- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Jak utrzymać LAKTACJĘ ?
Jak utrzymać LAKTACJĘ ?
- angellika1
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 08.08.2011 cud narodzin
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #180067 przez angellika1
Proszę o radę w jaki sposób mogę utrzymac laktację. Niestety nie moge karmic synka jeszcze przez około 2 tygodnie, ponieważ mały ma zbyt krótkie wędzidelko pod języczkiem i nie potrafi ssać piersi (czekamy na mały zabieg po którym będzie mu duuużo łatwiej pić moje mleczko
) Odciągam pokarm laktatorem ale jest go mniej niż na początku i obawiam się że zaniknie zanim będę mogła karmić, kupiłam sobie herbatki wspomagające laktacje ale nie za bardzo działają. Prosze Was o pomoc.......

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- boniucha
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- FRANUŚ!!! 25.03.2011
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #180072 przez boniucha
Ssanie to chyba najlepszy sposób na utrzymanie laktacji...laktator sam może nie dać rady...
ale herbatki, dużo wody itp...?
u nas pomogły nakładki...ale tylko te z LOVI prostokątne ( okrągłe były za małe) i choć do końca nie wiem czy to chodziło o to, że mały nie mógł zassać czy brodawki teraz mi się wyciągnęły, ale przez 4 miesiące tylko z nakładkami
teraz też mamy skierowanie na podcięcie, mimo, że mały już załapał, to w przyszłości mógłby mieć problemy z poprawną wymową 
Powodzenia!
ale herbatki, dużo wody itp...?
u nas pomogły nakładki...ale tylko te z LOVI prostokątne ( okrągłe były za małe) i choć do końca nie wiem czy to chodziło o to, że mały nie mógł zassać czy brodawki teraz mi się wyciągnęły, ale przez 4 miesiące tylko z nakładkami

Powodzenia!

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 7 miesiąc temu #180076 przez sylka
Mi pomagała herbatka z Hippa, częste przystawianie do piersi to podstawa. Kuba nie umiał ssać i uratowały nas nakładki z Aventu które później stopniowo ściągałam w czasie karmienia. Teraz super sobie radzi z jedzeniem. Nakładek używałam z 1,5-2 mies chyba.
- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #180133 przez bombel779
angelika a jaką pijasz herbatę?? Bo ja mam z Hippa i zawsze jak miałam wrażenie że w piersiach jest mniej mleka,wypijałam filiżankę i po iluś tam godz. ładnie się wypełniały.
- angellika1
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 08.08.2011 cud narodzin
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #180320 przez angellika1
Dzięki dziewczyny za szybką reakcję 
bombel właśnie piję ta HIPPA herbatkę .... już sama nie wiem co robić staram sie przystawiać małego do piersi ale on tylko sie denerwuje bo nic mu tam nie leci
Czekam z niecierpliwoścą do wizyty u laryngologa
Słyszałam też źe przykładanie pieluchy (tylko nie wiem czy ciepłej czy zimnej) udrażnia kanaliki i mleko łatwiej wydostaje sie na zewnątrz tylko nie wiem czy to prawda???

bombel właśnie piję ta HIPPA herbatkę .... już sama nie wiem co robić staram sie przystawiać małego do piersi ale on tylko sie denerwuje bo nic mu tam nie leci

Słyszałam też źe przykładanie pieluchy (tylko nie wiem czy ciepłej czy zimnej) udrażnia kanaliki i mleko łatwiej wydostaje sie na zewnątrz tylko nie wiem czy to prawda???
Ostatnio zmieniany: 13 lata 7 miesiąc temu przez angellika1.
- bombel779
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jaś,nasz największy skarb!!
Mniej Więcej
13 lata 7 miesiąc temu #180329 przez bombel779
angelika ja jak miałam zastoje pokarmu,to robiłam sobie ciepłe okłady,ciepłe kąpiele i wtedy przystawiałam małego,bądź sama odciągałam. Czasem jak leżałam w wannie to mleko samo zaczynało mi wyciekać

- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 7 miesiąc temu #180335 przez sylka
angelika przed karmienie malego połozna radziła mi wymasować piersi by udrożnić kanaliki i upuścić ręcznie deko pokarmu wtedy bedzie lepiej leciał. Wiem co przeżywasz bo miałą mto samo z Kubą. Im głośniej płakał i się denerwował że nie leci tym gorzej było mu się przyssać.