BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #351512 przez martynka9996
Jednego dnia mam straszną ochotę na coś słodkiego zjadam całą czekolade do tego ciasto a zaraz zjadła bym jakiegoś kebaba z ogromnąilością sosu czosnkowego więc naprawdę nie wiem co to wszystko oznacza :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #351514 przez Kasiulka
martynka9996 masz tajemniczego bobasa :) ja jeszcze nic nie mam poprane, ani nic ;/ fakt ,że do szpitala nie potrzebuję ubranek ,bo dają,ale po powrocie (i na wyjście) będziemy już potrzebować ,więc teraz w majówkę się za to wszystko zabieram. Mam nadzieję, że skompletuję torbę i będzie już czekała w pełnej gotowości :)

Dziś posprzątałam w mieszkaniu i cały dzień siedzę sama - mąż wróci dopiero o 20... :( nienawidzę siedzieć sama w domu. Podziwiam Was te ,które tak macie na co dzień :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #351516 przez magda__kielce
Hej ja biore Prenatal clasic od 7 miesiaca dopiera zaczelam brac czuje sie ok ale nie lykam rano tylko na wieczor bo mnie po kazdych leka rano niedobrze, aa moj lekarz powiedzial ze to odemnie zalezy czy chce brac witaminy bo wyniki sa wpozadku wiec pozostawia mi decyzje

12 lata 8 miesiąc temu #351519 przez chłopek
martynka mnie też strasznie na słodkie ciągnie, a i na kebab mam ochotę ale nie z sosem czosnkowym wogóle mi nie podchodzi no i mieso nie bardzo smażone też mi smakuje , z Ksawciem to tylko ostre jadłam. wiec teraz nie wiem lekarz mówi że syn, wierzyła bym jak by siusiaka widział ale on widział tylko jajeczka, moja mam twierdzi że to pępowina sie tam podwineła

12 lata 8 miesiąc temu #351534 przez Madeline
A ja właśnie zjadłabym sobie kebaba :) Hehe

12 lata 8 miesiąc temu #351537 przez nati.olsztyn
chłopek w tym okresie ciąży to i wargi sromowe u dziewczynki mogą być tak duże i "udawać" jajeczka... Nie raz w pracy widziałam wcześniaki dziewczyneczki w przypadku których i lekarze i my(piel.) i nawet rodzice mieli watpliwości...:)więc jak Twój doktor nie widział siusiaka to kto wie...:)

12 lata 8 miesiąc temu #351564 przez chłopek
nati moja mama cały czas mówi ze to Kornelcia :) a jak mówie do dzidziusia on to siostra mnie poprawia:) przy Ksawciu byłam pewna że to chłopak bo sie tak rozkraczył :) a teraz nic nie widziałam, ale lekarz mógł specjalnie mi nie powiedziec bo ja do niego "że moja tesciowa twierdzi że syn. on : a po czym to stwierdziła. ja: po wyglądzie brzucha,on: za takie cos w średniowieczu by ją spalili :) on: no to co mówiła tesciowa ja : no że syn on: o to powinni ją spalić no i że widzi jajeczka
wiec bądz tu mądrym

12 lata 8 miesiąc temu #351567 przez Madeline
Dziewczyny trochę się martwię :( Wczoraj kochałam się z mężem, nic mnie nie bolało, ale później jak byłam pod prysznicem to wyczułam, że mój dół jest nabrzmiały i taki jakby spuchnięty, ale nic mnie nadal nie bolało. Wczoraj po kochaniu się mój maluszek ruszał się normalnie, ale za to dziś jest jakoś mało ruchliwy, kilka razy się ruszał i kopał, ale nie tak mocno i często jak zawsze. Mam powody by się martwić?

12 lata 8 miesiąc temu #351568 przez magda__kielce
A ja mam rano ochote na slodycze a wieczorem na wszelkiego rodzaju slone przekaski i paluszki z lajkonika :laugh: zadne inne :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #351569 przez nati.olsztyn
Niezły doktorek:) Ale kuzynka mojego J. usłyszała w 16 tyg.: "dziewczynka...ale tak na 50%" ;)to dopiero lekarz hehe

12 lata 8 miesiąc temu #351574 przez chłopek
nati no ja w 21 tyg usłyszałam siusiaka nie widać ale nie wie na 100% bo widzi coś okrągłego no i teraz mówi ze chłopak
madeline ja tez mam tak po stosunku

12 lata 8 miesiąc temu #351577 przez nati.olsztyn
Madeline Może Maleństwo ma spokojniejszy dzień. A to że jesteś obrzmiała na dole to pewnie z nasilonego ukrwienia, to podobno normalne w ciąży...

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351607 przez Joanna
nati.olsztyn to dobrze, że już lepiej się czujesz :)

ja zażywam elevit i dodatkowo jod w tabletkach, z względu na moją niedoczynność tarczycy :blink:

chłopek tak naprawdę, dopóki lekarz nie zobaczy wyraźnie na usg siusiaka ( a na tym etapie ciąży już dawno byłoby go widać ) to ja obstawiałabym dziewczynkę :)

12 lata 8 miesiąc temu #351614 przez chłopek
joanna no mam tak cicha nadzieje:) wogóle musze pporozmawiac z mezem i moze pójde prywatnie na usg :)i sie upewnie

12 lata 8 miesiąc temu #351622 przez Kasiulka
Madeline są dni kiedy ja mam tak nabrzmiałe nawet bez kochania się, to jest normalne bo te miejsca są teraz mega ukrwione. Po kochaniu mam tak standardowo, także się martw :) a dzieciaczki nie zawsze muszą tak strasznie figlować w brzuchu-może bobasek ma cichy dzień? :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka