BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 8 miesiąc temu #616821 przez iwonka_wwa
Kasiulka to super, gratuluje. Jednak najgorsze to się zdołować i narzekać. Trochę pozytywnej energii i można i trochę schudnąć i jak trzeba podreperować sylwetkę :)
A jak mąż, lepiej trochę?

Ja jeszcze słyszałam o bucikach befado. Robią fajne bo płócienne buciki i ponoc dobrej jakości, a cena bardzo przystępna. My nie mieliśmy, ale rehabilitantka nam polecałą bo kupuje dla swojego synka.

natalia gratuluje 3 kg, to bardzo dobry początek, ja mam taki wynik po 2 miesiącach..hehe

joanna dziękuję, kochana jesteś!

nataleczka,blue a jak Wasze diety po tej kopenhaskiej? Udało się utrzymać wagę?

koni
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #617167 przez Kasiulka
Natalia jeszcze trochę i się pochwalę na pewno :) U nas noc była okropna, Zuzia co chwilę się budziła, nie wiem co jej się dziś stało :(

iwonka tak mąż już dużo lepiej, nawet dziś poszedł na siłownię także się bardzo cieszę :) zaraz sobie w internecie popatrzę na te buciki :)

coś dawno nie odzywała się madeline, chłopek, nati_olsztyn, co u Was dziewczyny?
Wszystkie zalatane jesteśmy coś ostatnio chyba :)

11 lata 8 miesiąc temu #617201 przez nati.olsztyn
Kasiulka Ja jestem, staram się do Was zaglądać, ale jak to mówią "jak nie urok to sr***ka"- zawsze coś... Jak już Was nadrobię z czytaniem to nie ma już czasu odpisać.
U nas przed Świętami Dawid miał zapalenie płuc, na szczęście nie było dużo zmian i szybko wyzdrowiał; na Święta byliśmy u teściowej pod Wrocławiem, a teraz w weekend miałam ostatni zjazd na specjalizacji więc cały czas coś się dzieje:)
A i dziękujemy za pamięć!:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #617304 przez Joanna
Cześć kochane :)

szybko coś naskrobię i uciekam myć podłogi póki Alicja śpi :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

natalia nie gadaj, że masz słabą kondycję, bo ja mam taką samą :) ale wyrobimy się, na pewno! :) ja dzisiaj może będę już miała orbitrek w domu, facet likwiduje siłownię i odsprzedaje, także umówiłam się na obejrzenie wieczorkiem :woohoo: sprzedaje za połowę, nowy tej samej firmy kosztuje 600 złotych ( sprawdzałam na allegro ), magnetyczny, cicho chodzi
wypróbujemy i zobaczymy :lol:
w każdym razie moja mama dzisiaj dzwoniła do instruktorki fitness, trochę się podpytała
babeczka powiedziała, że orbitrek jest super,typowo na chudnięcie, bo całe ciało jst w ruchu. Z kolei reszta typu rowerek, stepper, bierznia daję słabe efekty :silly:
moja sąsiadeczka zasuwała na rowerku nawet 1,5 h i niestety nic nie schudła, wszystko poszło w mięśnie :dry:
teraz trzymam też kciuki za mamę, bo od wczoraj jest na dietce :woohoo: :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu #617785 przez Natalia^^
wohoho:-)Joanna to super, oby wam podpasował.

My z Jasiem to jakies ostatnio spiochy jesteśmy:-) Jaś spał od 9.00 ja sie ogarnęłam i położyłam się do niego o 11.00 i spalismy do 12.15. Potem bylismy wyrobić Jasiowi dowód osobisty (bo jedziemy do francji na weekend majowy) wróciliśmy i położyłam się z jasiem koło 15.00 i spalismy do 18.00 no masakra. NIe wiem o której on dziś pójdzie spać :laugh:

teraz idę poćwiczyć a Jaś bedzie musiał sie pobujać w huśtawce ;)

11 lata 8 miesiąc temu #618039 przez blue01
hej hej:)iwonka,moja waga utrzymuje sie w dalszym ciagu na tym samym poziomie(na szczescie),zaczelam cwiczyc skalpel chodakowskiej by zrzucic jeszcze co nieco,a ja mam bardzo meczace nocki,czesto corcia ciumka cyca i rano poprostu jestem bardzo obolala,chcialabym,zeby troche mniej budzila sie w nocy :)

11 lata 8 miesiąc temu #618066 przez dzidostwo
hej, nie piszę, ale za to czytam :)

tak chwalicie się tymi wagami że jestem pod wrażeniem :) i trzymam kciuki dalej :) będe tyć za Was :P (ale oczywiście bez przesady) a co do tycia to z 2 kg mi ubyło mam wrażenie że przybyło :)

Amelka usnęła dosłownie może z 10 minut temu :( ogólnie poszła spać po 20 ale 3 razy mi się przebudzała :(
i musiałam usypiać na nowo..

ostatnio musiałam zakupić jej pieluchomajtki bo tak się wierci podczas snu że pampers się jej przekrzywia i zamiast sikać do pampersa to Amelka obok.. i jak na 1 raz spisują się dobrze, ale takk dużo chyba sika, bo jak się przebudza o daje jej herbatkę do picia, i znajoma mówiła, że może dlatego.. więc dziś staram się jej nie dawać czesto, albo jak się uda to wcale.. może bedzie mniej zasikana:)

do lkarza idę w czwartek na 17:15 jescze przed wizytą muszę odebrać Amelki paszport. Objawów jako takich nie mam , więc można powiedzieć, że jkbym w ciązy nie była :) wieczorami czyję jak mi brzuch twardnieje albo mi się rozciąga tam w środku :) choć podejrzewam że po pierwszej ciąży nie zdążyło się tam wszystko dobrze skurczyć a już się rozciąga :)

Amelka coraz bardziej chętnie próbuje wstawać, i najlepiej jak by sie=ę Ją cały czas prowadzało, kto wie może niebawem pójdzie sama..?:)

Natalia my dziś wstałyśmy o 11, ale na późniejszą drzemkę Amelka poszła sama:) podejrzewam że ta pogoda, bo przykłądowo wczoraj świeciło słońce a dziś padał śnieg jak ta wiona za chwię nie przyjdzie to popadne w depresję :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 8 miesiąc temu #618097 przez rybka19834
Hej kobietki!
My wlasnie wróciliśmy z parku upał normalnie jest...chora ta pogoda z zimy odrazu lato:/
Mateuszek cały spocony zasnął z tego wszystkiego...tak mysle ze moze dzis pojedziemy kupić mi butki no te ktore mamy nie nadają sie do chodzenia...a on chciał dzis postać sobie przy ławce w parku ale niestety nie mieliśmy butkow...

Joanna a makaron miksujesz aluni czy jak????a truskawki jak???a rosół robisz z takimi gotowymi kuleczkami tak???sto pytań do hehe :) ja myślałam makaron z truskawkami zblendowac ciekawe czy by polubił ...

Koni

Kasiunia moj tez sie budzi w nocy nie jesteś sama hehe ;)

Natalia nie wyglądasz na 105 kg naprawdę...

Blue dobrze ze efektu jojo nie masz po tej diecie :)

Iwonka słyszałam ze butki z Bartka są Zajebiste :)

Dzidostwo to moze lekarz zrobi ci usg co????moze zobaczysz fasolke;)

Wogole wczoraj miałam taka akcje ze szok.bylam na zakupach w warzywniaku i miałam ful toreb ciężkich zawieszonych na wózku i było takie obciążenie ze wózek mi sie wywalił do góry nogami a Mateusz razem z nim.na szczęście nic sie nie stalo...ale płakał strasznie wystraszyl sie...:/ powiedziałam sobie ze ostatni raz poszłam na zakupy takie większe z wózkiem,teraz mąż będzie mnie woził samochodem ja taka durna jestem sama te zakupy tacham...ok dziewczynki lecę na obiad

Madeline a co sie z tobą dzieje ????widzialam na fc ze mąż wraca????odezwij sie co tam u was

11 lata 8 miesiąc temu #618108 przez Koni
Cześć dziewczynki :)

Kacperek dzisiaj obudził się o 7 zjadł mleko na śpiocha i spał gdzieś do po 9 bo ja się obudziłam o 9:30 więc on też o tej gdzieś wstał :) Potem miał drzemkę przed 12 i po jakiś 40 minutach wstał zjadł obiad i poszłam z nim na długi spacer :) Pierun mały nawet na chwilę oczu nie zamknął i zasnął mi w połowie butli po kąpieli więc ciekawe czy mi się nie obudzi wcześnie :P

Madeline właśnie co tam u Was i co z mężem?

Dziewczyny a wydawałoby się że to ja będę miała problem z moim cyckaczem który nie chciał smoka :blink: Współczuje wam bardzo spania z dzieckiem przy piersi.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #618187 przez Natalia^^
Dzien dobry,
u nas brzydka pogoda wiec raczej posiedzimy dziś w domku. Ł. wrócił w nocy wiec swobodnie mogę iść do dietetyczki na 12.30 i przejdę się na solarium. słyszałam że lampy uf pozytywnie wpływają na psychikę jak brak słońca :laugh: No i zaproponowałam że spotakamy się dziś ze znajomymi w barze. Chętnie gdzieś sobie wyjdę.

11 lata 8 miesiąc temu #618261 przez Kasiulka
My właśnie wróciliśmy z tego badania krwi :( Matko jaki to był koszmar :( nie miałam pojęcia że tak to wygląda :(
PIelęgniarka wzięła taką byczą igłę nakłuła i upuszczała do pojemnika krew wyciskając jakby z rączki. Serce mi pękało :( Po 14 będą wyniki. A jutro na 14 mamy usg brzuszka.
Acha nie wiem czy Wam pisałam ale Zuziak chodzi jak sięją prowadzi za rączki :) Jest taka kochana, no nie mam słów na tego bobaska :)

nati.olsztyn o jej zapalenie płuc .... :( Biedny Dawidek :( U nas w Bydgoszczy teraz szaleje wirusowe zapalenie płuc i strasznie się boję żeby Zuzia tego nie złapała :( Jak to dobrze że Malutki się z tego ładnie wykaraskał :)a jaką Ty specjalizację robisz, pochwal się :)

Joanna to faktycznie okazja z tym sprzętem! super!

Natalia do Francji! ale super, nigdy nie byłam we Francji :) My na majówkę chyba zostaniemy w domu, chociaż rozważamy wyjazd w góry :)

blue ja też ćwiczę skalpel, szybko zobaczysz efekty, tylko się nie poddawaj. Ja cxzasem padam na twarz bo Zuzia w nocy się budzi, ale nie odpuszczam sobie i jestem bardzo zadowolona, skóra na brzuchu robi się coraz bardziej jędrna :)

dzidostwo my chyba też kupimy pieluchomajtki bo pampersa Zuzia potrafi sobie zdjąć i wtedy dopiero jest kaszanka ;/ ale jestem ciekawa czy masz chłopca czy dziewczynkę :)

rybka kochana jak ja CI zazdroszczę pogody! jasny gwint jak masz fajnie :)

11 lata 8 miesiąc temu #618312 przez blue01
Kasiulka,a ile razy w tyg cwiczysz?

11 lata 8 miesiąc temu #618342 przez iwonka_wwa
Witam kochane.

Michaś poszedł spać wczoraj przed 21 i wstał przed 9 rano :O Co prawda budził się w nocy i finalnie spał z nami, ale to i tak dlugo jak na niego. Wogóle jak obudzil się w nocy i smok już nie pomagał to wzięłąm go do nas do łóżka, ale nie dałam mu cyca. Kręcił się, wiercił, szukał sobie miejsca, az w końcu padł. Cieszę się, bo to znaczy że nie samego jedzonka mu brakuje tylko bliskości chyba.

natalia

rybka super że maci taką pogodę, u nas znów zimno, blee. Nic się nie chce :/ Już się zaczęłam zastanawiać, czy to nie cycyowe dzieci tylko tak kiepsko śpią, ale Mateuszek wyklucza tą teorię ;) Też marzę o przespanej nocy.

kasiulka daj znać jak już będą wyniki Zuzi, mam nadzieję że wszystko ok..

blue no to super, że waga się utrzymuje!

Miłego dzionka kochane!

11 lata 8 miesiąc temu #618465 przez Natalia^^

11 lata 8 miesiąc temu #618559 przez Joanna
Cześć laseczki :)

ja tylko na chwilę, Alicja mi przed chwilką usnęła i lecę robić obiad :lol:
oczywiście narobiła mi rabanu, bo chyba za szybko zjadła jogurt z owocami i cofnęła wszystko :dry: leżaczek do prania, mycie w zlewie, przebieranie itd...a był już spokój, ostatnio chyba z 3 razy zwymiotowała :blush:
odpoczęła, napiła się i zjadła mniejszy jogurcik, ufff
jak wstanie dostanie obiadek i jedziemy do kosmetyczki, potem ze mną do ortopedy :blink:

madeline też widziałam Cie na fb, zajrzyj do nas :)

iwonka to pięknie synek pospał, super :) my na nogach od 8.30 :blush:

rybka makaron kupuję taki śmieszny np. malutkie muszelki, są jeszcze gwiazdeczki itp. w każdym razie jak kupić taki normalny to też nie ma problemu, wystarczy widelcem podzielić na mniejsze kawałeczki :) kluseczki do rosołku robię sama tzn. jedno jajko+łyżka mąki, rozcierasz i wlewasz powolutku do wrzącego rosołku, pycha sami z mężem wcinamy :) a truskawki, malinki póki co mamy mrożone, zaczęłam jeść przy diecie i daję Ali :side:
jak robię sobie śniadanie dla przykładu: rozmrażam trochę malin, truskawek i do tego pół banana, wrzucam do blendera, trochę musu odlewam dla Ali, a sobie dodaję jogurtu i wcinamy ;)
jejku dobrze, że na strachu się skończyło :kiss: ja też na duże zakupy zawsze jadę samochodem :side:

kasiulka wyobrażam sobie co czułaś, ja miałam nerwy jak szłyśmy na szczepienie, a co tu mówić o pobieraniu krwi u takiego maluszka :(
super, że Zuzia powoli zaczyna chadzać, u nas też postępy są z dnia na dzień :)
ale ostatnio marudna jest, w kojcu wczoraj nie chciała siedzieć, cięgle stała i wołała nas, na rękach też nie, wchodzi tam gdzie nie wolno, 'dyskutuje' z nami, jak to śmiesznie wygląda, patrzy na nas i coś tam gada po swojemu, żali się haha :woohoo:
dzisiaj za to bawiła się w kojcu o dziwo :)

natalia Francja, zazdroszczę :) mam sentyment, ponieważ uczyłam się francuskiego przez 3 lata, nawet maturę zdawałam :woohoo: myślałam, ze kiedyś pojadę, ale póki co nie zapowiada się :lol: najpierw wyjeżdżamy w góry :side:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka