- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- listopad 2015
listopad 2015
- agadzie84
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Patrizia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- iwkaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham moją księżniczkę
- Otrzymane podziękowania: 2
A z ta wodą bez paniki

- iwkaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Patrizia to ty już masz pomoc mamy fajnie Ci zawsze taki ktoś się przyda nawet sama obecność już dodaje otuchy

- Mamma Mia!
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- agadzie84
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Mamma Mia!
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- agadzie84
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Rany boskie takiego obrotu sprawy to się nie spodziewałam

Od początku, bo chaotycznie trochę pisałam, ale to nerwy

No więc tak,pojechałam na konsultację do szpitala w związku z tym moim niby-podwyższonym ciśnieniem. Tam zmierzyli, wszystko ok, no to kontrolnie na USG.
Z 15 minut to badanie trwało, i ciągle słyszałam że malutkie dziecko, malutkie dziecko. Że waga to 2100...no i tu już się przestraszyłam bo przecież 3 tygodnie temu ważył 2300, no to jak to tak? Powiedziałam, ze na ostatniej wizycie było tyle a tyle, on powiedział że mu pokazuje inaczej.... no to już bardziej się zdenerwowałam.
Po badaniu powiedział, że mały jest ok, ale malutki, że w tym tygodniu ciąży powinien być większy. No i dał mi kartkę i powiedział że mam iść na 6 piętro do sekretariatu i na 11.11 mam się zgłosić do szpitala. Na tej kartce było napisane że wywołanie porodu w 38 tc, rekomendowana data to 11.11...ale nie byłam pewna, bo może coś źle zrozumiałam, więc mojemu wysłałam zdjęcie tej kartki. Pani w sekretariacie zapisała mój telefon i mają dzwonić we wtorek o której mam być, już z torbą, ze wszystkim, i że jest to wywołanie porodu. potem jak wyszłam to akurat mąż to potwierdził że tak na tamtej kartce jest. Ja już w ogóle nerwy na wierzchu, mojemu się do słuchawki rozryczałam. No i pomyślałam że pójdę się spytać do matrony, czy to jest normalne, z czego może to wynikać itd itd, bo lekarza nie bardzo zrozumiałam.
I bardzo dobrze że do niej poszłam, bo po pierwsze uspokoiła mnie, po drugie wyjaśniła że czasem się tak zdarza i że dla dziecka lepiej jak urodzi się w 38 tc, spojrzała na ten opis USG i powiedziała że u mnie może być to sprawa łożyska (tak zrozumiałam) i że mam się niczym nie martwić, bo z małym jest wszystko ok, a że jest mały i nie waży za dużo to najmniejszy problem. Jeszcze moje wyniki badań ostatnie poszła do lekarza wziąć, powiedziała że wyniki bardzo dobre i tym bardziej mam być spokojna, że wszystko będzie dobrze i czasem po prostu tak się zdarza. no i jej pytam czy faktycznie mam się nastawiać że poród będzie w przyszłym tygodniu to powiedziała że tak.... że może być to albo 11 albo 12, ale jakoś tak, bo będą mnie jeszcze badać itd.
Powiem Wam, już jestem trochę spokojniejsza, ale i tak zaskoczona
- Mamma Mia!
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Patrizia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Mój bąbel dzisiaj marudny coś usnąć nie może jak uśnie to na pare może parenaście minut i znów pobudka na rączki i raz na te dwie godzinki (staram sie) daje mu cyca mamuśka siedzi u mnie ale miałam plany jak mój wróci iść z nim na zakupy młodego z mama zostawić ale teraz nie wiem czy się uda jak on taki marudny
Dziewczyny co karmią cycem jecie normalnie czy staracie się uważać co w ogóle robicie sobie do jedzenia ja uważam niczego smażonego i przetworzonego dużo gotowanej piersi z kurczaka ale zjadłabym coś innego nie obawiając się ze zaszkodzi małemu
- iwkaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- agadzie84
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jestem spokojniejsza o wiele wiele bardziej, aż teraz to takie nierealne mi się wydaje że to już, zaraz.... Ale lekarze chyba wiedzą co robią
Patrizia ale fajnie że mama jest, troszkę Cię odciąży

Mamma Mia, a faktycznie, nie pomyślałam że poród może być łatwiejszy...ale i tak nie wiem w końcu ile waży, matrona powiedziała że tym mam się w ogóle nie sugerować bo tego się dowiem jak się urodzi

Iwkaa hehehe posłuszny

No nic, teraz byle do środy
- Patuśka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Patrizia dokładnie jedz na zakupy małemu nic się nie stanie

- agadzie84
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Patuśka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-