BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982182 przez agnesssa
MagdaM Oczywiście ze pamiętam i Ciebie i Emilkę :cheer: Jestem dobrej myśli tym bardziej, że wszystkie możliwe dolegliwości mi "dopisują" mdłości, ból piersi, senność z Maksiem miałam bardzo podobne objawy, tylko wymiotowałam jeszcze i to od 6tc.

Wszystkim Wam kibicuję, jutro idę do innego lekarza na wizytę może się czegoś dowiem :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #982184 przez fredo
po naszym usg też dobrze, niunia ma 3,5 cm jest serduszko raczki i nózki, nastepna wizyta 28.05 aby zrobić usg te dokładne. Dziś swoją starszą córkę zapisałam do żłobka i od czerwca zaczyna chodzić....

9 lata 7 miesiąc temu #982186 przez ete21
Witaj agnessa trzymam za was kciuki tym razem musi być dobrze.
Igulka co do brzucha to w pierwszej ciąży spodnie zaczęły mnie lekko cisnąc jakoś w 16 tyg. Brzuszek miałam mały bo w dniu porodu miałam 98cm w obwodzie . Więc zobaczymy jak teraz będzie. Wszystkie kolejki musiałam dostać. A co do terminu to tak jak Magda pisze najlepszy z usg pomiędzy 12 a 14 tyg
ja mam dziś fatalny dzień nawet po wodzie mi się chce wymiotować. ...

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #982218 przez PaulinaK
Witam jak widać jestem nowa. To moja pierwsza ciąża wg usg termin wypada 12-14.12. W czwartek mam 2 usg. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moją kruszynkę. Pierwsze usg miałam robione jak moje maleństwo miało 6 tyg i 4 dni i mierzyło 7,5 mm teraz jestem w 11 tyg.

9 lata 7 miesiąc temu #982221 przez KingaK
Witam nowe mamusie agnessa i PaulinaK :)

MagdaM dobrze, że to był taki jednorazowy wybryk.

Ja w sobotę po sexie z mężem dostałam krwawienia, wczoraj byłam na wizycie okazało się, że mam nadżerkę i duży stan zapalny. Dostałam globulki dowcipne maść i duphaston, a jutro mam przyjechać do szpitala na USG sprawdzić czy wszystko ok. Ale po bad. gin. powiedział że ciąża rośnie :)

Dziewczyny dajcie znać jak u was po wizytach.

9 lata 7 miesiąc temu #982234 przez katarzynaxxx89
Witam nowe mamusie.
Co do spodni to ja już chodzę w ciążowych ale takich nietypowych w sumie nie widać że to ciążowe, w I ciąży to długo mi nie było widać brzuszka no jestem i byłam przy kości na lae teraz już lekko widać chyba teraz szybciej rośnie.
A co do terminu z USG to ja się niezgodzę bo z usg to miałam termin na 23lipca a urodziłam 5 sierpnia a z miesiączki na 1 sierpnia.
To mój brzusio 19 tygoniu 1 ciąży no i teraz mam 10 tydzień i wydaje mi się że taki brzusio

9 lata 7 miesiąc temu #982245 przez Nefri
Ja też na razie mieszczę się w normalne spodnie, ale wydaje mi się, że tę ciążę będzie szybciej widać, bo i tak mam wystający brzuch już a to dopiero 9 tydzień.
Pytała się któraś o znieczulenie. Ja miałam i to dwa razy podawane podczas porodu i działało nieźle, tylko, że się wtedy za bardzo chyba odprężałam i przez to też pewnie akcja nie postępowała tak jak powinna i poród tak długo trwał i skończył się cc. Ale ogólnie jakbym miała rodzić ponownie naturalnie to na pewno bym się jeszcze raz na to znieczulenie zdecydowała. I siedzenie w wannie jeszcze pomaga ;)
KingaK ja co prawda żadnych nadżerek nie mam, ale bojąc się, że zaszkodzę dziecku, w ciąży nie uprawiam seksu ;) Całe szczęście mój mąż tak samo się boi, więc daje radę ;) A już na pewno nie w pierwszym trymestrze. W pierwszej ciąży w 15 tygodniu miałam bardzo silne krwawienie (nie po seksie, bo go nie uprawiałam) i od razu pojechałam do szpitala, pewna, że to koniec. Całe szczęście od razu zrobili mi usg i było wszystko ok. A czemu Tobie od razu usg nie zrobiono? Nie pojechałaś z tym krwawieniem do szpitala?
PaulinaK witaj i koniecznie daj znać jak po wizycie? A jak znosisz ciążę, masz jakieś dolegliwości?

9 lata 7 miesiąc temu #982261 przez katarzynaxxx89
ja mam nadrzerkę ale już 5 ginó mi powiedziało że dopiero coś się z tym robi po dzieciach no i nie przeszkadza mi to w stosunku, to wcale nieszkodzi dziecku w 1 ciąży do końca się kochaliśmy i wszystko było dobrze także można no chyba że lekaż zabroni z jakiś względów ale takto to nie ma co panikować

9 lata 7 miesiąc temu #982263 przez ete21
PaulinaWitaj w grupie Wszystkiego dobrego dla was!
Kasia dodalas te zdjęcia bo ja nic nie widzę a na pewno nie jest tak źle z tym twoim brzuszkiem.
cały dzień mnie meczylo aż w końcu po kawie ince miałam bliskie spotkanie z wc....
teraz z apetytem wciagnelam pachnące "suszi " :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu #982265 przez PaulinaK
Właściwie to czuje się całkiem nieźle, do mdłości już się przyzwyczaiłam (nierzadko męczą mnie od rana do wieczora, a i w nocy się zdarza) na szczęście wymiotuję rzadko i tak na prawdę od niedawna. Mam ogromny problem ze snem, potrafię sobie szukać odpowiedniej pozycji całymi godzinami. Na początku bolał mnie dość często brzuch i pachwiny, teraz coraz rzadziej. I ten okropny brak apetytu. Brzuszek zaczyna być widoczny a na wadze coraz mniej, ale lekarz nie kazał się tym przejmować. Tak naprawdę to każdy dzień przynosi coś nowego.

9 lata 7 miesiąc temu #982270 przez Panama
Igulka ten ból brzucha tak jak opisujesz.No nie wiem po czym.Też się przestraszyłam,że może po sexie,ale to nie było od razu więc dziwne.
Wg OM mi na razie obliczył na 23.12
Jutro idę do lekarza i sie boję jak nie wiem,a jednocześnie jestem podniecona ;-) W pierwszej ciąży mi się serducho zatrzymało w 9 t.c.No ale potem dwie donosiłam.Więc nie wiem czy za niski progesteron,czy toxo i cyto były przyczyną.

9 lata 7 miesiąc temu #982282 przez ete21
Panama będzie dobrze musi być!

Moje dziecie śpi od 20 dziś był poślizg. Liczę na to ze pobudki nie będzie bo dziś w nocy mi zafundował i pierwszy raz się to na mnie zemścilo. ... cały dzień do bani. ...

9 lata 7 miesiąc temu #982286 przez Panama
Moja Wiki śpi od 17.Dziś po szkole szalała na placu zabaw i trochę z tatą w piłę grała.Mam nadzieje,że nie obudzi się w nocy.

Musi być dobrze, mój Aniołek na pewno czuwa ;-) Ten cud to na pewno Jego dzieło :-)

9 lata 7 miesiąc temu #982298 przez paalinkaa
Ja spodnie ciazowe ogladalam juz na allegro ale kurcze wydaje mi sie za wczesnie - macie sprawdzone jakiegos sprzedawce? ;)

spokojnie jeszcze spie na brzuchu aczkolwiek wypchanym mam dol tak ze nie da sie tego juz wciagnac ;)

Dzis ide na wizyte :) oczywiscie czarne mysli ida ze mna i bede przezywala czy oby napewno wszystko jest ok ;)

9 lata 7 miesiąc temu #982301 przez ete21
Palinka zostaw czarne myśli tutaj i leć spokojnie na wizytę :) powodzenia :laugh:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia