BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 8 miesiąc temu #620472 przez Natalia^^
Hej.

Ja właśnie łapię oddech po ćwiczeniach. 10 min i zadyszka:-) no ale dzisiaj z aktywności fizycznej mam 25 min na rowerku i pół godzinny spacer :) Jestem z siebie dumna bo kiedyś nic bym nie robiła

Joanna a jaką masz prędkość ?? Bo może ja za szybko ćwicze?? ja mam średnio 21km/h

Blue to jest taki fajny czas kiedy dzieci robią sie takie mądre.

My dziś wychodzimy z domu żeby złamać trochę rutynę. Teściowa przychodzi do Jasia.
A teraz mykam się szykować :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #620769 przez dzidostwo
hej dziewczęta :D

ja po usg wsyztsko w najlepszym porządku, 10 mm normalnie kawał dziecka :)

wedłług USG 24.11 a OM 22.11 więc tak czy siak na urodzinki mamusi bedzie(21.11)

a oto moje drugie szczęście :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #620892 przez blue01
dzidostwo,co ty mu dawalas jesc??????????duzy Kropek ,niesamowite:)

11 lata 8 miesiąc temu #620943 przez Joanna
dzidostwo jeszcze raz gratuluję :) niech dzidzia zdrowo rośnie!

natalia trudno mi powiedzieć, nie rozpracowałam jeszcze licznika, wiem tylko jak ustawić czas, ale to też jeszcze nie to :lol:
pochwal się gdzie byliście :)

ja w końcu w łóżeczku, aktywny dzień dzisiaj był ;) u lekarza wszystko w porządku, mam przyjść za rok na cytologię

w ogóle ugotowałam dzisiaj dla Ali na obiad tzw' drugie danie, ale coś jej nie podeszło i zwymiotowała :huh: wczoraj też, masakra normalnie...ledwo co wyprałam leżaczek i dzisiaj znowu, echh to moje dziecko :blink: :blush:

cieszę się, bo w sobotę przywiozą nam nową lodówkę :woohoo:
a jutro będzie akcja rozmrażania starej, bo inaczej nie zabiorą :side:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620951 przez Joanna
kochane wozicie jeszcze dzieciaczki w śpiworkach? ja dziś nasz wyprałam, a zamówiłam taki specjalny kocyk typowo do spacerówki

allegro.pl/spiworek-do-wozka-kocyk-polar...lna-i3162879923.html

11 lata 8 miesiąc temu #621046 przez rybka19834
Hej dziewczynki!
Ja od wczoraj mam jakieś zle śni jestem jakas taka bezsilna i wogole:/ najchętniej to bym sie odseperowala od swiata na conajmniej jedna dobę:/ chyba te przesilenie wiosenne tak na mnie działa :/ my wczoraj byliśmy na pobraniu krwi,ale moja pediatra jest taka zarabista i delikatna ze Mateo nawet nie poczuł kiedy go ukula :) jutro będę wyniki...poza tym wazy 20 funtów to jest chyba około 10 kg,kawał chłopa hehe .aha i lekarz powiedziała mi ze mam dawac mu wszystko juz do jedzenia...oczywiście z umiarem i nie dosłownie wszystko...ale mówiła ze zupę ze śmietana moze jesc bez obaw...więc dzis zaszalalam i Mateo zjadł rosół z kuleczkami:) kupiłam mu paczka i ze środka zjadł wszystko,taki ala jogurcik truskawkowy pitny i wlalam do kubeczka niekapka to ze smakiem wypił,jadł tez dzis ziemniaczki z kotletem z kurczaka oczywiście rozdziobanym:) a jutro na śniadanie planuje mu zrobic jajko na maśle i chlebek do tego...on juz nie chce mi jesc sloiczkow kaszel itd a skoro to chętnie wcina i nic mu sie nie dzieje to czemu nie :)

Koni taka rozlaka napewno dobrze wam zrobi moze jak wrócisz z pl to będzie dobrze;) kiedys wstawilas zdjecie pchacza- my mamy identyko i Mateuszek po całym domu zasuwa tym:) a kacperek??????

Kasiunia biedna zuzia u nas to krew pobierała cieniutka igielka z raczej - z dłoni.

Joanna fajny ten spiworek tez myślałam zamówić taki z bawełny na lato ale jest za drogi do mojego wózka i narazie sie wstrzymuje...ja to wymyśliłam teraz ze będę robic mateuszkowi zupke i wrzucać do tego kuleczki takie mielone z piersi z kurczaka...

Madeline daj znaka jak wrócisz:)

Dzidostwo OMG az mi ciary przeszły :) fajnie gratuluje jeszcze raz...oby wakacje zlecialy to juz z górki będzie ;)

Blue i Natalia 3 mam kciuki za was;)

Aaaaa zapomnialabym mamy 2 zabki na dole widać je normalnie ale nie wybily sie jeszcze od góry...ok uciekam sie myć i spać.jutro i sobota do pracy :/ ale sie nie chce szok normalnie:(buziaki

11 lata 8 miesiąc temu #621229 przez Koni
Cześć dziewczyny :)

Ja się właśnie do pracy szykuje, miałam mieć wolne ale zapytali czy przyjdę więc się zgodziłam a dodatkowa kasa się przyda :)

Wczoraj mnie tak głowa bolala że 2 paracetamole nie pomogły i 2 kawy :angry:

Kacperek dał mi wczoraj poprasować swoje pranie i grzecznie siedział w foteliku i obserwował :)

dzidostwo gratuluje i śliczna fasolka albo fasolek ;)

rybka to Mati już duży chłop i gratuluje ząbków :)

Zazdroszczę wam samozaparcia do ćwiczeń! Ja jak schudne jeszcze z 5kg to może też się wezmę za tą Chodakowską bo na razie to muszę schudnąć a waga stoi jak zaczarowana.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Uciekam buziaki :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #621305 przez Joanna
Cześć mamcie :blink:

my już po śniadanku, ja zaraz wskoczę na orbitrek :lol:
Alicja póki co bawi sie w kojcu, potem mam prasowanie i chciałabym wyprać dywan - naniosę pianę, bo pomimo, że wietrzył się przez dobę na balkonie dalej czuć Ali wymiociny, wybaczcie za dobitność słowa :laugh:

na dwór nie idziemy dzisiaj, zbiera się na deszcz ;) może jutro pójdziemy, jak pogoda pozwoli
u nas prawdziwa wiosna, słoneczna zaczyna się od poniedziałku, yupi :)
aczkolwiek dzisiaj mamy już 8 stopni :side:

koni skąd ja to znam, jak do mnie dzwonili z pracy i prosili abym przyszła doatkowo, to szłam, zawsze więcej pieniędzy dla nas :)
Kochana, trzeba być zawziętym w tych ćwiczeniach...ja sobie ubzdurałam, że latem będę paradować w ładnym kostiumie nadm morzem, na basenie i w trójkę będziemy się kąpać :)
to moje marzenie tak naprawdę :woohoo:

rybka to super, że Mateuszek ma ząbki, gratulacje :kiss: pięknie zjada Ci, wbrew pozorom mamy już duże dzieciaczki, także mogą powoli próbować różnych rzeczy ;)
za 2 tygodnie Alutka kończy 10 m-cy i wtedy można wprowadzać jogurty naturalne, serki, twarożki, kefiry itd. Ja sama jem takie produkty, więc Ala też będzie dostawać :)
dzięki, też mi się podoba ten śpiworek, przynajmniej nie będzie się zsuwał tak jak kocyk, a poza tym warto czymś wyłożyć wózek, bo zaraz byłby brudny, szczególnie jak nasz w jasnym kolorze :woohoo:

później do Was zajrzę ^^

11 lata 8 miesiąc temu #621625 przez blue01
Koni,ale to wlasnie dzieki cwiczeniom z chodakowska spadnie ci waga :)

11 lata 8 miesiąc temu #622256 przez Joanna
ale cisza :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #622552 przez Kasiulka
blue każdy dzieciaczek inny, mama mówi, że ani ja ani moi bracia nie raczkowaliśmy. Jedynie nasza najmłodsza siostra. Także może Twoja malutka od razu pobiegnie :)

dzidostwo jak to wspaniale zobaczyć usg bobaska! :) jak sobie radzisz kochana? jak sytuacja z teściami?

rybka my już też Zuzi podajemy wiele normalnych rzeczy - na śniadanie zjada plasterek, czasem więcej, szynki z indyka, oststnio podaliśmy jej nawet truskawkę, wszystko było dobrze :) jak się nic złego nie dzieje to można próbować :) gratulujemy ząbków!

Ja zapomniałam Wam napisać o tych wynikach krwi i usg. Na USG wszystko dobrze, badania krwi w porządku, mamy jedynie mały niedobór żelaza i dajemy teraz Zuzi syrop Ferrum. Za miesiąc kontrola krwi i wagi. Pani od usg zdziwiona była że na skierowaniu napisane "brak spodziewanego rozwoju fizycznego-niska masa". Według niej i nas zresztą też Zuzia to okaz zdrowia i wszystko ok, no ale lepiej już czasami przebadać dla pewności.

11 lata 8 miesiąc temu #622711 przez Joanna
kasiulka to super, że wyniki w porządku :) być może Wasz pediatra jest trochę nagorliwy, ale to może nawet i lepiej niż w drugą stronę, gdyby miał to gdzieś ;)

my leciemy za niedługo na spacerek, wiosna chyba już dziś zawitała nad morze :woohoo:
potem lodówkę przywiozą, super :side:

miłego dnia mamcie

11 lata 8 miesiąc temu #622970 przez Madeline
Hej kochane moje!

Aktualnie czekam na meza az wroci z pracy. Ale jestem szczesliwa. Kurcze... Dawno tak sie nie stesknilam za mężem :P hehe wczoraj wieczorkiem bylismy na kręgach, było super. Pierwszy raz od urodzenia malego mamy czas tylko dla siebie. Matko, ale mi tego brakowało. Mam też to bardzo dużo pomoglo i bardzo do siebie sie zblizylismy :D Ciesze sie, ze tu przyjechałam.

Z drugiej natomiast strony strasznie tesknie za moim Olusiem... Pierwszy raz zostawilam na noc samego i w ogole na tak dlugo. Samego w "" bo jest z moja mama, ale mimo wszystko. Na szczescie je normalnie, w miare sypia ok choć budzi sie w nocy. Czuje, ze mnie nie ma. Ehh ale juz w poniedzialek wracam, we wtorek i w srode ide do pracy. W nocy jak przyjade wezme go do siebie do łóżka.

Jesli wszystko dobrze pojdzie to w lipcu tutaj wrócimy, w sensie ja z synusiem :P

Przepraszam, ze Wam nie odpisze, ale za duzo mam do nadrobienia, jak wroce to przeczytam.

Zapamiętałam z ostatniej strony zdjecie dzidzi Dzidostwo. Gratuluje slonce :*:*

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #623080 przez Joanna
madeline to świetnie, że tak miło spędzacie ze sobą czas :) ja już chyba zapomniałam jak to jest stęsknić się za swoim mężczyzną :laugh: jak pracowałam jeszcze przed urodzniem Ali, to były miesiące, kiedy mijaliśmy się :woohoo: wtedy tęsknota była i to spora, hihi ;)
też mi brakuje tego czasu wolnego, spędzonego sam na sam, ale po prostu nie mam z kim zostawić ALicji :( a przynajmniej osobom, którym mogłabym podrzucić Alę nie bardzo ufam
także wszędzie razem, aczkolwiek ostatnio jak wybyliśmy na godzinke, a Ala mogła zostać z naszą sąsiadeczką to odsapnęliśmy, bez kitu :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #623686 przez nati.olsztyn
Hej Mamusie! Dopiero Was nadrabiam po kilkudniowej nieobecności!
Kasiulka Specjalizację robię z pielęgniarstwa neonatologicznego. Zaczęłam jak jeszcze w ciąży nie byłam, potem nie wiedziałam czy dam radę, ale jakoś się udało i wszystkie zjazdy i praktyki już za nami, jeszcze tylko najgorsze - egzamin państwowy jesienią.

Jak Wam dzień mija, Mamusie?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka