- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- ete21
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
przełożyłam wizytę na 12 czerwca. To będzie 13 tydz i 4 dni więc w sam raz na badania prenatalne.
Do tego czasu musze zrobić badania na HCV, HIV, glukoze i tsh ale te badania zrobię juz 26 maja.
spokojnego wieczoru!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- paalinkaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
W ostatnim poście z pytaniem o badanie genetyczne usg troche nie doprecyzowałam o co mi chodzi bo jak widze każda z nas inaczej to nazywa:) chodzi mi o badanie pokazujące miedzy innymi ryzyko wystapienia wad genetycznych, bada sie m.in. przeziernosc karku. Najlepiej je wykonać miedzy 12 a 13 tygodniem:) czasami uszczegolnia sie diagnostykę wykonując w 10-11 tygodniu do tego badanie z krwi zwane testem podwojnym (pappa plus wolna jednostka beta-hcg) o takie badanie pytałam - nam lekarz nie dał wyboru - robicie lub nie, tylko dał do zrozumienia że to wazne i mamy przyjsc z wynikiem.
Witam wszystkie nowe mamuśki
Ja jestem z Krakowa i tutaj też będę rodzić - Ujastek:)
- paalinkaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Czasami nawet zastanawiam sie czy oby napewno wszystko ok skoro się tak coraz lepiej czuje wiem ze to chore
- ete21
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Jeżeli u nas wyjdzie cos nie halo z tymi pomiarami p. Karkowej to na pewno lekarz wydaje na test papa a w innym wypadku nie. Ale już wstępne pomiary z 9 tyg o 4 dni nie wskazywały na jakąś nieprawidłowość.
- Panama
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Palinka ja też się coraz lepiej zaczynam czuć i mam tak samo jak Ty,ze zastanawiam się czy na pewno ok jest
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Panama trzymam kciuki!
Palinka ja rodziłam na Ujastku i jak będzie dobrze to zamierzam znowu, chociaż ostatnie czekanie 3 godziny z krwawieniem trochę mnie zniechęcily...
Piszę z telefonu i nie mogę się cofnąć, ale dzięki za kciuki dziewczyny babki są silne, muszą dać radę...
Jutro wizyta
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- ete21
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
A ja za to mam wrażenie ze im dalej w las tym gorzej. Jednego dnia czuje się ok a 2 nie mam siły podnieść powieki. ...
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
- Igulka27
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja też się czuje coraz lepiej jeśli chodzi o różne tam bóle podbrzusza, na reszcie jest lepiej są dni że zero dolegliwości, jak juz to wieczorami już po całym dniu czuje taki lekki dyskomfort w podbrzuszu. i senność jeszcze mnie dopada. mdłości mam tylko rano ale nadal znośnie
Widze że juz wszystkie jesteście po wizytach i badanich a ja taka sierota jeszcze nie byłam na pierwszej wizycie bo miałam mieć tydzien temu ale musiałam tyle spraw pozałatwiać że się nie wyrobiłam, wiec ide w ten piątek, mam nadzieje że będzie wszystko ok, ale pewnie nie będzie mi usg robiła jak już miałam robione wcześniej Chyba że sama będzie chciała zerknąć co i jak
Macie juz problem z dopięciem spodni? bo czytałam że juz mniej więcej kolo 10 tygodnia może się tak zdażyć że brzuszki rosną, ja osobiście jeszcze nie widze różnicy ale jestem ciekawa jak jest z wami?
- Panama
- Wylogowany
- gaworzenie
W sobotę zjadłam ogórka kiszonego ze słoika i dostałam takiego bólu brzucha,że masakra.Tak sie przestraszyłam,ze chciałam na ip jechać.No ale na szczęście to tylko i aż ten ogórek.
Igulka patrze,ze u Ciebie 9tydz,to prawie jak u mnie.U mnie 9 tydz bedzię jutro.
- Igulka27
- Wylogowany
- gaworzenie
- Igulka27
- Wylogowany
- gaworzenie
- agnesssa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Ja jestem mamusią wrześniową 2012, obecnie również jestem w ciąży w 7 tygodniu, chociaż na razie na usg widać było tylko pęcherzyk i to malutki więc czekam na kolejną wizytę żeby się upewnić co z moim maleństwem będzie. Ponieważ pierwszą ciążę straciłam teraz jestem bardzo przestraszona, że scenariusz może się powtórzyć, chociaż jest nadzieja i tego się na razie trzymam
- Igulka27
- Wylogowany
- gaworzenie
Panama a co do tego ogórka, to nie wiem czy cie bolał cały brzuch czy żołądek ale ja też tak miałam w sobotę jak byłam u znajomych to też taki ból, kłucie takie nie wiem jak to opisać, okropność też się przestraszyłam ale nie wiem po czym bo jadłam wszystko jak leciało , ale jakieś 15 min i na szczęście minęło.
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cześć agnessa - pamiętasz mnie? Mam podobna historie jak Ty, trzeba wierzyć, że tym razem będzie dobrze!
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.