BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #313126 przez chłopek
ja miałam tylko po godzinie pobierana krew

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #313141 przez Hea
No to pięknie :ohmy:

12 lata 10 miesiąc temu #313187 przez gumis24
chyba kazdy ma takie badanie krwi w ciazy...chodzi o wykrycie cukrzycy...pobieraja krew ,pozniej daja do wypicia glukoze i po godzinie pobieraja krew znowu zeby zobaczyc o ile podskoczyl cukier...tak przynajmniej mnie powiedziano...ja bede miala to badanie krwi dopiero za jakies 3 tygodnie...

12 lata 10 miesiąc temu #313403 przez Andzia
Hej. Ja mam termin na 08.06.2012 podobno ma być dziewczynka. Ja jutro mam badanie glukozy, to napisze wam jak było. Ja też jeszcze nie mam nic dla naszej Gabrysi. Niedługo zacznę coś kupywać. Tylko sama nie wiem co jest potrzebne. Napewno wózek, łóżeczko mamy ale też przydałoby się jeszcze turystyczne żeby na dole postawić. Co kupujecie oprócz wózka, łóżeczka i ubranek?

12 lata 10 miesiąc temu #313446 przez Kasiulka
Hej Andzia ;) Tak na szybko to przychodzi mi do głowy fotelik samochodowy i nosidełko, butelki, nożyczki dla niemowląt, pieluchy tetrowe, gruszka do noska, szczotka do włosków, rożek, ręczniki, kocyki :) Jak mi się coś przypomni to dopiszę :)

Tak czytam o tej Waszej glukozie i powiem szczerze, że jeszcze nie słyszałam o tym badaniu. Wizytę mam w tym tygodniu także może wtedy się coś dowiem ;)

12 lata 10 miesiąc temu #313662 przez Madeline
Ja słyszałam o tym badaniu, ale na razie moja lekarka nic nie wspominała o tym. Cieszę się bardzo, bo dziś dzwoniłam do mojej poradni i jestem zarejestrowana na 19 marca. Kamień z serca mi spadł. No a teraz byle do 27 lutego i do usg połówkowego. Niestety będę sama, bo mąż pracuje do 18 a ja mam być na 17. Szkoda trochę. Ciekawa jestem jak to wyjdzie, bo zawsze usg robiła mi moja ginekolog a teraz nie wiem kto, bo moja jest nadal na zwolnieniu. Obym wyszła zadowolona.

Co do zakupów, to jutro mój mąż ma wolne i zamierzamy się przejść na miasto i coś kupić :p

Wczoraj znaleźliśmy wymarzone łóżeczko i w marcu mamy zamiar je zamówić :)
allegro.pl/lozeczko-materac-posciel-15el...and-i2149737595.html
Myślimy o beżowej kratce :) Co o tym myślicie?

12 lata 10 miesiąc temu #313729 przez Andzia
Śliczne łóżeczko Madeline:) Szkoda, że my już mamy!!!

12 lata 10 miesiąc temu #313781 przez Hea
Hej
U mnie dziś było tak. Najpierw z rana na czczo pobrali mi krew i zbadali cukier i dali wypić tą glukozę 3/4 kubeczka takiego plastikowego jak od wody. W sumie nie smakowało tak źle jakby woda z cukrem pudrem. I dopiero po godzinie znowu zmierzyli cukier czyli sprawdzili obciążenie trzustki. Przez tą godzinę też nie można było nic jeść :dry: U mnie na szczęście wszystko wyszło ok bo i wynik dobry i nie zwymiotowałam;) Takie badanie ma każda ciężarna ale to jest coś koło 6 miesiąca ciąży

A jeszcze mam prośbę czy może ktoś dopisać do listy, że u mnie będzie Wiktor :)

12 lata 10 miesiąc temu #313966 przez Kasiulka
Madeline cudowne łóżeczko!

My wczoraj kupiliśmy znowu ciuszki :) Matko jak ja to uwielbiam! Bałam się ,że Tomek niekoniecznie będzie zachwycony faktem,że zawsze umawiamy się,że kupimy tylko trochę rzeczy dla Malutkiej,a później okazuje się,że niezłe sumy się zbierają :woohoo: ale nie :) codziennie oglądamy ubranka dla Zuzi i wszystko co dla niej już mamy i cieszymy oczy :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #313970 przez chłopek
kasiulka ja tez tak miałam jak Ksawciowi kupowałam ciuszki teraz jakos nie chcodze za tym bo siostra ma duzo i czasem wogóle nie uzyte wiec mi pozyczy

12 lata 10 miesiąc temu #314042 przez Koni
A my kupiliśmy takie łóżeczko : allegro.pl/lozeczko-zyrafka-szuflada-mat...ari-i2099352236.html i dzisiaj do nas doszła pościel :) allegro.pl/mamo-tato-15-cz-posciel-dziec...aft-i2105290600.html wzór śpioch na chmurce w kolorze ecru :P

Natalia fajne łóżeczko i na pewno przydatne ;)

Co do glukozy to nie wszystkie ciężarne ją mają bo w Irlandii robią i wyłącznie jeżeli rodzice ciężarnej mieli cukrzycę czyli w moim przypadku nie będzie robione :ohmy:

Aktualna lista :

01. 01.06.2012 - natalia^^ / Synek
02. 02.06.2012 - sister.anna / Córeczka
03. 05.06.2012 - Jolcia / Córeczka
04. 06.06.2012 - Hea / Synek (Wiktor)
05. 08.06.2012 - martynka9996 /???
06. 08.06.2012 - Monia889 / Córeczka
07. 08.06.2012 - Andzia / Córeczka
08. 13.06.2012 - asia886 / Córeczka (Amelka)
09. 16.06.2012 - zuzek144 /???
10. 18.06.2012 - chłopek /Córeczka ? (Kornelia)
11. 18.06.2012 - gumis24 / Synek (Ryan)
12. 18.06.2012 - Kasiulka / Córeczka (Zuzia)
13. 21.06.2012 - blue01 / Córeczka
14. 22.06.2012 - madeline /Synek (Aleksander)
15. 27.06.2012 - Koni /Synek
16. 30.06.2012 - rybka19834 /???

12 lata 10 miesiąc temu #314069 przez Kasiulka
chłopek to fajnie masz z tą siostrą! Ja niestety pierwsza z rodzeństwa, która się spodziewa dziecka ;) Chociaż nie powiem-kilka rzeczy dostaliśmy od siostry męża-jak kołyska, czy nieużywane nosidełko :) :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #314606 przez Madeline
Koni śliczne łóżeczko i pościel :)

12 lata 10 miesiąc temu #314632 przez Andzia
hej mamuśki, jestem już po badaniu! nie było tak źle, słodkie ale trzeba szybko wypić. Mój cukier to 76 na czczo a 134 po dwóch godz. od wypicia glukozy.

12 lata 10 miesiąc temu #314638 przez chłopek
andzia czyli dobry ? bo ja sie nie znam ja ide dopiero w sobote ale wyniki bede wiedziec na wizycie bo badania od razu do lekarza ida

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka