BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #315636 przez Koni
Kasiulka no ciężko się powoli robi i nawet sobie nie wyobrażam jak my się będziemy toczyć w tym 9 miesiącu jak mi powoli już ciężko się poruszać nie mówiąc o tym że jak tylko wyjdę z domu to mi się sikać chce :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #315647 przez Kasiulka
Kurcze ile razy ja po wyjściu z domu się potrafię cofnąć do łazienki to jest masakra :ohmy:
Śmiać mi się czasem chcę jak tak patrzę na siebie z boku-chodzę jak taka babinka powolutku żeby się nie poślizgnąć, powolutku siadam i wstaję. A zawsze byłam taka energiczna-wszystko szybko tu i teraz :lol: śmiesznie to musi wyglądać dla moich znajomych i rodziny :lol:

Koni co do imienia dla chłopca-gdyby mój bobasek był chłopcem dalibyśmy mu na imię Janek:)

12 lata 10 miesiąc temu #315650 przez chłopek
koni ja caly czas w kibelku jestem, bo dzidzia na pęcherzu lezy, jak gdzies wychodze ide siku a zaraz znowu mi sie chce, pasowało by pampersa nosic:)

12 lata 10 miesiąc temu #315698 przez chłopek
brzuszek :)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #315703 przez nataleczka_92
chlopek fajny brzuszek:) ja bede miec na 95% chłopca:) i bardzo sie ciesze bo mam juz coreczke,to parka by sie przydała. Mój mąż mowi ze w tym momencie mam wiekszy brzuszek niz przy pierwszej ciazy w 9miesiacu. to niewiem jak bede wygladac na koniec...;)

12 lata 10 miesiąc temu #315710 przez chłopek
nataleczka ja bym chciała córeczke tez bym miała parke:) a teraz mam taki szeroki brzuszek z Ksawciem była piłeczka

12 lata 10 miesiąc temu #315721 przez nataleczka_92
chlopek a nie wiesz co bedziesz miala? mi ginekolog powiedzial w 20tygodniu,za tydzien mam kolejną wizyte i mam nadzieje ze zdania nie zmieni...:) z chłopcem jest ciezej wykryc poniewaz moze to byc pepowina ale lekarz powiedzial ze 95% chlopiec wiec jestem szczesliwa:)

12 lata 10 miesiąc temu #315732 przez chłopek
mi lekarz powiedział ze siusiaka nie widzi, ale nie powie na 100% bo widzi coś okrągłęgo wiec nie wiem nadal co jest, nastepne usg pewnei dopiero w 27 tygodniu, z Ksawciem w 19 tygodnu sie dowiedziałam tak sie rozłożył ze było widac ze to chłopczyk
a nataleczka skąd jestes?]

12 lata 10 miesiąc temu #315773 przez Kasiulka
O kurcze chłopek jaki masz zgrabniutki ten brzuszek ! :ohmy: :)
Ja mam już niezłą piłkę :lol: jak tylko zrobię sobie aktualne zdjęcie to na pewno Wam pokażę :) Ciekawe czy będzie u Ciebie chłopczyk czy dziewczynka :)

nataleczka_92 gratuluję Ci bardzo!

12 lata 10 miesiąc temu #315778 przez Madeline
Chlopek wiem jak się czujesz, bo ja ostatnio non stop tak się czuję, a wczoraj to jeszcze mnie tak ręce obie rwały i bolały, że aż się popłakałam. Nie wiem od czego. Nic nie dźwigałam a bolały mnie tak jak czasami nogi na skurcz. Dziś jest lepiej, ale za to wczoraj w nocy się obudziłam i rano, to miałam ogromne mokre plamy na bluzce. Mąż radzi bym spała w staniku, ale ja nie cierpię spać z, ponieważ wszystko by mnie zaraz cisnęło i bolało. Wy też tak macie? Dziś z rana przyjrzałam się stanikowi co wczoraj miałam ubrany i od środka miałam też plamy, ale wyschnięte. Wcześniej to od czasu do czasu pojawiła się jakaś kropelka a nie takie duże plamy. Wy też tak macie? Bo zaczynam się martwić :(

12 lata 10 miesiąc temu #315791 przez chłopek
madeline a bierzesz magnez?
siara ci sie juz leje kup sobie wkładki laktacyjne, i przyklej do stanika

12 lata 10 miesiąc temu #315799 przez Madeline
Nie biorę, bo moja gin powiedziała, że wystarczy jak będę jadła wit. c :/
Czyli nie mam się martwić, to normalne, że aż tak mi leci?

12 lata 10 miesiąc temu #315820 przez chłopek
tak moja kolezanka tez tak miała,

12 lata 10 miesiąc temu #315837 przez Hea
Madeline: Mi też tak leci! Jak się kładę spać na boku i tak za bardzo przycisnę pierś tzn tak za bardzo na niej leże to od razu mam całą bluzkę mokrą i się przebudzam...Strasznie to denerwujące bo i tak ciężko mi w nocy się do snu ułożyć. Bywa, że dopiro po godzinie czy dwóch zasypiam :dry:

Współczuje wam kobietki z tymi bólami :ohmy:
U mnie nie jest aż tak źle. Czasem tylko boli mnie w krzyżu jak dużo w dzień chodzę albo coś długo robię. No i jeszcze często mam słabe ciśnienie i wtedy jest mi słabo ale zazwyczaj piję małą rozpuszczalną kawę z mlekiem i pomaga. Z pęcherzem też nie latam aż tak bardzo często.
Jedyne na co mogę narzekać to brzydka cera (ale mam nadzieje że przejdzie po porodzie) i nuda bo siedzę w domu i za bardzo nie mam nic do roboty.
Więc na prawdę wam współczuje. Ale nie martwcie się bo to już półmetek i szybko zleci :kiss:

nataleczka_92: Witaj i gratuluję synka;)

Koni: Tutaj są dwa rankinki popularności z
*http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/115683,40_najpopularniejszych_imion_dla_dzieci.html
*http://www.papilot.pl/dziecko/15470/Imiona-dla-dzieci-RANKING-2011.html

My swojego nazwiemy Wiktor. Osobiście podobają mi się: Patryk, Dawid, Rafał, Kacper

12 lata 10 miesiąc temu #315857 przez chłopek
madeline skoro masz skurcze rąk to magnez bierze

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka