- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hej, źle spalam. Łeb mi peka jak nigdy...
Wrr Miłego dnia
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Igulka27
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Kurcze ostatnie dni tak sie dobrze czułam podbrzusze mnie nie bolało ale wczoraj dużo chodziłam musiałam na uczelnie, po młodą do szkoły, zakupy i po prostu juz ledwo do domu wrociłam bo ogólnie dużo chodze "z buta" mimo że mieszkam w warszawie. zawsze mi sie wydaje że szybciej dojde niż dojade hehe jak mam np, 2, 3 przystanki. I po prostu miałam taki ból okropny że nawet na leżąco był nie do zniesienia, ale jakoś udało mi się zasnąć i przeszło w nocy, dzisiaj nadal mam taki dyskomfort, ale już chyba znak żeby się nie forsować
Co do spania ja koniecznie musze się w tej ciązy zaopatrzeć w poduszke rogala, w poprzedniej nie wiedziałam że coś takiego istnieje i jaśki podkładałam albo zwijałam oddzielną kołdrę w rulonik i sobie podkładałam dlatego jak obejrzałam film "plan B" pare lat temu to stwierdziłam że muszę mieć taką poduchę
Co do spodni ciążowych moim zdaniem strata pieniędzy, skusiłam się za pierwszym razem i powiem wam że wkurzało mnie że mam coś na brzuchu i w końcu w nich nie chodziłam a są ogólnie droższe niż normalne więc już jak miałąm większy brzuch kupiłam sobie zwykle fajne rurki taki jegginsy w większym rozmiarze i to się u mnie najlepiej sprawdziło.
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
Igulka a gdzie będziesz rodzić, w jakim szpitalu? Ja też tak mam, że wolę wszędzie pieszo chodzić. Teraz od 3 lat mieszkam w Pruszkowie, więc tutaj to w ogóle komunikacją nie jeżdżę, tylko wszystko z buta. Ale całe życie mieszkałam w Warszawie i miałam podobnie. Przyznam, że mnie do tej pory w ogóle podbrzusze nie bolało, aż się zastanawiam, czy to normalne... ale może w drugiej ciąży jest inaczej, zwłaszcza, że w sumie rodziłam nie tak dawno, bo niecałe 1,5 roku temu, nie wiem... Ja na pewno rodzę na Żelaznej, sama też się tam urodziłam i Tymka też. Opieka jest tam super. Trafiłam tam w nocy i chociaż nie miałam wykupionej żadnej położnej, to trafiłam na piękną salę porodową, w której bylam tylko ja, mój mąż i czasem położna. Linki, drabinki, wanna, prysznic i inne bajery a nasłuchałam się wcześniej od znajomych i naczytałam na forach, że jak nie zapłacę za położną, to będę rodzić na izbie przyjęć
KingaK jak po usg?
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dlatego teraz się tak bardzo boję...
Dołączam do tulacych kibelki...
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- Panama
- Wylogowany
- gaworzenie
My po wizycie i wszystko ok.Serce bije.Koniec 9 tyg.Za trzy tyg znowu.Więcej optymizmu we mnie.
- ete21
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Panama super ze wisyta udana i troche cie uspokoila teraz byle do przodu!
Igulka ja kupilam bedac w ciazy rogala XL jakies 170 cm i potem wygralam w konkursie tutaj na forum Rogala kolejnego XL i to jest najlepszy gadzet z jakiego korzystam do dziś. nie wyobrazam sobie spania bez rogala!
- Kasztanowa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja urodziłam synka w Krakowie w szpitalu im. Żeromskiego i byłam bardzo zadowolona z opieki, wszystkim polecam
Spodnie ciążowe kupiłam no-name, na ryneczku z ciuchami, za 70zł chyba Generalnie omijam te typowo ciążowe, w nich 3 razy drożej niż gdzie indziej, a np, luźną bluzkę czy sukienkę można kupić w zwykłym sklepie tylko kurtkę miałam ciążową, z tego zakupu byłam zadowolona, teraz znów się przyda
- Igulka27
- Wylogowany
- gaworzenie
Ete to teraz już na pewno rogal będzie na mojej liście zakupów, a mąż ci nie podkrada? a w sumie masz dwa moja koleżanka mówiła że jej mąż zabiera bo taki wygodny
Ale mam dzisiaj senność jak się miałam uczyć o 13 tak zasnełam i dopiero wstałam. Jeszcze doszedl mi okropny głód... ledwo zjem zaraz mnie ssie, chyba waga wzrośnie w tym miesiącu
- ete21
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
ja tez czuje się głodna ale też cały czas mi niedobrze więc jem tyle o ile. ...
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- paalinkaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Kiedyś też myślałam o Żeromskim ale jak trafiłam tam z plamieniami przy pierwszej ciąży, którą poroniłam to podziekowałam - nie potraktowali mnie tam za miło, podejrzewali ciążę pozamaciczną i chcieli ciąż, dopiero dr Gach mnie "uratował" i zaczął szybko podawać luteinę 3 razy dziennie ale niestety się nie utrzymało.
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
- ete21
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do spodni to mam 1 z takiego miękkiego dżinsu z panelem bo wszystkie spodnie które w ciąży nie zakrywa ja mi brzuszka zwyczajnie mnie denerwują. spodnie są dopasowane i mega wygodne. mam jeszcze leginsy materialowe tez z panelem i za nic w świecie bym ich nie zamieniła. Odzież kupiona na allegro spodnie koszt 40 zł a leginsy 20 zł (odzież nowa) ogólnie za grosze można dużo fajnych ubrań dostać
W rossmannie jest promocja na wszystkie kremy do twarzy 40%taniej wuec można się oblowic
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
- ete21
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa