BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #352190 przez Madeline
Ja też nie liczę ruchów :)

Dziewczyny ja się tyle naczytałam ostatnio, że mam wrażenie, że mi chyba czop wychodzi, albo nie wiem co. Pochodziłam na forum dla majówek i kwietniówek i już głupieje. Wychodzi mi taka gęsta biała wydzielina, jeszcze takiej w ciąży nie miałam. Po trochu, ale jest jakaś dziwna. Co o tym myślicie? I od czasu do czasu mam wrażenie jakby brzuch mi twardniał i boli brzuch, to znaczy złapie mnie ból, przytrzyma chwilę i za chwilę puszcza.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #352213 przez Joanna
Z tym liczeniem, to czasem można popaść w paranoję :blink: dziecko też ma swoje gorsze i lepsze dni, ważne żeby dawało o sobie znać codziennie i tyle :) dlatego ja liczę ruchy naprawdę rzadko ;)

12 lata 8 miesiąc temu #352223 przez nati.olsztyn
Ja jak czuje ze mały fika ostro-czyli jak zwykle to tylko wpisuje w kartkę >10 i już, a jak czuje ze jest jakiś spokojniejszy to dopiero się kładę i liczę tak naprawdę jak gin. kazała:)

12 lata 8 miesiąc temu #352226 przez magda__kielce
Jesli chodzi o to tamtum verde to mialam takie do psikania do gardla

A jesli mowicie o liczeniu ruchow to przestalam sie tym przejmowac bo zdarzalo mi sie ze bobas nieruszal sie caly dzien i schizowalam a potem w ciiagu 30min ruszyla sie z 20 razy bo to niby w ciagu godziny ma sie ruszyc 10 razy ale podobno wtedy trzeba liczy nawet najmniejsze musniecie,ja niemialam do tej pory na to czasu bo ciezko sie na pracy skoncentroowac

12 lata 8 miesiąc temu #352232 przez nati.olsztyn
Na tej kartce co dostałam, gdzie mam zapisywac jest napisane ze jak przez godzine jest mniej niz 4 to trzeba spróbowac obudzic malucha i jeszcze raz liczyc...

12 lata 8 miesiąc temu #352236 przez magda__kielce
mysle ze to przesada a co maja zrobic kobiety ktore pracuja i owszem czuja jak dzidzia sie rusza ale niamja jak skupic sie na liczeniu ruchow
Ja tak mialam nakladajac baleyage niejseym wstanie patrzec na zegarek liczyc ruchy rozmawiac z kilentka i nakladac farbe
Pytalam mojego lekarza i powiedzial zeby niepopadac w paranoje

12 lata 8 miesiąc temu #352238 przez magda__kielce
Oczywiscie ze jak go nieczulam przez kilka godzin to na sile przerwa nogi na krzeselko i chwila odpoczynku i zawsze sie odzywal :laugh: moj maly jest prztzwyczajony ze mama pracuje i wtedy zazwyczaj spi czyli do tej pory to bylo okolo6-7godzin dziennnie

12 lata 8 miesiąc temu #352240 przez nati.olsztyn
Też mi się to dziwne troszke wydaje, zwłaszcza że jak my sie ruszamy to zazwyczaj maluchy ruszają się mniej bo się je buja a one to lubia :)...a przeciez nie kazda mamusia moze, tak jak mówisz, pozwolic sobie na godzine bezczynnego lezenia trzy razy dziennie... Ja tak na powaznie to licze glownie rano... a reszte dnia to na oko wpisuje;)

12 lata 8 miesiąc temu #352246 przez magda__kielce
Oczyisie niezozumcie mnie zel ja tez sie martwie i o tym mysle ale uwazam ze niema co oprzesadzac ja nie mam zadnej karty

12 lata 8 miesiąc temu #352247 przez magda__kielce
Dobra mamusie ja lece na spacerek bo niemoge juz wysiedziec w domku do pozniej :)

12 lata 8 miesiąc temu #352254 przez nati.olsztyn
Przyjemnego spacerku ;)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #352286 przez chłopek
madeline ja tez tak mam ostatnio twardnieje mi brzuch i tez mam taki gesty śluz ale nie dużo
a te skórcze to przepowiadające są wiec się nie martw

12 lata 8 miesiąc temu #352290 przez Madeline
A nie myślisz, że to jest czop?

12 lata 8 miesiąc temu #352300 przez Królowa
Madeline to nie czop ja bbyłam we wtorek u mojego gin i mu mowilam ze mam taka gesta wydzieline i powiedzial ze to nic zlego takze sie nie martw i za duzo nie czytaj bo czym czlowiek wiecej czyta i mysli o tym tym szybciej do glowy idzie dostac hihihi

12 lata 8 miesiąc temu #352304 przez chłopek
lepiej nie czytac nic na necie :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka