- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2015
- balbina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- paalinkaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Co do tych kombinezonow to chetna bym byla ale moj synus w rozu nie bylby najszczesliwszy;)
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
No to wizyta już za kilka dni Super, spokojniejsza będziesz na wakacjach
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
balbina fajnie tak jak Wasze dzieciaczki już kumają, że będą miały rodzeństwo Ja pytałam mojej lekarki o lot we wrześniu, mówiła, że na dzień dzisiejszy nie ma żadnych przeciwwskazań. Moja lekarka też jest teraz w ciąży, termin ma na listopad i właśnie jest na wakacjach i też samolotem poleciała. Najważniejsze to mieć właśnie to zaufanie do lekarza, kontakt mailowy nie jest tak ważny choć ułatwia.
Wow! Super, czyli będzie córeczka Syn widać miał przeczucie jak kupował różowe ciuszki, miała lepszego nosa niż lekarze hahaha
O jaa, myślałam, że tylko mi nie chce się stać przy garach i wymyślać dania haha Dzisiaj u nas od rana gorąco więc już w ogóle
Nefri super, że tak dobrze znosisz ciążę
paalinkaa nie wiem co Ci doradzić, ale na pewno po takich informacjach też bym zaczęła się zastanawiać Jak nie masz pewności co do tej lekarki to może faktycznie sprawdź innego lekarza. Na pewno to nie zaszkodzi. A może po prostu ta Twoja pacjentka za dużo panikuje? A ta ginka pracuje w tym szpitalu w którym leży ta dziewczyna? A Ty miałaś jakieś wątpliwości co do lekarki zanim usłyszałaś conieco od pacjentki?
malina219 jak dla mnie to nie problem Ale będę miała drugiego synka więc się nie skuszę
Czy któraś z Was umawia się z położną na spotkania przed porodem. Moja kuzynka ma termin na październik i wczoraj była u niej położna na pierwszej wizycie. Ona nie ma czasu an szkołę rodzenia więc w sumie fajna sprawa z tą położną. Była wczoraj u niej półtorej godziny i mówiła jej jak ćwiczyć oddychanie, jak kąpać dziecko itd
Dzisiaj wpada do nas na weekend kuzyn z dziewczyną i koleżanką. A ja nie mam weny do sprzątania i gotowania Chyba będziemy się żywić na mieście :D:D Będą do niedzieli wieczór więc pewnie nie będę miała czasu tu zaglądać przez ten czas więc życzę miłego weekendu dziewczyny
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
MagdaM
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Mała a po co Ci teraz uczyć się, jak oddychać, przecież już masz jeden naturalny poród za sobą Ja nie rozważam nawet żadnej położnej. W tamtej ciąży też nie korzystałam z takiej pomocy i nie płaciłam za położna podczas porodu a poród miałam w oddzielnej sali, gdzie byłam tylko ja i mąż, wanna, prysznic, piłki, drabinki itp i położna czasem do nas przychodziła i ogólnie było tak, jakbym zapłaciła za to kupę kasy a nie zapłaciłam grosza. Fakt, że skończyło się cesarką, ale to już inna historia. Teraz tym bardziej położna mi nie potrzebna, bo pewnie znowu będzie cc, chyba, że zacznę rodzić przed 39 tygodnie...
- paalinkaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- MagdaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie chodziłam do szkoły rodzenia i nie umawiałam się z położną i nie zamierzam Aczkolwiek mam zaprzyjaźnioną położną, która opiekowała się mną do porodu i po porodzie i teraz też będzie. Ze względu na problemy miałam też opłaconą położną na poród. Teraz sama nie wiem co zrobię
Nefri dzięki, zapytam Póki co wyszło mi tylko dużo bakterii w moczu - może to od tego...
Paalinkaa a do kogo chodzisz, bo nie pamiętam czy mówiłaś.
www.ciepelkowo.pl
[*] 9.12.2010 r.
- paalinkaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- balbina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Przydało się to o tyle że ta położna była akurat ze szpitala w którym rodziłam i potem miałam dużą pomoc od niej z karmieniem itp. Chociaż dziewczynom które nie miały z nią spotkań też bardzo pomagała, bo to po prostu była fajna kobitka, więc te spotkania to raczej zbędne. No może tatusiowi się przydało bo się trochę z tematem oswoił. Ale przy drugim dziecku a już po wspólnym porodzie to zupełnie zbyteczne:)
- paalinkaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Powiedzcie mi czy macie lub mialyscie np we wczesniejszej ciazy tak klujacy bol pod/za pepkiem?
Kluje mnie jak np sie rozciagne nawet jakos w nie wielkim stopniu obracajac sie z plecow na bok...przepuklina pepkowa?
- balbina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Może spróbuj Nospę (mój gin mówił że można) i sprawdź czy do jutra nie minie?
- paalinkaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
- paalinkaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A takto moge sie pochwalic ze czuje jego wiercenia juz wyraznie:) nawet jak reke poloze na brzuchu to mi uderza - dziwnie pewnie bedzie po porodzie, gdy juz nic sie tam nie bedzie wiercilo;)
Lece teraz na badania:) a Wy jak tam?
- balbina
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak u Was brzuchy? Jak sobie radzicie z ubraniami? Czy tylko ja już się w nic nie mieszczę?