- Otrzymane podziękowania: 71
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
U mnie wszystko ok:) leci nam 17 tydzien i wiem ze synus:) synus Mikolaj. Wydaje mi sie ze zaczynam go coraz bardziej odczuwac:) wieczorem szczegolnie jak sie obroce z boku na bok.
W ciagu dnia mam takie jakby pradziki czy dretwienia, raz z lewej a raz z prawej strony pepka - mialyscie cos takiego?
A jak tam Wasze pociechy? Jak sie czujecie?
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

ja też najpierw czułam takie pradziki, a po kilku dniach poczułam ruchy to była sobota 16 tydz 4 dzien. Z Filipem trochę później czułam.pierwsze ruchy. To Twoje pierwsze dziecko? Bo już nie pamiętam

Czyli w naszym 3 osobowym (mam nadzieję że na razie 3 osobowym) forum same chłopaki

Fajnie ze juz.macie imię wybrane, niestety to przed nami jeszcze. Ale kompletnie nie mamy pomysłu.na męskie imię, nic nam.się nie podoba aż tak bardzo. Dla dziewczynek miała bym sporo imion

Nefri jak tam po wizycie?
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja jestem teraz w 16 tygodniu, ale ruchów nie czuję, ale ze mnie taki typ chyba, w poprzedniej ciąży bardzo długo nie czułam.
Mała jednak mialam wczoraj usg. Trochę się wkurzyłam, bo moja lekarka jest na urlopie, więc się umówiłam do innej, do której zawsze chodzę w zastępstwie a tej coś wypadło i też nie mogła i wylądowałam u jakiejś strasznie młodej i nadgorliwej laski. Ogólnie niby wszystko ok z dzieckiem, prawidłowe tętno, wymiary, dwie nogi, ręce itp

- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Wizyte mam 22 lipca

A co do imienia to może przeszukaj jakąs internetową ksiege imiona -coś Ci spasuje

Wiem, że to duuuzo za wczesnie ale ing podeslalo mi oferte bankujesz-zyskujesz.pl/artykuly-dla-dzie...utelkami-natural?p=2 isprawdzilam i faktycznie na allegro drugie tyle - nie wiem na co sie zwraca uwage przy butelkach i smoczkach

- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Mała82 tak, to moje pierwsze

Ja u swojej mam 22 lipca wizytę, a 29 lipca mam to drugie genetyczne, połówkowe

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja miałam o jedną dziesiątą wyższy niż norma ciężar właściwy moczu, ale nic mi gin nie mówiła. W ciąży z tym układem moczowym to faktycznie różne rzeczy się dzieją, a infekcje zdarzają się bardzo często.
Co do butelek to nie pomogę, ja karmiłam piersią przez 12 miesięcy. Miałam butelkę Aventu i czasem z niej korzystałam na początku po porodzie jak miałam chwile zwątpienia w moją laktację a potem, rzadko, jak odciągałam mleko i karmiłam butelką.
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paalinkaa
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No z tym badaniem faktycznie kaszana! Pewnie tak samo jak ty zdecydowałabym się na to USG, zawsze fajnie zobaczyć maleństwo

paalinkaa pewnie niedługo poczujesz ruchy

U mnie ciężar moczu też wyszedł niższy ostatnio 1.010, ale wg mojej lekarki w ciąży to wynik dobry. W necie nie szukaj, jak masz sprawdzoną lekarkę to pewnie tak jest.
Ja mam konto w innym banku więc ta oferta raczej nie dla mnie. Karmiłam mieszkanie Filipa od samego początku bo mieliśmy sporo problemów, plany były inne a wyszło jak wyszło. Butelek używałam aventu i teraz tez ich będę używać. Kupiłam też butelki Medeli na początku ale nie polecam, nie dość, że drogie to w ogóle się u nas nie sprawdziły! Niby miało być jak najbardziej zbliżone picie do karmienia piersią, a że chciałam walczyć o karmienie cyckiem to się zdecydowałam. Avent Naturals polecam

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja jednak ciężar moczu miałam właściwy a ph podwyższone do 8. Nic mi ta lekarka nie powiedziała, wyczytałam, że to oznacza, że jest zasadowy i że to często u osób nie jedzących mięsa, czyli ja

- MagdaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Przygarnijcie i mnie znowu

Ja ruchów nadal nie czuję, doczekać się nie mogę, ale staram się być spokojna. Dzidziek ma trochę do przebicia

Ja wizytę mam dopiero 5 sierpnia, a USG genetyczne 10. Wszystko przez wakacje

Nefri będzie dobrze! Musi być, nie denerwuj się :*
Mała - Daria, dobrze kojarzę?? Ty mieszkasz nad morzem??

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Już jest nas czwórka, nie jest źle

MagdaM ja naprawdę jestem zdziwiona, ale naprawdę się nie przejmuję, po prostu nie wierzę, że coś może być nie tak, tym bardziej, że do tej pory na usg robionym przez dużo lepszego specjalistę, wszystko było dobrze a i teraz przepływy w żyłach i tętno płodu było prawidłowe i miarowe, a to najważniejsze i serce, choć jeszcze małe, bo dopiero bada się je po 20 tygodniu, miało prawidłową budową. Wcześniejsze badania prenatalne też nie budziły żadnych zastrzeżeń, więc uważam, że jest dobrze i obym się nie myliła. Ta lekarz też mi powiedziała, że się mam tymi torbielami nie przejmować, ale po prostu na wszelki wypadek mam sprawdzić to echo i parwowirusa. A badanie połówkowe mam umówione na 24 sierpnia.
A jakie macie imiona wybrane i jak się w ogóle czujesz?