- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja trzymałabym się tego lekarza, który wie co mówi jak sama piszesz. Chociaż ciężko nie myśleć i się nie denerwować. Emi miała echo serca robione ok. 20tc i wyszło ok. Teraz jestem wpisana na genetyczne i przyznam, że trochę się denerwuję. Wcześniej mnie nie wysyłali, poza tym czytałam, że zdarzają się źle rokujące wyniki a z maluchem jest ok.
Fizycznie dosyć ciążowo

Co do imion, będzie Antosia albo Jaś - najpewniej

Dzień dobry wszystkim

Wg OM mamy 19tc, wg USG 18tc, więc jakby nie patrzeć to 5 miesiąc no nie??

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
MagdaM a Twoja córka czemu miała echo serca w 20tc?
Ja się już teraz czuję rewelacyjnie fizycznie, nic mi nie dolega, mdłości przeszły chyba już na dobre. Ja mam z kolei odwrotnie, psychicznie w tej ciąży martwię się dużo mnie niż z Tymkiem, wtedy non stop miałam paranoje, że coś będzie nie tak, bo byłam po pustym jaju ciążowym i miałam wrażenie, że druga ciąża też skończy się źle.
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja w ciążę z Em zaszłam w 1 cyklu po poronieniu... I jakoś łatwiej mi było no... Ale ja generalnie mam trudną psyche

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

Tak.to ja - Daria

Zaraz jedziemy na zakupy wiec pozniej skrobne coś więcej . Na początku maja przeprowadziliśmy się na swoje mieszkanie i cały czas czegoś brakuje i coś trzeba zrobić. A mąż ostatnio sporo pracuje wiec nie mamy się kiedy za to zabrac więc jest jak jest.
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jakiś zły dzień od rana. Spać nie mogłam, słabo mi i taka jestem poddenerwowana... Ciśnienie wyższe niż normalnie ale w normie, cukier wyższy ale też w sumie w normie... Ja oczywiście mam cały szpital w domu

mała82 miło mi

Współczuję, ale na swoim jest fajnie. Mam nadzieję, że zakupy udane

Postanowiłam, że sobie spiszę adres jakiegoś lekarza/szpitala w okolicy gdzie jedziemy na wakacje. Nie wiem, w ciąży jeszcze nigdy nigdzie nie byłam, a jakaś może spokojniejsza będę.
Miłego dnia

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nasz grudniowa grupa jeszcze działa, choć zostało nas już tylko kilka i czasem są cichsze dni ale potem się rozkręca na nowo

Dobrze pamiętam, że do męża się wybieracie? Ja zawsze na wakacje wyrabiam kartę EKUZ dla każdego z rodziny, już pewnie tu tez o tym pisałam

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wieczór dramat... Brzuch pobolewał, jakby twardniał, spojenie bolało i w pachwinach kłucie... Będę chciała się umówić do ginki na przyszły tydzień, bo 6 tyg bez wizyty to ja chyba nie wytrzymam...
Mała82 nie, do męża to ja nie mam odwagi jechać teraz, chociaż mam belgijskie ubezpieczenie i kartę szpitalną. Jedziemy do Ustronia Morskiego

Ależ pogoda - zimno, leje. Okropność
www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Czekam caly czas na te wyrazne ruchy mlodego i sie doczekac nie moge...

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No zobaczymy.
Też czekam na ruchy i chyba poczekam... Co prawda coś tam gila, łaskocze, ale to już jakiś czas i wydaje mi się, że raczej swędzi brzuch a nie rusza się młodzież

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

paalinkaa też się staram poleżeć jak mnie coś boli ale na tyle na ile pozwoli mi synek

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Moja gin napisała mi dzisiaj, że jej córka tez miała torbiele w głowie w 17 tygodniu a w 21 tyg na usg już nie było śladu. Napisała mi, że na echo serca to mam pójść jak na usg w 21 tygodniu nadal te torbiele będą a teraz nie ma sensu, bo to za wcześnie na echo serca, bo najwcześniej się robi w 19-20 tygodniu. Więc tamta lekarka tak jak myślałam, trochę nie wiedziała co mówi. Ale ja się cieszę, że mam taką zajebistą gin, co mi odpisuje na maile nawet będąc na urlopie i w ogóle zawsze mogą na nią liczy. Chyba muszę jej jakąś bombonierę kupić jak już urodzę.
Piszecie o jakiś pobolewaniach, a ja Wam powiem, że czuję sie super, mam dużo energii i nic mi nie doskwiera. Nic tylko się cieszyć takim stanem, bo nie wiadomo jak długo potrwa
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- balbina
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Termin mam na 29 grudnia:)
I też słyszę od wszystkich - co mnie bardzo oburza - że pewnie w styczniu urodzę. Ale trochę się tego obawiam, bo pierwszego synka przenosiłam tydzień, w ogóle się nie spieszył!
A powiedzcie jak radzicie sobie z bólem głowy? Paracetamol? Jedna tabletka czy dwie? Czy macie jakieś inne sposoby?
- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nefri bomboniera koniecznie!! Ja przy Em też mogłam liczyć non stop na lekarkę, teraz niestety ciut mniej... Może i dobrze

paalinkaa haha wróżka ze znajomej??

Cześć balbina! Im nas więcej tym weselej

Hej

Dzwonię dziś do ginki. Na mail nie odpisała, a może uda się przesunąć wizytę, żeby spokojniejsza wyjechała... Wczoraj wieczorem miałam jakiś atak śluzu - wystraszyłam się... Generalnie co drugi dzień wieczorem mam wrażenie spinania czy wypychania, łaskotania i kłucia w pachwinie. Ja to jestem książkowy przykład przypadłości ciążowo-nerwowych

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
paalinkaa a czemu nie chciałabyś w styczniu urodzić? Tak z ciekawości pytam

balbina Zapraszamy

MagdaM ja tam bym jechała do Belgii