- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
bardzo mi przykro, wiem jak ciężko jest z pracą mam nadzieję, że mimo wszystko ułoży Wam się prędzej czy później
jak Sebek? chyba nabrał ciałka
- asia886
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Lenka 12.06.2012r kochamy cię:-*
- Otrzymane podziękowania: 0
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziewczynki na naszym forum któraś pracowała w spedycji?
joanna juz myslalam ze ja pójde do pracy na umowe zlecienie a maz z dziecmi zostanie
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
chłopek przykro mi.. ale to się zmieni ozbaczysz na lepsze
Asia ja Amelce już od pewnego czasu zakłądam 5 z Dady, bo w nich ma luz.. a 4 niby też na nią są dobre.. ale ma jej ociśnięte. więc wolę zakładać większe.. a po ej robionej z pewnościa przejdzie, ja osobiście nie stosowałam sudocremu tylko linomag, a jakiś czas emu sie mi skończył i jak widziałam że czerwienieje jej coś, o smarowałam jej nawilzżającym z nivei lub posypywałam mąką ziemniaczaną...
a z tego co wiem to sudocrem jest dobry ale nie na długi czas stosowania.. ale to tez zalzy od skórki dziecka..
KOni no to super, że się nauczył, Amelka zasypia przy bajce Reksio, włączam jej i po chwili zasypia, choc wczoraj i dziś nie dało rady bo ząbki wkurzają, i na rękach.. nie miałąm sumienia jej męczyć, żeby płakała...
AsiaAmelka też ma stałe pory snów, co prawda nieraz zdarzy się że są zmienne, lub z podowu jakiejś rannej jazdy czy w poludnie to sie zmienia, ale na ogół to chodzi spać tak 10-11 rankiem a druga drzemka 15-16 i trwają one od 1-2 h. Więc się wysypia
Kasia no to powiem Ci, ze nie ciekawie fajnie musi yglądać to domaganie się cycusia :
a co do spania z dzieckiem, Amelka jak nieraz sie nad ranem przebudzi to biorę ją do siebie do łóżka z tym że przysówam łózeczko z jednej strony do łózka zeby czasem mi nie spadła, a z drugiej spię ja.
a tak ogólnie to ja jestem jescze przeziębiona, tzn. miałam katar a teraz został kaszel... no i niunia ma lekki katarek, ale to też może być związane z ząbkami.. i dziś na spacerek pójdziemy na chwilkę tylko, żeby czasem się nie zaprawiła bardziej.. a ogolnie to szkod bo ciepło jest..
i zostały 3 tygodnie do wylotu.. jak się cieszę
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
my mamy ambre solare 50+ i nivea baby.
asia zegarek fajny pomysł, ale czy musi być dotykowy? (ja nawet nie wiem jak to wygląda ) na pewno maść Wam pomoże takie robione rzeczy są najlepsze
koni oj tak... już półtora roku się nie wyspałam, w ciąży też było słabo;/ to karienie mnie dobija, uschnę na wiór niedługo.
dzidostwo oj wygląda to komicznie z jednej strony ale jestem umęczona tą szarpaniną. 3 tygodnie! ale super! a powiedz jak Twój brzuszek? Już widać że jesteś w ciązy?
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Koni od razu większa ulga, ze dziecko zasypia samo nie? Wiem coś o tym
Asiu moj maly tez ma w miare stale pory spania o 11 i koło 15 ale czasami zdaża sie ze tej popołudniowej juz nie ma...
Chlopek ciesze sie, ze do nas wróciłas :*
Ciekawe gdzie reszta dziewczyn
Olusiowi wychodza górne 3. Smiesznie to bedzie wyglądać u gory 6 zębów na dole 2. Moj tata sie śmieje, ze maly jak taki kasownik bedzie
U nas ciezko, dola łapie dalej. Niby teraz z mezem jest ok, ale chcialabym by był juz przy nas Nie chce sie z nim juz rozstawac jak wroci to albo Pl albo Dk, ale razem! Nigdy nie pozwolę zebysmy juz byli osobno. Maly taty juz pewnie nie pamieta przez skypa gadamy, ale maly tylko chwilę posiedzi i dalej chce chodzić lub sie bawic
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my mamy jedną drzemkę w zależności o której Alicja wstanie, zazwyczaj wstaje 8.40 i idzie spać koło 13.00, śpi 2,5h - 3 h wytrzymuje do wieczora i 20.30 ląduje w łożeczku
dzisiaj obudziła się już o 7.30 także położyłam ją niedawno
pewnie pośpi do 13.00, ale do wieczora pewnie mi nie wytrzyma także drugą jakąś krótką drzemkę sobie utnie dzisiaj na pewno
ładna pogoda dzisiaj, już zaliczyłyśmy spacero-zakupy, chciałam pójść z Alą na huśtawki, ale miała małe oczka...jutro pójdziemy, trochę spokoju, dzień wolny dla wszystkich
madeline, dzidostwo jesteście wytrwałe, podziwiam ale już niedługo...
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
Kasiulka może tak, niby coś widać, choć nie uważam, że go widać, z kolei mąż stwierdził przez skype, że trochę urusł
Madeline też tak miałam nie raz płakałam jak bóbr podczas rozmów abo zaraz jak się rozłączyłyśmy..
podejrzewam, że Amelka też tatę zapomniała, bo widzi go tylko w niedziele, na skype, bo w tygodniu to śpi kiedy tata wraca z pracy.. ale na prawdę cieszę się że już niedługo będziemy razem ..
Amelce idzie kolejna dolna dwójka, już widać taką wzgórkę, tak jak wczoraj na miejscu żąbka co wyszedł dziś
a co do smopoczucia, to nie narzekam.. jest tak jak w pierwszej ciązy, nie czuję, że w nije jestem
Joanna ja jak narazie wyszłam z Amelką na dwór powiesić pranie, bo niby jej coś z noska leci.. ale to tak leci jakby chciało a nie mogło.. ale poczekam z dwa dni aż przejdzie.. drugi raz wyjdziemy żeby powiesić drugie pranie ;p
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a katarek może być włąśnie przy ząbkowaniu
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Madeline masz racje młodzi powinni być razem,ale zobacz jak ten czas szybko leci jeszcze troche i będziecie razem
Joanna alunia widać lubi hustawke taka zadowolona;)
Koni to kacperek niezły spioch jest hehe
Chłopek nie martw sie wierze łatwo komuś mówić i pocieszac ale napewno wszystko sie ułoży i wróci do normy
Kasiunia z ta piersia to Przerabane,mojej koleżanki maly domagał sie piersi do 1,5 roku ale w końcu odstawila bo znow jest w ciazy
Dzidostwo fajnie ze dobrze znosisz ciaze
Dziewczynki przepraszam jeśli pominelam któraś z was ale nie pamietam wszystkiego...postaram sie być z wami na bieżąco a my powolutku zbieramy sie na zakupki:) buziaki
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Chlopek wiem co czujesz. My tez bylismy w takiej sytuacji, ale ja bylam na macierzynskim to choc jedna wypłata była.
Rybka moj Olus juz tez przesypia całe noce, no chyba, ze wychodza mu zabki to sie często budzi w nocy z płaczem, ale wystarczy dac mu smoczka
o
Joanna to ile mala ma juz zabkow?
Dzidostwo ja nie raz czuje sie samotna, bo jak maz mial na nocki to przez tydzien nie mielismy prawie kontaktu. Bo on przychodził do domu ja szlam do pracy, ja wrocilam, ale go juz nie bylo... Oby do 15 maja bo wtedy będziemy wiedzieli czy maz wraca czy my miesiac później po urodzinach malego jedziemy do męża.
Jedziemy dzis do tesciowej na 5 dni. Niech tamtą babcia tez trochę bedzie z malym.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my niedawno wstałyśmy, od wczoraj łzawi mi i ropieje oko rno nie mogłam otworzyc...
jak mąż wstanie po pracy to może przejedziemy się nad morze, tam jest taki full wypas plac zabaw dla dzieci, byłaby frajda połączona z dużą ilością świeżego powietrza
moja Ala rozszalała się ostatnio, nie usiedzi w jednym miejscu, ma tyle energii, że jestem peła podziwu przy wszystkim wstaje, mnie ciągnie za nogi i tez się wspina, ściąga nam różne rzeczy z niższych półek, grzebie w szufladach aż wczoraj palce sobie przycięła, rusza się w foteliku do karmienia jak szalona, przód tył...aż cały chodzi,jeszcze chwila i się rozpadnie
na słowa "nie wolno" albo wystarczy tylko powiedzieć stanowczo "Ala" od razu próbuje płakać, dyskutuje z nami...już się bojęco to będzie jak zacznie chodzić
za mną chodzi grill i taka majówka z prawdziwego zdarzenia, ale z Alicją ciężko, bo strasznie ruchliwa, poza tym mąż 3 V idzie do pracy
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Kacperkowi też chyba idą ząbki Kreski ma już od dawna a na wyczucie nie sprawdzę bo on nie daje sobie palucha wsadzić a jak już wsadzę to mnie gryzie no ale jest maruda, ślini się jak nie wiem i cały czas ma paluchy w buzi a dawno już ich tam nie wkładał.
chłopek przykra sytuacja ale dacie radę. Ja bym na twoim miejscu też się rozglądała za pracą bo może tobie akurat uda się pierwszej znaleźć.
rybka super że mały w końcu daje mamusi się wyspać
Joanna Kacper też się taki ruchliwy zrobił i wszystko by chciał a najlepiej to nakolanka i w długą. Nawet w wózku czasami wariuje bo on chce biegać
Zaraz będę kładła go spać bo już powoli zaczyna marudzić
W ogóle ostatnio jestem taka zmęczona że masakra i potrzebuję wolnego! Dobrze że za 2 tygodnie o tej porze będę już w Polsce Mama zapisała mnie już do dentysty więc od razu w dniu przylotu na 18:20 mam dentystę. Boję się jak cholera i strasznie mi głupio że przychodzę do niego z pękniętym zębem od 3 miesięcy no ale co zrobić jak tu mi zaśpiewali 1200€ za naprawę a urlopu wcześniej nie mogłam wziąć.
A pozazdrościłam wam i też się wczoraj wybrałam z Kacperkiem na huśtawki ależ miał radochę