BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #631033 przez Madeline
Hej kochane

Ja zbytnio czasu nie mam, bo mój maly choruje... Kaszel poki co mu tylko zostal, ale mam problem z jedzeniem... Ehh nie chce nic jesc, to co jadl zawsze i zwykle nie chce nawet polknac ani w buzi trzymac. Nie wiem co mu jest. Przez caly dzien tylko pije i moze zje po 2 lyzeczki wszystkiego, nawet jak uwielbial Danonka to teraz nie chce nawet go. Nie wiem co ja mam zrobic, pomozcie mi!!! Blagam, bo jestem zrozpaczona. Jak jestem w pracy to w ogole nic nie je, jak jestem w domu to cosik wiecej, bo ja mam swoj sposob i mu cos tam wcisne ale to nie jest to co kiedys. Kiedys patrzyl za jedzieniem i wyrywal z rak komus, a teraz nic a nic. Wymyslam mu nowe dania zeby zjadl, ale tez nie chce. Gardziolko ma zdrowe...

Jesli chodzi o wychowawczy to zalatwilam i jesli mezowi przedluza umowe (a ma do 15 maja) to skladam wniosek i do konca maja mam zamiar pracowac a potem caly miesiac bede z moim synusiem. Mam wrazenie ze teskni za mna dlatego tak sie zachowuje.

A no i moja kochana mama nauczyla Oluska zasypiania samemu !!! :D Jupi... Nawet nie wiecie jak sie ciesze z tego powodu.

Trzymajcie sie kochane :kiss:
Caly czas myslami jestem z Wami :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #631755 przez dzidostwo
Hej dziewczyny

wziełam się za pisanie, bo dawno nie pisałam, po prostu ni emiałam natchnienia, ale czytałam Was na bieżąco.

Całymi dniami prkatycznie jesteśmy na dworze.. spacerki i takie tam albo plac zabaw ze znajomą i naszymi dziewczynkami:) Amelce strasnzie podoba się huśtawka, a najbardziej taki konik na sprężynie :)

ostatnio byłam w auchanie z mamą, i weszłam tam na plac zabaw dla dzieci i bya taka malutka zjeżdzalnia może trochę dłuższa niż 50 cm, ale musiałam ją co chwile sadzać bo jej się podobało :)

Amelce chyba idą kolejne ząbki, jutro muszę do buzi jej zajżec, w piątek zkaupiłam jej pastę do żabków z Ziaji od pierwszego ząbka:)
W sobote zaś kupiłąm jej spacerówkę, ale cos zdjęcia nie chcą sie dodawać, ae bardzo mi se podoba, spacerówka parasolka (8 kg) + parasolka + pokrowiec na nóżki + folia przeciwdeszczowa zapłaciłąm 240 zł, u producenta, więc wóżek za taką cene jest mega.. w kolorze zielonym :) ze wstawkami szarymi.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Co do jedzonka Amelka, je zobiadki na śniadanko albo kanapeczkę w kosteczki albo mleko krowie z kleikiem, na kolacje tak samo jak śniadanie.. i wmeidzy czasie, paluszki, flipsy, herbatniki, biszkopty, petitki lubisie(choć statnio nie bardzo, chyba się jej przejadły) owoce (pomarańcz, jałuszko, mandarynka.. i kiwi kupiłam żeby sprawdić jutro czy jej posmakuje, bo cytrynke lubi cyckać i ogórki kiszone również wiec zobaczymy.. no i oczywiście jabłuszko,a le to już woli sama gryźć, i wmiezy czasie jeść papkę ) kupiłam jej serek żeby sprawdzić czy będzie znów jesć, czy porzuciła już na zawsze serki :) i pije soczki przez słomkę , tymbarki polubiła , więc też podaję i wode cytrynową i herbatki (malinową,owoce leśne, cytrynową, owocową, mięte, rumianek, melise )

Ja musze z powrotem uczyć Amelkę, zasypinia na łóżku ze mną albo samej w łóżeczku, bo już mi się robi ciężko jak muszę ja na rękach kołysąć, a co dopiero bęzie później...? ciekawe jak to będzie ale od jutra się biorę za to.. :)

Madelinezdróka dla Olusia :*, chcoć może mu ząbki idą i dltego nie je, ja tak miałam z Amelką, a potem wyszły jej dwie górne jedynki na raz.. więc może to od ząbków, a mże to choróbsko nie chce go w spokoju puścić.. no i całymi dniami próbowałam jej coś podtykac, choć po troszku.. żeby coś kolwiek zjadła, ale za to dużo piła herbatki..

Nataliarower super sparwa, też mam w planach takie cudo zakupć i będę jeździć z Amelką i brzuchem przynajmniej przez jakiś czas.. i o ile dam radę, ale 15 minut też super sprawa :)

Natalia, Koni współczuję Wam bo na pewno nie jest lekko..

Koni super zabawka, my na razie zabawek nie kupujemy, bo Amelka żadko się imi bawi, chyba, że na prwdę ma ochotę, woli bardziej poszkudzisz i pogzrebać w swojej półeczce z łakociami :) powyciągać wsyztsko popróbować i pochować :)

Bluesuper zdjęcia, ja moje dodaję na fb, więc możecie tam zobaczyć.

Jeżlei o kimś zapomniałam, proszę o wybaczenie...

a teraz ucieka spać, kolorowych :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 11 miesiąc temu #632235 przez Natalia^^
Witam Was.

U nas jakoś z górki.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

madeline to chyba beda zabki, jaś na ząbki też marnie je. Choć możesz też miec rację z tym że tęskni.

Dzidostwo ja nie znoszę nic załatwiać w urzędach. Teraz czekamy za dowodem dla Jasia bo się do Francji wybieramy... ciekawe czy zdąży dojść.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #632273 przez Joanna
Cześć mamcie :)

ja już od 7.00 na nogach, poleciałam do lidla obkupić się troszkę :blink:
wzięłam dwie bluzeki disney'a i świetne spodnie - jegginsy, jak wróciłam do domu i przymierzyłam, to żałowałam, że nie kupiłam sobie drugiej pary :blush: :blush:
więc jak tylko Ala zjadła śniadanko poszłyśmy na spacerek i kupiłam drugą parę, koralową, ostatnie w tym kolorze, wszystko przebrane :woohoo: a babeczek przy tych spodnaich masa, jak na targu :lol:
zaliczyłyśmy też huśtawkę z Alusią, a po obiadku jedziemy już w trójkę na zakupy...
padne dziś, to moje trzecie wyjście z domu hahaha

madeline biedny Oluś:* oby mu przeszło szybko :)

dzidostwo dawaj zdjęcie wózka! :) my już od tygodnia myjemy ząbki, próubujemy właściwie :) kupiłam taki fajny zestw szczoteczek w rossmannie, każda inna, dostosowana do potrzeb i ilości ząbków a do tego pastę od 0-6 Vademecum truskawkową :side:

natalia

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #632750 przez Madeline
Hej kochane

Olus juz lepiej, teskno mi za nim. Nie mam dla niego czasu :( Ciagle w pracy jestem :( i to mnie boli...

Juz mamy postanowione, ze jesli przedluza umowe mezowi to na bank jedziemy do niego. Juz sie doczekac nie moge. Odliczam dni kochane :)

My mamy taki wozek tylko czerwony, dostalismy go od znajomych moich rodzicow i zapomnielismy o nim zupelnie, wczoraj mnie oswiecilo i jechalam do domu szukac na strychu, no ale mam :D
allegro.pl/chicco-london-wozek-spacerowy...tis-i3161781372.html

Joanna ja dzis zaszalalam w Pepco i za 55 zl kupilam malemu 4 kompleciki na lato (koszulka i spodenki) i do tego osobno spodenki, ale sie ciesze bo moj maly slodko w tym wyglada i ze udalo mi sie wynalezc taka promocje :)

Natalia super :) Ale sie ciesze, ze jest u Was lepiej :kiss:

Dzidostwo jak sie czujesz kochana?

Koni, Chlopek, Rybka, Nataleczka, Kasiulka, Iwonka, Magda, Blue, Sister.Anna, Mamusia-85, Asia886, Nati.Olsztyn, Hea, Gumis24, jak tam u Was? Gdzie sie wszystkie podzialyscie? :(

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #632758 przez Madeline
A to moj niunius:
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #632771 przez Madeline
A to moja zdobycz:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #632820 przez dzidostwo
Madelinebranka super a ten Twój synuś :) mm ciasteczko :*
ja się czuję dobrze, choć wieczorami tak jak teraz bardzo pobolewa mnie brzuch ale to pewnie z tak ruchliwego dnia, codziennie spacerki, noszenie prowadzenie Amelki, bo woli chodzić niż jeździć :)

Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #632823 przez dzidostwo

Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu #632905 przez Natalia^^
Joanna ja myślę że męczą go zęby.

Madeline Dzidostwo kochane dzieciaczki.

Madeline ja też muszę do pepko się przejść po spodenki. Chce uczyć Jasia siusiania na nocnik. tz Jaś siusia po spanaiu na nocnik ale teraz jak się robi ciepło to zwinę dywan i Jaś bedzie chodził bez pieluszki :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #632962 przez blue01
heheeh Natalia,bedziesz wtedy latala z mopem:))mnie tu mniej bo duzo czasu przebywam na dworze,corcia ma juz nawet buzke opalona,cwicze tez intensywnie,chce ladnie wygladac za miesiac,bo wtedy mam komunie,kupilam sobie sukienke przylegajaca i musze wyrzezbic figure :laugh: ,ladne macie te wozeczki,dzidostwo a Amelka nie lapie ci za parasolke?bo moja to sobie nie odpuszcza i bez przerwy musze poprawiac :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #632978 przez Kasiulka
Hej dziewczxyny :) Dzięki za pamięć :)

Przez kilka dni wyrzucało mnie z forum i nie mogłam nic napisać :(
Wczoraj Zuzi wyszedł kolejny ząbek także mamy już 3 :)

Mam Wam tyle do opowiedzenia, nawet nie wiem od czego zacząć....

11 lata 11 miesiąc temu #633000 przez asia886
cześć dziewczyny:-) dawno mnie nie było ale czytam was na bieżąco:-)
Madeline dzięki za pamięć:-)

u nas wszystko dobrze trochę zamieszania mielismy bo w ten weekend wesele mojej siostry było i szykowania też sporo:-)

Z Lenką nie miałąm problemu zasneła mi w kościele a na sali tak się bawiła do 22 do wszystkich szła ona nikogo się nie boi:-) a później teściowa moja przyjechałą i była z nią w pokoju jak spała:-) malutka w 2 dzień świąt wielkanocnych powiedziała mama teraz 15 kwietnia powiedziała tata a 17 kwietnia wyszedł jej pierwszy ząbek ale u góry:-)

Jestem bardzo dumna z mojego bobaska robi tak wielkie postępy. zaczyna mi chodzić puszcza się i bardzo sztywno twardo chodzi za rękę.

11 lata 11 miesiąc temu #633008 przez asia886
mam problem dziewczyny

od urodzenia stosujemy pampersy dada z biedronki i nic nie było czasem miałą czerwoną ale nic więcej nie było nigdy odparzeń od pieluszki. już z 2 lub 3 miesiące jestesmy na 4 dada i ma od 2 tygodni podrażnioną i takie skorupki ale minimalne smaruję ją sudokremem i troszkę jej schodzi i póżniej znowu. wcześniej myślałam że to od antybiotyku bo była chora i brała Lenka ale już dawno po lekarstwach a tu nadal jest myślicie że może jakaś wadliwa paczka tych pieluszek dada?

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #633019 przez asia886

cała rodzinka na boże narodzenie
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka