BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #315444 przez chłopek
ja do szkoły rodzenia nie chodze pierwsze dziecko urodziłam bez chodzenia do niej to teraz tez tak bedzie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #315452 przez Kasiulka
Chłopek to masz jakieś przygotowanie za sobą skoro drugie dziecko ;) ja nie mam absolutnie nikogo kto by mi coś doradził, czy rzetelnie poinformował. Oprócz mojej Pani gin. Wszystkie kobiety z jakimi rozmawiałam na temat porodu potrafiły mnie jedynie nastraszyć :( stąd u mnie chęć pójścia do szkoły rodzenia. Nie ukrywam, że zależy mi na tym żeby mąż miał realne wyobrażenie dotyczące tego jak poród wygląda-skoro chce mi towarzyszyć. Ciekawi mnie to wszystko, ale jednocześnie boję się że sobie nie poradzę i zniechęce się do kolejnej ciąży. Miałyście tak Mamy ?

12 lata 10 miesiąc temu #315457 przez chłopek
kasiulka ja tez nie wiedzialam jak wyglada poród i troszeczke sie bałam ale mąż był ze mna.
ale sie dzisij źle czuje :(

12 lata 10 miesiąc temu #315458 przez Kasiulka
takie wsparcie na pewno wiele daje :)

o jejku a co się dzieje?

12 lata 10 miesiąc temu #315459 przez chłopek
jest mi niedobrze i wogóle jakos mi cieżko,wczoraj tez mi było tak cieżko i noga mnie bolała. dzidzia sie strasznie dzisiaj rusza i po pęcherzu cały czas dostaje

12 lata 10 miesiąc temu #315462 przez Kasiulka
o kurcze :( strasznie Ci współczuję :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #315464 przez chłopek
wczoraj jeszcze mąż był to coś mi pomógł a dzisiaj juz do pracy poszedł, a ja mam tyle sprzatania, jeszcze Ksawcio mi nie spi

12 lata 10 miesiąc temu #315475 przez nataleczka_92
termin mam na 15czerwca.
a co do porodu, uwazam ze kazdy jest i tak inny. mnie kazdy straszyl jak bedzie bolec,ze pozniej sie ruszyc nie bede mogla... a jak pojechalam do szpitala o 14,tak o 16.30 nasza coreczka juz byla z nami. na wieczor moglam normalnie wstac pod prysznic. mysle ze to bol do przezycia :)

12 lata 10 miesiąc temu #315476 przez Kasiulka
o jejku to faktycznie ciężko... :(
Ja mam na szczęście wolne do końca tygodnia.Dziś wieczorem mam wizytę u lekarza i smutno mi strasznie bo Tomek nie może ze mną jechać :( To będzie pierwsza taka wizyta bez niego :(
a od przyszłego tygodnia czekają mnie 3 tygodnie praktyki w klasach 1-3. I jeszcze najlepsza wiadomość- nie przełożą mi obrony licencjatu (nie podali uzasadnienia), więc bronić się muszę 18 czerwca- w termin porodu :ohmy:
Chyba pozostaje mi tylko śmiać się z tego wszystkiego bo i tak nic zmienić nie mogę :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #315481 przez chłopek
kasiulka mi np przełożyli termin obrony ale ja nic nie pisałam tylo rozmawiałąm z promotorem i on sie zgodzil, chyba sa nienormalni ze w 9 miesiacu sie bedziesz bronic mi ciezko było w 7 miesiacu na obronie a magistra broniłam,
mój mąż wogóle ze mna na usg nie chodzi bo jest w pracy teraz sie mu udało ze miał wolne i widział dzidzie, przy Ksawciu zawsze był ze mna bo miała przewaznie wizyte w soboty

12 lata 10 miesiąc temu #315498 przez Kasiulka
nataleczka_92 napisał:

termin mam na 15czerwca.
a co do porodu, uwazam ze kazdy jest i tak inny. mnie kazdy straszyl jak bedzie bolec,ze pozniej sie ruszyc nie bede mogla... a jak pojechalam do szpitala o 14,tak o 16.30 nasza coreczka juz byla z nami. na wieczor moglam normalnie wstac pod prysznic. mysle ze to bol do przezycia :)

nawet nie wiesz kochana jak ja dzisiaj potrzebowałam usłyszeć coś takiego :) :kiss:

chłopek jesteś strasznie dzielna! Podziwiam Cię ,że pomimo złego samopoczucia w ciązy radzisz sobie z Ksawciem i z tymi wszystkimi dodatkowymi pracami :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #315515 przez chłopek
Kasiulka nie mam wyjscia musze sobie dac rade nie ma mi kto pomóc, mama w pracy siostra ma swoe dziecko, chociaz jak bym sie bardzo zle czula to mama by wzieła wolne i mi pomogła,

nataleczka a znasz płec dzidziusia?

12 lata 10 miesiąc temu #315616 przez Koni
Kasiulka ja też chce się zapisać bo u nas jest szkoła w szpitalu za darmo więc warto skorzystać i są dwie opcje albo 3 krótsze spotkania albo jedno 8h i chyba wybiorę tą drugą opcje żeby nie musieć w pracy brać tyle wolnego a jeden dzień im różnicy nie zrobi :P

Chłopek ja się 3 dzień czuję do kitu :dry: Najpierw bolało mnie z tego prawego boku a dzisiaj już mnie cały brzuch boli jakby mi coś na żołądku siedziało :( Coraz gorzej i ciężej się robi.

Aktualna lista :

01. 01.06.2012 - natalia^^ / Synek
02. 02.06.2012 - sister.anna / Córeczka
03. 05.06.2012 - Jolcia / Córeczka
04. 06.06.2012 - Hea / Synek (Wiktor)
05. 08.06.2012 - martynka9996 /???
06. 08.06.2012 - Monia889 / Córeczka
07. 08.06.2012 - Andzia / Córeczka
08. 13.06.2012 - asia886 / Córeczka (Amelka)
09. 15.06.2012 - nataleczka_92 / Synek (Filipek)
10. 16.06.2012 - zuzek144 /???
11. 18.06.2012 - chłopek /???
12. 18.06.2012 - gumis24 / Synek (Ryan)
13. 18.06.2012 - Kasiulka / Córeczka (Zuzia)
14. 21.06.2012 - blue01 / Córeczka
15. 22.06.2012 - madeline /Synek (Aleksander)
16. 27.06.2012 - Koni /Synek
17. 30.06.2012 - rybka19834 /???

Dziewczyny macie jakieś propozycje imienia dla chłopca? U nas to tak strasznie trudna decyzja że w końcu nic nie wybierzemy :P

12 lata 10 miesiąc temu #315625 przez Kasiulka
Koni też tak miałam z prawym bokiem(teraz w weekend),ale jakoś szczęśliwie mi minęło. Kurcze tego się właśnie obawiam ,że będzie ciężej. Chociaż pocieszam się cały czas tym, że już jesteśmy za półmetkiem :)

12 lata 10 miesiąc temu #315631 przez chłopek
dziewczyny mialam zrobic liste zeby nie szukac caly czas tylko nowy watek zrobic, i chialam w tabelce ale nie wiem jak :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka