- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Cisza tutaj straszna
Ja nawet nie mam jak do was pisać bo z internetem jest tragedia Poczytam coś przez 2-3 minuty i zaraz rozłącza i tak w kółko We wtorek mają przyjść sprawdzić co się dzieje i mam nadzieje że w końcu będzie ok.
Ja dzisiaj mam taki jakiś melancholijny dzień Brakuje mi wszystkiego Polski, rodziny, domu, przyjaciół Eh dobrze że już za 2 tygodnie będę z Kacperkiem w domku
Kacperek nauczył się w końcu spać w łóżeczku w ciągu dnia Zajmuje mu to teraz jakieś 5-10 minut i drzemki potrafią trwać nawet 1,5h gdzie w wózku jak spał to było 30-40 minut! Bardzo się cieszę z tego powodu
Na górze musieliśmy już zamontować bramkę na schodach bo jak puszczę małego na chwilkę to mi zwiewa i to akurat do schodów a jest naprawdę szybki!
Joannna zdjęcia super Mi waga stoi ale szczerze mówiąc przez to wszystko ostatnio podjadam ale wczoraj powiedziałam sobie dość i mam nadzieje że w te 2 tygodnie zgubię 2kg żeby do lipca musieć zgubić już tylko 7kg!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A Zuzia wam nie śpi w łóżeczku w dzień?
- asia886
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Lenka 12.06.2012r kochamy cię:-*
u nas też Lenka śpi o stałych porach 9:00 i 14:00 ale to zazwyczaj jest też zmienne bo zależy wszystko od godziny wstania rano a w dzień śpi od 1.5 do 2 godz. za każdym razem dużo czasu jesteśmy na dworzu tak z 3 razy po godz. a czasem 2 godziny ale to po południu gdy nie ma słońca. ale zasypia Lenka mi na ręcach przy piciu herbatki. w sobotę byłam w galeri w Toruniu bo akurat miałam studia zjazd ale nic ciekawego sobie nie kupiłąm i dla Lenki też nic takiego nie było. Byliśmy całą rodzina(wypad rodzinny ja maż i Lenka) bo miałam tylko 1 godz. wykładu
a Lenka cały czas ma odparzona już odłożyłam jej sudokrem bo może go już za dużo i za długi czas miała. pampersy kupiłam jej teraz w piątek dada 5 zeby miała większy luz. i od wczoraj smaruje ją robioną specjalną masią. i ma wietrzone i myte tylko wodą no zobaczymy co i jak
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
Asiu o jej biedna Lenka. U nas sie sprawdził kremik linomag. Ale mycie wodą pomoże zobaczysz. Zuzia miała raz odparzona pupe to wodą bardzo pomogła, chusteczki tylko pogarszaly sprawę.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asia886
- Wylogowany
- budujemy zdania
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asia886
- Wylogowany
- budujemy zdania
- asia886
- Wylogowany
- budujemy zdania
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kacper pobił dzisiaj rekord spania! Wstał po 7 zjadł mleko i spał do 10 a spać poszedł po 20
Kasiulka ja Ci strasznie współczuję Nie wyobrażam sobie żeby Kacper który jest strasznie ruchliwy spał ze mną w łóżku. Jemu przeszkadzało jak się na materacu przekręca a co dopiero jeszcze z nim spać. Na szczęście Kacperek szybko się zaadoptował w nowej sytuacji i pięknie śpi w swoim pokoiku
Musisz próbować ją odkładać do łóżka w nocy i zabierać jej pierś bo tak długo już nie pociągniesz! Rozumiem że już dawno normalnie nie spałaś bo pewnie pilnujesz żeby mała z łóżka nie spadła.
Ja już wcześniej pisałam że u nas sprawdziła się podusia do której Kacper się przytula w nocy
Asia my mieliśmy taką krosteczkę na odbycie i pomogła nam maść z antybiotykiem więc wam pewnie też pomoże A sudocrem u nas zbyt często stosowany pogarszał sytuacje.
A co do komunii to zegarek jak najbardziej fajny prezent dla chłopaka
Krem mamy z ziai dla dzieciaczków.
chłopek co tam u Was? Jak chłopaki?
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
ja tylko na chwilę, bo robię różne komibinacje obiadków dla Alicji, zamrożę i mam spokój na tydzien
poza tym komputer nam się popsuł ekran lata, jakieś niebieskie paski i w ogóle...
a do naprawy jest sens oddać dopiero po majówce, szlaq
zobaczymy ile zaśpiewają za naprawę, bo ja dużo to trzeba nowy kupić ;/
a mamy sentyment do tego laptopa, kupiliśmy go sobie zaraz po ślubie z uzbieranych pieniążków, achhh
asia biedna Malutka znam ten ból, moja Ala niedawno miała odparzoną pupcię, a w zasadzie pipcię, aż spuchniętą miała dostałyśmy maść robioną i przeszłam z kremu nivea na na puder i od razu lepiej puder jednak wysusza, a krem jest tłusty...
mieliśmy talk nivea, linomag a teraz kupiłam w rossmannie babydrema mąka ziemniaczana też jest ok, ale nie pachnie
odnośnie pielęgnacji buźki mamy aquastop pielęgnacyjno ochronny, a na lato kupilam już w zeszłym roku ziajka spf 30
chłopek witaj ponownie co słychać u Was? wszsytko się poukładało?
u nas ze spaniem jest podobnie jak u Koni, odkładamy Alę do łóżeczka po kolacji, kąpieli i myciu ząbków i czasem zaglądamy wiadomo, wstaje sobie, gada, woła itd. czasem trzeba podać wodę do picia
w końcu zasypia tylko potem trzeba ją ładnie ułożyć i przykryć kołderką
lecę, ciao