BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015

9 lata 10 miesiąc temu #982496 przez Panama
Uwielbiałam spać na brzuchu,a teraz bywa,ze pół nocy nie mogę sobie znaleźć miejsca.
W obu ciążach do końca chodziłam w tych spodniach i bluzkach co zawsze.Spodnie przeważnie biodrówki więc dopinałam bez problemu,bo brzuch miałam bardzo wysoko zawsze.Jak z Wiki trafiłam na patologie w 42 tc mówili mi że brzuch tak wysoko,że to max 38 tc

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #982502 przez MagdaM
Ete chwilowo jestem u rodziców, ale oni też pracują no i nie ma tyle miejsca żebyśmy tu długo były. Musi być dobrze no...

Co do spodni ja się nie wypowiem. Jestem dużo większa niż normalnie babeczki. Teraz chodzę w takich arabkach na gumę i jest ok. Innych brak bo zakaz zakupów

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

9 lata 10 miesiąc temu #982525 przez KingaK
Witam Laseczki :)

wczoraj USG ok dzidziuś wg dł. 9 tyg i 5 dni :) serduszko bije machał rączkami i nóżkami i był taki śliczny wczoraj :)

Co do spodni to ja lubię te z panelem i kupowałam w HM i bardzo mi odpowiadają, tym razem kupię na allegro bo z poprzedniej ciąży to długich spodni mam 1 parę, nie chce mi się gdzieś dalej na zakupy jeździć. Większość ciążowych co mam to letnie rzeczy. W 1 ciąży od samego początku miałam nisko brzuch i biodrówki się nie sprawdzały u mnie.

Magda dzidziuś duży będzie dobrze, trzymam kciuki za Ciebie i mam nadzieję że Ci ktoś pomoże z bliskich rodzina czy przyjaciele.

9 lata 10 miesiąc temu #982526 przez KingaK
A jeszcze zapomniałam powiedzieć o tym cudzie jakim jest rogal oczywiście mam i to był najlepszy zakup ciążowy jaki dokonałam :) ktoś kto to wymyślił powinien dostać nobla :) ja mam z motherhood.

9 lata 10 miesiąc temu #982554 przez Panama
No coś Ty już było widać jak się rusza na usg?U mnie jeszcze nie.Chociaż tylko na chwilę odwrócił monitor i niewiele mogłam zobaczyć.

9 lata 10 miesiąc temu #982558 przez katarzynaxxx89

9 lata 10 miesiąc temu #982561 przez KingaK
Było, było widać jeszcze lekarz mi powiększył obraz, żebym mogła się maleństwu lepiej przyjrzeć i powiedział, że dopochwowo byłoby jeszcze lepiej widać :) ale mi wystarczyło to co widziałam :) a ja biorę folik jakoś nie mogę się zebrać do apteki, ale została mi ostatnia tabletka to kupię też witaminki. Brałam wcześniej falvit ale są bardzo duże, a teraz od mojej gin dostałam próbkę pregna 250DHA i są fajne nieduże tabletki :) i chyba te wybiorę

9 lata 10 miesiąc temu #982564 przez fredo
u mnie zarówno gin i endokrynolog nie sa zwolennikami brania witamin, biorę tylko kwas foliowy i jod

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #982565 przez chapsterka
Hejka\ mamulki
Codziennie czytam to nasze forum ale nie miałam czasu nic dodać od siebie dziś mam 3 minuty ;-)
jak o spodnie chodzi to ja już cały czas albo leginsy albo dresiki albo mam do pracy czarne ciążowe i bez zawahania zakładam bo brzuszek z każdym dniem nabiera rozmiarów.
Mdłości, głód, wymioty męczyły mnie od 6 tyg a od 2 dni widzę zmianę o 180 stopni zmiana apetytu i brak mdłości i przespane noce.Mi na noc pomagał kisiel i w nocy głód mnie nie budził a od dwóch dni bez kisielku tylko owoc i ciepłe mleczko i cała nocka przespana.Dziś śledź i ciasto czekoladowe na zmianę ;-) wizytę mam 27-05 już się doczekać nie mogę. Mam nadzieje że zaczynam ten najwspanialszy czas naszego cudownego stanu;-)))))
Witam nowe dziewczyny i ich maleństwa.

ja pregne biorę i folik

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #982584 przez ete21
Panama ja miałam usg w 9 tyg i 4 dni i tez maleństwo ruszal o raczkami ba nawet ssać kciuk. A usg miałam przez brzuch tylko dlatego jak to dr stwierdził powinno być widać bo pani chuda. ...
witaminy lekarz kazał brać kw foliowy o Wit d i tak też biorę. Chapsterka super ze lepiej się czujesz :)

9 lata 10 miesiąc temu #982632 przez paalinkaa
Biore Femibion natal 1 :) pozniej 2 no i magnez magne b6 :)

9 lata 10 miesiąc temu #982638 przez ete21
O Boże jak mi nie dobrze. ...jestem u rodziców ostatni dzień i jutro już do siebie wracam. A że rodzice nie wiedzą że mam lokatora w brzuchu to ciężko się kryć z wymiotowaniem. ...rodzicom noc nie mówiłam bo na dniach moja siostra rodzi 2 dziecko i niech póki co cieszą się v tym faktem :)

9 lata 10 miesiąc temu #982652 przez fredo
ete 21 to rodzice będą mieli radość :) najpierw siostra urodzi a potem ty powiesz :))) ......... siostra mojego męża też była w ciąży miesiąc po mnie, ale niestety tydzień temu poroniła :/ teraz nie wiem za bardzo jak się zachowywać przy niej...

wczoraj byłam w dziecięcym sklepie, bo szukam rowerku biegowego dla młodej i oczywiście nie byłabym sobą jak bym nie poszła wózków oglądać i kołysek i innych rzeczy, ale już bym chciała wyprawkę robić

9 lata 10 miesiąc temu #982664 przez ete21
Fredo ja bym w takiej sytuacji jak jest siostra męża żyła dalej. Przecież tu nic na to nie możesz poradzić. Ale na pewno bym unikalną rozmów na temat ciąży w jej towarzystwie no chyba ze ona wyjdzie z taką inicjatywa....
tak u nas będzie baby boom.
dziś mama właśnie leci do siostry bo oni mieszkają w Irlandii. Zajmie się alexiem i liczymy na to ze urodzi bo czeka aż 1 synek będzie pod opieką ale zobaczymy :)

9 lata 10 miesiąc temu #982669 przez ete21
Czy któraś z was nosi dziecko albo planuje nosić w chuście? Dziś w radio bajka audycja Pawła Zawitkowskiego na ten temat

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia