BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 9 miesiąc temu #684585 przez dzidostwo
hej dziewczyny , mam chwilę ale dosłwonie chwile dla siebie..

pogoda u nas super cieplutko odkąd jestem 2 dni co padało, a tak to cieplutko... więc poki co nie ma co narzekać...

dziś stwierdzilam ze chce wracac do Polski, finansowo tu jest superowe zycie.. ale brakuje mi przyjaciol rodziny i tych znajomych mi miejsc.. normalnie becze jak bóbr, tu nie mam do kogo gęby otworzyć, Damiana nie ma od 6 do 18 zanim wróci jest juz 19 i co to za życie w Polsce pracowal do 16 czasem sie zdarzylo ze do 17 czy tam 18.. normalnie zero zycia... musze dzis z Nim o tym pogadac.. bo nie wiem czy na dłuższą metę dam tak radę...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #685838 przez Koni
Cześć mamuśki :)

Straszna tu cisza u nas ostatnio :( Czyżby wszystkie były na urlopie?

Joanna urodzinki już za niecały tydzień :)

dzidostwo doskonale rozumiem twój stan! Jestem poz granicami Polski już ponad 7 lat i nigdy mi nie minęło uczucie tęsknoty :( Do dzisiaj sobie myślę jak fajnie by było się przejść tu czy tam i jak bardzo mi brakuje bliskich mi osób :( Dlatego też zaczynamy myśleć żeby być tutaj jeszcze 3 lata żeby dopracować do 10 lat i móc się później starać o irlandzką emeryturę i wracać do Polski bo tutaj już też finansowo nie ma rewelacji :dry:

Kacperek chyba się powoli przekonuje do mojego gotowania bo od 5 dni ładnie je :)

W ogóle zrobił się taki bystry że jestem pełna podziwu :) Dzisiaj przyszedł za mną do łazienki stanął przy wannie i obserwował jak ją myje :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #685872 przez Natalia^^
hej.

A wiec nic nie pisze bo się LENIĘ u mamy na działce :laugh:

Dzidostwo... ja cie doskonale rozumiem, byłam kilka miesięcy w Norwegii i bardzo byłam nieszczęsliwa, są osoby które się zwyczajnie nie nadają na życie na obczyźnie.

Koni ja myślę że jeśli jej tak zależy to zrobiła by wszystko żebyś mogła być. Choć nie wiem jakie ma plany na tydzien przed weselem, u nas jest tradycja purtelamu i ona wypada tydzien przed ,wieczory panieńskie przeważnie dwa tyg przed ale to tak różnie bywa. mam koleżankę która robiła miesiac wczesniej. Nie wiem myślę że dobrze jej napisałaś. Może przemysli??

11 lata 9 miesiąc temu #686028 przez Koni
Witam :)

Natalia leniuchu jeden :lol: Macie pogodę to możecie się opalać :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kapi właśnie piszczy i lata po całej kuchni stając przy wszystkim :)

11 lata 9 miesiąc temu #686080 przez Natalia^^
To Prawda jestem Leniem choć dzić już siedzimy w domku i sprzątamy bo zapuściłam mieszkanie. A bardzo nie lubię bałagany kurzu i brudnych podłóg...Ale od jutra znowu działka :lol: :silly:

Koni Pulteram to jest dzien(kiedyś przed dzień slubu) tydzien przed slubem, przychodzą najróżniejsi znajomi (u nas to dużo osób z całej wsi) I biją szkło w wyznaczonym miejscu na szczęście dla młodych. Oczywiście nie odchodzą z niczym dostają kolejkę wódki, i jakiś poczęstunek. Teraz to przerodziło się w prawdziwą zabawę. są tańce jedzenie wódka najczęsciej w plenerze.

11 lata 9 miesiąc temu #686093 przez Koni
Natalia a to o tej tradycji słyszałam choć naxwy nie znałam no ale u nas się jej nie stosuje.

Kacperek właśnie się usypia na drzemke a ja idę się malować bo chcę się z nim wybrać na miasto bo musze za jakąś sukienka popatrzeć :dry:

Eh wciąż mi wisi 7 kg z przed ciąży i nie mogę tego zgubić :( Już mi ta waga stoi ponad miesiąc i nic :angry: A jak wasze diety?

Kasiulka wszystkiego pieknego i cudownego dla Zuzi z okazji pierwszych urodzinek :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #686319 przez Joanna
Cześć mamcie :blink:

ja mam w końcu chwilę spokoju, bo latam od rana :cheer:
najpierw wstałyśmy na śniadanie, potem posprzątałam łazienkę, wtarłam kurze w mieszkaniu, poszłyśmy na małe zakupy...wróciłyśmy to odkurzyłam i dałam Ali obiad no i nie obyło się bez atrakcji oczywiście ;) Mała zezłościła się i chciała zdjąć ślinik ( kupiliśmy jej taki silikonowy z żabką, ma kieszonke aby jedzenie spływało )jak machnęła to całe jedzenie było na mnie, ja się zdenerwowałam i złapałam ją za rękę :dry: od razu płacz, bo nawet dotknąć jej nie można, i chwile potem zwymiotowała...o mamo, ile sprzątania, musiałam umyć podłogi i Alę przebrać...przerąbane z nią mamy :( zjadła słoiczek i poszła spać na szczęście, echhh

koni ja nie wypowiem się odnośnie panieńskiego, bo nie miałam :) mąż też nie miał wieczoru kawalerskiego :woohoo: pamiętam, że razem ze świadkami i ich połówkami poszliśmy na kolację :)
a jaką sukienkę potrzebujesz? na ślub przyjaciółki?
ja ostatnio obkupiłam się i jestem zadowolona, sukienkę mam na Ali urodzinki, wczoraj kupiłam sobie buty na koturnie, z kokardką a'la sandały, spódniczkę o dziwo w rozmiarze 38 i jeszcze mam luz, a dzisiaj bluzkę :) także na wyjazd jestem obkupiona, został mi tylko strój kąpielowy i może jakaś piżama z krótkimi spodniami :side:
waga? ostatnio spadła ładnie, ale przed 2-3 dni sobie poszalałam z jedzeniem i pół kilograma mam więcej, ale dziś już trzymam się i jem mniej :) muszę zrzucić z 6 kg jeszcze, łooooo matko :blush: ale na minusie mam prawie 12 kg :blink:

natalia słyszałam o tej tradycji, na wsiach organizują takie spotkania :)

dzidostwo straszne są te dzisiejsze czasy, trzeba wybierać między rodziną/przyjaciółki a pieniędzmi...wszystko zależy od tego, czy uda Ci się zaklimatyzować w nowym miejscu na tyle, aby móc cieszyć się życiem...nie wiem, dla mnie bardzo trudna sytuacja, ja wiem, że nie wyjechałabym z Polski

11 lata 9 miesiąc temu #686961 przez Madeline
Hej kochane ja tylko tak szybko. Olus chodzi. Wczoraj poszedl i tak juz zostalo. A my jutro wyjezdzamy do Pl na dwa tygodnie na urlop. Buziaki

11 lata 9 miesiąc temu #686974 przez Hea
Hej wszystkim

Na początku życzę 100 lat dla wszystkich maluszków, które skończyły roczek :)

U Wiktorka wszystko ok, od kilka tygodni sam chodzi, idą mu zęby na górze i rozrabia jak zwykle :P

Nie było mnie długo bo miałam operacje wycinania woreczka żółciowego...teraz jestem już w domu ale boli ten brzuch i za długo nie mogę siedzieć przed komputerem.

Muszę nadrobić i przeczytać wasze zaległe posty bo nie jestem w temacie...

Pozdrowionka:)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #687806 przez Joanna
ale cisza :lol:

gratulacje dla dzieciaczków, które już chodzą :) :)

dzisiaj znowu gorąco, ale nie tak bardzo jak wczoraj ufff :side:
na dworku byłyśmy, trzeba było owocki kupić a teraz siedzimy w domku
Ala zje obiadek i pójdzie spać, a ja w tym czasie umyję okno w salonie :blink:
wczoraj wyprałam wszystkie firany, a teraz codziennie będę myć po jednym oknie :blink:
jeszcze zostaną dywany do wyprania i posprzątanie mieszkanka :)
wczoraj zamówiliśmy tort dla Alicji,cena mnie powaliła,ale cóż... :blush:
dzisiaj usiądę i zaplanuję co trzeba kupić, bo mniej więcej wiem co chcę przyrządzić do jedzenia :)

powoli muszę szykować rzeczy na wyjazd, za 8 dni wyjeżdżamy! :woohoo: :woohoo:

koni kupiłaś sukienkę? pochwal się jaką :) jak znajdę chwilę to wrzucę zdjęcie mojej :side:

11 lata 9 miesiąc temu #687935 przez Kasiulka
Natalia i nas też jest bicie butelek, tzw. Polter. Na dzień przed ślubem. Fajnie było na naszym :)
A powiedz jak z tym Twoim przedszkolem sprawa wygląda?

Koni mi by było strasznie przykro :( chce się upic? A co to jest za argument :/ przecież co to za zabawa bez przyjaciółki? ale tak to właśnie jest jak się jest na wyjazdach, zawsze coś Cię omija. Ludzie zapominają o Tobie bo.rzadko sie widzicie. Ciężko dbać o relacje na odległość. Szkoda ze osoba która nazywa sie Twoja przyjaciółka tak sie zachowuje :(

Zuzia dziekuje jeszcze raz za życzenia :)

Ja też kupiłam sobie sukienkę :) a nawet kilka, ale to takie do codziennego użytku bo żadne wielkie wyjścia się nie szykują :)

Joanna fajnie.masz.z.tymi.wakacjami :) ale tych porządków to Ci nie zazdroszczę :D

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #688033 przez Joanna
kasiulka jak miewa się Zuzia? próbuje chodzić? :)
pokaż sukienki :)
a ja jednak umyłam praktycznie wszystkie okna, tylko w sypialni mi zostało na jutro :lol:
jak się rozpędziłam to poleciało, aż przejrzało w mieszkanku :side:

11 lata 9 miesiąc temu #688092 przez Kasiulka
Joanna Zuzia próbuje od dawna, ale bez rezultatu. Jest bardzo ostrożna. Za raczke chodzi bardzo pewnie i czuje ze to trzymanie to tylko formalność bo i bez niego by szła. Ale kiedy ją puszczam od razu siada na pupe i koniec :) co zrobić, trzeba dac jej szansę rozwijać sie w swoim tempie.

11 lata 9 miesiąc temu #690448 przez Joanna
puk puk ?:)

ale mnie wzięło na wspomnienia :blush: rok temu o tej godzinie już byłam w szpitalu, potem poszłam na porodówkę...kiedy to zleciało... :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #690551 przez Natalia^^
Matko jaki nudny dzień,

Joanna zobacz Jaś jest starszy od Ali o 2 miesiące... Masakra ja nie wiem jak to było mieć takie maleństwo... Jaś kiedy miał dwa miesiące i tydzien ważył 4 kg. Jutro Ali urodzinki??? :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka