- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Koni
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"

Dzisiaj miał ugotowane spaghetti ale nie zjadł choć był tylko po kromce chleba z wedlina i owocach plus kilka chrupkow za to dałam mu słoiczek i zjadł wszystko

Eh kiedyś mu to przejdzie mam nadzieję

Idę kończyć pracować a potem kolejne pranie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kochamy Cię nad życie:*
Zrobiłam przerwę i potem już normalnie wcinała :)widać Kacperek potrzebuje czasu aby rozsmakować się w domowych obiadkach. Teraz mi będzie szkoda Alicji, bo musiałam na wyjazd kupić słoiczki ( mam 5 obiadków typu krupnik, pomidorowa, risotto itd. dokupię jeszcze takie nowe, które ostatnio wprowadzili np. truskawki w jogurcie z kluseczkami albo jabłuszka z ryżem i cynamonem). Fajne są również sosiki dla juniorów z gerber, chcę zacząć mieszać też mleko 2 i 3

podajesz jakieś paróweczki? moja Niunia uwielbia szyneczkę i chyba jutro kupię jej jakąś paróweczkę z cielęciny na spróbowanie

- Koni
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Tak my jemy paróweczki ale z szynki bo cielęciny nam nie wolno. Jemy szyneczkę z chlebie i to mu bardzo smakuje ale kaszek na mleku czy musli nie chce

- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Kasiulka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Najlepsze życzenia dla Filipka!
Witajcie mamusie!
Ja nie mam ostatnio czasu odpisywać, ale czytam Was na bierząco.
U nas dużo się dzieje.... Kiedy zanikł mi pokarm Zuzia odmawiała jedzenia czegokolwiek, jej histeria i ciągły płacz spowodowały że pokarm zaczął produkować się w OGROMNYCH ilościach. Myślałam że piersi mi pękną

A tak z nowości to mamy już 6 ząbków:) Zuzia pokazuje jakie ma "kłopotki" (łapie się za główkę, kręci nią na boki i mówi ojojoj

pozdrawiam Was wszystkie!
odezwę się po sesji

- Natalia^^
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Koni odnośnie jedzenia to nie przejmuj się. My też mieliśmy taki kryzys ale nie poddałam się i nadal Jasiowi gotowałam. Teraz je w zasadzie wszystko co my.
Joanna widzę że Ala ładnie je;-) słoiczki to jest wygoda. My już raczej ich nie jadamy ale zawsze mam coś w szafce bo czasem kiedy wyjeżdżamy wolę aby zjadł słoiczek niż np obiad u teściowej bo ona wszystko tak mocno soli

Kasiulka powodzenia na sesji. I trzymam kciuki za niunie aby ładnie jadła. A biustem się nie przejmuj. ja też mam brzydki, pytałam kosmetyczki, warto pójść na serię mikrodermabrazji. Choć nie jest tanie i dlatego odkładam to jeszcze.
Dziś Jaś miał debiut w basenie, ale był szczęśliwy...

- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

powodzenia na sesji! połamania długopisu

natalia basen pomysł rewelacyjny!
owszem słoiczki to wygoda, na wyjazd jak znalazł. Jednak mi sprawia przyjemność gotowanie dla kogoś, szczególnie dla Alicji i męża

przepraszam, może mi umknęło, gdzie wyjeżdżacie?

ja tez już nie mogę się doczekać, naprawdę! ale przed nami jeszcze urodzinki Ali, więc o tym też myślę

tort zamówimy po niedzieli, znalazłam też na allegro serwetki papierowe z myszką minnie oraz foremki na babeczki z minnie i balony z napisem 'mam już roczek'.
mam sukienkę dla Ali i dla siebie również

idę prasować ubrania Alutkowe

dziewczynki czy pierzecie ubrania dzieciaczków w normalnym proszku/płynie?
ja nadal w specjalnym płynie piorę ciuszki Alicji i zastanawiam się czy nie przejść na normalny detergent

- asia886
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Lenka 12.06.2012r kochamy cię:-*
- Koni
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja zaraz do pracy

Teraz zrobiła się afera bo poprosilam z koleżanką o dodatkowe 3 dni wolne do urlopu bo w sobotę mamy wesele a w niedziele musiałabym wracać więc zapytałam o poniedziałek, wtorek i środę wolne bo i tak robię po 15-20h czyli 3-4 dni bo nam godziny pociął to jeszcze wielki problem a tydzień później urlopu nie dostałam bo ktoś inny kto dłużej pracuje dostał bo u nas liczy się długość pracy w kolejności urlopu i owszem dostałam po wielkim proszeniu ale już wczoraj wisialo pismo że nie wolno nam rezerwować dodatkowych dni wolnych a nigdy z tym nie było problemu a często jest tak że samoloty latają od poniedziałku do poniedziałku a urlop możemy wziąć tylko od poniedziałku do niedzieli i żadnego dnia więcej

Kasiulka współczuję tego odstawiania Zuzi u nas na całe szczęście obyło się bez dramatu.
Super że Zuzia już tak pokazuje

Natalia będę próbowała dawać mu moje choć ja też nie zawsze mam kiedy mu ugotować i wtedy mąż daje mu słoiczek

W ogóle to Kacper mi ostatnio mało je

Asia współczuję straty pracy

- Natalia^^
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Joanna my tak jak w zeszłym roku wynajmujemy domek w lesie i koło jeziora. Będzie nas dużo. Moja Mama, Tata, Siostra, Babcia, Dziadek, brat Mamy, kuzynka z Dziewczynkami i mężem no i oczywiście nasza trójka.

Koni to tak jak u nas kiedy nie ma czasu ugotować albo gdzieś jestesmyr też je słoiczek. Ale uważam że to lepsze niż miałby jeść cokolwiek.
Asia napewno znajdziesz coś nowego, głowa do góry.
a odnośnie prania to ja od dawna piorę w płynie do prania Persil razem z moimi ubraniami, bo Łukasza wolę prać osobno. On często ma bardzo brudne od części samochodowych albo innego dziadostwa. I nic mu nie było od samego początku.
U nas nic szczególnego siedzieliśmy w domku, byłam zrobić paznokcie mamie, a teraz oglądamy TV. Miłego weekendu

- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

fajnie, 22 dni

my jedziemy na cały tydzień plus 2 dni na przyjazd i odjazd. Mąż będzie miał w sumie 3 tygodnie urlopu

asia szkoda, że tak wyszło z pracą...
- Natalia^^
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Jak daleko macie w góry?? My byliśmy w Karpaczu zimą i mamy jakies 260 km.
Wiecie co ostatnio zaczęłam myśleć o drugim dziecku, ale nie tak żeby już tylko tak za dwa lata. Nie wiem może to późno.. Jaś bedzie miał 3 lata plus starania na które daje sobie kilka miesięcy plus sama ciąża, czy to nie za duża różnica wieku?? Ale tu jeszcze dochodzi kwestia ślubu, oboje marzyliśmy o weselu... a teraz wydatki są inne... Mamy małe mieszkanie na dwójkę dzieci.. ahh nie wiem może na siłę szukam argumentów na nie.

- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
teraz lecę pod prysznic, na śniadanie i jedziemy nad morze, mąż ma w końcu wolne

buziaki
- Koni
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Gdzie was wszystkie wywiało!
Ja się zaraz będę szykować do pracy ale moje dziecko skutecznie mi to utrudnia

W tym tygodniu planujemy z koleżanką wybrać się z dzieciakami na basen

Ok uciekam się szykować bo się nie wyrobię. Buziaki

- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

u nas coraz bliżej do urodzinek, będą w stylu myszka minnie

już doczekać się nie możemy zarówno wakacji jak i urodzinek

lecę na obiadek