- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kochamy Cię nad życie:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
kiedyś było tak fajnie,można było popisać

widzę Was dziewczyny na fb, więc czemu tu tez nie zajrzycie?

od dziś mężulek ma 3 tygodnie urlopu, także super

jutro jedziemy na wielkie zakupy i muszę powoli zacząć szykować jedzonko, ciasta itd
ale dziś trochę relaksu i w końcu wychodzimy do kina

sąsiadeczka zostanie z Alutką, więc git

- Natalia^^
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1
życze Wam udanej imprezy i wolnego wieczoru... Kurcze jak to fajnie że macie godną zaufania sąsiadkę. Ja muszę Jasia wozić ze sobą wszędzie. Dziś idziemy razem do fryziera... Ale już niedługo wakacje i moja mama bedzie miała urop zdrowotny rok. wiec ja chyba pójdę do pracy.
- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a co z przedszkolem?
u mnie moja babcia zadeklarowała się, że zajmie się Alą w przyszłym roku jak już będzie większa, chodząca

jej, ja od roku nigdzie nie wychodziłam, też wszędzie z Alicją...
ale w koncu przemogłam się i zagadałam o opiekę

- blue01
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm

- rybka19834
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Tesknilyscie trochę za mną???

Odrazu na początku moc gorących usciskow o całuskow dla aluni:****. Rośnij zdrowo słoneczko

My się nie odzywamy bo zawsze coś...poza tym widzę ze coraz mniej nas tu:/ szkoda...
U nas wszystko w porządku.mateo zasuwa jak szalony sam oczywiście

My na wakacje nie wyruszamy,jedynie na weekend nad jezioro lub ocean..dopiero we wrześniu jedziemy na pare dni do Chicago bo mamy chrzciny a ja będę chrzestna,więc trochę pozwiedzamy przy okazji..u nas jest tak gorąco ze siedzimy w domu przy włączanej klimatyzacji bo nie da się wytrzymać..
Tak myśle co przygotować na urodzinki,myślałam sałata z grilowanym kurcxakiem,losos pieczony z ziemnisczkami pieczonymi,mix salat z grilowanym lososiem i suszonymi pomidorami No i jakieś tam przystawki...a tort będziemy mieć lodowy plus ciasto kupię...a gadżety takie jak czapki talerzyki itd itd juz mamy:)))
Dziewczynki odezwę się może pózniej bo Mateo wstał...buziaki
- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Alicja 'odchorowała' to,że nas nie ma...zwymiotowała na całego, bardzo dużo płakała, zasnęła z płaczu, po 30 minutach obudziła się w histerii i tak płakała na kolanach sąsiadki drugie pół godziny aż wróciliśmy do domu...jak mnie Ala zobaczyła to od razu na ręce, głaskała mnie po buzi i w ogóle...
mimo wszystko wyjście było udane, film również...
szkoda, bo Alcia zna sąsiadkę, bardzo ją lubi, kiedyś z nią zostawała...widać, teraz taki etap,że dziecko ma lęk separacyjny...teraz już śpi i jest spokojna

blue dziękujemy za życzenia

rybka no witaj kochana!

mmm, same smakołyki chcesz zrobić, super

do tego sąsiadeczka zrobi mi sernik z rosą, a ja upiekę kostkę alpejską i babeczki jogurtowe z białą czekoladą
a potem kolacja min. polędwiczka w cieście francuskim z szynką szwarcwaldzką, zbóje, inne mięsko, sałatki, paszteciki itp
kręgosłup mi chyba odpadnie, i tak mam chory, zaraz boli jak tylko dłużej postoję,
ale dam radę

- iwonka_wwa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Pare dni nie wchodzilam ale nawet niewiele do nadrobienia

U nas Michas pierwsze kroczki sam postawil 12 czerwca, ale nadal woli chodzic za raczke, bo on nie idzie tylko begnie i co chwile bach. A za raczke szaleje.
Wszystkiego naj naj dla dzieciacxkow ktore juz roczek skonczyly. Naprawde tak szybko to zlecialo. Pamietam jak dzis to oczekiwanie, a potem jak michas byl taki malutki, a teraz kawal chlopa..hehe.
Jutro tez wyprawiamy urodziny, grilla robimy, chociaz pogoda beznadziejna. No ale byle nie padalo to bedzie dobrze.
JOANNA Michas tak ma ze w dzien to zostanie z kimkolwiek, ale wieczorem musi byc mama. My sie staramy zostawiac michasia mimo wszystko tez wieczorami z tesciowa. Ona jakos w miare potrafi go uspokoic. Ale pod koniec lopca tez sie wyprowadzamy do mojego taty, watpie ze on bedzie chcial wieczorem zistac z micgadiem bo wczesnie chodzi spac

- dzidostwo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat

Amelka sama już śmiga jestem z niej dumna cały czas coś nowego coś pokazuje coś mówi, no super tak szybko zlecialo dopiero roczek miała a za 4 dni 13 miesiecy skonczy.. coraz szybciej czas leci...
mówi mama tata baba, już, choć , nie ma (a raczej "maa"), nie itd.. takie krótkie słowka, już.. itd.. coraz lepiej..
teraz ważniejszy zrobił sie dla niej tatuś, mama jak pampers jak sie uderzy trzeba uśpić, przytulić.. a tak to tatuś, jak nieraz sie budzi iwidzi że tata wychodzi to w ryk i płacze za nim a jak widzi to raczki do taty i nie ma opcji zeby nie wzial..
Co do mojego samopoczucia jest ok czasami wieczorami mnie brzuch boli, ale to pewnie od dzwigania Amelki.. płci jescze nie znam, USG mam tutaj w piątek a 15 w Polsce.. wiec zobaczymy...
lee sie ubrac i ide na spacer z Amelka poki nie pada

Miłego dnia:)
- Madeline
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13

My po urodzinkach, Olus oczarowal wszystkich. Oczywiscie wybral kieliszek

Olusiek z dnia na dzien jest coraz madrzejszy, jest taki kochany, uwielbiam spedzac z nim czas

W piatek wracamy do Danii, ahh jak ten urlop szybko zlecial

Buziaki i sto lat dla wszystkich dzieciaczkow

- Joanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja tylko na chwilkę

od wczoraj jesteśmy już w górach, jest pięknie! Alicja zadowolona i to jest najważniejsze

madeline Alicja też chwyciła za kieliszek,od razu i do buzi

dzidostwo już niedługo poznacie płeć bobaska

uciekam szykować jedzonko na grilla, a potem jedziemy nad dziki wodospad w Karpaczu

pozdrawiamy serdecznie!
- dzidostwo
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
dziś od rana znów jestem myślami za Polską, tak mi jest tskno że nie daje rady, musze znów o tym z mężem pogadać.. choć jest ciężko bo to ja go namawiałam do tego wyjazdu, ale na prawde nie sądziłam że bedzie aż tak źle.. tęskni mi sie dosłownie za wszystkim i wszystkimi..
Amelka jescze korzysta z drzemki ale pewnie niedługo wstanie, zobaczymy...
zje zupkę i bedziemy siedziec do wiezora bo zimno i nie fajnie dzis jest.. wrecz deszczowo..
a ja hmm nawet normalnie myslec nie moge bo Amelka nie ma nikogo z kim sie pobawic by mogla, a tak to praktycznie codziennie z sasiadka sie widywałyśmy i nunia miala kogos do zabawy.. brakuje mi tego wszystkiego...
a juz bylo dobrze, juz nawet myslalam ze dobrze ze jestesmy tutaj, ale za kazdym razem wieczorem mam te sama mysli czy nawet w dzien.. ehh sama juz nie wiem jak to zrobic..
bo tu fajnie jest bo jest kasa.. ale chyba wole biedniej i szczesliwiej niz miec nie wiadomo ile kasy a clay czas w serxu smutek..
- Kasiulka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

U nas wszystko dobrze, urodzinki się udały

Zabralam siostrę do nas na 2 tygodnie na wakacje. Fajnie spędzamy czas - chociaż mamy motywację żeby gdzieś wyjsc

Sesja zdana także jesteśmy spokojniejsi

A co u Was?
Dzidostwo widziałam że spodziewasz się chłopca! Gratulacje!
- Kasiulka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

U nas wszystko dobrze, urodzinki się udały

Zabralam siostrę do nas na 2 tygodnie na wakacje. Fajnie spędzamy czas - chociaż mamy motywację żeby gdzieś wyjsc

Sesja zdana także jesteśmy spokojniejsi

A co u Was?
Dzidostwo widziałam że spodziewasz się chłopca! Gratulacje!