BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 11 miesiąc temu #626413 przez blue01
Natalia,zyjesz w zwiazku,ktory cie unieszczesliwia,moze rzeczywiscie zrob sobie wakacje i wyjedz z Jasiem do kogos bliskiego lub gdzie indziej jak masz taka mozliwosc,przemyslisz sobie cala sytuacje,odpocznijcie troche od siebie,a potem ewentualnie zadecydujesz co dalej

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #626589 przez Natalia^^
Blue u nas jest tak że Łukasza nie ma pół miesiąca, wiec my nie spędzamy razem dużo czasu. Z drugiej strony dlaczego ja mam się wyprowadzić. Nie wiem... nie powinno chyba uciekac się od problemów. Ja jestem w kropce. Utkwiliśmy w takim punkcie że żadne z nas nie wie co dalej. Zobaczymy idą wakacje, ja mam plan na biznes. Zajmę się tym a może reszta się ułoży.

Co tam dziewczynki??? Cisza :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #626627 przez blue01
wlasnie wrocilysmy ze spacerku,Natalka sie w tym czasie zdrzemnela,pogoda cudna tylko cos teraz zaczyna sie chmurzyc,Natalia oby wszystko poszlo po twojej mysli :)

11 lata 11 miesiąc temu #626687 przez Kasiulka
Hej dziewczyny, ja się nie odzywam.bo czasu brak na wszystko. Dostałam sporo zamówień na różne drobiazgi i sie nie wyrabiam. Odezwę sie jak trochę mi się poluzuje :)

11 lata 11 miesiąc temu #627022 przez Joanna
Jestem i ja :lol:

dzien ucieka jak szalony, już 16.00 :) pogoda świetna, jest ciepło i tak trochę duszno, zbiera się na deszcz :side: spacer mamy zaliczony, ale chyba za ciepło byłyśmy ubrane...
niektóre bobasy jeszcze wczoraj widziałam w grubych czapach z pomponami, więc też nie chciałam nas zbytnio wyletniać i założyłam Ali pod kurtkę wiosenną cienkiego polara, na szczęście nie spociła się :silly: w każdym razie nie ma co przegrzewać dziecka, więc od jutra będziemy się ubierać jeszcze lżej jak będzie słonecznie :blush:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a ja się cieszę niezmiernie, oficjalnie wyjeżdżamy 1 lipca w góry, zadatak wpłacony tylko odliczać czas :woohoo: :woohoo:

11 lata 11 miesiąc temu #627177 przez Natalia^^
Hej.

Joanna chciałabym przedszole lub żłobek otworzyć ale bardziej przedszkole. to super czas na wakacje. My cały lipiec bedziemy z moimi rodzicami, dziadkami kuzynką z dziećmi i mojej mamy bratem bedziemy w lesie w domku Las Jeziora :laugh: Też nie mogę się doczekać

Dziewczyny zaszalałam :lol: Kupiłam sobie rower za odłożone pieniążki. :silly: Jaś jest bardzo zadowolony w rowerze. kupiliśmy koszyk i fotelik. Jestem bardzo szczęsliwa. Rowerem mam pół godziny do miasta więc bedziemy jeździć rowerem. Jaś się dotleni a ja nabiorę kondycji.
Jestem bardzo szczęśliwa :woohoo:

A wogóle to mieliśmy przygodę, wybuchła nam dętka w mieście a ja do domu mam 7 km:-) i pan ze sklepu musiał po nas przyjechać. wymienili oponę dętkę ful serwiś:-) wiec kupiłam zapasową.
Naprawdę bardzo jestem szczęsliwa :blush:

11 lata 11 miesiąc temu #627747 przez Joanna
Cześć mamcie :)

niedawno wstałyśmy, pospałyśmy sobie do 9.40, pomimo, że Ala zasnęła wczoraj o 20.30 :)
pogoda cudowna, już mamy 17 stopni także ubieramy się dzisiaj stosunkowo lekko, a Alicje zapakuję dzisiaj w sukienkę albo spódniczkę, czas najwyższy :woohoo:

natalia Jasio pięknie stawia pierwsze kroczki, kochany chłopczyk :*

miłego dnia kochane :)

11 lata 11 miesiąc temu #628299 przez blue01
hejka,dzis bylo przepieknie na dworze i wciaz jest :) a oto kilka foteczek

Uploaded with ImageShack.us

11 lata 11 miesiąc temu #628709 przez Madeline
Hej kochane

Ja tak na szybko, zastanawiam sie nad wychowawczym. Powiedzcie mi prosze czy ktoras z was jest? Co trzeba zalatwic i jakie papierki?

11 lata 11 miesiąc temu #628781 przez iwonka_wwa
Witam kochane!

Dlugo nie pisalam bo czas nie pozwala, a pozattm korzystamy z pogody dopoki jest :)

NATALIA Jas slicznie chodzi, wyobrazam sobie jaka musisz byc szczesliwa :-D
MADELINE ja przeszlam na wychowawczy po macierzynskim, musialam tylko podanie napisac i to wszystko.
JOANNA chyba pytalas o Wit D - my bylismy na kontroli we wtorek, i pediatra powiedziala ze juz mozemy podawac co 2 dzien.

Ogolem wazymy 10 940 dobrze sie rozwijamy wiec super :-D Tylko Michas cqly czas chce byc tylko ze mna, mama i mama, troche zmeczona jestem.

Dobrej nocki!

11 lata 11 miesiąc temu #628787 przez Koni
Cześć mamuśki :)

Chyba już nikt o nas nie pamięta :(

Nie pisałam bo nie miałam na to siły...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziewczynki jak wasza dieta? U mnie w końcu ruszyło i doszłam do wagi z przed świąt :P Tak więc jeszcze 6,5kg i będę ważyć tyle co przed ciążą a do wyjazdu do Polski planuje schudnąć jeszcze jakieś 1,5kg minimum!

Dzisiaj zabrałam Kacperka na spacerek co prawda nie jest u nas tak pięknie jak u Was ale też mieliśmy troszkę wiosny :)

Zakupiłam Kacperkowi dzisiaj zabawkę

11 lata 11 miesiąc temu #628842 przez Natalia^^
Koni właśnie dziś o Was myślałam :) Zabawka super. Jasiu by ją rozpracował:-) ale on ma już sporo zabawek wiec długo mu nic nie kupimy.

Iwonka wiem o czym mówisz, ale trzeba znaleść czas dla siebie. Ja to Łukasza stawiam przed faktem dokonanym zostajesz z małym i już :laugh:

U nas wczoraj było w cieniiu 25 stopni :cheer: masakra, mieliśmy pierwszą wiosenną burzę i ten zapach po burzy.... cudowny. Dziś jest chłodniej ale pogodnie.
Codziennie jeżdzimy rowerem, ale zawsze cos nam się przydarzy jak nie dętka to łancuch nam spadał, okazało się że koła dobrze nie przykręcili. Mam nadzieję że teraz już nic się nie wydaży bo dziś też się wybieramy.

Ale mam mały problem bo Jaś zasypia i główka mu opada. wczoraj musiałam mu przywiązać chustą :blush: :blush: ale płakał jak mu główka opadała.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #629042 przez Joanna
witam się i ja :)

oj tak pogoda jest świetna, wczoraj u nas też było w cieniu 25 stopni, a wieczorem padał deszcz i troszkę się ochłodziło :) byłyśmy aż 2 razy na dworku, mamy takie fajne place zabaw z huśtawkami, piaskownicami dostosowanymi typowo dla małych dzieci, takż Alicja była wniebowzięta na huśtawce :lol: dzisiaj mamy 15 stopni, ale też jest pięknie :)

koni myślałam o Was widząc Cie na fb :) ja też się cieszę jak głupia na myśl o naszych wakacjach w górach, więc znam tą euforie ;)
my póki co też przystopowaliśmy z zabawkami, planujemy na roczek kupić Ali grający nocniczek z fisher price i moi rodzice z bratem składają się na rowerek będzie w sam raz na lato :woohoo:

natalia oj ja też przejechałabym się rowerem, jako dziecko dużo jeżdziłam :side:

iwonka dziękie za informację, ja zostałam przy jednej kapsułce dziennie, ale od czerwca też będę podawać co drugi dzień :blink:

lecę ograniać się i uciekamy na zakupy, a potem huśtawkę :lol: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #630542 przez Joanna
cześć kochane :)

jakie pustki, co porabiacie ?:)

my za niedługo jedziemy w gości, wybieramy się autobusem i tramwajem, więc spacerek będzie zaliczony :lol: wieczorkiem mąż wpadniepo pracy po nas
poznamy córeczkę naszych znajomych, wczoraj skończyła 3 m-ce :blink: pewnie będzie mega różnica między nią a Alutką, moja Niunia to już prawie panna :woohoo:

buziaki

11 lata 11 miesiąc temu #630998 przez Koni
Joj jaka tutaj cisza!

Dziewczyny gdzie wy się podziewacie?

Kacperek już sobie smacznie śpi :)

Musze go nauczyć zasypiać samemu w łóżeczku w ciągu dnia na drzemkę bo usypia się tylko w wózku :angry: Teściowa go tak nauczyła jak był malutki :dry: Dzisiaj próbowałam go wsadzić ale darł się w niebo głosy :angry: więc uspałam go w wózku i przełożyłam do łóżeczka :( Mam teraz 3 dni wolnego więc muszę nad tym popracować może się uda :)

Dziewczynki jak wprowadzałyście jajko? Kacperek dalej nie je bo czekałam na te testy ale dalej nikt się od lutego nie odezwał więc chcę zacząć mu wprowadzać :S Na święta podałam mu babkę w której były jajka i żadnej alergii nie ma więc chcę spróbować mu już wprowadzać.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka