BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #314703 przez Koni
Madeline dzięki :)

Dziewczyny czy Was też tak czasem boli z boku brzucha? Mnie tak boli od 2 dni :angry: i nie wiem czy mi mały tam leży czy jak :( Dokładnie mnie boli z prawej strony (z boku) u dołu.

Dzisiaj sobie zmierzyłam obwód brzuszka i u nas jest 103cm :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #314708 przez martynka9996
Cześć mamuśki :)

Widze że tylko w 3 nie wiemy jakiej płci jest nasz dzidziuś :( niestety więc trudno coś na razie kupować. Łóżeczko mam po Patrysi więc tu nie mam problemu wózka nie będę na razie kupować bo mam od kogo pożyczyć a to tak na prawdę potrzebny od czerwca-listopada na 6 miesięcy to nikomu nie zniszczę. Kupię dopiero sobie fajną spacerówkę bo z takim przez 3 lata będę biegać :)
Przewijak będę używać bo fajna sprawa to od siostry wezmę wanienkę mam po Patrysi więc do kupna mam trochę ciuszków ale to chciałam znać płeć :(
Ja jutro idę na glukozę ale to badanie miałam już robione przy pierwszej ciąży i wtedy wyszło mi ok już glukozę sobie kupiłam taka w proszku tylko cytrynę muszę wziąć ale da się to wytrzymać.

Madeline ja tez mam taki w przychodni problem z lekarzem co którąś wizytę go nie ma bo ma odbiór godzin za porodówkę i wtedy jakis inny lekarz schodzi do przychodni który nie może wystawić zwolnienia bo on jest teraz na oddziale i trzeba położyc sie na oddział jak jest coś nie tak paranoja. Do tego mój lekarz przepisuje mi zwolnienie co 2 tygodnie więc umówić się co 2 tygodnie do przychodni to też nie takie proste. Niestety tak to wygląda jak sie chodzi normalnie do przychodni nawet w PL jeśli chcesz żeby to miało jakieś ręce i nogi trzeba iść prywatnie :angry:

Zaczęłam zastanawiać się nad imieniem i mam parę typów jak wam się podobają:
córeczka- Judyta albo Jowita
synek- Szymon, Borys, Eryk albo Marcel

12 lata 10 miesiąc temu #314724 przez sister.anna
Czesc Dziewczyny,

Oj widze ze Wam brzuszki rosna na calego, ja rosne tez ale jakos obwod pasa w pepku nie az tak bardzo, bedzie ok 90cm, bardziej idzie mi dolem i boczkami chyba. Kruszynka szaleje, wczoraj w nocy to az lezec nie moglam i od kopania az cala skakalam i musialam sobie zrobic cieple mleczko z miodem na spanie.

Jutro do Polski i od razu wieczorem spotkanie z ginem i usg, mysle ze jest wszystko dobrze ale chce by mnie mega dokladnie przebadal.

Koni, zakupy bardzo fajne :woohoo: Fajne kolorki.
Ja tez mam cala liste do kupienia. Z ta glukoza w Uk jest identyko, skoro w rodzinie nie ma to nie robia...sama sobie w PL zrobie, niech mnie pocaluja.

Mnie okrutnie bola zebra z lewej, takie dziwne uczucie bo az promieniuje na lopatke i tylko jak leze jest dobrze. Juz nawet bez stanika do pracy chodze, tylko w takiej koszulce bawelnianej. Wczoraj tak pare godzin dawalo mi kosc, spac na lewej stronie tez sie nie da. Ale wygooglowalam ze to ponoc normalne. Dzisiaj siedze juz 4 godz w pracy wiec znowu daje o sobie znac. trudne jest to bycie w ciazy musze przyznac, praca na pelen etat i wykanczanie psychiczne przez szefa tez nie pomagaja :angry:

A Wy dziewczyny pracujecie jeszcze normalnie ?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #314790 przez chłopek
martynka ja tez nie znam płci tak tylko wpisałam ze prawdopodobnie dziewczynka ale chyba zaktualizuje liste bo po co mam sie nastawiac

Aktualna lista :

01. 01.06.2012 - natalia^^ / Synek
02. 02.06.2012 - sister.anna / Córeczka
03. 05.06.2012 - Jolcia / Córeczka
04. 06.06.2012 - Hea / Synek (Wiktor)
05. 08.06.2012 - martynka9996 /???
06. 08.06.2012 - Monia889 / Córeczka
07. 08.06.2012 - Andzia / Córeczka
08. 13.06.2012 - asia886 / Córeczka (Amelka)
09. 16.06.2012 - zuzek144 /???
10. 18.06.2012 - chłopek /???
11. 18.06.2012 - gumis24 / Synek (Ryan)
12. 18.06.2012 - Kasiulka / Córeczka (Zuzia)
13. 21.06.2012 - blue01 / Córeczka
14. 22.06.2012 - madeline /Synek (Aleksander)
15. 27.06.2012 - Koni /Synek
16. 30.06.2012 - rybka19834 /???

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #314840 przez Koni
sister.anna dzięki :) U mnie na glukozę za wcześnie :/ nic to najwyżej nie będę musiała być na diecie :P

Też uważam że bycie w ciąży jest bardzo trudne. Mi brzuszek ta rośnie że już powoli się ciężko czuję ale dajemy radę. Jeszcze tylko 3 miesiące pracy po powrocie i będę odpoczywać :)

12 lata 10 miesiąc temu #314843 przez Hea
Andzia: Ja miałam na czczo 81 a po glukozie 125 więc podobnie;) I mi powiedzieli, że wyniki są dobre, ale nie wiem jakie są granice normy.

Fajne pokupowałyście te łóżeczka :) Ja będę miała sporo rzeczy po kimś bo łóżeczko i trochę ubranek takich dla starszego po synku mojej siostry, fotelik i wózek po córce brata i jeszcze po niej trochę ubranek takich mniejszych i jeszcze ubranka po córce koleżanki. Więc do kupienia mam tylko trochę kosmetyków i wanienkę. Zastanawiam się czy kupować cały taki przewijak czy tylko taką matę do przewijania do łóżeczka hm...

A co do listy to patrzę, że jak na razie przeważają dziewczynki :P

martynka9996: Mi się podoba Jowita, a dla syna Szymon i Marcel. My swojego syna nazwiemy Wiktor bo chcemy żeby wszystkie dzieci miały imiona na jedną literę, a dla dziewczynki strasznie nam się podoba Weronika i Wiktoria. Więc teraz będzie Wiktor a później postaramy się o dziewczynkę :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #314882 przez martynka9996
Jeszcze nie pisałam w pasie na wysokości pępka mam 95 cm ale brzuchek taka oponke to już miałam przed ciażą w sumie ktoś kto mnie dawno nie widział pytał mnie czy czasem w ciąży nie jestem jak jeszcze nie byłam :laugh: a jeśli chodzi o wage to od początku +2,5 kg

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #314969 przez Madeline
Kurcze Martynka to mało przytyłaś, bo ja od początku ciąży 6 kg już mam na plusie a jestem prawie w 23 tygodniu :)

12 lata 10 miesiąc temu #315297 przez nataleczka_92
witajcie dziewczyny. u mnie polowa 23tygodnia. na 95% ma być chłopiec Filipek:) ale znowu mam tak ze mogę jesc tylko kanapki z nutellą i płatki z mlekiem:) wędliny i mieso mnie odrzucają... mam straszne bóle krzyża,ze w nocy to ciezko mi sie przekrecic... :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #315341 przez chłopek
nataleczka mnie tez plecy bola

12 lata 10 miesiąc temu #315389 przez Kasiulka
Hej dziewczyny :) mnie też bolą plecy, ale jakby na to nie patrzeć już mamy z górki :) chodzicie do szkoły rodzenia?

12 lata 10 miesiąc temu #315394 przez Natalia^^
Hej Dziewczyny, dzis byłam na badaniach watrobowych, wszystko w normie poza bilirubiną, troche mnie to martwi... zobaczymy co lekarz powie.

Ja myslałam zeby chodzic ale u mnie nie ma za bardzo gdzie...

12 lata 10 miesiąc temu #315402 przez Kasiulka
Ja dziś odebrałam wyniki badań krwi i moczu. Powiem szczerze, że się zdziwiłam bo pierwszy raz w życiu mam dobry wynik moczu. :) A co do krwi to niestety za mało hemoglobiny, jutro widzę się z moją gin. Nie mogę się już doczekać żeby zobaczyć jak Zuzia teraz wygląda :)

12 lata 10 miesiąc temu #315425 przez nataleczka_92
u mnie to druga ciaza. do szkoly rodzenia nie chodze,ale to chyna z braku czasu po prostu.

12 lata 10 miesiąc temu #315431 przez Koni
Ja to na wagę weszłam ostatni raz przed urlopem i tak mnie wszyscy tutaj opychają że chyba będę z 30 na plusie miała po powrocie :P

nataleczka_92 podaj datę porodu to Cię dopiszemy do listy :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka