem już witaminy to może się coś zmieni, tak to od 3mscy tylko kwas foliowy.
Ja powiedziałam rodzicom partnera, w sumie to partner powiedział, bo mieszkamy razem. Moja babcia też wie od początku(mama zmarła na raka we wrześniu 2012 , a z ojcem nie utrzymuje kontaktu), dwie siostry i dwóch bliskich mi kuzynów no i przyjaciółka rzecz jasna, która z resztą ma termin na sierpień Ja nie wytrzymałabym i stąd takie grono wtajemniczonych, czuje się tak lepiej. Każda kobieta ma inaczej jedna boi sie mówić komukolwiek i oprócz męża nie wie nikt a inna ma potrzebe podzielenia się taką nowiną. Obecnie nie prauje, bo wrócilismy w sierpniu na stale do pl, a że troche się wydarzyło, postanowiliśmy, że po urodzeniu drugiego dzieciaczka pójde do pracy. W pierwszej ciąży powiedziałam szefowej jakoś szybko ok 9tyg i tylko dlatego, że wykonywałam fizyczną pracę i z pewnych obowiązków musiała mnie zwolnić
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mam jakieś dziwne ciągnięcia w dole brzucha i tez nie wiem czy to normalne. Chyba zwariuję do piatku bo wtedy mam wizyte u gin.
Milady my z mężem powiedzieliśmy wszystkim, nie wieże w przesądy więc pochwaliliśmy się szybko. Z pierwszą ciążą chcieliśmy zaczekać i jakoś nie pomogło to w niczym.
Mefiana gdzie ty kochana mieszkasz że masz dziś słoneczko bo u mnie strasznie pochmurnie.
- Milady_de_Winter
- Wylogowany
- gaworzenie
Ciągnięcia w dole brzucha mam od początku ciąży. Nie stresuj się, nie denerwuj i ciesz się wiosną. Odezwij się później.
Mefiana! Dzięki za odpowiedź. Zaczęłam delikatnie ale chyba poza pracą nie będę tego pięknego faktu ukrywała.
Trzymajcie się kobietki ciepło.
- Paradise1982
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 5
Widzę, ze dobrze trafiłam ja tez mam termin ma grudzień - dziesiątego.
Czytałam o waszych przetluszczajacych sie włosach, zauważyłam u siebie to samo :-/
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Paradise Gratuluję Dużo zdrówka, i spokojnej ciązy życzę. Zadomawiaj się u Nas, i pisz jak najwięcej
Ja muszę się jeszcze pochwalić wczoraj zakupiłam sobie pierwszą książeczkę ciążową, byłam taka dumna przy kasie, mała rzecz a cieszy hi hi
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Może się na początek przedstawię
Jestem Agata w 7 tyg pierwszej ciąży a termin mam na 1 grudnia.
Czytałam Wasze wypowiedzi i szczerze na początku też nie chciałam nikomu mówić o ciąży w obawie przed zapeszeniem, ale i tak to nic nie dało bo zaczęłam krwawić także moim zdaniem trzeba się chwalić wszystkim, że jest się w stanie błogosławionym i cieszyć tym z rodziną i przyjaciółmi. Człowiek wtedy jakoś bardziej pozytywnie nakręcony jest
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Coraz więcej grudniowych mamuś, superrrr
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Paradise1982
- Wylogowany
- gadatliwa
Czy Wy tez macie czasami wrazenie, ze nie jestescie w ciazy? Ja normalnie czasami w pracy zapominam! Moze dlatego, ze swietnie sie czuje, poza bolacymi piersiami i brakiem okresu nie powiedzialabym, ze jestem w ciazy. A Wy jak sie czujecie laseczki?
Pozdrawiam i zycze Wam wszystkim zdrowka!!
Buziaki!!
- Paradise1982
- Wylogowany
- gadatliwa
- Paradise1982
- Wylogowany
- gadatliwa